Şimdi Ara

THY A.O Yetiştirilmek Üzere II.Pilot Aday Adayları Arıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/turk-hava-yollari-a-o-yetistirilmek-uzere-ii-pilot-aday-adaylarinda-aranan-sartlar-59

4 yıllık lisans mezunu istiyor, yani bölüm belirtilmemiş. Yumulun gençler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eğitime kabul edilenleri nasıl şartlar bekliyor? eğitim süresince ne kadar maaş veriliyor, hangi il-ülkelerde eğitim oluyor, konaklama konusunda yardımcı oluyorlar mı?
    cevaplayacak birileri varsa sevinirim (lütfen önceki forum konularına link vermeyin, ben son durumu merak ediyorum)
  • sebastian S kullanıcısına yanıt
    Geçinip gidecek kadar maaş veriliyor, konaklama sağlanıyor, Amerika'da ve Türkiye'de Aydın'da eğitimler. Şartlar değişebiliyor, genel olarak bu şekilde.

Eğitim oldukça ağır ve yoğun, yani güzel imkanlar sağlanıyor ama karşılığını da vermek gerekiyor.
  • Aydın'dakiler Kuşadası senin Didim benim geziyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E84249922 -- 25 Nisan 2015; 16:18:24 >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Önemli olan dil problemi dil problemini nasıl çözmeyi planlıyorsunuz

yeni başlayan birisi toefl dan en az 75 i en kısa sürede nasıl alabilir ?
  • icaa_61 İ kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Bizim zamanımızda Anadolu Lisesi diye bir okul vardı ve 11-12 yaşlarında ortaokul aşamasında girer bana göre en doğru zamanda öğrenirdik, işini de iyi yapan okullardı bence.

Ben başka bir dilin küçükken öğrenilebileceğine inanıyorum, İspanyolca çalışmaya başladım mesela şu sıralar, bir arpa boyu yol katedemedim.

Yani bu konuda ilerleyen yaşlarda İngilizce öğrenmiş biri ya da varsa bu sınavlara kısa sürede hazırlanma konusunda hileler bilen biri daha doğru yol gösterebilir.
  • Gözünüzü korkutmak istemem ama az çok dil olayını biliyorum. Örneğin seviyeniz my name is blabla ise 7 ay çok iyi bir çalışma ile Toefl gibi bir sınavdan 75 alınabillir. Eğer başlangıç seviyesinden başlayıp da toefl dan 75 puanı 7 ayda alabilirseniz, bu işi bu sürede başaran nadir insanlardan olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mefffidan

Gözünüzü korkutmak istemem ama az çok dil olayını biliyorum. Örneğin seviyeniz my name is blabla ise 7 ay çok iyi bir çalışma ile Toefl gibi bir sınavdan 75 alınabillir. Eğer başlangıç seviyesinden başlayıp da toefl dan 75 puanı 7 ayda alabilirseniz, bu işi bu sürede başaran nadir insanlardan olursunuz.

4 yılda pilotaj eğitimi alırken o sırada herhalde sıfırdan o puan çok rahat yapılabilir sanırım ?
  • Merhaba;

iki sorum olacaktı;

1) Ielts'ten 6 speaking puanı alabilecek kadar ing konuşmak DLR2 ve CMR mulakatları için yeterlı olacak mı? Yani bu seviyede ing konuşmak yeterlı midir?

2) 18 aylık eğtim sürecinde ne kadar maaş veriyollar? Evli olduğumdan dolayı geçimimizi sağlamak için önemli bir faktör bu septen bilenler net bir bilgi verebilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmirAir

Merhaba;

iki sorum olacaktı;

1) Ielts'ten 6 speaking puanı alabilecek kadar ing konuşmak DLR2 ve CMR mulakatları için yeterlı olacak mı? Yani bu seviyede ing konuşmak yeterlı midir?

2) 18 aylık eğtim sürecinde ne kadar maaş veriyollar? Evli olduğumdan dolayı geçimimizi sağlamak için önemli bir faktör bu septen bilenler net bir bilgi verebilirse sevinirim.

boş bir yorum olduğu söylendiği için silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeosol -- 21 Eylül 2015; 14:40:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeosol

quote:

Orijinalden alıntı: AmirAir

Merhaba;

iki sorum olacaktı;

IELTS speaking 6 yeterli omayabilir, sonuçta ieltsin formatına çalılıp da gidiyorsun, aynı şekilde dlr2 ye de çalışıp gitmen lazım, ne soracakları az çok belli, bunlar üzerinden alıştırma yaparsan rahat edersin.

yurtdışında eğitim süresince bir miktar para veriliyordu ama türkiyedeki eğitimde durum nasıl bilmiyorum.

Cevap için teşekkürler hocam.

Peki bir miktar dediğiniz nedir? Yani bir aralığı var mı?
    Bu arada yurtdışı eğitim ne kadar sürüyor?

• İngilizce pilotaj eğitime başladıktan sonra öğrenilecek değil pilotaj eğitimine başlarken iyi durumda olması gerekli. Yukarıda boş yorumlar yapılmış son sorulanlarla alakalı değil genel bilgi olarak yazıyorum.

IELTS ya da ne puan isteniyorsa alın ve başvurunuzu yapın. İngilizceniz mülakatlar için yeterli değilse zaten 1-2 ayda yine o seviyeye gelemezsiniz. Yani İngilizce olayı zaten şu vakte kadar varsa vardır yoksa yoktur, kafanıza takmayın başvurunuzu yapın süreç içerisinde gerekli yerler değerlendirir.

Maaş konusu, şartlar değişmezse eğitim süresince bir maaş ödeniyor nerede eğitim aldığınız fark etmez. Çok üst düzey bir maaş değil yalnız. Tek kişi için iyi kötü geçinip gidiliyor, evli-çocuklu dışarıdan destek ya da birikim lazım bence. Yine de bu eğitimi alan evli çocuklu birçok kişi oldu yani imkansız değil.

Herkese başarılar.
  • Evet ing konusunda haklisiniz.

Eğitim doneminde ki maas tutarini kimse paylasmiyor. Sanirim prensip meselesi :)

Peki evrak tesliminde basvuru icin ucret aliyollar mi?

Gecen senelerde 150 - 200 tl civarinda basvuru ucreti aliyollar diye bir yerde okumustum.
  • Herşey hazır ancak askerlik durumum yüzünden başvuramıyorum, bir dahaki seneye artık!

İngilizce konusunda malesef toefl dan 75 üzeri almak 3 5 ayda olacak iş değildir, oturun bir sene çalışın, dünyanın en kolay lisanı.
  • Kimse başvuru ücreti ile ilgili bir bilgisi var mı?
  • AmirAir A kullanıcısına yanıt
    Önceden başvuru ücreti yoktu. Yakın zamanda sürece dahil olan arkadaş varsa daha sağlıklı bilgi verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/turk-hava-yollari-a-o-yetistirilmek-uzere-ii-pilot-aday-adaylarinda-aranan-sartlar-59

4 yıllık lisans mezunu istiyor, yani bölüm belirtilmemiş. Yumulun gençler.

Hocam size bir şey sormak istiyorum. Ben mesela mühendislik mezunuyum TOEFL sınavından gereken notu aldım ve pilot olmak için gereken sağlık raporunu aldım. Sonra buraya başvurdum bana pilotluk mu öğretiyorlar?

• vTeck kullanıcısına yanıt
    Diğer aşamaları da geçerseniz evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Diğer aşamaları da geçerseniz evet.

Diğer aşamalar derken neyi kastediyorsunuz? Birde eğitim için ne kadar ücret ödeniyor? Çocukluğumdan beri pilot olmanın hayali içerisindeyim şu an üniversite öğrencisiyim mezun olup işe başladıktan sonra ingilizcemi pilotluk için istenen seviyeye çekmek için kurslara gideceğim. Sonrasını getiremiyordum uçuş okulları çok pahalı Vs. nedenlerinden. Burada ne kadar ücret alıyorlar ya da almıyorlar mı bide son soru olarak her sene yapılıyor mu bu pilot yetiştirme aday adayı alımı? İlginiz için çok teşekkür ederim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 9 Ekim 2015; 22:26:48 >
  • Başvuru ücreti diye bir şey yok arkadaşlar SunExpress'in programında 300 Euro'luk mollymawk sınavının ücreti var onunla karıştırmayın TK'yı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.