Şimdi Ara

tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
4
Favori
16.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün mopu denedim. Daha önce tecrübem yok ama bekletimin altında. Altındaki mikrofibere du haznesinden su damlatıyor sadece. Islak mikrofiber bezi süre süre gidiyor.

    Altında hareketli aksam güzel olurmuş bir vileda paspas atmak değil tabii ki. Benim parkelerde kaba lekeler vardı. Kahve cay vs onları çıkarmadı. Ama 2 günde bir falan düzenli kullanırsanız kaba kir olmadan güzel temizlik yapar.

    Ayrıca genel olarak deneyimimden.

    Haritalaması çok hassas değil, pek iş görmüyor. Harita üzerinden instruction yani harita üzerindeki bir noktaya gitmesini istediğinizde daha önce geçmediği yollardan rota yapıyor. Duvarın içinden rota oluşturduğu için gidemiyor. Resim ekledim.

    Ayrıca düzgün rota oluşturduğunda da haritayı çizerken kaymalar yaptığı için kapıyı tutturamıyor ve geçemiyor. Harita üzerinden oda değiştirtmek zor. Bu hata varsa başka odada şarjı azaldığında şarj istasyonunu bulamaz bence.

    Temizliğe şarj istasyonundan başlatmak lazım. Nerede başlangıç yaparsa orayı şarj istasyonu sanıyor. Kucaklayıp başka yerde başlatırsanız şarjı bulamaz.

    Sonuç olarak navigasyon olayı beklediğim gibi değil. Temizliği tatmin edici. Smart clean modunda evde atladığı noktalar olmadı (1+1+banyoya da giriyor). Diğer robotlarlarda da böyle sorunlar var mı bilmiyorum ama tek bunda varsa ve güncelleme ile düzelmezse yüksek modele Ve fazla paraya gerek yok gibi.
    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lllMyXoMalll kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Mopu hareketli ürünler iLife ve Ecovacs modellerinde var ve premium ürün kategorisindeler, yani 2500TLlik bir üründe bunları beklememek lazım.
    Tüm diğer giriş veya orta seviye robotlarda da mop işlemi damlatma şeklinde yapılıyor, biraz daha gelişmişleri ise damlamayı perstaltik pompa ile - akış hızını kontrol ederek - yapabiliyorsunuz. Robogil markasının robotları bu şekilde mesela.

    Tesvor maalesef VSlam teknolojisini tutturamadı bir türlü, Avrupa'da da zor günler geçiriyor bu yüzden. Robotun genel kalitesi fena değil ancak navigasyon sorunları yüzünden gözden düştü. Navigasyon yazılımı Xiaomi'lerde daha iyi, Ecovacs, iRobot, iLife, Robogil Luna gibi ürünlerde ise kusursuza yakın.

    Linex geçen sene iLife satıyordu, o ürünlerde de çok kötü bir satış sonrası hizmet veriyorlardı - hatta hizmet vermiyorlardı demek daha doğru olur.

    Saygılarımla




  • Acıkçası diğer robotların fiyatına ve özelliğine kıyasla bu iyi. Gönlüm s5 max tan yanaydı ama bütçem buna uydu. 2 gündür Bunu kullanmaktayım. Daha önce robot süpürge kullanmadım.

    Beni tatmin etmeyen tek yanı haritalaması oldu. O da güncelleme ile düzelir umudum var. Şimdilik bu şekilde idare edeceğiz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lllMyXoMalll kullanıcısına yanıt
    Robot almayı düşünen ve özellikle son zamanlardaki fiyat karmaşasından aklı karışan tüm dostlarımız için yazıyorum.

    Karar verirken şu şekilde düşünmenizde fayda var:

    Fırça ve vakum ile zemin süpürme teknolojisi, daha önceden manuel örnekleri olmasına rağmen, 1908 yılnda James Murray Spangler'in ilk elektrikle çalışan fanlı portatif elektrik süpürgesinden bu yana değişmedi. Dolayısı ile farklı fırça ve emiş ağzı konfigürasyonları ile farklı motor güçlerini bir yana bırakırsak, piyasadaki tüm robotlar üç aşağı beş yukarı aynı işi yapıyor.

    Geriye de bir tek haritalama, batarya kapasiteleri, hazne büyüklükleri, mop ve özellikleri gibi ayrıntılar kalıyor. Yani demek istediğim, makul baz fiyat olarak kabul edebileceğimiz 2000TLnin üzerindeki her kuruşu temizlik dışındaki özelliklere veriyorsunuz ve bu tamamen bir tercih meselesidir.

    Konu bundan ibarettir.




  • Aklıma takılan birşey var. Daha önce bu tür cihaz kullanmadım.

    3 gündür üst üste çalıştırmama rağmen toz haznesi tamamen doluyor. Ev öyle çok pis de değil.

    Acaba bu halının tüylerini mi koparıyor. Öyle bir ihtimal var mı? Gözle görünür toz yok çünkü çalıştırmadan önce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lllMyXoMalll kullanıcısına yanıt
    Tabi ki var, halının genel rengini toz haznesi ile karşılaştırın, göreceksiniz.
    Bir süre sonra azalır ama az da olsa hav çıkarmaya devam edecektir.
  • Ürünü 1 aydan fazla süredir kullaniyorum ve yazilimi disinda herhangi bir sorun yasamadim. Neden bilmiyorum ama sarj istasyonunu bulmakta zorlaniyor 3 5 dk sacma sapan dolandiktan sonra zorda olsa sarja gidiyor. Ayni sorunu yasayan var mi? Bu sorunu nasil cozebilirz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekojan -- 4 Mayıs 2020; 16:37:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaksideki tüm annelerin ellerinden öpüyorum.

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü
  • sekojan S kullanıcısına yanıt
    Sarj istasyonunun yerini degistirince sorun cozuldu. Suan salona koydum hemen hemen evin orta noktasinda. Sorun olmadan direk sarj yerini buluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü
  • Ürünü 3 haftadır kullanıyoruz. Daha önceden mijia 1c kullanmıştım bozulunca geri gönderip tesvor t8 aldım. Tesvorun 2 çekim gücü modu var her ikisinde de 3+1 evi tamamen temizliyor ancak bataryası bitince şarja gidiyor ve devam edemiyor, yine de temizlik yeterli oluyor her iki modda da. Ürün 2 cm lik engelleri aşamıyor ancak kabloların üzerinden geçebiliyor. Takılırsa falan yerini değiştirince düzeltince sıfırlanıyor harita evet ama tekerleğinin altına destek koyunca (sanki araba çamura saplanmış gibi) ilerlemeye devam ediyor sıfırlanmadan. Temizliği kolay her temizlikten sonra yıkamak gerekiyor tozluğunu. Islak modu da oldukça iyi o daha az şarj yiyor ve tüm evi şarjı bitmeden bitiriyor. Bir olumsuzlukla karşılaşmadım şimdiye kadar. Mijiadan daha az güçte çekiyor ama bence daha akıllı. Evin haritasını ekledim saçma çizgiler de var ama çok önemli bir ayrıntı değil. Yerini bulmakta zorlanabiliyor ama 5 dk yı geçmiyor genelde yerini bulması, duvar kenarından gide gide buluyor istasyonu. Mijianın update sorunları olmasaydı mijiadan memnunduk ama tesvorun yazılımsal bir hatası olmayacağından da emin gibiyim, güven veriyor. Haritayı kaydetme seçeceği eklenirse şarjı bitmeden bitirebilir evi, bekliyoruz update i :).

    Edit: 3+1 değil 2+1 diyelim çünkü salonu kullanmıyoruz kapısı kapalıydı. Bi de devam etme modu varmış yeni öğrendim onu aktiflemek lazımmış ama gerek kalmıyor bitiriyor temizliği.

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamer32 -- 8 Haziran 2020; 23:23:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aldığımdan beri haritalaması ile beni sinir eden robot oldu. 1 ayı geçti, 16 nisandan beri kullanıyorum. Çekim gücünü beğendim, sesi de gayet az genel olarak süpürme performansından memnunum diyebilirim fakat haritalaması tam bir rezalet. Tüm evi süpürttüğümde oradan oraya atlayıp atlayıp duruyor bir çok yeri süpürmeden şarjı bitiyor. Bende tek tek oda oda süpürüyorum. Oturuyorum bir yandan süpürmesini izliyorum bir yandan da uygulamadan çıkardığı haritayı takip ediyorum çok büyük olmayan odalarda gayet düzgün süpürdüğü halde haritada saçma sapan odaya zerre benzemeyen bir haritalama yapıyor. Salonumuz 45 m2. Salona koyup kapısını kapattığım zaman şarjı bitene kadar döne döne süpürüyor. Fakat oradan oraya atlaya atlaya süpürüyor. O planlı ve akıllı süpürme özelliği tamamen kağıt üzerindeymiş. salonla harita birbirinden alakasız. Aynı yerleri süpürdüğü halde ha bire haritaya ekleme yapıp duruyor harita uygulama ekranına sığmıyor. Burada eklenen görselleri görünce benimki kadar saçma haritalama yapan yok sinir olmakta haklıymışım dedim.Bende abuk subuk evle alakası olmayan zigzag zigzag haritalama yapıyor. Daha süpürdüğüm alana benzeyen bir harita çıkardığını göremedim.

    Salon dışında diğer odalarda haritalama evet yakından uzaktan alakası yok ama en azından süpürme işlemi bitince durup şarj istasyonunu arıyor ama salonda şarjı bitene kadar süpürüyor sürekli kontrol etmem gerekiyor.

    Sadece salonu süpürdüğü halde çıkardığı haritayı ekliyorum. Uygulama ekranına sığmadığı için 2 ekran görüntüsü aldım.

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

    3. görsel sözde mutfak ve koridorun haritası. Mutfak dikdörtgen şeklinde koridor dümdüz L şeklinde ikisinde de girinti çıkıntı bir şey yok.

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

    4. görsel yine başka bir salon süpürmede çıkardığı harita. Ben kendim durdurdum yoksa şarjı bitene kadar süpürüp duruyor.

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

    5.görsel sadece koridor. koridorda hiçbir şey yok yamuk yumuk V'ye benzer şekli değil dümdüz L şeklini çıkarması lazım ama sonuç bu.

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

    6.görsel kızların odası 2 yatak var onun dışında dümdüz çıkarması lazım.Yatakların olduğu yere kırmızı işaret koydum mesela orada da yatağın yanını süpürdüğü halde her geçtiğinde sanki yatağın üzerinden geçiyormuş gibi içe doğru yeni bir alan oluşturdu.

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

    Rastgele bir robot süpürge gibi çalışıyor. Haritalaması tam bir hayal kırıklığı oldu. Kılı tozu iyi temizliyor güncelleme gelirse düzelir diye idare ettim ama buradaki paylaşılan haritaları görünce sanırım bendekinde sorun var. Sırf türkiye distribütör garantili diye tercih etmiştim ama keşke banggooddan xiaomi sipariş verseymişim diyorum. Kardeşimin çeyizi içinde alacaktık fakat önce kendimize alıp bir deneyelim demiştim iyi ki aynı anda 2 tane sipariş vermemişim. Ben 2600 liraya almıştım şu an stokta görünmüyor ama en son baktığımda 3599 lira olmuştu. O fiyatlara alınacak süpürge asla değil.

    Bir de son olarak bendeki yatay veya dikey tam olarak S şeklinde süpürmüyor çapraz çapraz ileri geri gidip geliyor belki de o yüzden haritalamayı da bu şekilde yamuk yumuk çıkarıyordur. Ben hepsi böyle sanıyordum fakat sanırım değilmiş. Gerçekten pişman oldum keşke iade etseymişim.




  • cnsnc C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bence bu durumu ithalatçı firma Lİnex ile görüşmelisiniz. Ayıplı mal durumunda bu. Haritaların gerçek ile hiç ilgisi yok ve bu ürün size harita yapıyor diye satıldı.
    Instagram sayfalarında ve diğer sosyal medyada da dile getirirseniz daha çabuk sonuç alabilirsiniz, biraz vurdumduymaz bir firmadır.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Instagram sayfalarından kendilerine durumu ilettim ekran görüntüsü aldığım haritaları gönderdim.
    Harita ile ilgili sorun yaşadığımı ve büyük alanlarda atlayıp süpürmediği yerler olduğunu ısrarla dile getirmeme rağmen "engel olacak eşya var mı, temizliğinden memnun musunuz" gibi cevaplar aldım sorunumun bunlar değil haritalaması olduğunu defalarca dile getirdim ve buna benzer sorunlar olduğunu haritaya güncelleme geleceğini söylediler. Şu hali ile güncelleme ne kadar işe yarar bilemiyorum.

    En sonunda buraya harita ekleyen kişilerin harita görüntülerini gönderip bakın bu haritalarla benim haritaların alakası var mı dediğimde "her ev farklıdır aynı harita tabi ki çıkmaz" cevabını aldım. Başkalarının evinin haritası niye çıksın ben benim evimi düzgün haritalamasını bekliyorum. Bizim evin duvarları zigzag şeklinde sanki.
    Yani anlamak mı istemiyorlar yoksa geçiştirmek için mi yapıyorlar bilmiyorum. Pazartesi günü servise göndereceğim fakat normalmiş gibi yaklaşılıyor açıkçası fazla bir beklentim yok.
    Çevremde almayı düşünen 3 kişi vardı kesinlikle tavsiye etmiyorum farklı modellere yöneldiler.




  • cnsnc C kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Firma konusunda ben bir kaç defa uyardım. Linex geçen sene de iLife robotlarını getiriyordu, onları da yolda bıraktı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Durumu izah edip genel temizlikte çok fazla yer atladığını ve bu yüzden oda oda süpürdüğümü söylediğim ve sadece salonu süpürürken bile saçmaladığı için çıkardığı haritaya karşılık odaları süpürürken bir iki kez oturup hem süpürmesini izledim hem haritayı takip ettim dediğim halde "Dışarıdayken temizliği yaptırın evi ne kadar temizlediğini görebilirsiniz." cevabı verildi.

    Maalesef sorunu kabul eden sorun çözücü bir yaklaşım yerine size akıl vermeyi tercih eden ve sürekli harita güncellemesi cevabı ile geçiştirmeye çalışılan, akıllı harita özelliği ile sunulan fakat haritadan şikayet ettiğinizde iyi temizliyorsa daha fazla bir şey beklemeyin gibi bir yaklaşım var. Süpürge kadar linex'in yaklaşımı da insanın sabrını sınayan yönde.

    Linex hakkında söylediklerinizi deneyimleyerek tecrübe ettim çok haklıymışsınız.


    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü


    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü


    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü


    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü


    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsnc -- 28 Mayıs 2020; 1:25:36 >




  • cnsnc C kullanıcısına yanıt
    Gerçekten üzücü bir tecrübe olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, ben de tesvor t8 kullanıcısıyım. Bir ay kadar oldu, ilk robot süpürgem olduğu için reklam bilgileri dışında kıyaslama yapamıyorum ancak tesvordan genel itibariyle memnunum. Yukarıda anlatılan sorunlara çözüm olarak, robotun şarj dock’unun duvara paralel ve sabit durması ile bir nedenle durduğunda şarjından başlatılması ile çözülebildiğini biliyorum. Baktım ilk harekette çapraz gidiyorsa hemen şarja döndürüp baştan başlatıyorum. Elle müdahale edildiğinde haritası bozuluyor kesinlikle müdahale edilmemeli, sabır ile beklenirse hiç bir noktayı atlamadığını gözlemledim. Bir oda bitmeden gidebilir ancak mutlaka dönüyor ve tamamlıyor, ayrıca girmeyi deneyip giremediği yerlerden hemen vazgeçmeyip tekrar deniyor. Halıya vs hatta mermer eşiğe bile takılmıyor( banyo eşiğinden geçiyor). Süpürme performansı çok iyi. Arkasından heryeri kontrol ediyorum. Dediğim gibi çapraz gidiyorsa şarja döndürüp tekrar başlatılırsa ve elle asla müdahale edilmezse bence makine gayet iyi çalışıyor. Herkese iyi günler👋👋

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tek oda süpürülecekse o odaya kendisi girdiğinde kapısını kapatıp heryeri bitirdiğini görünce kapısını açabilirsiniz, sonra diğer odalar için de aynı şekilde, ancak yine dediğim gibi düzgün haritalama için şarj ünitesinden kendisi çıkmalı. Uygulamada kaldığı yerden devam ettirme seçeneği var, şarjı bitip üniteye dönerse yeteri kadar dolduğunda harita silinmeden kaldığı yerden devam edebiliyor. Garantisi var diye bu ürünü tercih etmiştim eğer bu hususta yeterli destek sağlanmazsa piyasada yer edinmeleri çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.