Şimdi Ara

The Witcher (2019 - ) | Netflix (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
55
Favori
153.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda olması gerekenden fazla ağlanmış. Şu trailerdan çıkarabileceğiniz tek NET olumsuz olan şey Dryad'ların zenci olması. Ciri'nin castine laf edilmiş, yaşı çok büyük denmiş. Bu dizide 2 sezon sonra Ciri'nin seks sahneleri olacak, gerçekten 9-10 yaşında birinin Ciri'yi oynayacağına düşündünüz mü? Hala oyunların etkisinden çıkamayıp Triss'in castine laf edenler var. Evet Triss'in casti kötü ama Triss ana hikayede aşırı minor bir role sahip. Dizi başladıktan sonra Triss umrunuzda bile olmayacak.Dizinin ne kadar iyi yada kötü olacağını bilemem. Netflix'in dizisi olduğu için ben dahil çoğu kişinin beklentileri düşük ama kitaplara sadık olunduğu sürece iyi olacağını düşünüyorum. Kitapları oyunlar ünlü etti ama az bile olsa kitapları ufaktan araştırın. Bu konuda oyunların kitaplardan daha iyi olduğunu söyleyenler var, bu kişilerin 8 kitabı okuduğuna inanmıyorum. CDPR oyunlarda inanılmaz bir iş başardı evet ama kimse çıkıp oyunların hikayesinin kitaplardan daha başarılı olduğunu söylemesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vilgefortz of Roggeveen -- 25 Temmuz 2019; 14:55:5 >




  • Vilgefortz of Roggeveen kullanıcısına yanıt
    Ne alaka sex sahnesi olacak diye yetişkin mi olacak? Ciri konu edinilen yıllarda harbi küçük. Hatta 3. kitaba doğru genç kızlığa giriyor yavaş yavaş. Vakti gelince Cirinin büyümüş versiyonu için ona benzer bir yetişkin oyuncu getirtirsin olur biter.

    Bakın beyler referans veriyorum, gerçi sıkı Witcher fanları bu diziyi bilir ancak, eserin orjinal yaratıcıları Polonyalılar tarafından çekilmiş, kastı mükemmel, oyunculukları muazzam olmasa bile az çok eseri birinci elden anlayıp yorumlayan, eski ve bütçesi düşük bir dizi var, Ciri ile ilgili bölümü atıyorum, sonlarına baksanız yeter:



    Şimdi flash tv kalitesindeki bir dizide bile adamlar çocuk oynatmışlar.

    Ayrıca Sapkovskinin kitaplarını belediye okusun. Yatsın kalksın o çemkirdiği CDPR ye dua etsin.




  • Vilgefortz of Roggeveen kullanıcısına yanıt
    Hocam konu resmen yabancı sitelerdeki shitpost başlığına dönmüş. Adam akıllı eleştiri yazan yok. Ciri için oyuncu önerilerine bakın hele Ben de Michelle Pfeiffer'in oynamasını istiyordum ama yapmadılar ağlamaya buraya geldim

    Bir de henüz yayınlanmamış kitap uyarlaması diziyi old school RPG oyunlarla kıyaslamaya çalışanlar olmuş. Kitaplarda Geralt agility kasıp kritik atıyormuş.

    Kitaplara bok atmak isteyen arkadaşlar açın yeni bir başlık sabah akşam ne istiyorsanız paylaşın ama bu konuyu kirletmeyin lütfen.


    The Witcher (2019 - ) | Netflix

    Triss meselesi ayrı tartışılabilir. Oyuncu saçını role uygun boyadı zannettik ama çekimler bittikten sonra yapmış anlaşılan. Ayrıca Triss kitaplarda kızıl değil diyen arkadaşlar yanılıyor. Çeviri farklılığı nedeniyle kumral zannedenler olmuş ancak Yennefer net şekilde "ginger slut" diye hitap ediyor Triss'e birden fazla kez.

    Bence Triss'in kitaplardaki rolünü öyle basit göremeyiz roman serisinde 1 kitap boyunca Geralt-Ciri ile birlikte seyahat ediyor. Büyücü Locasında da ayrı etkisi var. Bir de dizide Triss daha ilk bölümlerde Kral Foltest'in danışmanı olarak (muhtemelen Striga hikayesinde) karşımıza çıkacak. Son bölümlerde de Sodden Savaşında savaştığını göreceğiz. Oyuncuyla ilgili asıl problem yaşlı gözükmesi. Yennefer bu kadar genç gözükürken sözde Ciri'ye ablalık yapacak Triss'in evin büyükannesi gibi gözükmesini Netflix'ten bile beklemezdim..




  • M.Riddle kullanıcısına yanıt
    İşte o arada yapılan göndermeyi Rpg oyunlarıyla kıyaslamak olarak anlayınca böyle oluyor. Fanboyluk zor zanaat. Odana Henry'nin posterini de asıyor musun?
  • Valla yayınlanmayan dizinin hater'ı olur. Cast, lore'a uygun değildir, abuk sabuk karakterler araya sokuşturulur adam beğenmez, ama yayınlanmayan dizinin de Fanboyluğu yapılmaz arkadaş
  • Günümüzdeki televizyon ve ahlak kültüründen dolayı evet seks sahnesi olacağı için yetişkin olmak zorundaydı. Kitap-Dizi/film uyarlamalarında bu kadar birebir düşünemezsin. Kitaplardaki her şeyi televizyona aktarma şansın yok.Kitaplara birebir yapılmaması o şeyin kötü olacağı anlamına gelmiyor. Bunun en büyük örneği LOTR üçlemesi zaten. Casti mükemmel diye örnek verdiği dizi de ''Witcher'' adı altındaki en büyük başarısızlık olabilir.

    Ayrıca burda henüz çıkmayan bir diziyi savunmuyorum ki Netflix'den dolayı benim de beklentilerim düşük. Garip olan şey henüz çıkmamış bir dizinin bu kadar yerin dibine gömülmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vilgefortz of Roggeveen -- 25 Temmuz 2019; 16:34:39 >
  • Triss bizim kırmızı çizgimizdir. Onu da zenci olarak gördükten sonra benim bir beklentim kalmadı. Zaten Cavill de sırıtıyor rolünde. Bir porno parodisi kadar bile olamadılar oyuncu seçiminde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vilgefortz of Roggeveen kullanıcısına yanıt
    Yalnız orayı dikkatli oku castı mükemmel diye bir şey söylemedim. Aslında tahmin etmiştim şimdi biri burayı kesin yanlış anlar diye Ayrıca Lort'u da çok eleştiren var dediğin sebepten. Hani herkes film serisi üzerinde bu konuda mutabık değil.

    Kitaplardaki her şey dediğin de alt tarafı Ciriyi olduğu yaşta gösterecek adam. Büyüdüğü zaman da ona göre yeni bir oyuncuyla anlaşırsın.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    -Ne alaka sex sahnesi olacak diye yetişkin mi olacak??

    O mesele öyle basit değil işte. Avrupa'da gösterimi yasak onun. Film ve dizilerin karakterleri yetişkin değilse oynayan oyuncu 18 yaşından büyük olsa dahi cinsel ilişkiye girdiğine ilişkin sahneyi gösteremezsin. HBO resmi hesabı seks sahnesi yayınlanmadan 12 saat önce neden Arya Stark'ın 18 yaşını geçtiğine dair twit attı zannediyorsunuz. Yasak olmasa bile onu yapabilecek birisi yok.

    Yapabilirler miydi kitaba bağlı şekilde mesela Daenerys Targaryen 13 yaşında rızası dışında evlenip tecavüze uğrayacak. Sadece bir yıl sonra ejderhalarını bizzat kendi sütüyle göğsünden besleyecek. Gerek yok zaten yapmalarına. Kitaba bağlı kalmaları gereken çok daha önemli noktalar var karakterler arası ilişkiler diyaloglar ve politika/istihbarat savaşları gibi.

    Hani kitabı aşağılıyorsunuz ya, şu serüvende herkesin haklı olarak övdüğü Breaking Bad-Walter White karakter değişiminin benzerini izleyiciye yaşatabilirsin. Ciri ilk kitapta kimdi neler yapıyordu, travmaların ardından son aşamada kabuğundan çıktığında kime dönüştü neler yapmaya başladı.
    Kim tahmin edebilirdi başlangıçta bize tarif edilen prensesin kokain etkisinde lezbiyen sevgilisiyle eşkiyalık yaparak vakit geçireceği, sadece hoşlanmadığı için birisinin kafasını keseceğini vs ..




  • Vilgefortz of Roggeveen kullanıcısına yanıt
    Ve yine ayrıca LOTR üçlemesi çekilmiş bir filmdi, her ayrıntıyı koyamazlardı ama karakterleri de kitaptaki gibi seçtiler. Ancak Witcher bir dizi. Dolayısıyla hikayeyi daha detaylı işlemesi gerekecek. Yani nereden tutarsan tut elinde kalır bu yapım. Çöp olacak kabul edin...
  • Triss, Blood of Elves'den sonra Lady of the Lake'e kadar çok ufak rollere sahip. Sadece Ciri ilk Kaer Morhen'e geldiğinde bulunduğu kısımlar önemli. Striga hikayesinde de Foltest'in danışmanı Triss değil Keira Metz.
  • M.Riddle kullanıcısına yanıt
    Cirinin malum travmasını o şekilde göstermeyebilirler. Bunu yapan bir çok dizi oldu geçmişte. Trissi zenci Yenni Hintli yapan adam onu da düşünsün bir zahmet.
  • Vilgefortz of Roggeveen kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğim dizide öyle karşımıza çıkacak. Rolünü artırmak için Foltest'in danışmanı yapmışlar. Süpriz şekilde dizi başında Geralt daha Yennefer'la tanışmadan önce Triss ile yatağa girerse şaşırmayın, o bölümde oyunlara gönderme yapmak için "bathtub" shanesi eklemişler da diyorlar.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Bravo gerçekten bravo.

    Hitabımı değiştirmeden yazmaya devam ediyorum size bakalım anlayabilecek misiniz. Diyorum ki düzgün eleştiri yazın biz de okuyalım, zaten konuya bunun için geliyoruz. Ben çok uzun süredir paylaşım yapıyorum. Netflix'in Ciriyi zenci yapmaya çalıştığına dair belgeyi ben paylaştım konuda. Henry Cavill'in adı hiçbir yerde geçmezken Fallout filminin gösteriminde IGN sitesinin Henry ile yaptığı Witcher konulu söyleşiyi ben paylaştım. Konuda hep birlikte bunları tartıştık. Beni fanboylukla suçlamışsınız ama konudaki tüm mesajlarıma bakın bakalım kimi övmüşüm şimdiye kadar Henry'yi bir kere bile övmüş müyüm.

    O mesajda fanboy olduğuma dair anlamı nerden çıkardınız?? Yoksa konu dışına çıkıp insanları fanboylukla suçlamak mı kolay geliyor?

    Tartışma maksatlı başka bişey yazmayacağım.
  • M.Riddle kullanıcısına yanıt
    Kitabı aşağılıyorsunuz diyorsun da CDPR 3. oyunu yapmasa kim bilecekti bunu yauv Oyunun popüleritesi sayesinde Netflix bu diziyi çekebiliyor şu an. Triss'in rolünü artırmaları bile o popüleritenin ekmeğini yemek amaçlı aslında. Sonra şu Henry ayısının üzerindeki zırh. Kitaplarda ben böyle bir tasvir hatırlamıyorum, tabi 3. oyunda Geraltın default zırhı olduğu için direk uyarlamışlar.

    Bu dizi çöp olacak demiş miydim
  • M.Riddle kullanıcısına yanıt
    "old school RPG oyunlarıyla kıyaslamaya çalışanlar" lafınızdan çıkardım hocam. Çünkü öyle bir şey yapmadığım gibi eleştirime sadece cımbızlayıp bu cevabı vermeniz kalbimi kırdı

    Bu arada ben de bu forumda bir yapıma kolay kolay çöp olacak demem ve dediğim yapım da yüzde 90 çöp çıkar.
  • Ulan Sapkowski, kitabından Geralt çıkıp gelse önce seni keserdi herhalde şu açgözlülüğün yüzünden. Hem de çelik değil, gümüş kılıçla yapardı bu işi. Şimdi kendini G.R.R Martin de zanneder bu. Sağa sola röportaj verir, geralt aslında ruhumdaki çekimserliğin, evrensel boyutta sürüncemesini yansıttığım, tamamen bana özgü bir karakter olarak ortaya çıkt. Asl..... HADİ LAN ORADAN
  • Yine cast uzmanları toplanmış. Niyeyse bu tipler hep aynı isimler tek vasıfları da çıkmamış şeylerin castini eleştirmek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Evet kanka hepimiz Kaer Morhende eleştiri eğitimi aldık. Tek vasfımız istisnasız her kültürün içine eden Amerikan şirketlerinin ucuz yapımlarını eleştirmek. Bizi eleştiri Witcherları olarak düşün. Hele bir çıksın daha kötü eleştireceğiz. Bu gördükleriniz teaser sadece
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.