Şimdi Ara

Termal Macunlar Hakkında Yorumlar, uygulamalar, sonuçlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim stok soğutucu buz gibi. işlemciye kar etmiyor. en kısa zamanda almak lazım bu ürünü.

işlemciyi soğutmak için sadece soğutucu yetmez. (bana gerekmez soğutucu. stok soğutucum mükemmel, yanına iki fan koydum buz gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzmust -- 24 Temmuz 2007; 12:15:35 >
  • Typhoon ve 3.5 grlık aldım.Mecburi olarak geçici egzost fanını kullanıyorum.Yeni aldığım fan bozuk çıktı.Şuan Antalya'da oda sıcaklığı 40 derece iken işlemci yükte 60 derece ve 0.5 GHZ overclock var AMD 3700 de
    DFI LP uT NF4 Ultra SLI-D // AMD Athlon 64 3700+ @2.8 GHZ // OCZ Titanium 2x1 2.5-3-3-3 DDR400 // Palit - 8600 GTS @750/1.8 GHZ // Seagate 320 GB SataII NCQ 16MB // LG DVD-RW Combo // Cooler Master Cent. 5BS & 400 Watts PSU // Logitech X-530 Surround
  • Merhaba,
    bende geçenlerde CM almıştım bugün uyguladım şuan normal kullanımda (internet vs) 45 derece altında işlemci(amd 2500,izmir)(TT fan var)

sizce değiştireyimmi

aklımı çeldiniz

bide yarın kasa değiştircem acil karar vermem lazım

Resimler eklendi. belki ilgini çekebilir

http://forum.donanimhaber.com/m_16561039/tm.htm

şuan boşta (internet vs) 38 derece(sistemde 38miş ) işlemci(amd 2500,izmir)(TT Fan var)
    ancak önemli bi faktör şuan herşey açıkta yani board masanın üstünde
    sizce artic silver 5 alayım mı?

bide yarın Kasa değiştircem acil karar vermem lazım

Orjinalden alıntı: masterrr

üstteki mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi ki o değerlerde ben daha işlemciye uygulamamıştım

şuan boşta (internet vs) 38 derece(sistemde 38miş ) işlemci(amd 2500,izmir)(TT Fan var)
    ancak önemli bi faktör şuan herşey açıkta yani board masanın üstünde
    sizce artic silver 5 alayım mı?

bide yarın Kasa değiştircem acil karar vermem lazım

kesinlikle artic silver 5 al derim

alsammı çok kararsız kaldım
    oc ile denedim 50 ye fırladı(boş superpi 1-2 derece oynadı) (1.75 volt)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterrr -- 16 Ağustos 2007; 13:32:03 >
  • ben as5 i yüzeye ince bi katman sürdüm 2 kere denedim 5 derecelik artış oldu bende herkez farklı bi şekilde anlatıyor işlemcinin üstüne prinç tanesi kadar dyen var tüm yüzeye ince bi tabaka sürülecek dyen var pişman oldum sürdüğüme

Orjinalden alıntı: metinalhan

ben as5 i yüzeye ince bi katman sürdüm 2 kere denedim 5 derecelik artış oldu bende herkez farklı bi şekilde anlatıyor işlemcinin üstüne prinç tanesi kadar dyen var tüm yüzeye ince bi tabaka sürülecek dyen var pişman oldum sürdüğüme

dostum, eğer ac silver 5 uyguladıktan sonra ısıda yükselme kaydettiysen ya sisteminde başka bir problem var, ya da uygulaman başarısız diyebilirim.. Ben sıcaklık konusunda kafayı yiyecektim. Ac silver 5 sayesinde inanılmaz ısı düşüşü oldu sistemimde. Ayrıca pek çok termal macun hakkında kötü yorum okudum ama ac silver 5 için senin dışında olumsuz yorum görmedim hiçbir yerde..

Benim Ac silver 5'in pazarlaması ile hiçbir alakam olmadığı halde o kadar iddalıyım ki, ac silver 5 alıp da olumsuz sonuç alan biri beni çağırsın, macunsuz olarak sistemi çalıştıralım, sıcaklığa bakalım, sonra ac silver 5 uygulayalım ve eğer ısıda artış olursa, ben ac silver 5'in parasını bu durumu yaşayan arkadaşa öderim

• Ekran kartımda, işlemcimde ve KK de AS5 kullanıyorum ve gerçekten beklediğim ısı düşüşünü yaşadığımı söyleyebilirim. Sadece kullandığınız oran önem arzediyor.
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?
  • bu uygulamada anlamadığım birşey var açıklarsanız sevinirim.

macunu sürdükten sonra heatsinki üzerine koyduğumuzda zaten fazlası nın o aradan çıkması gerekmezmi az sürersek arada boşluk kalmazmı

fazla sürmenin ne gibi dezavantajı var anlamıyorum(taşma dışında)

bu uygulamada anlamadığım birşey var açıklarsanız sevinirim.

macunu sürdükten sonra heatsinki üzerine koyduğumuzda zaten fazlası nın o aradan çıkması gerekmezmi az sürersek arada boşluk kalmazmı

Bazı gpu veya cpu'lar ile kullanılan soğutucu arasında tam manasıyla sıkışma olamayabiliyor. Arada katman kalması elbette dezavantaj ama daha da kötüsü AS5 büyük oranda gümüş katkılı olduğu ve gümüşte iletken olduğu için taşma sonucu elektronik parçalara teması halinde neler yaşanabileceğini eminim tahmin edebilirsiniz. Miktardan emin değilseniz az sürün yeterli olacaktır.
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan

ben as5 i yüzeye ince bi katman sürdüm 2 kere denedim 5 derecelik artış oldu bende herkez farklı bi şekilde anlatıyor işlemcinin üstüne prinç tanesi kadar dyen var tüm yüzeye ince bi tabaka sürülecek dyen var pişman oldum sürdüğüme

dostum, eğer ac silver 5 uyguladıktan sonra ısıda yükselme kaydettiysen ya sisteminde başka bir problem var, ya da uygulaman başarısız diyebilirim.. Ben sıcaklık konusunda kafayı yiyecektim. Ac silver 5 sayesinde inanılmaz ısı düşüşü oldu sistemimde. Ayrıca pek çok termal macun hakkında kötü yorum okudum ama ac silver 5 için senin dışında olumsuz yorum görmedim hiçbir yerde..

Benim Ac silver 5'in pazarlaması ile hiçbir alakam olmadığı halde o kadar iddalıyım ki, ac silver 5 alıp da olumsuz sonuç alan biri beni çağırsın, macunsuz olarak sistemi çalıştıralım, sıcaklığa bakalım, sonra ac silver 5 uygulayalım ve eğer ısıda artış olursa, ben ac silver 5'in parasını bu durumu yaşayan arkadaşa öderim

önce ince bi tabaka halinde tüm yüzeye sürdüm sıcaklık 52 den 57-58 e 5 derece artış olunca kalın olmuştur dye biraz incelttim bu sefer boşta 60 ın altına inmedi sonra tümden silip tekrar uyguladım yine 56-57 civarına indi zamanla performansını gösterir dediler bekledim bi kaç gün bi değişiklik olmayınca tümden silip bu sefer işlemcinin üstüne prinç tanedi kadar sürdüm as5 in ucunda kalan birazcık kısmı fan ın altına sürdüm o şekilde taktım sıcaklığı kontrol ettimde 49-50 yi görünce sevindim bi restart attım tekrar baktım bu sefer 55 in altını görmedim stock fan ile 52 felandı genelde boş bırakıp 55-56 ları görmemiştim

• quote:

Orjinalden alıntı: someone74

quote:

Bazı gpu veya cpu'lar ile kullanılan soğutucu arasında tam manasıyla sıkışma olamayabiliyor. Arada katman kalması elbette dezavantaj ama daha da kötüsü AS5 büyük oranda gümüş katkılı olduğu ve gümüşte iletken olduğu için taşma sonucu elektronik parçalara teması halinde neler yaşanabileceğini eminim tahmin edebilirsiniz. Miktardan emin değilseniz az sürün yeterli olacaktır.

Arkadaşım ince bir tabaka süreceksiniz ve taşma ya çok çok az ya da hiç olmayacak. Az sürünce de arada boşluk kalmıyor. Ben sürdükten sonra tekrar söküp baktım. Ac silver 5'in öyle bir kıvamı var ki, arada hiç boşluk bırakmıyor ve tamamen ısıyı heatsinke iletebiliyor.

Someone74 arkadaşım o iş öyle değil işte, istediği kadar taşsın.. çünkü hiçbir termal macunun elektriği iletme özelliği yoktur. Yalnızca ısıyı iletir. Ben 1-2 sene önce bu macun sürme konusunda acemiydim. Acaip taşırıyordum. Bir keresinde işlemcinin bacaklarına falan bulaşmıştı ama öyle bile çalıştı bilgisayar. Senin dediğin gibi olsa kısadevre yapmıştı bile. Ayrıca bu macun dandik bi macundu Ac silver 5 falan değildi. termal macun satan web sitelerine girip açıklamaları okuduğunda zaten göreceksin elektriği iletmediği belirtiliyor bazı sitelerde

Ayrıca hiçbir cpu veya gpu ile heatsink arasında kesinlikle boşluk olmaz, olmaması gerekir. Olduğu zaman da termal macun falan hiçbir işe yaramaz. Bazı arkadaşlarda boşluk kalıyor. Bunun sebebi ise ya sonradan alınan soğutucuların anakartlar ile uyum sağlamayıp iyice oturmamasından, ya da yanlış montajdan dolayı oluyor. Tasarım ve üretim olarak kesinlikle tam oturmayacak şekilde dizayn edilen hiçbir soğutucu yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 21 Ağustos 2007; 1:41:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

Orjinalden alıntı: someone74

quote:

Arkadaşım ince bir tabaka süreceksiniz ve taşma ya çok çok az ya da hiç olmayacak. Az sürünce de arada boşluk kalmıyor. Ben sürdükten sonra tekrar söküp baktım. Ac silver 5'in öyle bir kıvamı var ki, arada hiç boşluk bırakmıyor ve tamamen ısıyı heatsinke iletebiliyor.

Someone74 arkadaşım o iş öyle değil işte, istediği kadar taşsın.. çünkü hiçbir termal macunun elektriği iletme özelliği yoktur. Yalnızca ısıyı iletir. Ben 1-2 sene önce bu macun sürme konusunda acemiydim. Acaip taşırıyordum. Bir keresinde işlemcinin bacaklarına falan bulaşmıştı ama öyle bile çalıştı bilgisayar. Senin dediğin gibi olsa kısadevre yapmıştı bile. Ayrıca bu macun dandik bi macundu Ac silver 5 falan değildi. termal macun satan web sitelerine girip açıklamaları okuduğunda zaten göreceksin elektriği iletmediği belirtiliyor bazı sitelerde

Ayrıca hiçbir cpu veya gpu ile heatsink arasında kesinlikle boşluk olmaz, olmaması gerekir. Olduğu zaman da termal macun falan hiçbir işe yaramaz. Bazı arkadaşlarda boşluk kalıyor. Bunun sebebi ise ya sonradan alınan soğutucuların anakartlar ile uyum sağlamayıp iyice oturmamasından, ya da yanlış montajdan dolayı oluyor. Tasarım ve üretim olarak kesinlikle tam oturmayacak şekilde dizayn edilen hiçbir soğutucu yoktur

e tamam o zaman bende diyorumki az sürmekle çok sürmek arasında ne fark var çok süreyim taşsın ne değişir... sonuçta arada kalacağı miktardan fazlası olmaz orda taşar...

• quote:

e tamam o zaman bende diyorumki az sürmekle çok sürmek arasında ne fark var çok süreyim taşsın ne değişir... sonuçta arada kalacağı miktardan fazlası olmaz orda taşar...

Arkadaşım neden taşsın ki, bol mu buldun macunu, olur mu yani öyle şey.. Zarar vermez derken kısadevre yapmaz demek istedim. Ama taşmış olur neticede.. Taştığı zaman da birikme yapar. Isıyı da ilettiği için birikme yaptığı yerde ısıya neden olur ve bu da işlemcinin daha sıcak çalışmasına neden olur.
    Senin, "fazla süreyim taşsın" demendeki maksadı anlıyorum, az sürünce arada boşluk kalır diye düşünüp eşeğini sağlam kazığa bağlama düşüncesindesin. Ama bunun da bir ölçüsü var.. Becerilmeyecek bir şey değil. Ben süre süre öğrendim. ilk başta hata yapa yapa doğrusunu buldum.

İnce bir tabaka olarak tüm yüzeye sür, kenarlarda biraz boşluk bırak. Heatsinki oturttuğunda zaten bu kenarda kalan boşluklar dolar, taşma olmaz, arada da boşluk kalmaz merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 22 Ağustos 2007; 1:03:00 >

• http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_instructions.htm

arkadaslar bu sayfada degisik islemciler icin yonergeler var..
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.