Şimdi Ara

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU) (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.954
Cevap
89
Favori
215.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba, 2 yıldır cosa kullanıyorum fakat bu sistemle tasarrufu bir adım daha ileri taşımayı planlıyorum.

    ev arakat dubleks, alt katta salon ve mutfak, üst katta da 3 oda bulunmakta, şöyle ki üst katta en sondaki odaya sıcak su az geliyor , cosa olduğu için 60C yakıyorum o yüzden ısınıyor fakat 40C'de falan tek kombi olduğu için su çok iyi pompalanamıyor, vanalara ne kadar tur ayarı yaparsam yapayım istediğim verimi alamıyorum.

    bu sebeplerden dolayı artık bu vanalara geçmeyi düşünüyorum fakat sorularımı yanıtlarsanız sevinirim;

    -sistemde kollektör denilen tesisat mevcut, bu bildiğim kadarıyla her peteğin suyunu ayrı gönderiyor, bu sistem ile termoastatik vana uyumlu çalışır mı?

    -tüm peteklerin sıcak su borusu yerden çıkıyor ben de duvardan değil, yani bu yüzden dikey duruyor tüm vanalar , bildiğim kadarıyla vanalar yatay çalışmakta, bu dikey sisteme uygun vana var mıdır, ya da araya dirsek mi takılacak?




  • Öncelikle kolay gelsin herkese konuya hakim arkadaşlara birkaç sorum olacak kombim yoğuşmalı bosch kondens 2500.

    Evim 160 metrekare geçen yıl general abr320 marka oda termostatı kullandım.(bulunduğum bölge bu ara geceler eksi derecede gündüzleri 3 4 derece)ama kombinin durup kalkmasından dolayı aradaki 1 derecelik sıcaklık farkından rahatsız olduğum için oda termostatını iptal edip bu yıl termostatik vanaya geçmeye karar verdim ve yaklaşık 10 gün önce 2 banyodaki havlupanlar hariç diğer tüm peteklere ECA marka trv taktırdım.evim ara kat üst katım boş 3 cephe güney kuzey batı.evimin yalıtımı iyi fakat köşe olmasından cam sayısı biraz fazla ve camlar pimapen sürgülü kapı.dolayısıyla ısı kaybı hızlı oluyor. Şimdi 10 gündür denemelerime rağmen uygun kombi sıcaklığını bulamadım.şu anda 60 derecede.evimde toplam 2 havlupan hariç 9 adet petek var.üzerilerindeki numaralara göre ayarladım fakat bazı odaların trv 4 numarada olmasına rağmen oda sıcaklığı 60 derece kombi de 22 23 derece üzerine cıkmadı.peteklerin yetersiz olduğunu düşünmüyorum.bazı odalarda 2 adet petek mevcut.örneğin odayı 3.3 e ayarladığımda 23 derece olması gerekiyor ama oda 23 e gelemiyor.istenilen sıcaklığa ulaşmadığı için anladığım kadarıyla petekler süreki açık konumda kalıp sarfiyat baya artıyor.şimdi benim 22 derece olan pdayı 23 dereceye cıkarmam için kombi derecesini daha da mı artırmam gerekiyor..60 derece baya yüksek bir ısı diye düşünüyorum.forumda yazılanları okudum 50 dereceyle ısınan var.bizim kombinin ayarı mı farklı nedir anlamadım.bir gariplik var gibi çözemedim inşallah anlatabilmişimdir.konunun uzmanı arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egr17.. -- 10 Aralık 2018; 1:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • losthell kullanıcısına yanıt
    kollektörlü sistemde termostatik vanalar çalışır ben evimde kullanıyorum. sadece termo vanayı takmadan önce mobil sistem adaptörü (pex erkek düz rekor) ile beraber monte edeceksiniz çünkü kalorifer borularınız 16mm pex boru,ama almadan önce satıcıya mutlaka danışın

    http://www.termostatikvana.com/pex-erkek-duz-rakor/detay/viSomXLB-xY=%7C

    termostatik vanalar yatay olarak daha sağlıklı çalışır dikey çalışmada biraz geç kapama yapar o kadar,üreticiler de yatay çalışmasını öneriyor ama avrupada birçok ülkede mesela ingilterede hep dikey monte ediyorlar youtube da tv'de çok gördüm




  • Egr17.. E kullanıcısına yanıt
    oda, 60c kazan sıcaklığında 4 numarada olmasına rağmen 24c civarında gelmiyorsa ya o odada petek metrajı az veya o odada yüksek ısı kaybı var
  • Öncelikle teşekkür ederim.Geçen sene oda termostatı ile 24 dereceleri buluyordu oda başka bir problem olma ihtimali yok galiba.en iyisi kombiyi biraz daha yükseltip öyle denemek galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egr17.. E kullanıcısına yanıt
    kombiniz condens 2500 aslında termostatik vanalarla uğraşmak yerine evde yaşam odasına bosch cr 10 veya bosch cr50 modülasyonlu oda termostatı taktırabilirsiniz.kombiden kazan sıcaklığını 60c yapın.oda termostatı kazan sıcaklığını otomatik ayarlar
  • Belkide ihtiyacım olan şey bu modülasyon olayı.general abr320 termostatım vardı 1 yıl kadar kullandım o kadar kötüydü ki sürekli bir soğuk sıcak hissiyatı veriyordu ilkdefa termostat kullandığımdan hepsi böyle galiba diye düşündüm.

    Şimdi benim sormak istediğim bu modülasyon olayı gerekli dereceye cıkmak için otomatik kombi derecesini ayarlıyor doğru anladım galiba.benim kullandığım general de bu özellik yok galiba değil mi ?
    Şu anda kombimi oda termostatsız sadece trv ile kullanıyorum.bu modülasyon olayı kombinin özelliği galiba,termostatik vana kullanımında kombi modülasyon yapıyor mu ? Kombiyi kaç derecede tutmam gerekiyor?

    Birde havlupanlar hariç bütün odalarda trv var.bosch marka termostatı taktığımda cihazı taktığım odadaki trv leri iptal etmek mi gerekir ? Yoksa 5 konumu yani en sona getirsek yeterli olur mu ? Tekrardan teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egr17.. -- 10 Aralık 2018; 18:29:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egr17.. E kullanıcısına yanıt
    modülasyonlu o.t taktığınızda farklı bir modülasyon yapar.kombiden kazan sıcaklığı 60c ise ev ısındıkça 60c den düşer 55c 50c hatta 40c bile olabilir.yakıt tasarrufu oluşur.

    o.t taktıracağınız odadaki termo vanayı 5 numaraya getirin yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgilerden sonra modülasyonlu o.t taktırmaaya karar verdim.bosch un söylediğiniz iki modeli nide inceledim galiba ikiside kablolu.bu modülasyonlu o.t larının kablosuz olanları yok mu acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egr17.. E kullanıcısına yanıt
    yok, kablosuz olarak on-off yani aç kapa var
  • Tamamdır teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    s.a hocam,

    75 m2 5,6 metre+ küçük havlupan döşenmiş eca confeo premix yoğuşmalı 24kw kombi ile sistem çalışır vaziyette iken +1,1 metre 75 cm yüksekliğinde 21 pkp tip radyatör petek bugün ilave ettik.en üst kat dairemiz.

    toplam 6,7 metre + küçük havlupan oldu.bütün petekler ve havlupan açık.kapalı bişi yok.

    sorunum şu evvelden 40-41 derecede kullandığımız kombimiz ve ısınan petekler şuan aynı derecelerde pek ısınmıyor maalesef.45-46 derecelerde ısınıyor hepsi,yüksek değerlerde sıkıntı yok gibi.bu yüksek değerlerde sadece en son petek (2 metre uzunluğunda) yarısı ısınıyor(bunu da çözemedim maalesef) yarısı soğuk.

    su basıncını petek ilavesinden sonra 1,9 -2,0 bar seviyesine yükselttim.peteklerin havalarını tek tek aldım.sıkıntı nereden kaynaklanıyor olabilir ?
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    Son petek hariç tüm radyatörlere ve havlupana reglaj ayarı yapın, havalarını almanıza rağmen son petek ısınmıyorsa su daha kısa yollardan geri dönüyordur, özellikle havlupanları birtürlü sevemedim, hem doğru dürüst ortamı ısıtmıyorlar, hem de tesisat içinde kısa yol oluşturup kombinin dönüş suyu sıcaklığını aslında olduğundan daha fazla algılamasına neden oluyorlar. bu da kombinin gereksiz dur/kalk yapmasına neden oluyor.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim,deneyecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reglaj ayarı yapabildiğim kadarıyla oldu :) özellikle havlupanın hem girişini hem çıkışını kıstım.daha sonra kombiye en yakın iki adet peteğin çıkışlarını kıstım (üstleri termostatik vana) ve oldu.en uzak petek başta olmak üzere hepsi hem üstü sıcak hem altı :)

    çok teşekkürler herkese.
  • Merhaba,

    Evimdeki 6 adet Petek için Danfoss living eco dijital termostatik vana aldım. Sadece banyodaki havlupana Trv takmadım. Sabah 06.30 gibi evden çıkıyorum. Akşam 19.30 da evdeyim. Tek yaşıyorum. Ayar olarak P2 programında kullanıyorum.
    Kullanan arkadaşların ayarları nasıldır? Kombiyi kaç dereceye ayarlamıyız?

    Ayrıca ilk kurulumda anlatıldığı gibi, vananın kafasını gövdeye takarken M modunda taktım ve vanadan açma kapama sesleri geldi ve vana sıkıca oturdu. Püf noktaları nelerdir bu vanaların? Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    hocam termostatik vana yatay mı bağlanmalı? dikey değil yani ? dikey bağlanırsa sorun çıkarır mı?
  • erdierdi kullanıcısına yanıt
    yanlış hatırlamıyorsan @ekostu , danfoss living kullanıyordu
  • distopia D kullanıcısına yanıt
    yatay bağlanmalı, dikey bağlanırsa geç algılama yapabilir ama yine de çalışır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    yanlış hatırlamıyorsan @ekostu , danfoss living kullanıyordu

    Teşekkürler hocam. Mesajımı görürse cevap yazar inşallah.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.