Şimdi Ara

Test sürüşü izlenimleri ---- 60 araç test edildi --:) (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.424
Cevap
82
Favori
291.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haluk Test Sürüşü 41. 2012 Kia Ceed 1.6 crdi A/T Concept Plus.

Arkadaşlar merhaba,

Bugün Kia'dan aradılar yeni Ceed'in geldiğini haber vermek için.

Anıl'la zaten buluşacaktık başka bir araç için ama bu haber üzerine rotayı Konya yolundaki Opal'a çevirdik.

Showroomdaki araç mevcut iki donanımdan düşük olanı Concept paketliydi (bir üst paket Concept Plus).

Aracın fotolarından bir demet:

Dıştan:

Küçük boy stepne:

Ön kısım:

Arka kısım (kafaları sağa çevirip bakın):

İç mekan flaşsız:

İç mekan flaşlı:

Göğüs yazmıştım ama galiba ön konsol desem daha iyi olacak.

Direksiyon:

Göstergeler:

Bu da aracı incelerken çektiğim video:

Bunlar da genel olarak izlenimlerim:

Olumlular:

1. Aracın iç mekan plastik ve işçilik kalitesi çok başarılı. Ayrıca konsolda ve direksiyonda "piano black" kaplamalara yer verilmesi olaya renk ve kalite katmış.

2. Geçen hafta test ettiğimiz yeni Scenic'teki kadar yumuşak olmasa da ön kısmın neredeyse tamamı tek parça yumuşak plastik.

3. Direksiyon hissiyatı ve üzerindeki tuşlarla hem çok güzel, hem çok kullanılışlı.

4. İç mekan genişliği, diz ve baş mesafesi olarak hem önde hem de arkada çok iyi.

5. Hız sabitleme gibi konfor ve ESP gibi güvenlik donanımı iki donanım, iki motor ve iki şanzıman seçeneğinde de standart.

6. Benzinli motorla birlikte çift kavramalı şanzıman DCT'de gelecek.

Olumsuzlar:

1. Benzinli motor olarak tıpkı Hyundai i30'daki gibi GDI görünüyor internet sitesinde.

Ama distribütör Çelik Motor eski Ceed'in benzinli versiyonlarını getirmiyordu bir süredir.

Lpg takılamadığı için çok talep görmeyecek bu motoru da getirmeyebileceklerini düşünüyorum.

Keşke ellerinde mevcut standart atmosferik benzinli seçeneğini de koysalarmış.

2. Dizel motorda 6 ileri tam otomatik mevcut ve yakıt tüketimi açısından herkese hitap etmeyebilir.

3. Yurtdışında neredeyse D sınıfı dolulukta sipariş verilebilen Ceed ülkemizde hem giriş hem de üst versiyonda "kuş gibi" hafiflemiş bir şekilde donatılmış.

4. 51.100 TL ile 58.400 TL arasında değişen fiyatlar hiç mi hiç iç açıcı değil. Bir de dediğim gibi donanımdan da kısılınca işin tadı tuzu kalmıyor hiç

Bunlara eklemeler olacaktır şühpesiz.

İnternet sitesi linkinden donanım ve fiyat detaylarına bakabilirsiniz:

http://kia.com.tr/fiyat-listeleri/binek-araclar-fiyat-listesi.php
    http://kia.com.tr/yeni-ceed/yeniceed-donanim-listesi.php

Bugün öğleden sonra Kia'ya uğradım tekrardan.

Test aracı gelmiş ama plakası hazır olmadığı için test sürüşü önümüzdeki haftaya Çarşamba gibi başlayacakmış.

Concept plus donanımdaydı.

Bakmadım ama muhtemelen dizel otomatik versiyondur.

Cayır cayır yanıyor ama alet:)

Öncelikli olarak hız sabitlemeyi, yalıtımı, yol konforunu ve tüketimi görebilmek amaçlı test ettiğim Kia Ceed'in test sürüş videosu nihayet hazır:

Videoyu Arda çekti.

O da araçtaki çıtırtı ve tıkırtıları test etti tabii:

Arda'nın biraz daha performans odaklı test sürüşünde de ben arka koltukta yer değiştirdim; fotoğraf makinem koltuktan zemine düştü.

Bu da Görkem'in Ceed test sürüşü:

Anıl Antalyada 1.6 dizel manuel ceed kullanırken.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Haluk Test Sürüşü 40. 2012 Hyundai i20 1.4 A/T Tune.

Arkadaşlar merhaba,

19 Mayıs 2012 tarihinde Arda ile Eskişehir yolu Neziroğlunda yeni Hyundai i20 testi yaptık.

Aslında niyetim dizel versiyondu ama bayiide benzinli versiyon olduğu için benzinli otomatik testi yaptık.

- Araç donanım paketleri olarak çok zengin. Test aracı Tune paketindeydi ve bir üstteki Elite gerçekten bu sınıf için bir sürü özelliği standart barındırıyor.

Jump-Sense-Tune-Elite donanım paketlerinin son ikisinde ESP standart.

Hız sabitleme giriş dışındaki paketlerde standart.

- Çizgileri de diğer yeni Hyundailere benzemiş.

- Ebatlarıyla tam bir şehiriçi aracı.

- İçi gayet ferah sayılabilecek bir araç. Sunrooflu elite versiyonda araç içi daha da aydınlık olur muhtemelen.

- Yol sesi düşündüğümden daha fazla idi ama dayanılmayacak kadar kötü değil.

Ama i30'un aksine araçta Hankook değil continental vardı diye hatırlıyorum.

- Benzinli versiyonların rakibi daha fazla olduğundan fiyatlandırma daha da önemli hale geliyor.

Test ettiğimiz 1.4 benzinli Tune otomatik versiyonun liste fiyatı 40.290 TL

Diğer fiyatlar linkte mevcut:

http://hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=fiyatlistesi&menu_id=241

Aracın fotoları:

Hep merak ettiğim bir poz:

Alet 100'le giderken yaklaşık 2500 devir çeviriyor.

4 ileri tam otomatik vites olduğunu hatırlatayım.

Arda kullanırken:

Bunlar da test sırasında çektiğimiz videolar:

Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırız.

İyi seyirler :)

Alıntıları Göster
    Haluk Test Sürüşü 42. 2012 Vw Golf TDI DSG Trendline.

Arkadaşlar merhaba,

7 Haziran tarihinde Anıl, Görkem ve Utku ile birlikte Eskihisar bayiinde Vw Golf tdi trendline DSG ile test sürüşü yaptık.

Aracı 1 tur (yaklaşık 8 km) ben kullandım, Görkem arka koltukta oturdu.

1 tur Görkem kullandı, ben arka koltukta oturdum.

1 tur Anıl kullandı, Utku arka koltukta oturdu.

Aracı Utku kullanmadı galiba.

Anıl ve Utku'nun araçla ilgili kendi yorumlarını yükleyeceğim videoda bulabilirsiniz.

Ben de yorumlarımı bilahare yazacağım.

Görkem de kendi yorumlarını ekler.

Önce Fotolar gelsin :)

Benim nispeten efendi sayılacak test sürüşüm sonunda çıkan ortalama tüketim:5.8 lt

110'la giderken alet 7. viteste 2000 devir çeviriyor:

Kıyaslama yapmak adına benim 6 ileri EDC 110'la giderken 6. viteste 2000 devir çeviriyor.

Yeni i30 6 ileri tam otomatik 6. viteste 2000 devir çevirirken 100'le gidiyor.

Burada da Görkem kullanıyor:

Bu Anıl ve Utku'nun test sürüş videosu:

Bu da başka bir konuda da paylaştığım benim bacanaktaki şirket aracı eski kasa 1.6 tdi DSG comfortline Jetta'yla giderken çektiğim video:

Motor şanzıman aynı nasıl olsa :)

Aynı Jetta ile geçenlerde uzun yolda yakıt aldıktan sonra çekilmiş bir menzil fotosu:

İyi seyirler :)

• Haluk Test Sürüşü 43. 2012 Citroen DS5 1.6 e-hdi MCP.

Arkadaşlar merhaba,

31 Temmuz 2012 tarihinde Maltepe Bayraktar otomotivde süper ilgili satış danışmanı Emre Bey'in eşliğinde DS5 ile test sürüşü yaptık.

Aracı önce ben kullandım.

Daha sonra Görkem.

En sonunda da Anıl.

DS5 test aracı:

Aracın ön kısmı:

Arka koltuklar:

Ön kısmı 2 parçalı, arka kısmı tek parçalı olan ancak ne ön ne de arka kısmı açılan cam tavan:

Göğüs ve konsol:

Test sürüşüne çıkarken...

Aracın göstergeleri:

Araçla ilgili izlenimlerime gelince...

Önce olumlu olanlar:

1. Kesinlikle çok özel ve albenili bir araç.

Nereye gitse kendisine baktırıyor.

Citroen'i Citroen yapan orjinal DS ve peşinden gelen CX modelleri gibi çoook orjinal ve marka adını gururla taşıyacak ve uzun yıllar adından sözettirecek bir araç

2. İç mekanda kullanılan malzemeler de birkaç istisna dışında gayet kaliteli. (Görkem'in test sürüşü videosunda Anıl'a dikkat ediniz.

Ancak şahsi fikrimdir ve doğal olarak katılmayanlar da olacaktır haliyle ama bu bahsettiklerim ve özel bir araç olması dışında test sonunda bende olumsuz görüşler ağırlık kazandı.

1. Benim beklediğimden daha fazla yol sesi alıyor alet.

Muhtemelen ince yanaklı lastikler de bu durumu fiştikliyordur ama beklentim yüksekti işte.

Bu konuda standart bir C4'ü, Golf'ü ve kendi aracım Megane 3'ü bir miktar daha başarılı buldum-buluyorum.

Araca vurulanlar için bu detay çok önemli olmayabilir tabii.

2. Bu aracın neredeyse her tarafında bu aracı özel kılan küçük detaylar var ama bu aksamlar maalesef bir süre sonra ses yapmaya çok müsait.

Ki şimdiden cızırdamalar mevcuttu.

3. Bu araç MCP şanzımandan çok daha fazlasını hakediyor.

Şanzıman performansı açısından önce eski aracım Honda Jazz CVT, peşinden de şimdiki aracım Megane EDC ile kıyaslamak durumunda kalıyorum elimde olmadan ancak, C4'de kabul edilebilir bulduğum MCP, bu testte 4 (3'ü irikıyım) kişinin ağırlığının eklenmesiyle iyice ağırlaşan araçta hiç ama hiç keyif vermedi bana.

4. Aynı şekilde C4 ve 508'de tüketim, c4'de de performans hissi açısından beğendiğim 1.6 e-hdi motordan da daha fazlasını hakediyor bu özel araç.

Gitmiyor demeyeyim ama o duruş, o görünüşe daha büyük bir motor hacmiyle birlikte daha performanslı bir motor (ve aktarma) yakışırdı.

Varsın bir miktar daha pahalı olsun.

Zaten herkesin cesaret edip de alacağı bir alet değil.

Bu yazdıklarım güncellemelere açıktır.

Test güzergahı yaklaşık 6 km uzunluğundaydı ve aracı hepimiz kullandığı için toplamda 18 km olması gerekiyordu ama sayacı sıfırlamayı benim testin son kısmında akıl edebildiğim için 13 km göründü.

Ortalama tüketim 8.6 lt olarak gerçekleşti.

Benim testten kısa bir video ile başlıyorum.

Videonun kahramanı Görkem.

Bu da Görkem'in test sürüşü videosu:

• Haluk Bey, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben 2012 1.6 dizel ve dsg, Altea XL almayı düşünüyorum.
    Bu araçla ilgili fikirlerinizi öğrenmek isterim. Hatta keşke bir test sürüşü yapmış olsaydınız diyorum.
    Fikirleriniz benim için değerli, şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snbk

Haluk Bey, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben 2012 1.6 dizel ve dsg, Altea XL almayı düşünüyorum.
    Bu araçla ilgili fikirlerinizi öğrenmek isterim. Hatta keşke bir test sürüşü yapmış olsaydınız diyorum.

Arkadaşım merhaba,

Ankarada şu an Seat marka araçların satışı yok.

Hatta 1 yıla yakın bir süredir yok.

Bu yüzden benim de çok merak ettiğim bir marka olan Seat'ın özellikle Leon ve Altea modellerini ne inceleyebildim ne de bunlarla test sürüşü yapabildim.

Başka bir şehre gittiğim zaman denkgetirebilirsem test sürüşü yapmaya çalışırım.

Selamlar.
  • Yeni Scenic 1.5 dci EDC Privilage (5 kişilik) yakıt tüketimi şehir içi 8,5 lt/100 km. Tanıtım kataloğunda 5,1 lt yazıyor, sakın inanmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

Yeni Scenic 1.5 dci EDC Privilage (5 kişilik) yakıt tüketimi şehir içi 8,5 lt/100 km. Tanıtım kataloğunda 5,1 lt yazıyor, sakın inanmayın.

Şehiriçinden şehiriçine farklılık var arkadaşım :)

Ankara Kırkkonaklarda oturuyorum.

Abim Eryamanda oturuyor.

Yüksek bir muhit olan bizim güzergahta benim kullanımımda benim Megane Eryaman güzergahına göre 1.5-2 lt'ye yakın daha fazla yakıyor.

Senin Scenic daha yeniydi yanlış hatırlamıyorsam.

Klima falan da açıktır zaten.

Bir de güzergahında yokuş ve dur-kalk var ise normal.

Tüketimin 10 bin km civarı biraz düşecektir.

20 binde ilk bakımdan sonra daha da düşecektir.

... diye düşünüyorum :)

Selamlar.

• Haluk abi merhaba. Çok yakın bir arkadaşıma b sınıfı otomatik araba alacağız. Aslında jazz ilaç gibi gelecek araba kullanmada birazcık sıkıntı var ama limit 30-32 corsa i20 veya aveo otomatik arasından birini alalım diyorum. Sen ne dersin bu duruma sayın büyüğüm?

• Bu kadar emek veriyor zaman ayırıyorsunuz. Donanım haber site sahiplerinin birer çeyrek hediye etmesi gerek bence sizlere

otomobil geneldeki en faydalı konu ve sürekli güncel bir cok insana fayda sağlıyor

Tebrikler herkez uğraşmaz bu işlerle değer bilmek gerek

• yenı ssangyang rexton yenı modelının testını beklıyorum?
    acaba test yaparmısınız?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: snbk

Haluk Bey, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben 2012 1.6 dizel ve dsg, Altea XL almayı düşünüyorum.

Arkadaşım merhaba,

Ankarada şu an Seat marka araçların satışı yok.

Hatta 1 yıla yakın bir süredir yok.

Bu yüzden benim de çok merak ettiğim bir marka olan Seat'ın özellikle Leon ve Altea modellerini ne inceleyebildim ne de bunlarla test sürüşü yapabildim.

Başka bir şehre gittiğim zaman denkgetirebilirsem test sürüşü yapmaya çalışırım.

Selamlar.

cevabınız için tekrardan çok teşekkürler. Kalabalık bir aile olacağız allahın izniyle 1-2 ay sonra.
    Eşiminde artık araba kullanması gerekecek ve illa otomatik vites olsun istiyor. Ayrıca dizel de olmalı diye düşünüyoruz. Seçenekler, Altea XL ve Megane Sport Tourer olabilir. Seat DSG Şanzıman ve dizel 55.800 e kadar
    alınabiliyor şu an. ve baya bi dolu. Fakat 2. elinin çok kötü olmasından dolayı soru işaretleri var kafamda. O sebeple fikrinizi almak istemiştim. ( Bİr de MST ye göre yaklaşık 1 lt. fazla yakıyor gibi okuduğum yorumlarda.)
    İyi günler.

• Haluk hocam bende bu ara SEAT LEON 1.4 TSI FR düşünüyorum, bu aracı test etme imkanınız oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Haluk hocam bende bu ara SEAT LEON 1.4 TSI FR düşünüyorum, bu aracı test etme imkanınız oldu mu?

Kadircim merhaba,

Ankarada şu an seat satışı yok maalesef.

Leon altea ibiza benim de çok merak ettiğim modeller ama test sürüşü yapamıyoruz işte. :)

selamlar.

• Haluk hocam,

2.el ve sıfır fiyatları çokçok uçmuş vaziyette..Full focus 60, astra 55, insignia boşu 55 ten başlıyor, c max 60, fluence 57.... yılda maksimum 10-12.000 km yapıyorum hocam ve şu an Şırnakta olduğum için doğru dürüst kullanmıyorum..Aslında ilk jetta ya niyetim vardı ama hiç bir yerde yok..3 ay fiyat sabitlemeksizin beklemeke de bana doğru gelmedi..

Nihaetinde Seat' ta ortak kullanılan TSI var..1,2 TSI Style 40.000, 1.4 TSI Style 41.000 ama 40 a veriyorlar.Style bile dolu iken FR donanım, tasarım ve motor yönünden tam benlik...

Styleden farklı FR da;

FR
    DIŞ DONANIM
    Alüminyum Alaşımlı Jantlar 17"
    Krom Kaplı Ön Izgara S
    Gövde Rengi Kapı Kolları ve Gümüş Renk Yan Aynalar S
    Elektrikli / Isıtmalı / Katlanabilir Yan Aynalar S
    Dönüşe Duyarlı Ön Sis Farları S
    Koyu Yeşil Karartılmış Arka Camlar S
    Arka Park Sensörü S
    İÇ DONANIM
    Çift Bölgeli Otomatik Klima S
    Yol Bilgisayarı S
    Yükseklik ve Derinlik Ayarlı Elektromekanik Direksiyon S
    Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control ) S
    Elektrikli Far Yükseklik Ayarı S
    Elektrikli Camlar, Ön / Arka S
    Radyo / CD / MP3 Çalar 8 Hoparlör, Aux ve USB Girişi S
    Direksiyondan Kumandalı Ses Sistemi S
    Bluetooth S
    Çok Fonksiyonlu Gösterge Paneli S
    Yağmur Sensörü, Otomatik Yanan Farlar, Kendiliğinden Kararan Dikiz Aynası S
    Eve Kadar İzleme Sistemi (Coming Home) S
    Deri Kaplamalı Direksiyon ve Vites Topuzu S
    Krom Renkli Kapı İçi Tutacaklar S
    Sürücü, Yolcu Işıklı Makyaj Aynaları S
    Sürücü / Yolcu Koltuğu Yükseklik Ayarı S
    Sürücü / Yolcu Koltuğu Bel Destek Ayarı S
    Yolcu Koltuğu Arkası Cep S
    Sürücü Koltuğu Altı Göz S
    Parçalı Katlanır Arka Koltuklar S
    Özel Spor FR Koltuk Döşemesi S
    Halı Paspas S
    GÜVENLİK
    ABS + TCS S
    ESC & EBA + DSR +XDS + Lastik Basınç Uyarısı+ Hill Holder (Yokuş Kalkış Desteği) S
    Sürücü / Yolcu Ön Hava Yastıkları S
    Sürücü / Yolcu Yan Hava Yastıkları S
    Perde Hava Yastıkları S
    Arka Yan Hava Yastıkları 1650 TL S
    Çocuk Koltuğu Sabitleme Sistemi (Isofix) S
    Sürücü / Yolcu Emniyet Kemeri Uyarısı S
    Alarm 100 TL S
    Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit Sistemi S
    Elektronik Şifreli Kontak Anahtarı, Immobilizer S

vs vs..var.. Ankara da seatın şu an satılmaması kötü..Bir iki yerde var fiyatlarda uygun, gelecek yıl yeni kasası geliyor bunuda biliyorum ama Fr gibi bir aracı 43 e almak bence güzel siz ne dersiniz hocam..

• İki soru da benden Haluk Yirmüç :))

1- "Alınacak" dediğin, gönlünde yatan araç nedir?

2- Bir tatlı türü?
    :))

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

İki soru da benden Haluk Yirmüç :))

1- "Alınacak" dediğin, gönlünde yatan araç nedir?

2- Bir tatlı türü?
    :))

Selamlar

Abi 1. Sorunun cevabi , senin imzanda gizli , 2. Sorunun cevabi ise , ankara hacibaba'dan kaymakli baklavayi zirve olarak görùyorum.
  • Ankara ekibi sizden küçük bir ricam olacak bulursanız v60 drive testi yapabilirmisiniz? Ben buralarda aradım ama t4 var bir türlü drive bulamadım. Şöyle geniş, kapsamlı bir test. Bu araç bu aralar kafamı kurcalıyor. İnsigniadan sonra bana nasıl gelir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Ankara ekibi sizden küçük bir ricam olacak bulursanız v60 drive testi yapabilirmisiniz? Ben buralarda aradım ama t4 var bir türlü drive bulamadım. Şöyle geniş, kapsamlı bir test. Bu araç bu aralar kafamı kurcalıyor. İnsigniadan sonra bana nasıl gelir acaba?

V60 testini ben ve gorkem yaptik , 1.6 180 hp powershift , daha onceki sayfalarda olacak yazilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Ankara ekibi sizden küçük bir ricam olacak bulursanız v60 drive testi yapabilirmisiniz? Ben buralarda aradım ama t4 var bir türlü drive bulamadım. Şöyle geniş, kapsamlı bir test. Bu araç bu aralar kafamı kurcalıyor. İnsigniadan sonra bana nasıl gelir acaba?

V60 testini ben ve gorkem yaptik , 1.6 180 hp powershift , daha onceki sayfalarda olacak yazilar.

Onu biliyorum anıl 34. sayfanın sonunda
    Benim merak ettiğim drive motor ile kombinasyonu

• Çalışmalarınız takdire şayan

Çok teşekkürler!

1.4 tsi jetta manuelin görüntülü ve daha detaylı bir testini yayınlayabilir misiniz ?

Tekrardan teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkani81 -- 24 Ağustos 2012; 9:33:52 >
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.