Şimdi Ara

TERCİH! AURİS vs İ30 vs GOLF ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
0
Favori
10.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nilve

Golf ile i30 veya auris aynı sınıfta olmaları itibariyle elbette karşılaştırılabilir ve bu araçlar bazı yönleri ile golfe üstünlük de sağlayabilirler. Ancak araçlara karoser özellikleri, malzeme kalitesi, konfor, yalıtım, sürüş özellikleri, fren mesafesi, güvenlik, dayanıklılık, ikinci el değeri gibi bir çok disiplini katarak bir arada değerlendirdiğimizde ve tabi otomobil dünyasındaki konumunu da işin içine kattığımızda golfün bu sınıftaki üstünlüğü çok nettir. Eğer sektörü yerli-yabancı bir çok kaynaktan takip ediyorsanız golfün referans olması yönü sadece golfü sevenlerin bir iddiası olmadığını bilakis bir gerçeğin ifadesi olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Diğer taraftan aurisi veya i30'u golfden daha başarılı bulanların doneleri nedir, merak ediyorum? Baktığınızda golfün daha başarılı bir model olduğunu ortaya koyan bir çok argüman varken bahse konu diğer araçları üstün kılan ne tür başarıları var.

- Golf bu sınıfın en çok satan aracı değil mi? Aynı argüman diğer modeller için var mı? Golf, hb kasalar içerisinde en çok tercih edilen araçken auris ve i30 ilk yüzde dahi kendisine yer bulamıyor. Çok satması iyi olduğu anlamına gelmez diyorsanız buna yanıtım eğer bir araç premiumlar hariç dünyanın hemen her yerinde rakiplerinden az veya çok, daha pahalı olmasına rağmen çok daha fazla bir satış rakamına sahipse pekala daha iyi bir araç olduğu hususunda önemli bir ipucu verir.

- Golfün bu sınıfa getirdiği bir çok yenilik varken Auris veya i30 bu sınıfa hangi yeniliği getirmişlerdir?

- Golf 1974 yılından itibaren üretilen ve 7. nesli ile önceki nesillerinden aldığı genler ile olgunluğunun zirvesindeyken i30 ve auris henüz 2. nesilleri ile piyasadalar.

- Golfün motor seçenekleri ile auris ve i30'un motor seçenekleri arasında uçurum var. Golfün 85 hb ile R modelinde kullanılan 255 hb motoruna kadar bir çok seçeneği varken i30'un şuan için en güçlü motoru 136hb olan versiyonudur. Auris de bundan pek farklı sayılmaz.

- Golf kadar sansasyonel bir etkileri var mıdır? Bu forumun bile en popüler modellerinden biri golftür. Araçlar sürekli golfle mukayese edilir, seveni sevmeyeni bir şekilde golfe atıf yapar, adına şiirler yazılır Auris ve i30 başlıklarından golfü çıkarsanız sayfaları üçte bire iner, birden kadük kalır.

- Sadece alman dergilerinde değil ingiliz dergilerinin de bu sınıftaki favori aracı golftür ve hemen hemen tüm karşılaştırmalı testlerin galibidir. i30 carbuyer tarafından 5 yıldız aldığı için forumlarında bu 5 yıldız ile iftihar ediyorlar. Oysa nitelik değerlendirmesinde golfün yine daha fazla puan aldığı görülecektir.

Özetle golfün bu sınıfın en başarılı aracı olduğunu iddia edenlerin eli çok daha güçlü, i30 ve auris daha başarılı diyenlerin ise kendi subjektif yargılarından başka ellerinde hiçbir şeyleri yok. Oyunu golf kazanır

Golfe kötü diyen yok. Ne kadar iyi de olsa fiyatını pahalı tutup, donanımını kısarsa bir anlamı kalmıyor. Golf daha iyi diye fazladan para savurmaya gerek yok. En iyisi olmak zorunda değil, verilen paranın karşılığını en iyi şekilde versin yeter. Golf bu yüzden mantıksız. Fazla parası olan gitsin alsın, kendisini de istediği gibi avutsun. Marka desin, en iyisi desin, premenyum desin ne derse desin. Bu golfü birçoğunun gözünde mantıklı yapmaya yetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nobody knows

quote:

Orijinalden alıntı: Auto CAD

TERCİH! AURİS vs İ30 vs GOLF ?

Hatlar çok sert!!!

Bence Golf'ü Golf yapan da bu değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Golfe kötü diyen yok. Ne kadar iyi de olsa fiyatını pahalı tutup, donanımını kısarsa bir anlamı kalmıyor. Golf daha iyi diye fazladan para savurmaya gerek yok. En iyisi olmak zorunda değil, verilen paranın karşılığını en iyi şekilde versin yeter. Golf bu yüzden mantıksız. Fazla parası olan gitsin alsın, kendisini de istediği gibi avutsun. Marka desin, en iyisi desin, premenyum desin ne derse desin. Bu golfü birçoğunun gözünde mantıklı yapmaya yetmiyor.

Golf'e ben de kötü demiyorum haklısın kardeşim
    yeni aurisi bir görsünler bence
  • Ben Golf derim.
    İşçilik kalitesi,sessizliği,sağlamlığı, 1.2 tsi motorun ekonomik ve performanslı oluşu ve bu segmenti yaratan araç olması insana keyif veriyor.Bağımsız süspansiyonu 7 serisinde bıraktılar,ama eleştirmenler fark hissedilmiyor demekte.
    Ee tabi fiyat ve sıra bekleme olaylarıda can sıkıcı konular yalan değil.

Hyundai de albenisi olan güzel bir araç bence.Arkadaş yukarıda resimlerini paylaşmış,gerçekten güzel.Fakat resimler baz donanım İ30 a mı ait anlamadım?

Sonuç olarak; Hyundai de Golf te güzel araçlar.İçine binince,kullanınca hangisinin alınacağı kesinleşebilecek bir durum bence.
  • i30 tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: zantanriyar

Ben Golf derim.
    İşçilik kalitesi,sessizliği,sağlamlığı, 1.2 tsi motorun ekonomik ve performanslı oluşu ve bu segmenti yaratan araç olması insana keyif veriyor.Bağımsız süspansiyonu 7 serisinde bıraktılar,ama eleştirmenler fark hissedilmiyor demekte.

Hyundai de albenisi olan güzel bir araç bence.Arkadaş yukarıda resimlerini paylaşmış,gerçekten güzel.Fakat resimler baz donanım İ30 a mı ait anlamadım?

Sonuç olarak; Hyundai de Golf te güzel araçlar.İçine binince,kullanınca hangisinin alınacağı kesinleşebilecek bir durum bence.

Eleştirmen dediğin kimmiş çok merak ettim

bence gidip kendin test ve öyle yorum yaz. önce bir golf 6 kullan ondan sonra test et ama.

yeni kasa golfün nasıl bir ucuzlatma işlemine tabi tutulduğunu kendin de görebilirsin.

•  TERCİH! AURİS vs İ30 vs GOLF ?

Fiyatlara bakalım Toyotada benzinli dizel farkı 10.000 tl
    Vw'de 15.000 tl ilginç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Ben Golf derim.

bence gidip kendin test ve öyle yorum yaz. önce bir golf 6 kullan ondan sonra test et ama.

yeni kasa golfün nasıl bir ucuzlatma işlemine tabi tutulduğunu kendin de görebilirsin.

Golf 6 her yönüyle daha kaliteli akif kardeime katılıyorum .

• 2012 yılı kasım ayında 2 tane öğretmen indirimden i30 aldık. Benimki benzinli elite oto 50.000tl aldım, arkadaşım 56.000 tl dizel elite otomatik aldı. Gecen gün aracımı 43.000 tl ye sattım. Araç donanım olarak çok güzel ve tatmin edici. Ama benzin ve dizel fiyatları malum. Araç ortalama şehir içi 100 km ye 12,8 lt den aşağı düşüRemedim. O kadar sakin ve kurallı kullanan biriyim. Arkadaşımın dizeli 11.2 lt. oda aynı benim gibi kullanıyor. Yani memurum yakıt beni aştı sattım. Severek almıştım ama bu şartlarda insanlar donanımdan çok ekonomi araç arıyor. O yüzden gidip geçici olarak 2009 punto aldım dizel 25 e. Kalan parayla kredimi kapattım.ort tüketim 5,5 lt aynı güzergah i30la. Kısacası i30 donanım olarak harika ama yakıt üzüyor. Zaten fabrika doğruladı ortalam tüketim verisini yanlış verdiklerini. Sitedeki kesinlikle yalan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu lafıma herkes katılır

Golf iyi güzel ama o paraya pahalı arkadaş
    Eşdeğeri 10.000 tl ye kadar daha ucuza iken Golfe bu para verilirmi? Kimse Golf kötü demiyor :D
  • akifsarı,

yavaşol genç adam,bu ne hiddet
    Birincisi ; 8.etap, eotodergi, istanbul gazetesinin incelemeleri var,onlardan bahsediyorum.Ayrıca nerden biliyorsun deneyip denemediğimi
    İkincisi ; yorum yazarken sana soracak değilim,istediğim şekilde yazarım,işine bak sen.
    Üçüncüsü ; aklınca cevap yazayım demişsin ama yazımı okumadan (ya da anlamadan) yorum yapıyorsun.Ben her iki araç için kendi görüşlerimi yazdım,evrensel nitelikte bir beyan değil sonuçta,katıl yada katılma önemli değil.Bunlar BENİM düşüncelerim.
  • ya kimse golf'e kötü demiyor sorun burada. f/p olarak hyundai i30 daha iyi diyoruz araç olarak da belli konularda daha üstün üstelik.

golf'ün direksiyonu daha hisli, tepkileri daha iyi, sürüş zevki daha fazla, ikinci eli daha iyi.
    ama i30'da bu konularda ikinci el dışında fazla geride kalmaz. üstüne daha fazla donanım, daha şık araç, daha iyi motor ve 5 yıl garanti veriyor. mesele budur.
  • tabiki toyota düz vites ama burayı yıkarlar.
  • kia ceed
  • almanlar neyse de ingilizlerin incelemesiyle araç alanın vay haline ae whatcar car buyer vs vs gibi ingiliz sitelerinde yer alan yeni auris inclemelerinde sadece resimler yeni aurise ait diğer tüm teknik detay eski kasa aurise ait hem de makyajsız kasa aurise(2006 model o zaman golf 5 vardı) golf7 testi altında golf 5 değerleri verdikleri zaman bu adamların über kalitesiz olduğunu söylerim ama öyle değil bu adamlar sahtekar..tamam yanlı olabilir bir site ama bu kadar da olmaz..tavsiyem araç alırken bu sitelerin yorumlarını ciddiye almayın.

Gittim ben 2 aracı da test ettim aralarında fark görmedim bir defa daha yazıyorum, şu araç şu araçtan iyi ya da kötü derken önce bir test etmek lazım..Beni her türlü tatmin eden araçlardan birine 70 bin birine 50 bin vermek varken 20 bin farkı ben vermem verene de ben hepsine fark atan araç aldım derse lafımı da esirgemem..

Argüman bu noktada kendiniz olursunuz.

• quote:

quote:

Ben Golf derim.

Bir sen biliyorsun zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

quote:

Ben Golf derim.

Bir sen biliyorsun zaten

Chan bey beni bilen bilir konumda polemik istemiyorum lütfen bilgini açıkla kimse sana syagısızlık edemez ama tek sen biliyorsun demek yanlış

İyi akşamlar iyi forumlar

• quote:

Ben yatıyorum isteyen istediği arabayı alsın

Bize saygı duymaktan başka birşey düşmez

Ama i30 bir golf değil bunun altını çizmek istiyorum

DSG milletin abarttığı gibi kimseyi yolda alan bırakmaz

Sadece vw forumunda polo sahibi birinin yolda kaldığını biliyorum

evet haklısın i30 bir golf olamaz olamadı çünkü hiçbir zaman aynı fiyatlandırma cetvelinde değildi. fiyatlar eşdeğer değildi.

bu arada arkadaşa da cevap yazmış oluyom..

eğer f/p aracı istiyorsan git i30 al, manuel dizelini al ama. donanım sana kalmış...

eğer yol tutuş istiyorsan git astra al...

eğer tüplü kullanacaksan auris al...

eğer dışardan golfü var demelerini istiyorsanda git golf al

bu arada o adam o arabayı bir 6 ay daha satamaz. birincisi adam sıfırdan fazla fiyat veriyor ikincisi o her zaman dediğiniz hyundai imajı yıkılmadı tamamen ve bu yüzden de değer kaybı olmadan o aracı satamaz. 2 3 bin değer kaybını bırak adam fazla istiyor.

not: her zaman dediğim gibi çok yakıyor şöyle böyle denilmeden önce bir incelemeniz. evet hyundailerin dizel otomatikleri yakar bunu her zaman söylüyoruz. çift kavrama değil 4 ileri zannedersem eski tip otomatiklerden. ama sizinkiler gibide yolda bırakmaz şanzımanı ısınmaz binlerce kilometre sadece bakımlarını yaptırarak bir hyundaiye binebilirsiniz bunlarıda göz önüne alın...

ben olsam i30 alacaksam manuel dizel alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: nilve

ders niteliğinde yazı olmuş, eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nobody knows

quote:

quote:

quote:

Ben Golf derim.

Bir sen biliyorsun zaten

Chan bey beni bilen bilir konumda polemik istemiyorum lütfen bilgini açıkla kimse sana syagısızlık edemez ama tek sen biliyorsun demek yanlış

İyi akşamlar iyi forumlar

Adam DSG bozuldu ısındı bilmem ne oldu diyor

VArmı bunları yaşıyan cebinden para ödeyen ses çıkmıyor

Kulaktan dolma bilgiler

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.