40 Derece gibi düşük derecelerde petekler kendini zor ısıtır, ve peteklerdeki su 30 dereceye düşer çok soğur sonra yeniden çalıştığında kombi bu soğuk suyu ısıtmaya çalışır, yani biraz boşuna yanmış olur. Fakat 45 dereceye alınca 50 ye kadar yanar ısının eve gayet güzel faydası olur ve 40 dereceye düşene kadar bekler ve peteklerdeki su fazla soğumamış olur.
Yaşadığınız yerin iklimine göre değişir..Ben Afyonda yaşıyorum şu anda 50 derecede kullanıyorum termostatlı olduğu için 50 yi geçmiyor kapanınca pompa duruyor sirkülasyon olmadığı için sıcak su peteklerde uzun süre kalıyor. Havalar daha da soğuyunca 55 e alırım. Ilıman iklimde olanlar 5 derece daha düşük olabilir.
Zaten radyatör ısısından verim almak için peteklerin en az 45 derecede ısınması gerekir yoksa daha düşük derecede suyu ılıtıp soğutmuş olursunuz size faydası olmaz.
Özetle kışa girerken kasım ayında 40 dan yakmaya bağlayıp havalar suğudukça 45-48-50-55 diye artırmak gerekir bugünlerde de hatırı sayılır soğuklar var. Tesisat suyu en az 50 dereceye kadar ısınmalı.
Sayın intererdem Bildiğim kadarı ile eca confeo premiks kullanıyorsunuz yukarıda bahsettiğiniz 50 derece tesisat suyu sıcaklığı kombideki ayar 40+-9 mu yoksa 50+-9 şeklindemi ve günlük sarfiyatınız ne kadar acaba?
Sayın intererdem Bildiğim kadarı ile eca confeo premiks kullanıyorsunuz yukarıda bahsettiğiniz 50 derece tesisat suyu sıcaklığı kombideki ayar 40+-9 mu yoksa 50+-9 şeklindemi ve günlük sarfiyatınız ne kadar acaba?
Termostatsız çalışma şekli +9-9 fakat ben termostatla kullanıyorum 50 ye ayarlayınca ev ısınana kadar 50 de yanıyor geçmiyor. Geçen ay 4 m3 civarıydı şimdi 6 m3 yakıyor.
Yok Uşakta oturuyorum,bu değer 24 saatlik değer.21 c ayarlı termostat,ne zaman sıcaklık düşerse kendi çalıştırıp kapatıyor.sadece 2 petek açıkken olan değerdir.peteğin biri 180,diğeri 120 cm dir.yanlız 50 yada 55 c de yaktığımda sanki daha fazla yakıt harcandı.60c de bir kere yaktımı,değer düşse bile termostat attığı için kombi kapanıyor.ama 50c de kombi yakmayı kapattığında,derece düştüğünde ev ısınmadığı için tekrar kombi faaliyete geçiyor.Yani yüksek değer bence daha iyi.
ÇOK İYİ VALLA.BU ARALAR HAVALAR SOĞUK BEN İSTANBULDA OTURUYORUM.2 PETEK YAKIYORUM 24 SAAT ODA SICAKLIĞI 23-24 EV YALITIMSIZ.6-7 M3 YAKIYORUM.HOL VE SALON ACIK.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme