Şimdi Ara

terminal service nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • win2000 serverdeki remote desktop terminal service midir

• 1-terminal serverle en fazla kaç kullanıcı bağlanabilir
    2-süre kısıtlaması var mıdır?
    3-win2000 ve 98 clientleri için terminal server client programı nasıl temin
    edebilirim.
    the local policy of this system does not permit you to logon interactively
    ne demek
  • Terminal Services uzak masaüstü bağlantısı yapmamızı sağlayan microsoft un bir ürünüdür.

İlk kullanım amacı Administrator ın network için de server larının başında olmadan onları yönetebilmeleridir. Bunun içinde max 3 yada 5 tam hatırlamıyorum administrator bağlantı yapabilir bu ücretsizdir. Şayet client lar Win98 üzeri bir işletim sistemi ne sahipse client başına bir ücret alınmaz. Ancak her win98 bağlantısı için yaklaşık 100$ civarı bir ücret alınıyor.
    Diğer kullanım amacı uzak bir bölgede olan server üzerindeki yazılımları farklı bir bölgedeki kullanıcıya kullandırabilmek. Bir paket program o gibi..

Bunun haricindeki kullanıcı sayısı kısıtlaması kurulan server kapasitesi ile doğru orantılıdır. Bu orantıda en büyük payı memory alır. Daha sonra CPU ve HDD gibi donanımlar önem kazanır. Rakamları tam hatırlamıyorum ama her bağlanan kullanıcı için misal 64MB memory diye hesap yapılıyordu.

Bu bağlantılarda herhangibir süre kısıtlaması yoktur

Win2000 ve win98 için terminal services client yazılımını yine win2000 üzerinde bulabilirsin. 2 disketlik bir yazılım bunu oluşturan adımlar mevcut. Yada microsoft.com sitesinden indirebilirsin.

verdiğin mesaj anladığım kadarıyla yapılan policy ayarlarına takıldığını ima ediyor. Terminal services bağlantısı için policy ayarlarını tekrar gözden geçirmelisin, tam yerini ve adını hatırlamıyorum,,

sorulara karışık kuruşuk cevap verdim idare et...

selamlar,

kolay gelsin,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.