Şimdi Ara

Tercih sırasının bir önemi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazıları yok diyor ama bazı üniversiteler mesela bizi ilk 3 te tercih ederseniz yüzde 30 burs alırsınız falan diyolar. Kafam karıştı

• ???
  • Onlar bazı üniversitelerin giriş şartlarıdır tahminen. Örneğin atıyorum (sistemi tam bilmiyorum) X Üniversitesine yerleştin. Üniversitede eğer "bizi ilk 3 sırada tercih ettiğin için %y kadar burs veriyoruz." derse, sende ilk üç tercihinde bu üniversiteyi yazıp kazanırsan o zaman burs verirler sanırsam. Tam araştırmak gerekir.
  • bğyğk ihtimal vardır en çok istediğinden en az istediğine soğru bir sıra
  • İşte kafam karıştı, sistemin nasıl işlediğini bilmiyorum ki? Eleyerek mi gidiyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kapat Aç Düzelir

İşte kafam karıştı, sistemin nasıl işlediğini bilmiyorum ki? Eleyerek mi gidiyor acaba

kusura bakma ışte kafanı karıştırdım şimdi asıl doğru açıklamayı yapıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MtSakarya

quote:

Orijinalden alıntı: Kapat Aç Düzelir

İşte kafam karıştı, sistemin nasıl işlediğini bilmiyorum ki? Eleyerek mi gidiyor acaba

kusura bakma ışte kafanı karıştırdım şimdi asıl doğru açıklamayı yapıyorum

Tamam hocam bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kusura bakma biraz geç oldu. Tercih sıranın kısmen bir önemi yoktur. Bunu bir örnek üzerinden verirsek daha anlaşılır olur sanırım. Bir bölümümüz olsun ve 300 kişi kontenjan olsun. Bu bölümü tercih eden tüm öğrenciler başarı sıralarına göre dizilir. Bu kısımda tercih sırasına bakılmaz. Bütün bölümler için bu yapılır. Burada sen devreye gir. Sen bölümü 5. Tercihine yazmiş ol. Bölümün sıralamasında da 150. Ol. Sıra sana geldiğinde eğer şimdiye kadar tercih ettiğin ilk dört bölüme yerlesemediysen buraya kontenjan bitmediği için yerleşirsin. Senin sıralamandan bir sonraki kişi ilk tercihine yazsa bile oraya önce sen yerleşirsin. Bu yüzden tercih sırasının önemi vardır ama onu önemli kılan nokta isteğe göre yapılmış olmasıdır sıralama üzerinde bir önemi yoktur.bölüme Son giren kişi bir sonraki yılın kılavuzu için taban puan oluşturur. Yerleştirme sonuçları açıklanınca kaçıncı tercihine yerleştiğin sonuç belgende yazar bahsettiğin özel okul vesaire koşullar burada devreye girer. Yani istek sırana göre değerlendirilirsin. Ama bu durum senden daha düşük bir sıralamaya sahip birisini avantajlı hale getirmez. Tutarlı bir tercih listesi hazırlaman koşuluyla tabiki. Umarım faydalı olmuştur:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.