Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (236. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ariftheboss
1 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (4 Mobil) - 11 Masaüstü4 Mobil
5 sn
4.814
Cevap
327
Favori
390.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
72. Sırada  bugün en iyi #31
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok güzel çözümler. Tam anlayabilmek adına birkaç fotoğraf yükleme imkanınız olur mu? Ayrıca kullandığınız yapışkan bantın markası nedir? Ben de aynen sizin dediğiniz gibi uygulamak istiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • torossidis T kullanıcısına yanıt
    Walbox a hiç gerek yok. Mobil şarj cihazı ve 220volt priz. Başka birşeye ihtiyacınız yok. 3..5kw sorunsuz hız alırsınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    3.5kw bir çok ev hattından sorunsuz alamazsınız. Mevcut 220V mobil şarj aleti artık maksimum 13A destekliyor. 13x220=2.86kw ama siz yine de alt yapısını bilmediğiniz panodan prize kaça bölündüğü belli olmayan tesisatın plastik bir prizinden 10A'nın üzerinde uzun süreli akım çekmeyin. Hele de uzatma kullanıyorsanız çok riskli. Voltajı düşürebilir, ev aletlerinize zarar verebilir veya kablolarınızın ısınmasına tesisat yanmasına sebep olabilirsiniz. 13A'yı sağlıklı uzun süre alabilmek için 3x4 antigron halogen free bir nhxmh kablo ile panonuzdan 16A sigortalı ve kaçak akım rölesine bağlı sıfır bir hat çıkartıp mümkün olan en yakın noktaya kauçuk sıva üstü priz kullanarak gelirseniz, aracınızı iç tesisatı yormadan güvenle şarj edebilirsiniz.

• FerhanK kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Kendi oturduğum evde, blok trafosundan 22kw destekli wallbbox ı bir heyecanla aracı ilk aldığımda, kendim tesisatı ile birlikte kurdum. Az çok anlıyorum, mesleğim icabı da uzak değilim bu konulara.

Açıkçası şu anda da böyle bir altyapinin en azından benim için gerekli olmadığını gördüm. Zira akşamdan bıraksam şarja 3.5kw ile sabaha doluyor. Böyle bir altyapı benim kullanımım benzeri bir döngüde boşa harcanmış bir para oluyor.

Baştan 3.5kw konuşulduğu için 3.5kw yazdım. Ama 3 kW kastettim. Arada çok fark yok diye hız olarak.

Bu arada yazlık kalınan köy evinde ben 3kw hızı çok rahat alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 27 Ocak 2025; 1:20:13 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Dediğiniz şekilde dikkat ederek tekrar deneyimliyim.

• Teslaa89 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Orada da fiyat vs bilinmezlik beni geriyor. Büyük ihtimal tekrar test sürüşü yapıp siparişe karar vereceğim.

• umutkara3666 U kullanıcısına yanıt

11 Aralık sipariş 10 Şubat teslim benimki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malioner06 M kullanıcısına yanıt

Fotoğraf çekemedim ama aşağıda fotoğraflarda yapıştırdığım yerleri işaretledim. Bir döşemeciye giderek bu uygulamayı kalıcı bir şekilde (ısıyla yapışan yalıtım malzemeleri vb. kullanarak) de yaptırabilirsiniz. Bu bant işi belli aralıklarla yenileme isteyecek ama 5 dk sürdüğü için ben şimdilik böyle çözdüm.

Rayların üzerine komple şerit olarak yapıştırdım. Kare içine aldığım noktalara da küçük kare şekilli (1.5-2cm) parçalar keserek yapıştırdım.

Kullandığım bant (daha kaliteli bir ürün bulunabilir, kötü diyemem ama mükemmel bir ürün de değil) :

https://www.hepsiburada.com/desibel-akustik-kaucuk-bant-3-mm-x-7-5-cm-x-15-m-p-HBV00000XKBXD?magaza=Desibel%20Akustik&

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 27 Ocak 2025; 10:12:55 >

• Bobby Hatfield B kullanıcısına yanıt

Ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. Bandı rayın üstüne mi yapıştırdınız. Yani pandizotun oturduğu yere üst tarafa mı?

• malioner06 M kullanıcısına yanıt

Rica ederim, bant genişliği 7.5 cm olduğu için bant ile rayın üst-yan-alt olmak üzere 3 yüzeyini de kapladım. Sadece üst yüzeyini kaplamak ses için yeterli olur ama bant çok daha kolay sökülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 27 Ocak 2025; 10:44:35 >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, benim de meslek icabı aşina olduğum konular. Oturduğumuz muhitteki insanların şüpheleri oluyor, onları en aza indirmek ve güvenliği maksimumda tutmak için bu yöntem en garanti sonuçtur.
    Daha geçtiğimiz cumartesi bir sitenin sadece bir bloğundaki sayaçlardan otoparklara 8 farklı 22kw hat çekildiği için sayaç odasında yangın çıktı. Yangını itfaiye söndürdü. Sitede tüm bloklardaki bireysel araç şarj cihazları da sökülerek inaktif edildi. Muhtemelen aşırı yüklenme, yanlış kablo veya yanlış tesisat bağlantı elemanları seçiminden olay gerçekleşti.
    Ülkemizde de araç sayısı arttıkça özellikle toplu alanlarda bireysel çözümler yerine toplu çözümler yapılması güvenliğimiz için daha makul olacaktır. O yüzden wallboxlara müstakil yerimiz yoksa yatırım yapılmasını doğru bulmuyorum.
    Fotoğrafını da ekledim. Allah korusun usta diye güvendiğimiz insanlar işini ne seviyede doğru yapıyor tartışılır. TESLA MODEL Y SR HAKKINDA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerhanK -- 27 Ocak 2025; 14:3:7 >

• FerhanK kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Walbox kurulumuna izin verilmemeli diye düşünüyorum. O sebeple zaten 220 Volt priz yeterli diye söyledim.

200 dairenin olduğu yerde 200 wallbox olmaz. Bu da neticede hak. Benden önceki yapmış, bende yapicam diyor insanlar. Yönetimlerde birşey diyemiyor.
    O sebeple talep edenlerin bu hakka riayet etmesi gerekiyor. Gereksizde bir yatırım maliyeti oluyor.

Ben 5x10 NYY Öznur Kablo kullandım 25 MT yer için. Gerekli mi çoğu kişi için gereksiz. Ama işte meslek alışkanlığı. Kendim için yapıyorum kaçmam. Başkasına anlatırsın belki kaçar.

Buradan yaptırmayı düşünenlere de yazayım, eğer akşam takayım sabah dolsun döngüsü size yeter ise 15-20k altyapı, 15-20k wallbox yatırımını boşuna yapmayın. Takın akşamdan sabaha dolsun. Sitenizin, bloğunuzun, binanızın ve komşularınızın hakkına girmeyin. Herkes bir gün inşallah elektrikli araç kullanacak. Herkes evde şarj konforunu yaşasın. Sonra bir yangın verdiğiniz örnekteki gibi, hepsi iptal. Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak var.

Selamlar.

• dereliselcuk D kullanıcısına yanıt

Senin siparişte normal de bizden sonra sipariş verip daha erken teslim tarihi verilenler varmış. 😂 Sağlam teslim alalım da 2 3 gün geç olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. Şubat'ın ilk yarısında teslimatı yapılacak araçların hangi gemiyle geleceğine dair spakülasyonlara istinaden en iyi aday Sea Patris gibi görünüyor. Glovis tarafından işletilen bir MCCL Ro-Ro gemisi. Gemi sabaha kadar Adriyatik'e girmiş olur. 29 Ocak Çarşamba sabah saatlerinde Slovenya'nın Koper limanına varıyor. Takip konusunda deneyimli arkadaşlar süreci nasıl öngörüyor?

• Tesla app e girip girip cikiyorum. Juniper i beklesemmi, mevcut sr i siparismi versem kararsızım.

• hypersport H kullanıcısına yanıt
    Sea patris yarın sabah 6 da koper limanında. Yükleme yapıp ertesi gün yola çıkar 3 gün de yolda geçse 3 şubatta varış yapar diye ön görüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 28 Ocak 2025; 11:51:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslaa89 kullanıcısına yanıt

sanırım 3 şubat demek istediniz :) yüreğimize indirmeyin :D

• ariftheboss kullanıcısına yanıt
    Çok pardon düzelttim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasko ve sigorta için fiyat olan oldu mu şuan ki fiyatlar nasıl güncel olarak ?

• Güzel bir güncelleme de benden gelsin, 6 Ocak Sipariş az önce VIN atandı sanırım iptallerden sekmeler var.

• 
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.