Şimdi Ara

Text şifreleme - Şifreli textten okuma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diyelim elimizde içinde program için önemli bilgiler olan bir text dosyası var ve bunun içeriğinin kazara değiştirilmemesini istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz? Dosya 5-6 mb civarı olsa (tahminen öyle olucak) çok yavaş olur mu?
    Birde bu dosyanın içinde nasıl arama yapabiliriz? (Aslında istdiğim şey veritabanıyla çözülebilecek birşey gibi gözüküyor ama ben bu yoldan yapmak istiyorum.) Mesela dosyanın içindeki "a" yazısını bulmak ve karşısındaki satırı programın içine aktarmak? Böyle birşey mümkün mü?
    Bu arada delphi de olursa iyi olur.

• visual basic için mümkün olduğuna göre delphi içinde mümkündür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuujinsan

visual basic için mümkün olduğuna göre delphi içinde mümkündür...

Cevap için teşekkürler.
    Benim merak ettiğim bunun nasıl yapılabileceği ve performansta bir düşüş yaratıp yaratmayacağı.

Bir şifreleme tekniği kullanılacak ve program çalıştığında bu işlemin tersini yapıcak. Elimde şifreleme ekletileri var delphi için.

asıl önemli olan dosyanın içinden okuyabilmek. Bir ini dosyası gibi. Ama satır satır değil de, dosyanın içindeki bir metin mesela.

Bir de visual basic te nasıl yapılıyor? Elimde visual basic 2005 express edition var. Orda da bir deneyebilirim.
  • sen kısacası bir dosyayı packetlemeye çalışıyorsun buda basit birşey değildir çünku program herhangi bir dll yada exe dosyasını okuyacağı zaman herzaman açılmış şekilde cpuya dumb etmesi lazım( türkçeye çevirince biraz komik oluyor..) bunuda yapabilmek için gerçekten çok iyi bir programcı olmak lazım ve ayrıca yapacağın şey tabiki düzgün bir şekilde yapılmaz ise performansı etkileyecektir.... şimdi gelelim senin soruna anladığım kadarıyla sen bir txt dosyasını sifreli hale çevirecen ve daha sonrada program için sifrelenmiş halini açmak istiyorsun... ben richtext kullanarak yaparım bu işi çünkü demişsinki 5-6 megabyte buda çok fazla sayıda kelime veya işaret yapar... ben sana direk olarak söyle örnek vereyim sende bunu nasıl geliştirirsin geliştir...

misal donanımhaberin asp bilgililerini alalım bu sayfa üzerinden...http://forum.donanimhaber.com/m_21486636/tm.htm olsun
    vb bildiğini düsünerekten gerekli şeyleri yazmıyorum sen eklersin artık;
    RichTextBox1.Text = Inet1.OpenURL("http://forum.donanimhaber.com/m_21486636/tm.htm") sen buraya kayıt ettiğin txt dosyasını ekle... yada ini dosyasının içeriğini hatta bir exe dosyasının asm kodlarını bile ekleyebilirsin o sana kalmış..
    ara = RichTextBox1.Find("donanım",, , rtWholetext) richtext'e yazdırdığımız ilk donanım kelimesini bulacak ve bunun tam olarak olduğu yerdeki kacıncı kelime sayısı olduğunu verecek
    satır = RichTextBox1.GetLineFromChar(ara) direk olarakda bulduğu yerin satır numarsını verecek
    RichTextBox1.SelLength = RichTextBox1.SelLength + 10 donanım bulduktan sonrada 10 char daha kadarını alacak yani sen richtextbox1.text yazdığın zaman donanım+ hemen onunla birlikte olan 10 charida alacak
    şimdi bunların hepsini birleştirince şöyle birşey çıkıyor...

RichTextBox1.Text = Inet1.OpenURL("http://forum.donanimhaber.com/m_21486636/tm.htm")
    ara = RichTextBox1.Find("donanım",, , rtWholetext)
    satır = RichTextBox1.GetLineFromChar(ara)
    RichTextBox1.SelLength = RichTextBox1.SelLength + 10

sende richtextbox içine txt ini dosyanı aktarırsın aratmak istediğim kelimeyi aratırsın misal "password:" sonrada gerekli password kaç chardan oluşuyorsada o kadarını alırsın bilmem anlatabildin mi? yada sorunun tam olarak cevabı bu mu?

• ne demek istediğini anladım. biraz vb bilgim var ve kodlardan anladığım kadarıyla bu sayfadaki bilgileri bir richtextbox'a alıyosun ve sonra da herhangi bir kelimeyi aratıyosun.(donanım) Ve ondan sonraki belli bir sayıdaki char tipli veriyi alıyorsun. Peki bunu richtextbox'ın içine almadan, bir tuşa çift tıklanması olayına nası ekleriz? Ara =... ve Satır =... şeklindeki satırlarda ara ve satır ne onu anlamadım yalnız. Bunu yaparken txt dosyasını illa belleğe yüklemek mi gerekir? Yani gerektikçe çağırsak çok mu yavaş olur?
  • çift tıklama olayını anlamadım yani demek istediğin programın execute edilmeden önce çift tıklandığını mı nasıl anlayacam? ara= sana sayfa içinde kaçinci kelime olduğunu verecek satırda bulunduğu satırı.... sen herzaman dosyanın açılmış halini dumb etmen lazım ben exe için konuşuyorum txt dosyası execute edilmez o yüzdende açarsın işini yapar sonrada geri paketlersin ama exe dosyaları öle değildir exe dosyaları paketlendiği zaman herzaman cpude dumb edilmiş şekilde çalışır yoksa program zaten çalışmaz bu yüzdende açilmis halini çok iyi bir şekilde optimize etmen gerekiyor sen txt dosyası dediğin için sorun olmayacaktır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujinsan -- 27 Şubat 2008; 20:25:49 >
  • İş sanırım biraz karıştı.(en azından benim kafam)

En baştan anlatırsam söyle bir şey üzerinde çalışıyorum:
    Program ilk çalıştığında şifrelenmiş, txt tabanlı ama farklı uzantıda (kullanıcını gözünü korkutmak için) bir dosyayı kullanıcıya herhangi bir şekilde göstermeden açacak. Yani richtextbox'a falan almadan sadece belleğe açarak.Tabi bu dosya daha önceden belli bir yöntemle şifrelenmiş -içeriği şifrelenmiş- ve açılırken - belleğe açılırken - bunun geriye alınması gerekiyor. Bu form1.create vb. bir olaya yazılabilir herhalde. sonra bir textbox a bir string tipli veri girildiğinde bunu belleğe açılan (doğru mu kullanıyorum bilmem ama senin dediğin şey bu galiba), dosya içinde arıyacak ve bu verinin karşısında olan veriyi alıcak (atıyorum girilen değer a, ve dosyanın içnde a=b şeklinde bir satır var o zaman geri dönücek değer b olucak).

Bana kalırsa güzel bir yöntem oldu ama uygulanabilirlik ve performans açısından kaygılarım var ve bu yöntemi nasıl uygulayabileceğimi bilmiyorum.

bir de ara ve satır konusunda bahsettiğim şey onların fonksiyon gibi birşey olup olmadığıydı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

C ile alakan varsa işini görebilir.
    http://turkuvazpy.tripod.com/turkuvaz/bvt_1.0.tgz
    bu da bir önceki linkde verilen kodun sözlüğe uyarlanmış halihttp://turkuvazpy.tripod.com/turkuvaz/hslk.tar.bz2

C'yi hiç bilmiyorum ama dosyayıda indiremiyorum. not available for download diyor. Ya şu dosyadan okuma olayının mantığını bir türlü kapamadım. Şöyle iyi bir kaynak olsa google'ında pek yardımı olmuyo.

• 5-6 mb text dosyası içinden arama yapmak programı yavaşlatır. en iyi çözüm veri tabanı olayı bence. basit bi acces veri tabanıyla daha kolay halledersin işi.
  • AVL tipi veri ağacından biraz bahseder misin sse?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

Evet yavaşlatır ama 5-6 mb için access bence lüks (aslında şimdiki işlemcileri fazla yavaşlatmaz)
    GTK Sözlük programı tek tek kontrol mantığı ile çalıştığı için benim P166 da makineyi öldürüyordu, bende yukarıda linkini verdiğimi geliştirdim.
    Mantık basit : AVL tipi veri ağacının dosyaya uyarlanması :)

bu ağaçlarda iyice üzerime gelmeye başladı iyice öğrenmeden olmayacak
  • @sse verdiğin linklere baktım. Pek birşey anlamadım. Yani ne anlatmak istediğini.
    Sistem nasıl çalışıyor bir anlayabilsem.
    Bir de ben bunu nasıl delphi'ye falan uygulayacağım?
  • Evet bunu bir araştırayım. google abimiz ne diyomuş bakalım.
  • Bir de bununla ilgili olarak dil dosyalarıyla çalışma nasıl oluyo?
  • hani programların birden fazla dil desteklemesi için dosyalar oluyor ya. Lang vb. uzantılara sahip oluyolar. hattahttp://forum.donanimhaber.com/m_21549547/tm.htm şu linkte bunlar üzerinde çalışmak için bir program var.
  • İşte benim istediğim de buna benzer bişey yapmak. Delphi de bunu nasıl yapılacağını bilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.