Şimdi Ara

THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1076. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
25.302
Cevap
144
Favori
1.183.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10741075107610771078
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce atıldı mı bilmiyorum ben dün izledim buraya da atayım dedim benim izlediğim en iyi hikaye detaylarıyla beraber olan inceleme videosu;





    Biri beğenmiş biri de beğenmemiş birlikte tartışılıyorlar inceleme de böyle olur zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 10 Temmuz 2020; 16:45:25 >
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt

    Abby bölümleri daha güzel değil miydi ya ? Ben Ellininkilere nazaran çok daha fazla sevdim. Sniper, yüksekte yürüdüğümüz yer, hastane, ada vs bence daha güzellerdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt

    Bencede güzeldi bölüm olarak Daha tempolu iyi bölümler vardı zaten çoğunluğun oynamak istemeyeceği bir karakter olduğu için böyle kurtamak istemişler bu bilerek yapılan bir şey bana kalırsa ama ben karakteri sevmediğimden tam keyif ile oynamadım o bölümleri %50 ile oynadım oda bölümün iyiliğinden di hızla oynayıp geçmek istedim zaten toplanabilir de ellie ile herşeyi yapmışım neredeyse ama abby ile herşey duruyor
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 10 Temmuz 2020; 18:8:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Oyun karakterine böyle bir kin besletip bölümleri rushlatmak da ayrı bir başarı. Nasıl bağlandıysanız karakterlere. Ben baya zevk aldım o bölümlerde yaratıcı tek düzelikten uzak yüksek tempoluydu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Karaktere nefret ile bir alakası yok ben bir para vermişim bir ürün almışım 60 birim karşılığı bana zorla birşey yaptırıyor ama bu satın aldığım bir ürün oynamak istememek gayet normal bir istek dolasıyla benim para verdiğim üründe kuralları ürün belirleyemez normal hayatta da zorla bir şey yaptırılmasını sevmem oyunla alakalı bir şey değil

    Oynamak istemiyorsun atlayamıyorsun o zaman rushlarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 10 Temmuz 2020; 18:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani ? Hangi oyunda chapter atlayabiliyosun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Atlayabilmeliyiz demedim atlayamıyorsan ve oynamakta istemiyorsan ne yapayım oyunu mu bırakayım orada ya bırakırsın yada finali görmek için oynarsın bende rushladım finali görmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 10 Temmuz 2020; 18:23:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Peki neden oynamak istemedin ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt

    Karakterin anlatılan hikayesi ilgimi çekmedi arkadaşları arasında 1 kişiyi doğal buldum (oven ) oda 1 saat gözükmüyordur zaten onun dışında lev , yara hikayesi aralarında ki ilişki çok boş sıkıcı geldi karakter ile empati kurmakta çok zor bence yapay hissettiriyor çünkü zorlama geldi bana.


    Geri sayfalarda daha detaylı bir şekilde oyun da olanlar ile ilgili görüşümü yazmıştım okumak isterseniz okuyabilirsiniz
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144448267



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 10 Temmuz 2020; 18:36:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abyy li mekanlar iyiydi ayrı , oynaması ayrı, mekanlar iyi güzel de ne yapayım abyy i, 7 sene abyy mi bekledim, kötü bir şey yapmamış da olsaydı yine sevmezdim , ısınamadım karaktere ve çevresindekilere. Bize göre iyi değildi o bölümler, bir başkasına göre iyidir, tartışacak bir durum yok ortada,çünkü zevk meselesi.
    Abbyy li bölümlerde mümkün olduğunca hızlı şekilde geçmeye çalıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızda sorun görmüyorum zaten böyle hissetmiş olabilirsiniz. Bunu yargılamıyorum ama mesela ben böyle hissetmedim. Çünkü baştaki karaktere o kadar bağlı değilim. Kendisi benim için bir oyun karakteri. Önce bir şey olmuş sonra olsaydı felan dedirtecek biri değil.

    Bence bazı şeyleri itiraf edebilmek lazım. Bana bunu hissetme sebebinizin karakterin başlarda yaptığı şeyler gibi geliyor. Çünkü ilişkileri geçirdiği dönemler için oyun içerisinde yeterince detay var. Daha fazlası kör göze parmak olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten attığım linkteki mesajımı okuduysanız orada söylüyorum en başta iyi düşünülmüş ama bana işlemedi ki zaten sadece bana değil dünyanın bir çoğuna işlememiş ki bugün sövülüyor oyuna zor bir şey bunu yapmak ve olaylara bakarsak başarılı olunmamış empati konusunda 6 veya 7 kere bitirdim ben 1.oyunu 15 saatten 60-70 saat oynadığım sevdiğim bir karakteri gözümün önünde kötü bir şekilde öldürürsen diğer karakterle onu biçmek isterim teker teker öldürürken giderken sonrasında öldürmek istediğim karakter olup bak buda babasını öldürdü dediğin de ufak bir kötü olmuş abi tamam çok haksız değilsin derim ama sonrasında yaklaşık 10-15 saat oynamak istemem yine öldürmek isterim ilişkileri ise önceden yazdım hızlı geldi bana bence öyle de tekrar yazmaya gerek yok diye düşünüyorum.




  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Genelde duygusal bakanlar tarafından sevilmedi. Bende bunu demek istiyorum zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Bende tam tersi çok zevk aldım hocam Abby kısımlarından şiddetin Ellie'den daha yüksek olmasından dolayı olabilir,ilk oyunu 20'ye yakın bitirmiş birisi olarak Joel'in oynanışına daha yakındı Abby sanırım o yüzden çok sevdim,hikayeye çok takılmadım tabiki böyle yazılsın bende istemezdim bütün hayranlar gibi ama oynanış ve atmosfer herşeyi unutturdu bana,sizlerede hak veriyorum hocam olan biteni gördükten sonra Abby ile oynamak işkence gelmesi çok normal :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu spoiler kaynıyor tag kullanmayanlar kullanandan fazla iyi ki bitirmeden girmedim konuya.

    Oyunu bitirdim çok beğendim. Zaten ilk oyunu 4-5 defa bitirdim çok sevdiğim oyundu. Ps4'ün tüm nimetlerinden faydalanılmış grafik, oyuncu mimikleri hareketleri muazzamdı.


    Her TLOU sever gibi Abby'li bölümleri oynarken kusacaktım artık. Öncesinde spoiler yemediğim için geçer gider sandım meğerse oyunun yarısı Abby'miş bitmedi gitti. Bol aksiyonlu bölümleride Abby'e vermişler. Ben 7 yıl Joel, Ellie bekledim sonuç Abby oldu sağlık olsun. Yalnız en sonda beri intikamını al bu nasıl intikam hikayesi ? Sinirim bozuldu biraz ama oyunu bunlarla yargılamamak lazım. Benim puanım 9.5/10 çok iyiydi.




  • fatihsar kullanıcısına yanıt

    Tabi ki sevende olur sevmeyen de bu gayet normal bu arada yakın değil hocam tamamen aynı kadın joel desek yeridir oynanış anlamında boğmasından,çakısına yumruklarına fiziksel gücüne her şeyiyle hatta lev ve abby de joel ve ellie 2 ama ben başarısız bir kopya olarak görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 10 Temmuz 2020; 19:38:16 >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Flood yapmış gibi olacak ama yazayım istedim


    oyunun temelde anlatmak istediği şey ve verdiği mesaj yüzünden öldürmüyor maalesef benimde sinirim bozulmuştu şiddet şiddeti doğurur , intikam kötüdür,insanı tüketir nefret duygusu iyi değildir vesaire bir sürü kamuspotu böyle bir mesaj yapıyorsun bari seçenek koy mesajın ne kadar etkili olmuş görme fırsatı bulurdun ama biliyorlar ki öldürme koysalar öldürmeyen bir elin parmağını geçmez hepsi öldürür diye koymamışlar




  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum hocam, ama ben duygusal olarak baksam bile mesela genel kitlenin içerisinde değilim, oyuna duygusal yönden tabi ki bakıyorsun, elinde değil, 7 yıldır tanıdığın, bağlandığın, kararlarına hak verdiğin gerçekçi hissettiren doğal bir baba figürü karakterin daha oyunun ilk saatlerinde sadece 1 saniyede yere indirilmesi elbette yadırgadığım, sinirlendiğim bir husus oldu, aynı zamanda duygulandığım, fakat duyguyu aşırı kaçırmamak gerekiyor, sen daha Abby kısımlarında bile, "Joel öldü lan" düşüncesiyle oynarsan hikayeden elbette zevk alamazsın, öyle değil mi? yani bu düşünceyi tamamen bırakmak mümkün değil ama oyun zevkini baltalayacak kadar Joel'in ölümünde takılı kalmış ilerleme kaydedemeyen kişi oyunu sevemez.

    Lakin ben oyunu şu nedenle sevdim...

    Naughty Dog karakter ve hikaye anlatımına çok önem veren bir stüdyo ve yaptıkları işi oyuncuya başarıyla yansıtıyorlar.

    Ben Part II'de, "Böyle bir şey olamaz" denilen şeyin gayette olabileceğini gördüm.

    Karakterlerin anında öyle tehlikeli bir dünyada her an elimizden çekip alınabileceğini gördüm.

    İşte bu denli bir gerçekçilik sunduğu için sevdim aslında ben Part II'yi.

    Bakın cesaret olaylarını falan geçtim, gerçekten yapılması takdir edilesi bir iş bu, Part II, hamleleri ve verdiği karar açısından değil oyun sektöründe, aynı zamanda sinema sektörünü de kapsayan görsel olarak deneyim edebileceğiniz nadir bir proje.

    Keza yine finali olsun, ben tam da böyle bir oyun istiyordum aslında, umduğum şeyleri parça parça her bölümden/anlatılandan alabildim.

    Part II kesinlikle basit bir oyun değil ve benim için bir Başyapıt.

    Şu kadar diyeyim, bazı oyunu sevmeyen arkadaşlar bile belki benim kadar Joel'i sevemezdi, Joel benim oyun sektöründe en çok sevdiğim karakterdir, biz "oyunu sevdik" diye, adımız, "Joel'e, bağlanamamış" insana çıkıyor, halbu ki bu son derece yanlış bir yargı.

    Neyse kısa keseyim, ben oyundan her türlü tatmin oldum, bir kaç eleştiri dışında oyun bana mükemmel bir deneyim yaşattı, ve evet, Joel'in, karakterlerin, oyunun bir hayranıyım ve bu evreni çok seviyorum, anlatılan her şeyi seviyorum.

    Bazı şeyleri dile getirmeme vesile olduğun için de sana teşekkür ediyor, iyi forumlar diliyorum hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 10 Temmuz 2020; 20:7:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >





  • Duygusallıktan ziyade bana göre çekici bir tarafı yok kadının hikayesinin, başına bir olay gelmiş, intikam ateşi ile yanan birisi , varsa yoksa aklında bu var vs.Bu kadının neyini merak edeyim ki, ilgimi çekmiyor.Zaten hayatını da baya öğrenmiş olduk oyun içerisinde,aslında göründüğü gibi olmadığını,zamanla karakterinin de değiştiğini gördük,ama yine de etkilemedi beni.Öyle bir dünya da kimbilir kaç kişinin sevdiği öldürülmüştür, bir tek kurban o değil ki.
    İlk oyun ilgi çekiciydi, merak uyandırıyordu benim açımdan, bağışıklık kazanmış bir kız, kızını kaybetmiş ,başında bir sürü olay geçen bir adam, bu kızı sağ bir şekilde götürebilecek mi, sonunda gerçekten hastalığa çözüm bulanabilecek mi vs daha birçok soru sorulabilir. Ayrıca şehir şehir ilerlerken karşılaştığımız kişilerin hikayeleri; kasabasında tek başına yaşayan kafayı yemiş bill, henry ve sam in yürek burkan sonu, tess in beklenmedik sonu, bunlar bile insanı çok etkiledi.
    Oyunları oynarken robot değiliz ki duygusuz bir şekilde ot gibi oynayalım, insanız sonuçta, oyun sırasında birtakım duyguları hisseder ve yaşarız,normal olan budur. İlk oyundan aldığım tadı ve duyguları ikinci oyundan pek alamadım maalesef
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternettenCızz -- 10 Temmuz 2020; 20:19:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam daha oyun çıkmadan lgbt öğeleri içerdiği için linclendi.

    Hikaye konusu ise subjektiftir. Beğenen beğenir beğenmeyen de beğenmez. Zevkler ve renkler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10741075107610771078
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.