Şimdi Ara

Tercih Yapıcak Arkadaşlara Bir Abi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Herkese,
    Öncelikle hayırlı olsun sonuçlar açıklandı, forumda gezerken bir çok arkadaşta aynı telaşı ve stresi gördüm. "İş garantili bölüm hangisidir?, Şu üniversiteye gitsem işsiz kalır mıyım?", "A üniversitesi Tıp, B üniversitesi hukuk C üniversitesi mekatronik mühendisliği istiyorum", X üniversitesindeki elektronik mühendisliği tutmuyo, oranın inşaat mühendisliği nasıl, vb gibi gibi sorular sormuşsunuz.

    Şöyle bi tavsiyem olucak sizlere, Öncelikle iş garantili bölüm yada üniversite diye bişey yoktur, üniversite de gösterdiğiniz çaba ve çalışma size işi getirir, maaşınızdaki + oluşturucak faktörleri belirler. Zaten okuduğunuz bölümü isteyerek ve bilinçli bir şekilde seçtiyseniz, bu nokta da ilerde acaba işsiz kalırım diye düşünmeyin.
    2. kısma geçicek olursak tercihlerinizde biraz daha kararlı olun, ne istediğinizi bilin, sırf puanınız yetiyo diye tercih yapmayın, kısaca hayatınızın temelinde yer alıcak bir tercih yapıyosunuz, ilerde büyük ihtimalle 7 günlük bir haftanın 5 gününü (mesleğinizi) belirlemiş olan şey bu dönem de yapıcağınız tercihler,
    Geleceğinizi kendinize iş garantisi yada maaş hedefi koyarak değilde, bundan 10 yıl sonra da aynı keyifle yapabileceğiniz bi iş düşünerek karar verin.

    Çok uzun yazdım, Burda yazan görüşler kesin doğrudur diye bişey yok tabiki, kişisel görüşüm bu yöndedir, okuyan bir arkadaşa bile fayda sağlayabildiysem ne mutlu bana herhangi bir sorunuz varsa sormaktan da çekinmeyin :)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.