Şimdi Ara

The Expanse │ Amazon (2015) 6.Sezon EP-06 - FİNAL VE SON (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
14
Favori
22.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim anladığım kadarıyla ortada bir taciz suçlaması var. Olay yargıya da taşınmış ama kamuoyu ile paylaşılan herhangi bir resmi açıklama yok. Bu ayrılma kararı verilmeden önce amazon biz kendi incelememizi yürüteceğiz gibi bir açıklama yaptı. Yürütülen bu inceleme sonucunda karar ne çıktı bilmiyoruz herhangi bir açıklama oradan da yapılmadı. Sadece Cas Anvar ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Şuan bile bazı karakterlerin aksine Alex Kamal karakteri kitaplarda yaşıyor. Böyle önemli bir karakteri canlandıran oyucunun doğru düzgün bir delil göstermeksizin sadece bir twit ile suçlanıp ta diziden ayrılması gerçekten çok yazık Rocinante tamamıyla Alex ile bütünleşmişti. Oyuncunun tümden ayrılmasından ziyade en azından başka bir aktör ile yer değiştirilebilirdi.Anderson Dawes karakterini canlandıran oyuncu nerede mesela kitaplarda bu kadar önemli bir karakter dizide nerde ? 2 sezon var gerisi yok. Benim için ilk 3 sezondan sonra zaten çöp kıvamına gelmiş bir dizi oldu 4 de gene biraz kurtardı gibiydi ama yok arkadaş 5. sezonda evet ekip birbirinden ayrılıyor kitapta da öyle kişisel hikayeye odaklanılıyor ama bu kadar da kötü anlatılmaz kardeşim ya izleyiciyi ekrana bir türlü bağlayamamışlar her şey yarım yamalak anlatılıyor.Normalde 60 dakika olan dizi bölümleri kesile kesile 48 dakikalar düşürülmüş Alex ve Holden karakterlerinin bir çok sahnesi Cas Anvar taciz suçlaması ile tepki çekmemesi adına kesilmiş!!Yapımcılar kesinlikle içine etmiş böyle güzel bir konunun keşke 4.Sezonda iptal olup firefly gibi efsane olarak kalsaydı.





  • Aegon Targaryen kullanıcısına yanıt

    Hocam belli ki kitapları okumuşsunuz, 6.sezonun final sezonu oluşu sizce erken bir bitiş mi? Yoksa olması gereken bir karar mı?


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Uzaylılar konusu kitaplarda nasıl işleniyor? Tatmin edici mi?
  • Tabaal kullanıcısına yanıt

    6.Sezonda biteceği kesinleşmedi zaten daha son kitap çıkmadığı için bitecekse eğer Game of Thrones seviyesinde bir saçmalıkla biter. Yapımcıların dediğine göre bir aşamanın biteceği yeni bir aşamanın başlayacağı yönünde. Zaten bir zaman sıçraması olacak , geçmiş yıllarda da bu karakterleri nasıl kitaba uyarlayacaklarını yeni oyuncularla mı anlaşılacak yoksa dizide farklı bir yöntem mi izlenilecek diye forumlarda konuşuluyordu. Çok büyük bir ihtimal 6.sezonda bitmeyecek ve bir 3 senede daha kitaplara uygun olarak 9 sezonda bitireceklerdir. Her sezon finali serinin bir kitabının adını taşıyor bu finalde 5. kitap olan "Nemesis Games" ismindeydi. Benim fikrim bitmeyeceği yönünde , kişisel görüşüm olarak ilk 3 sezona göre bir düşüş var ama dünyada popülaritesi gittikçe artan bir dizi. Özellikle piyasada devam eden başka imdb 8 puan üzeri bilim kurgu dizisi yokken çok zor iptal olması.





  • Arkadaşlar kitapla ilgili spoiler vermeyelim lütfen. Kitapla ilgili yorum yapacaksanızda başına büyük harflerle belirtin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

    Hadi ya..


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Karakteri öldürme kararı alacak kadar ciddi bi olay mı acaba


    Alıntıları Göster

    Evet durum öyle görünüyor.

  • Diziye geçen hafta başladım birinci sezonu bitirip ikinci sezona başladım, çok iyi dizi fakat Shohreh Aghdashloo denen kadının sesine katlanamıyorum. Sahneleri önemli diye geçemiyorum da kaldık öyle. Üşenmesem bu kadının sahnesi olduğunda Prime'da seslendirme dilini Türkçe yapıcam, hatta bir kere meraktan değiştirdim Türkçe olarak kim seslendiriyorsa bu kadını güzel sesi var.

  • Son sezonu ben de yeni bitirebildim. Gene enfesti benim için... Arkadaşlar yazacağını yazmış çok detaylı bir şey yazmayacağım. 10 yıl daha sürse izlenir.

  • İkinci sezon 4.bölüm bölüm harikaydı derken 5.bölüm çok çok daha iyiydi, soluksuz izledim. Gerçek anlamda dizi beklediğimden de iyi çıktı. Tek kusur Holden ve Chrisjen karakterlerini canlandıran oyuncular benim için, diğer oyuncular gayet iyi. Steven Strait'in surat ifadeleri oldukça yapmacık, çok itici geliyor bazen. Chrisjen konusundaki görüşümü bir üst mesajda belirtmiştim zaten.

  • Beşinci sezonun ilk dört sezon ile uzaktan yakından alakası yok. On bölüm boyunca karakterlerin geçmişe yolculuğunu ve Naomi ve ailesinin sıkıcı dramını izledik. Koskoca dört sezonda bu konular gayet işlenebilir ve yeni konulara geçilebilirdi. İlla beşinci sezonda işlenecekseydi de ilk iki bölüm bu konular işlenip kalan bölümlerde ana konuya geçilebilirdi.



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Alex'in ölüm sahnesi aşırı saçmaydı, galiba oyuncu diziden çıkmak istedi veya bir anlaşmazlık oldu diye düşünüyorum çünkü normal bir ölüm değil. O kadar aksiyonda ölmeyen adam alt tarafı gemiye yaklaşmaya çalışırken öldü :))) Beşinci sezon tam bir fiyasko ve zaman kaybıydı benim için. Sırf altıncı sezon daha iyi olur, hikayede eksik yer kalmasın diye izledim desem yalan olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoÇü

    Güzel final oldu. Ancak genel olarak kötü sezondu. 10 bölüm içinde 4. ve 10. bölümler gayet güzeldi. Diğer bölümler maalesef...


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Alex'i ise bilerek öldürmek zorunda kaldılar sanırım taciz olayına karışmış. Normalde 6. sezonda oyuncaktı hatta son sahnede gemide olsun beraber oturdukları sahnede alex görünüyor ancak o sahneleri tekrar çekip alex'i çıkarttılar.

    Hahahaha film ve dizi sektörü bitmiş yemin ediyorum dünya koca bir sirk olmuş. Johnny Depp gibi bir oyuncuyu bile -haklı olmasına rağmen- sırf bir kadın tarafından suçlandı diye piyasadan anında silip attılar, Hitler bile bunların yanında melek kalır.





  • Resmen izleyecek dizi bırakmadım.

    Bunu yeni keşfettim. Daha doğrusu önceden farkındaydım ama uzaylı dizilere pek merakım yok o nedenle ötelemiştim. Bayramda ilk sezona başlayacağım, sararsa devam.  

  • 6. sezon final olacak ve onay alındı yazıyor ama burada 5. sezon final yazıyor. Hangisi doğru ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    6. sezon final olacak ve onay alındı yazıyor ama burada 5. sezon final yazıyor. Hangisi doğru ?

    5.sezonun final bölümü demek istemiş hocam başlıkta. 1 sezon daha olacak

  • inanılmaz bir dizi benim için, 5. denememde daha 4.bölünü bitiremedim

    sorum şu direkt 2.sezondan başlasam olur mu 

    yok bilim kurgu izlemeyen biri de değilim

    bsg

    stargate

    firefly

    lost in space

    farscape

    babylon 5

    andromeda

    v

    continuum

    bu tarz dizilerden hatırladığım kadarıyla bitirdiklerim

  • WINTER IS COMING kullanıcısına yanıt

    Selam hocam, diziyi izlemekte zorlanmanız The Expanse'nin daha çok "Hard Sci-Fi" olarak tasarlanmaş bir kurgu olması. Saydığınız dizilerin çoğu kült sci-fi aslında ve hard sci-fi ile farklılıklar gösteriyorlar. The Expanse genel olarak, fizik profesörlerinin yayınlanan bölümler üzerinden fizik yaptığı, geek muhabbet esnasında dizide her detaydan yeni bir konu çıkması üzerine dönen ama geçtiği dönemin sosyo-ekonomik, siyasi durumu üzerinden farklı dramalar çıkaran bir yapım. Ayrıca eser, kitap serisi de dahil kurguyu açmakta hiç bir zaman aceleci davranmıyor, aksine giriş-gelişme bölümleri oldukça uzun, sonuç ise gelişen olaylar ani bir şekilde netice bulur. Eğer bu yönde bir ilgi alakanız, beklentiniz yoksa tahmin edersiniz ki eğlenmek, keyifli zaman geçirmek için başına oturabileceğiniz bir yapım olarak size hitap etmeyebilir. Özellikle "Ben şuraya açayım ama diğer yandan başka bir şeyle uğraşayım derseniz, dizi ve sahip olduğu evrene dahil bir çok detay kaçıracağınızı size söyleyeyim. Ben tüm seriyi 2 kez izledim ve hali hazırda 5. kitabı bitirmiş bulunmaktayım. Şu an bile son sezona dair yeni şeyler keşfetmeye devam ediyorum. Ülkemizde her ne kadar değeri bilinmese de dünya çapında şimdiden kült olmuş bu seriye kesinlikle bir şans daha vermelisiniz.


    Uzun bir cevap oldu ama, evet eğer 2. sezondan izlemeye başlarsanız bir çok şey kaçırmış olursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoli156 -- 23 Haziran 2021; 0:43:53 >




  • detaylı yanıt için teşekkürler, sakin kafa tekrar deneyeceğim 

    @memoli156

  • Yeni bitirme şansım oldu sezonu. Genel olarak inişli çıkışlı bir sezondu. Final bölümünün son sahnesinde yine meraklandırmayı başardılar. Zaten final sezonunda olaylar daha da hareketlenir.

  • Amazon Prime Videoyoutube
    About Prime Video: Want to watch it now? We've got it. This week's newest movies, last night's TV shows, classic favorites, and more are available to stream instantly, plus all your videos are stored in Your Video Library. Over 150,000 movies and TV episodes, including thousands for Amazon Prime members at no additional cost. Get More Prime Video: Stream Now: http://bit.ly/WatchMorePrimeVideo Facebook: http://bit.ly/PrimeVideoFB Twitter: http://bit.ly/PrimeVideoTW Instagram: http://bit.ly/AmazonPrimeVideoIG The Expanse Season 6 - Official Teaser | Prime Video https://youtu.be/4PJpkGPtAHE Prime Video https://www.youtube.com/PrimeVideo
    https://www.youtube.com/watch?v=4PJpkGPtAHE
  • 10 Aralık'ta yayınlanmaya başlayacak. Son sezon 6 bölüm olacak.

  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    6 mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.