Şimdi Ara

Thomas Edison

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vallahi kafa göz dalasım geldi.Bir insan bu kadar adi olamaz
    "Anlaşılmamış dahi Tesla" kitabını az önce bitirdim.'Empati' kitabında görmüştüm.Daha önceden de merak ediyordum tesla coil (red alert) falan.
    İşin üzücü yanı kimse Edisonun bu numaralarını bilmiyor.Geçen gün arkadaşla tartışıyorum edison şöyle falan, bir türlü inandıramadım "bana forward maillerle gelme" diye.Tabi o da haklı.
    Eğitim hayatında ampul edison, o edison şu edison diye dayatmışlar, teslanın adını bilen yok
    Uff üzüldüm valla,
    Bilenler bilgilerini paylaşırsa sevinirim.Ayrıca okumayanlar Anlaşılmamış dahi tesla kitabını okusunlar
    quote:

Muciti: Lois Le Prince
    Yanlış bilinen mucit: Thomas Edison (Edison'un kendi hareketli görüntü konsepti de aslında yanında çalışanlardan biri olan William Dickson'a aittir)

Yukarda gördüğünüz dünyanın ilk hareketli görüntüsü olan 2 saniyelik klip, saniyede 12 kare olarak Fransız mucit Louis Le Prince tarafından kaydedildi.

İngiltere'de, 14 Ekim 1888'de Joseph ve Sarah Whitley'in evinde yapılan kayıtta Adolphe Le Prince (Lois'in oğlu), Sarah Whitley, Joseph Whitley ve Harriet Hartley görünüyor.

Film çekildikten on gün sonra Sarah Whitley'in öldüğü biliniyor, iki yıl sonra ise Le Prince, Dijon ve Paris arasında tren yolculuğu yaparken ortadan kayboldu. Bundan iki yıl sonra ise Prince'in büyük oğlu Alphonse, Edison'a karşı açtığı patent davasının ardından New York'ta vurularak öldürüldü.

Edison'un ilk hareketli görüntüsü olan Monkeyshines, 1889-1890 yıllarından önce ortaya çıkmadı.

Alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Bankamatik -- 19 Nisan 2009; 21:11:27 >

• teslayı sonradan anlayıp, adını her duyduğunda gözleri yaşaranların klübüne hoş geldinçevreme elimden geldiğince anlatıyorum. ya en çok koyanda şu edison denen şerefsizi din dersinde bize örnek veriyolardı. adamın çekmecede nur suresi çıkmışçok inançlıymışda cart curt. ulan bırak inancı şerefi olan insan yapmaz bunu diğer insana. adi pislik
  • Evet dediğin gibi bu adi herif o kadar iyi bastırmış ki çevresindekileri,
    herkes Edisonu nur yüzlü, ak sakallı pamuk dede dede olarak biliyor.İşte en gıcık bölümü burası.Herkes bilse adi bir insan olduğunu belki düşünmezdim bile
    Ayrıca bahsettiğim kitap dışında başka nereden bilgi edinebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Bankamatik -- 19 Nisan 2009; 21:19:25 >
  • aslında edison aktif siyaset yapsa (bilmiyorum hasır altından politikacılık kısmıda varmış sanırım) çok iyi siyasetçi olurdu bence. adam çünkü dünyayı inandırmış kendine. zaten iyi politikacıda iyi yalan söyleyen değil midir? onun ben... aklıma geldikçe deliriyorum ya bu 1 hitler 2
  • quote:

Orjinalden alıntı: cidik

aslında edison aktif siyaset yapsa (bilmiyorum hasır altından politikacılık kısmıda varmış sanırım) çok iyi siyasetçi olurdu bence. adam çünkü dünyayı inandırmış kendine. zaten iyi politikacıda iyi yalan söyleyen değil midir? onun ben... aklıma geldikçe deliriyorum ya bu 1 hitler 2

Politika :Bir ereğe varmak için karşısındakilerin duygularını okşamak, zayıf noktalarından ya da aralarındaki uyuşmazlıklardan yararlanmak gibi yollarla işini yürütme.
  • politikadan kastım siyasetti. ama tanım tam uymuş o .. neye bu arada bizden başka yazan yok konuya bu konuyu edisona sövme konusu olarak kullansak sorun olmaz heralde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.