Şimdi Ara

Teri saç kurutma makinası ile kurukmak sakıncalımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Koşuya çıktığımda bere giydiğim için saçım çok terliyor
    eve geldiğimde direk saç kurutma makinasıyla kurutuyorum

Bir arkadaşım bana sakıncalı olduğunu söyledi, pek dikkate almadım ama sporcu birisiydi saçımda dökülme iyice çoğaldı acaba etkisi varmıdır

yada ne gibi zararı olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saç Kurutma Makinesi ile Saç Kurutmak Zararlı mı?

Saç kurutma makineleri, ıslak saçları hızlı bir şekilde kurutmak için yaygın olarak kullanılan cihazlardır. Ancak, bazı kişiler saç kurutma makinelerinin saç sağlığına zarar verebileceği konusunda endişe duymaktadır.

Saç kurutma makinelerinin ısı ürettiği doğrudur. Aşırı ısı saçın dış tabakasına (kütikül) zarar verebilir, bu da saç tellerinin zayıflamasına ve kırılgan hale gelmesine neden olabilir. Ayrıca, aşırı ısı saç derisindeki doğal yağları da giderebilir, bu da saçları kuru ve kaşıntılı hale getirebilir.

Bununla birlikte, saç kurutma makinelerini doğru şekilde kullandığın sürece saçına önemli zararlar verme riski azalır. İşte saç kurutma makinesini güvenli bir şekilde kullanmak için bazı ipuçları:

• Saçını düşük veya orta ısı ayarında kurut.
    • Saç kurutma makinesini saçından en az 15-20 cm uzakta tut.
    • Isıyı saçının bir noktasına odaklamaktan kaçın.
    • Saçını tamamen kurutmaktan ziyade hafif nemli bırak.
    • Saç kurutma makinesini haftada birkaç kereden fazla kullanma.

Saç kurutma makinelerinin saç sağlığına zarar verebileceğine dair yaygın bir yanlış anlama vardır. Ancak, doğru şekilde kullanıldığında, saç kurutma makineleri saçını hızlı ve verimli bir şekilde kurutmanın güvenli bir yoludur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o zaman kurutma makinesinin amaci ne ki ? Saci kuruyken mi kurutcaz o.O , sac islakken kurutuldugunda bi zarari yoksa terliyken de kurutuldugunda bi zarari oldugunu sanmam sonucta buz gibi hava üflemiyor sicak hava üflüyor makine .
  • baş ağrısı yapabılır
  • havludan şaşmam
  • Saç kurutma makinesi yüksek sıcaklıkta üflüyorsa ve çok yakından tutarsan saçlara ciddi oranda zararı var.Bunun yerine en rahatı ve naturel ve de sağlıklı olanı havlu ile kurulamayı tercih ederim.
    Bence sende böyle yapmalısın.Ancak şöyle bir durum var.Çok bastırmamalısın.Normal derecede bastırarak kurula.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OldNightDisco

o zaman kurutma makinesinin amaci ne ki ? Saci kuruyken mi kurutcaz o.O , sac islakken kurutuldugunda bi zarari yoksa terliyken de kurutuldugunda bi zarari oldugunu sanmam sonucta buz gibi hava üflemiyor sicak hava üflüyor makine .

benim bildiğim duştan sonra kullanılıyor o alet, ter ayrı bir konu

Havlu en sağlıklısı fakat yinede saçlarda ıslaklık kalıyor saçların dibinde kalıyor
    Sünizit olduğu içinde baya bir sorun oluyor bende
  • Ter soğuduğunda ciltte tuz bırakır.Dikkat etmek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç Kurutma makinesi yardım edin
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancemal

Ter soğuduğunda ciltte tuz bırakır.Dikkat etmek lazım.

tuz da koku yapar sonra kızın yanına gidersin kız der ne kötü kokuyorsun şamil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.