Şimdi Ara

THK Uçus Okulu hakkında birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle sorularımı bu okula gitmiş veya kesin bilgisi olan kişiler cevaplarsa sevinirim, çünkü net cevaplara ihtiyacım var.
    şimdi ben 97 doğumlu ve 16 yaşındayım, bu senenin sonunda kısmetse buraya gitmek istiyorum. uzatmadan sorulara geçeyim

- ne zaman kayıt yapılıyor, nasıl yapılıyor ve herhangi bir şeye ihtiyacım olacak mı (sağlık raporu, öğrenci belgesi vs.) ? ve bu belgeler tuttuğu sürece herhangi bir şekilde reddedilme olanağım var mı yoksa tutan herkes girebiliyor mu ?

- uçuşların yapıldığı planör(ler)in marka/modelleri neler ?

- eğitim ne zaman başlayıp ne zaman bitiyor ? bir yerden aldığım duyuma göre yaz boyunca 3 aymış.

- eğitim sonunda herhangi bir belge vs. veriliyor mu, yoksa sadece eğitim ve deneyim mi ?

- izlediğim bir videoda hoca sürüyor, öğrenci arkadaydı. daima mı böyle yoksa öğrencilerin de planörü sürmelerine izin veriyorlar mı (yani tek başına veya bir hoca ile birlikte, demek istediğim gerçekten planörleri kullanabiliyor muyuz) ?

- yol parası dışında herhangi bir ücret vermemiz gerekiyor mu ?

- okulun özellikleri neler (yani içinde neler var, akşamları vakit geçirebilecek yerler var mı) ?

biraz çok soru oldu kusura bakmayın..uzun zamandır bekliyorum ve aklımda çok soru işareti kalmıştı

şimdiden cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler

• Şimdi öncelikle şunu belirteyim sen sanki para vermişsin de eğitim alamıyorsun gibi konuşuyorsun ya da soru soruyorsun gibime geldi, bu tavrı takınmaktan bi vazgeç bence.

Türk Hava Kurumu Fatih Şubesi Genç Kanat Başkanı ve Planör Kurslarına katılmış biri olarak sorularını cevaplandırıyorum;

1) Kayıtların ne zaman başlayacağını THK Genel Merkez belirler, ancak Mart ayı genelde kayıtların başladığı tarihtir. Yılbaşından itibaren aralıklarla thk.org.tr ye bakabilirsiniz. Kayıt yapabilmeniz için herhangi bir Türk Hava Kurumu şubelerinden birinde Genç Kanat üyesi olmak zorundasınız. Yani üyelik şart. Kurslara katılmak için sağlık raporu gerekli ve tabii 16 yaşından gün almış olmak yani 15 yaşını tamamlamak gerekiyor. Bütün şartlara haiz olsanız bile reddedilme şansınız var daha doğrusu reddedilme değil katılamama şansınız var. Belli bir puanlama sistemine göre ilk 55 (O sene belirlenen kontenjana göre değişir, son sene olan kurs kontenjanını referans alarak.) katılmaya hak kazanır. Geri kalanlar da yine puanlama sistemine göre yedek liste oluşturulur.

Puanlama sistemi işe şöyle:

quote:

Genç kanat/ Şubeye üyesi olunması (zorunlu),
    Şubeye getirdiği her yeni üye için 2 PUAN,
    Okulunda kurumu tanıtıcı (broşür,afiş,stand açma,vb.) faaliyetlerde bulundu ise 15 PUAN,
    THK Pulu satışı yaptı ise 15 PUAN,
    Fitre-Zekat toplamada yardımcı oldu ise 15 PUAN,
    Deri toplamaya yardımcı oldu ise 15 PUAN,
    THK’ya 300 TL ve üzeri bağış yaptı ise 20 PUAN,
    Okulunda havacılık koluna üye ise 5 PUAN,
    Gazi & Şehit Çocuğu ise doğrudan ilk tercihine planlanır.

2) Planörlerin modelleri Polonya yapımı Puchacz tipi planörlerdir. 2 kişilik eğitim planörüdür. Yalnız bunun pek öğrenciyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum.

3) Eğitim süresi, sizin aldığınız eğitime göre değişir. Bu soruları sorduğunuza göre henüz bir eğitime katılmadınız ve planör başlangıç eğitimi almak istediğinizi düşünerek cevaplıyorum eğitim süreniz 10 gündür, hava muhalefetine göre 12 güne uzayabilir. Toplamda 6+1 olmak üzere (+1 kontrol uçuşudur) 7 sorti yaparsınız. 3 aylık eğitim tekamül dediğimiz eğitimin son safhasıdır. Başlangıç ve ardından A brövede başarılı olmanız ve çağrılmanız durumunda katılabilirsiniz.

4) Eğitim sonunda sertifika verilir. A bröve bitirince yalnız uçmuş olursunuz (başlangıçta sürekli hocayla uçulur) Planör Brövesi alırsınız - bir nevi ehliyet gibi -

5) Öğrenci hiçbir zaman arkada oturmaz (Tekamül ve hatta yalnız uçuşlarda bile). Öğrenci her zaman önde hoca arkadadır. Planör başlangıç kursu için öğrenciye kalkış veya iniş yaptırılmaz (normal prosedür) ancak havada aldığınız derse göre düz uçuş, dönüş, düz uçuş + dönüş , perdövites derslerini alırken önce hoca gösterir sonra kontroller tam olarak size verilir ve aynı hareket sizden beklenir. Kontroller tam olarak size veriliyor kullanabiliyorsunuz. Hocalarımız işlerinde çok başarılı ve deneyimli hocalar hiçbir soru işareti olmasın. Siz onları dinleyin ve dediklerini uygulayın yeter.

6) Yol parası ve sağlık raporu dışında (ve yemekhanede yemek yemezseniz kantinde yiyeceğiniz yiyecekler hariç) bir para ödemezsiniz. Yatacak yer, yemek, dersler, kurs, eğitim ücretsizdir.

7) Okulun özellikleri diye bir şey yok. İnönü'ye gelmeye karar verdiyseniz kampa girdiğinizi unutmayın. Eğitim süreniz boyunca orada yatıp kalkarsınız sabah 7'de içtima olur kahvaltı için ve uçuşlar varsa eğer havaya göre akşam 7'ye kadar hemen hemen sürer zaten akşama kadar planör peşinde koşacağınız için pert olacaksınız ve yorulacaksınız. O yüzden çok zangır zangır eğleneyim diye bir olay yok. Disiplini en çok olan ve askeri eğitime en yakın okul Planör Uçuş Okuludur. Dersler ve eğitim haricinde ya da bittiğinde takılabileceğiniz yer kantin var. (Dışarıya çıkma gibi bir imkanınız yok, sadece cumartesi ya da pazar günleri arasından bir gün belirlenir o günde çıkabilirsiniz.)

Son olarak her şeyi akışına bırakmanızı tavsiye ederim. Biz ilk girdiğimizde bize buradan ayrılırken ağlayacaksınız dedi hocalarımız, biz inanmadık. Ama nitekim öyle de oldu. Muazzam bir arkadaşlık, eğitim, deneyim, eğlence, adrenalin her şeyi yaşayabileceğiniz bir ortam.

Her şeyden önce saygı bekliyorlar, efendi olduğunuz ve konuşmasını bildiğiniz sürece şahane bir yerdir kesinlikle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: halukgenc

Şimdi öncelikle şunu belirteyim sen sanki para vermişsin de eğitim alamıyorsun gibi konuşuyorsun ya da soru soruyorsun gibime geldi, bu tavrı takınmaktan bi vazgeç bence.

bunu nereden çıkardın veya nereye dayanarak söyledin bilmiyorum, eğer net cevap istememse evet, çünkü internetteki bilgilerin büyük çoğunluğu yanlış, neredeyse tam bilen yok gibi, bu yüzden özellikle bilenlerden veya gidenlerden cevap beklediğimi belirttim.
    ayriyeten "planör olsun taştan olsun" diye bir düşüncem yok...eğer katılma durumum olursa hangi marka planörlerde eğitim göreceğimi bilme hakkım var sanıyorum.

dediğin gibi başlangıca gideceğim gidebilirsem, bu sene ilk olacak çünkü.

neyse çok teşekkürler verdiğin bilgiler için, bunları da öğrenmiş olduk.

ha unutmadan, şu okulda afiş broşür vs. olayı, onları nereden temin ediyoruz veya yapıyoruz ?

• O temsili bir şey denebilir. Afiş broşür varsa şubende dağıtılacak yerler varsa saymanının söylediği yardımcı olursun. Kısacası şubede faaliyet yapman gerekiyor hepsinin cevabı şubende :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.