Şimdi Ara

The Witcher Kitap Serisi Ana Konu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.450
Cevap
43
Favori
113.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu seriyi hep görüyorum, yaz gelince hemen alıp okumaya başlayacağım. Ancak benim okuyanlara bir sorum olacaktı, kafamı kurcalıyor da. Bu seriyi okumadan önce -ya da sonra-, oyununu oynamak gerekiyor mu ? Pek oyun oynayan birisi değilim,oyunu olan bir kitabı da okumadım hiç. Normalde film falan olsa kitaptan sonra izlerim diyeceğim de,konu oyun olunca kafamı kurcaladı.
    Oyununu oynamadan okumaya başlasam, kitabın dünyasına hakim olabilir miyim ?
    Yani kısacası,oyunu oynamam gerekiyor mu ?

Orijinalden alıntı: Sasorii

Merhaba,
    Bu seriyi hep görüyorum, yaz gelince hemen alıp okumaya başlayacağım. Ancak benim okuyanlara bir sorum olacaktı, kafamı kurcalıyor da. Bu seriyi okumadan önce -ya da sonra-, oyununu oynamak gerekiyor mu ? Pek oyun oynayan birisi değilim,oyunu olan bir kitabı da okumadım hiç. Normalde film falan olsa kitaptan sonra izlerim diyeceğim de,konu oyun olunca kafamı kurcaladı.
    Oyununu oynamadan okumaya başlasam, kitabın dünyasına hakim olabilir miyim ?
    Yani kısacası,oyunu oynamam gerekiyor mu ?
    The Witcher oyunlari şuan çevirisi yapilmis kitaplardan daha sonra başlıyor.(tam olarak hangi kitaptan sonra bilmiyorum) Şu ana kadar 4 kitap çevrildi yani bu kitaplarla oyunlarda anlatilanlar farkli. Gönül rahatlığıyla okuyabilirsin.

• Sasorii kullanıcısına yanıt
    Hocam Witcher evrenine ait 8 kitap çıktı. Yarısı kısa hikayelerden, yarısı da bu hikayeler ile bağlantılı roman serisinden oluşuyor. Oyun yapımcısı ise 2008-2011-2015 tarihlerinde olmak üzere 3 oyun çıkardı. Oyunların hikayesi kitap serisinin bittiği yerden başlıyor ve kitapların içinde geçmiyor, ancak oyunların kurgusu tamamen kitaplarla bağlantılı(devam niteliğinde). İdeal olan oyunları oynamayı düşünüyorsanız önce kitapları okumanız, ancak henüz sadece 4 kitap Türkçe'ye çevrildiği için İng okuma imkanı yok ise çevirileri beklemeniz gerekebilir.

Yerinizde olsam boş vaktiniz olacaksa çevirilen kitapları okuyup Witcher 3 oyununu oynamaya başlardım. İlk 2 oyun daha zor ve özellikle ilk oyun salt RPG severlere hitap ediyor. Halbuki 3. oyun kısa bir alışma sürecinden sonra oyun oynamayı seven herkese hitap eder. Benim oyun derecelendirmemde kıyas aldığım önemli bir liste var. Metascore'un kullanıcı yorumlarını içeren puan tablosu. Oyun dergisi gibi profesyonel yayınlara ait puan tablosunda çeşitli yapımcı fanları olan yayımcıların şişirdikleri oyunlar zirveyi işgal ederken, benim bahsettiğim gamer'ların oluşturduğu listede Witcher 3 zirvede duruyor. Tabi ki Half Life,Starcraft, Portal, Warcraft III, Max Payne gibi efsane oyunlar da tepelerde ama oyuncular 1 numarayı Witcher'a ayırmışlar

İncelemek isteyenler için liste burada :

The Witcher Kitap Serisi Ana Konu

Son Not: Dünyada sizin yerinizde olmayı isteyen o kadar çok insan var ki. Şu yorumu sık görüyorum siz oradan anlayın. "Eğer bir gün hafızamı kaybedersem, güzel bir yanı olacak. Bu seriyi, kitapları ve oyunları baştan sona bitireceğim ve hazzını tekrar yaşayacağım."

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

Ben de şimdi bitirdim Nefret Çağı'nı ilk 3 kitaba göre epey uzun sürdü.
    Valla ne yalan söyleyeyim, başından beri bu serinin abartıldığını düşünüyorum her kitapta fikrim daha da pekişiyor. Kitaplar sıkmadan okutuyor kendini, o konuda sıkıntı yok ama daha önce bir sürü fantastik seri okumuş biri olarak Witcher'da özel bir şey bulamıyorum, Goodreads'teki puanlar her görüşümde aynı şekilde şaşırtıyor beni. Bence insanlar biraz da oyuna ve oyunla tanıdıkları karakterlere sevgilerinden/bağlılıklarından olduğundan güzel görüyorlar bu seriyi. Yoksa oyunu falan olmasa alıp okusan ortalama bir fantastik seri. Hatta fantastik serilerde bir nihai amaç olur, son kitapta ne için neyin savaşının verileceğini bilirsiniz, Witcher'da bu da yok. Belki bu size eksi gibi gelmeyebilir ama bilmiyorum, bana göre öyle.
    'daha önce bir sürü fantastik seri okumuş biri olarak ' yazdığın için soruyorum arkadaş, tavsiye edeceğin bir seri var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenaten34

'daha önce bir sürü fantastik seri okumuş biri olarak ' yazdığın için soruyorum arkadaş, tavsiye edeceğin bir seri var mı?

Alıntıları Göster
    Hocam ben Zaman Çarkı'nı severim mesela ama başla diyemem, ilk 3-4 kitap çok sarmıyor ama sonra bırakmadan okumuştum. Yalnız ilk 3-4 kitap da 4000 sayfa civarı zaten.

M.Riddle, o halde bu seriye başlayacağım için şanslıyım. Bir an önce yaz gelmesini bekliyorum o zaman.
    Bu kadar ayrıntılı ve coşkuyla anlattığınıza göre,gerçekten güzel bir seri olduğunu düşündürttü.
    Sanırım oyun oynamayı beceremeyeceğim için,oyunun videolarını ya da oynayanların videosunu izleyeceğim,kitapları okuduktan sonra.
    Size de teşekkür ederim yardımınız,cevabınız için. En kısa zamanda bu konuya bende dahil olmak isterim.

• Lauren S. Hissrichtwitter
    Lauren S. Hissrich
    https://twitter.com/LHissrich/status/994097903563091968?s=19

Sanırım fanlardan birinin bu kadın için "dizinin içine edeceğini" söylemesi üzerine çıkan atışma

Steam: -Bane
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Her gün çok sayıda kişiye, endişesini sert-yumuşak dile getirenlere sabırla cevap veriyor. Cevapları da teskin edici. Ancak özellikle yazar ekibi pek de umut vadetmiyor. Her ne kadar kitap yazarı ve Polonya ile bağlantılarını dile getirse de ben dizinin özellikle hayranlar için hayal kırıklığı olacağı görüşünü savunmaya devam ediyorum. (İlk defa görecekler beğenebilirler) Bunun en büyük sebebi Netflix ve yazar ekibi. Bu projenin yine kitaptan esinlenerek ortaya çıkan oyunun seviyesinde olamayacağını baştan kabul edip beklentiyi buna göre şekillendirmek gerek. Çünkü her ne kadar cinsiyet, ten rengi,etnik köken gibi unsurlar başarıya ve yazılana etki etmiyor dese de bunların rolü azımsanmayacak kadar fazla. Mesela oyunun inanılmaz müziklerini hepimiz biliyoruz, albümdeki "Steel for Humans" parçasının çıkış hikayesi ve anlamını yapımcılardan dinleyince kültürün ve yerelliğin hikayeyle birlikte bütünleşip, büyümesinin ne kadar etkili olduğunu görebiliyoruz. Percival adındaki yerel grup ve diğer yerel müzisyenler de eklenince olay çok farklı yerlere geldi.. Yine yapımcıların çocukluklarından beri hayran oldukları bir sernin projesinde çalışmaları da başarıya etki etmiyor demek komik olur. Tahminim, ki yazar hanımın istek ve adanmışlığını defelarca belli etmesinin de etkisiyle, keyifli ve çerezlik dediğimiz şekilde bir proje ortaya çıkacağı. Tabi burada devreye oyuncu seçimleri girecek, buna göre beklenti artabilir veya dipleri görebilir. Dizinin konusunda da belirttiğim gibi, umarım ortaya çıkan şey beklentilerimizin ötesinde olur..

T-Y kullanıcısına yanıt
    Hocam yapımcı/yazarın sevdiğim özelliği fanların fikirlerini dikkate alıyor, onlarla sürekli diyalog halinde (özellikle seriye sahip çıkan Lehlerle) demiştim. Ancak bu durum sonlanmak üzere anlaşılan çünkü tek hücreli primatın birisi yapımcının cinsiyetine takılıp seksist bir tepkiyle dizinin sıçacağını söylemiş. Kadın diziye kendini vermiş ve ilgili gözüküyor, 2. kitabı sürekli yanında taşıdığına dair resimler paylaşıyor ama yine de daha cast belli olmamışken "kesin batıracaklar" şeklinde yaklaşımların kimseye faydası olmaz ki kadın ciddiye alırsa gerçekten batırabilir. Böyle gereksiz tartışmalara girmesi kolay manipüle edilebileceğine işaret maalesef.

@T-Y

Netflix modaya uyarak! bahsettiğiniz hataya ciddi şekilde düştü. Son Truva serisinde Aşil karakterini zenci bir arkadaş oynuyor mesela. Ama çığ gibi gelen tepkilerden böyle saçmalıkları azaltılacağını öngörebiliriz. Tabi bazı farklılıklar dizinin efsane olması engellemez bana göre. Örneğin herkes bilir Witcher 3'de Geralt, Yennefer, Ciri, Triss gibi ana karakterler Amerikan aksanı ile konuşuyor. Halbuki kitaplara göre hepsinin Avrupa'nın farklı aksanları ile konuşması gerekirdi. Ancak CDPR kusursuz bir iş başardığı için hiç kimse, ya bu Triss aslında Redenia aksanı ile konuşması lazım ama Hollywood bebesi gibi ses çıkarıyor demedi. Netflix prodüksiyon ve casting açısından dizinin altından kalkacaktır(para var huzur var). Benim tereddütüm kurgu/senaryo, diyalog kalitesi istediğimiz seviyede olacak mı konusunda...

Bu arada Netflix de oyunun kutsallığını kabul ve biat etmiş olacak ki, yazara ters düşme ihtimallerine rağmen CDPR ile ortak çalışan müzisyen ve yönetmenlerle işbirliğine gitmeye çalışıyor. Oyunun patron composer'ı dizide de görevli olacak veya ona ait birkaç parçayı dizide kullanacaklar diyebilirim. Bir de daha güzeli oyunun efsane trailer'ları "Killing Monsters" ve bruxa konulu fragmanları çeken yönetmen de ilk sezon bir bölümden sorumlu olacak. Bu davranışlar zannımca fanlara merak etmeyin sizin beğenilerinizi dikkate alacağız mesajı vermek için.

• M.Riddle kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hocam, zaten sırf dediğiniz gelişmeler sebebiyle hala beklenti içindeyim. Yoksa yapımcının Netflix olduğunu gördüğüm an kapatıp giderdim, zevkler değişebilir ama 10 projelerinin 9'u vasat-çöp maalesef. Bir cast faciası daha olmaz umarım. Bu arada bahsettiğim yerellik karakterlerin Polonya'lı gibi davranması, olması, konuşması değil. Daha çok tasarım sürecine gönderme, yani kültürel anlamda. Bu sürece dahil olan kişilerin mantalitelerinin çok farklı olduğunu düşünüyorum. Bu da kolay değişebilen bir şey değil. Tıpkı "güzel" algısı gibi. Ama yine dediğim gibi sorumlu hanım çok adanmış, umarım efsane olur dediğiniz gibi. Bunu çok isterim.
  • Aynı düşünüyorum, açıkcası bu proje ilk duyurulduğunda Netflix'in bu dizi için ellerindeki büyük bir bütçeyi ayıracaklarını söylediklerini okumuştum. Yazar kendi çapında iyi biri olabilir fanların tavsiyelerini dinleyip her görüşe cevap vermesi filan ama bence uzaktan bakınca hiç öyle büyük bir bütçenin yatırılacağı bir proje gibi gelmemeye başladı. Defenders ve daredevil'ı genelde herkes örnek gösteriyor yaptığı iş ortada diye. Açıkcası bu kadar hype'a karşılık daha çok adı duyulmuş ciddi bir yazar ekibi bekliyordum. Daha önceden de yaptığı projeler sayesinde isim yapmış birini. Umut kırmak gibi olmasın yada ben fazla karamsarım bu konuda ama yazar ekibinden sonra casting de ki umudumu da düşürdüm. Herkes bişiler karalıyordı Eva Green, Mads Mikkelsen, Evan Rachel olsun vs. diye ama sanki oyuncu seçiminde de ilk defa göreceğimiz adamlar çıkacakmış gibi geliyor. Netflix'in bu kadar bahsettiği bütçe de heralde sadece CGI için olur.

@M.Riddle
    Son paragrafta bahsettiğin olayı yeni duydum hocam, biraz umut yeşertici olabilir diyebilirim. En azından oyundan esintiler olsa bizler için daha iyi bir anlam taşıyabilir, umarım dediğin gibi olur oyun yapımında emeği geçen kişileri de görebiliriz ekibin içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 9 Mayıs 2018; 14:42:3 >

• Bana göre asıl can sıkıcı olay senarist grubun son paylaşımı ile ortaya çıktı. Şu anda üzerinde çalışıyoruz diye yine 2. kitabın resmini attılar. Bu demek oluyor ki 8 sezonluk ilk bölüm iki kitabı kapsayacak gibi ve kesinlikle yetersiz gelecek.

Geralt&Yennefer tanışmasına bir bölüm ayırdın, Ciri'nin anne-baba hikayesi, Geralt-Ciri tanışma hikayesi ve Geralt'ın Ciri'yi yanına alması da birer bölüm olsa 4 bölüm eder ve sezonun yarısı bu bölümlerden oluşacak demektir. Geriye kalan kısımlarda yer alan Striga, Bruxa, Altın ejderha, Essi Daven, Ehven-i Şer, Silvan(Keçi şeytan) hikayeleri ve Nenneke diyaloglarının çoğu kesilecek demektir. Yazınca daha da kötü geldi bunların hepsi başlı başına bölüm olmayı hak ediyor bence.

Daha da önemlisi, reddit'te okuyunca hak verdim ve kafamda ışık yaktı diyebilirim. Yennefer alınmasın ama bu evrende Geralt'ın hayat hikayesi Ciri'den önce ve Ciri'den sonra diye ikiye ayrılır. Ciri'den önce Geralt hayata küskün, kadere/yazgıya inanmayan boşa yaşadığı kanaatinde iken, yaşadıklarından sonra Ciri'nin kendisine yaşam amacı verdiği, yazgısının Ciri ile kesiştiği, onu korumak gibi bir kaderi olduğuna inanıyor. Bu duyguları dizide yansıtmak zor olacak tabi ki, ama GOT gibi bir örnek var karakterlerin düşüş/yükselişlerini gayet tatminkar biçimde anlatan. Herkesin farklı "Azor Ahai" profili oluştu kafasında bunu başardılar.

Ekleme: Oyun/Kitap karışımının aslında başarılı olabileceğine örnek "The Tower of the Swallow" kitabının Çin versiyonun kapağı. Hoşuma gitti paylaşayım dedim. Nette bulabilirsiniz üzerinde kocaman Çince bir şeyler yazıyor tabi farklı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Riddle -- 9 Mayıs 2018; 17:40:50 >

• İşler garipleşmeye başladı

Şimdi de kadını sınava tabi tutuyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 9 Mayıs 2018; 20:37:21 >

İyi yakalamışsın hocam. Yalnız bu davranışlar işte kadını sinir ediyordur muhtemelen. Bu gidişle Geralt'ı LGBT üyesi yaptıracaklar kadına.
    Hocam şuan gelen geçen kadını trollüyor, ve arkadaşın dediği gibi çok çabuk manipüle oluyo herkese garip garip cevaplar vermeye başladı ağız dalaşına girer gibi Ben artık twitterdan kimseyi umursamaz diye düşünürken ortalik mahalle kavgasına döndü. İşin kötüsü eğer dizi tutmazsa o zaman linç girişimi tam olacak sosyal medyada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 10 Mayıs 2018; 1:23:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Bane

Hocam şuan gelen geçen kadını trollüyor, ve arkadaşın dediği gibi çok çabuk manipüle oluyo herkese garip garip cevaplar vermeye başladı ağız dalaşına girer gibi Ben artık twitterdan kimseyi umursamaz diye düşünürken ortalik mahalle kavgasına döndü. İşin kötüsü eğer dizi tutmazsa o zaman linç girişimi tam olacak sosyal medyada.
    Yazar sinirlenmekte fazlasıyla haklı bence, tamam hayran kitlesi sahipleniyor, dizinin kaliteli olmasını istiyorlar da bu kadar tepki fazla, 2020'de yayınlanması planlanan, daha hakkında doğru dürüst bir şey bilmediğimiz bir dizi hakkında fazla tepki gösteriyorlar.

Yazarın hatalı olduğu nokta herkese cevap vermeye çalışması, yahu binlerce takipçin var, zaten herkes bir şey söylüyor, hangi birine yetişeceksin.

Son cümlene katılıyorum, bu kadar polemik yaşandıktan sonra dizi tutmazsa ağır linç edecekler bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GwynSomething -- 10 Mayıs 2018; 4:19:29 >

• Zaten bir dizi projesinin batmasının veya iptal edilmesinin en büyük sebepleri kanser fan kitlelerine sahip olmaları. Sherlock dizisi en büyük örnek bu dediklerime. Ya daha 2 yıl var biraz bekleyin. Belkide witcher hakkımda en sevmediğim şey şu fanlardır. Bizde seviyoruz ama böyle vahşice sağa sola saldırmıyoruz.

Dizi konusuna yazalım hocam bence. Oraya daha çok mesaj gelir konuyla alakalı.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.