Şimdi Ara

Termal macun değişiminden sonra sıcaklık artışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. İşlemcim fx 8350. 1.4 voltaj ile 4.5 Ghz kullanıyorum. Soğutucu olarak nepton 120xl kullanıyorum. Düne kadar modelini hatrlamadğım coolermaster termal macunla kullanıyordum işlemciyi. Boşta 39-41, prime 95 le tam yükte 66-68 arasıydı sıcaklıklar.Bugün kasamı temizledim ve temizlemişken macunu değiştirim dedim. Elimde Thermaltake TG5 macun vardı. Bu macunu uyguladktan sonra işlemcim boşta iyi netice verdi ve 33-35 derecede çalışmaya başladı. Ancak prime 95 le tam yükte 1-2 dakika içerisinde 72-73 derecey fırladı sıcaklık. Macunu spatulayla tüm yüzeye yayarak uyguladım. Sorun neden kaynaklı olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • termal macunların termal iletkenliklerini bi araştır. senin en son kullandığının termal iletkenliği bayağı bir düşük. paran varsa şu linktekihttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2159 macunu al. bi arkadaş burda termal macunları yarıştırmış. en iyisi noctua çıkmış. o kadar para vermişsin işlemciye 30 tl çok gelmez sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28

    termal macunların termal iletkenliklerini bi araştır. senin en son kullandığının termal iletkenliği bayağı bir düşük. paran varsa şu linktekihttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2159 macunu al. bi arkadaş burda termal macunları yarıştırmış. en iyisi noctua çıkmış. o kadar para vermişsin işlemciye 30 tl çok gelmez sanırım.

    Dün xigmatek xi 3 HDT termal macun aldım. sıcaklıklarda hiç bir değişiklik yok. biosum güncel değil acaba bununla alakalı olabilir mi? bir de işlemci yüzeyinde kılcal çizikler oluşmuş, belki de bunula alakalı bir durumdur diye düşünüyorum.




  • tahminimce o macunda iyi gibi. sürme şekline dikkat et ilgili linkhttps://www.youtube.com/watch?v=-hNgFNH7zhQ ayrıca termal macunu olabildiğince ince sürüp ama bir o kadarda soğutucu blok ile işlemci arasında boşluk kalmayacak kadar fazla sürmelisin.

    kılcal çizikler önceden yoksa işlemciye zarar vermiş olabilir ama önceden de varsa o kılcal çizikler soğutma kanallarıdır.

    3-4 dereceye takılı kalma bence illakii bi değişliklik olmuştur. paran varsa da sıvı soğutma kullan. ayrıca kasayı bullunduğun ortamın en soğuk yere koy, kasanın altına ve üstüne fan yerleştir biri alttan soğuk havayı çeksin diğeride içerdeki sıcak havayı yukarıdan dışarı atsın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.