Şimdi Ara

Tercih süresince Bilkent CTIS hakkında edindiğim bilgiler ve araştırmalarım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
3.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şu an için görüşleriniz nedir ? Bu sene dereceye gireceğimi umuyorum . 10-15 k gelir . Ctis yazılır mı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğu Akdeniz Üniversitesinde %75 Burslu ve İngilizce olarak Dikey Geçiş Sınavı ile bu bölümü kazandığım için hortlatıyorum.

    (Kendimi tanıtayım, 23 yaşındayım, yaklaşık bir yıldır siber güvenlik uzmanı olarak çalışıyorum daha önceden 2,5 senelik freelance tecrübelerim oldu)

    Öncelikle artık (2022 yılında) çoğu işletmenin iş ilanlarında "illa ki mühendis olacak" şartı kaldırıldı. Yani işinizde iyi olup CTIS gibi Bilgisayar Bilimleri bölümlerinden mezun olabilirsiniz (ki CTIS gibi Bilgisayar Bilimleri bölümü de Fen Fakültesi diploması alıyor). Yani telaşa gerek yok, bilişim ile alakalı bir bölüm okuyan kimse halen daha aç kalmıyor.

    Bu bölümü YBS yerine tercih ettim ve YBS tercih edeceklere de tavsiyem bu bölümdür. Çünkü bu bölümün diploması, eğitimi ve kalitesi YBS'ye göre çok çok daha iyidir. Özellikle eğitimin genel olarak yazılıma kanalize olması sizi çok öne atacaktır.

    Öte yandan bazı arkadaşlarım burada "pratik eğitim veriyor" demiş. Açıkçası sektörlerde çok bilimsel yazılımlarla uğraşmadığınız sürece kimse sizden çok büyük teorik bilgi beklemiyor. Çünkü zaten vasat yazılımcı dolu sektörler.

    Son olarak, önlisans mezunuysanız sizden ricam iyi veya kötü mutlaka bir lisans mezuniyeti elde etmeye gayret gösterin. Yoksa emin olun önlisansın geleceği yok. "Moruk diplomasız yazılımcı olunur" masallarını da geçin. Olamazsınız kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.