Şimdi Ara

Temel Düzey Yazılım Bilgisi İle Nasıl Para Kazanılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oturduğunuz yerden az bir uğraşı ile para kazanmanın bir diğer yöntemiyle karşınızdayız. Yine fazlasıyla ilgi gören, güncel ve kolay kolay ölmeyecek bir hususu kullanacağız: yazılımla para kazanmak.

    a) Amaç:
    Hazır PROGRAM SATIN ALIP VEYA program kodlarını alıp, (hemen kaçma) ÇOK TEMEL DÜZEY BİR YAZILIM BİLGİSİ ile (öğrenmek TAŞ ÇATLASA 1 hafta) o yazılımları Türkçeleştirip, tasarımlarını güzelleştirip; üstüne para koyup satmak. Yani yazılımla para kazanmak çokta zor değil.

    b) Tahmini Gelir:
    Yapacağınız reklamdan, satacağınız programa, programın özelliklerine kadar pek çok hususta değişiklilik gösterir. Örnek üzerinden gidelim.

    Örnek: Mesela VPN örneği üzerinden gidelim. VPN ne diye soranlar olursa; kendi IP adresinizi gizleyip başka ülkeden görünmenizi BU SAYEDE YASAKLI SİTELERE girmenizi sağlayan bir program. Yasaklı site diyince hemen yanlış anlamayın; mesela Türkiyede twitter hükümet tarafından engellendiğinde dünya çapında twittere en çok giriş bizim memleketten olmuştu. Ne sayesinde olmuştu? Bu tarz programlar sayesinde.

    Bu programın yerli sürümüne daha rastlamadım. Yani DOLAR kaynaklı satılıyor. Az evvel baktım; ortalama fiyat AYLIK 30 liranın üstündeymiş. Yani 20 liradan satsanız GÜZEL BİR REKLAM PLANLAMASI ile parayı kırarsınız.

    c) Ortaya Koymanız Gereken Sermaye:
    -Programın hazır kodları her ne kadarsa o kadar para,
    -Bir de programı AYLIK gibi periyotlarla satacaksanız; üyelikleri kontrol etmek, aktive etmek vs. için bir web sitesi (sanırsam web sitesi veya sunucu kullanılıyor)

    d) Gereken Diğer Şeyler:
    *Sosyal Bir Platformda Reklam Yapacak Bir Alan (kendinize ait bir sayfa)
    *Temel Düzey Programlama Bilgisi (KORKMA, KAÇMA DUR Bİ, youtube’de video izleyerek max 1 haftada ulaşırsın gerekli bilgiye)

    e) Risk:
    Kodları aldıktan sonra onlarla ilgilenirseniz ve GÜZEL BİR REKLAM STRATEJİSİ güderseniz pek bir riskiniz olmayacaktır. Bir kaç satışta paranızı kurtarırsınız ki üstte örnek verdiğim VPN tarzı şeyler su gibi satılıyor.

    f) Paramı Kaybeder miyim?
    Hayır. Bu kadar net!

    g) Yöntem:
    1- Satılacak program neyin rağbet gördüğü hususundaki araştırmaların sonucunda seçilir.
    2- Bu programın kodları; kod satan çeşitli sitelerden birisinden alınır.
    3- Alınan kodların öğrendiğiniz yazılım dili ile uygun olmasına dikkat edilir. (visual basic mi, C mi, başka bir şey mi dikkat edin)
    4- Aldığınız kodları açın; şu değişiklikleri yapacaksınız:

    *Tasarım: Tasarımı Türkçeleştirip (zira Türkçe program bulmak imkansıza yakın), kendi logolarınızla neyi süsleyeceksiniz.

    *Kodlar: Bakın bakalım geliştirilecek, eklenecek bir özellik var mı. Bence sadece görsel (kod içermeyen yani sadece tasarım) olan özellikler (hakkımda, nasıl kullanılır vb.) bile eklemeniz programın çekiciliğini arttıracaktır.


    *Uzaktan Hesap Sistemi: ŞART DEĞİL! “Hesap üyelik süresi bitmiştir, para verirseniz süreyi uzatabilirsiniz” mevzusu işte. Bir bilenden akıl alırsınız bu konuda. Sanırsam internet siteniz üzerinden kontrol edebilirsiniz.

    *Kod Güvenliği: ŞART DEĞİL! Programınızın kodlarının çalınmaması veya bu işin ehillerinin kodları görememesi için “kaynak kod saklama” hakkında gerekenleri yapabilirsiniz.

    5- Sosyal medyada hesap açılır. GENİŞ BİR KİTLE SAYISINA ULAŞILIR. (bu önemli) Daha sonra REKLAM TEKNİKLERİ KULLANILARAK (altta vereceğim link ve örnek) pazarlanır.

    ********DAHA BAŞARILI OLMAK İÇİN ÖNERİLER***********
    Her şeyden önce piyasayı iyi analiz edin. Yakında çıkacak ekonomik krizde en çok hangi ürün talep edilir? Bunları düşünün. İpucu vereyim size; ülkemizde üretilmeyen ve paralı olan program türleri. Mesela VPN örneğini bu yüzden verdim. İnsanların neye her daim ihtiyaç duyacağını iyi düşünün ve ona göre sosyal medyada kitle toplayın.

    Kitle toplamak demişken; kitle en rahat instagramda toplanır. Bunu da ya mizah sayfası ile ya söz sayfası ile ya da takip sayfası ile yaparsınız. Dikkat etmeniz gereken hususlar da olacak tabi. Mesela aynı hashtag’lerin kullanımı, sahte takipçi / beğeni, aniden toplu yapılan beğeni / yorum / takip istekleri sizin kara listeye girmenize sebep verir.

    En kilit noktası reklam yapmak. Kıytırık bir ürünü fahiş fiyatlara satabiliyorsanız tek sebebi budur! En çok bunun üzerinde duracağız:

    *Reklam yapmak: Pazarlamacılıkla aynı mantık. Al sat işleriyle aynı mantık.

    *Bunlara ek olarak; kullandığınız renklere dikkat edin.

    -Sosyal medya tarzı bir program satacaksanız MAVİ (iletişim rengidir),
    -Yiyecek içecekle ilgili bir şey açacaksanız KIRMIZI (iştah açar ve çekicilik uyandırır),
    -İnsanların bilinçaltına temizlik ve güven mesajı vermek için BEYAZ (maviyle beraber iletişimi, tek başına saflığı anlatır)
    rengini kullanabilirsiniz. Sonra renkler ve giyim adlı bir makalede detaylıca anlatır linkini sabitlerim.

    *Reklamlarda özellikle kullanılan teknikleri kullanacaksınız. Çaktırmadan insanların bilincini görsellerle, müziklerle oyalarken bilinçaltına satın al propogandası yapacaksınız. TIPKI TV’LERDEKİ GİBİ. Nasıl mı buyrun:

    Bu yazıda da reklamların temel stratejisi yazıyor, bir şey satmadan önce okumanızda fayda var. (https://www.kaptanyaziyor.com/pazarlama-stratejileri-ve-reklamlar/)

    Asla unutmayın; parayı kırmak kolaydır; sadece yatırım ve emek ister. Siz bakmayın televizyonlarda, orada şurada çok büyütüldüğüne. Siz istedikten ve gereğini yerine getirdikten sonra çokta bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.

    Yazıhttps://www.kaptanyaziyor.com adresinden alıntıdır.







  • Okumayın. Çöp.
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Daha iyisini sizden bekleriz sayın binbaşım :D
  • bu yaziyi okudum 2 gunde 150 bin dolar kazandim. sagol.
  • Koptum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptanyaziyor -- 29 Ekim 2018; 13:21:13 >
  • aslında konu sahibi iyi makale yazıyor,https://www.kaptanyaziyor.com/pazarlama-stratejileri-ve-reklamlar 'daki makaleye baktım ve iyi cunku araştırma ve orjinal bilgi içeriyor. Fakat oradaki başarıyı "Yazılım Bilgisi ile Para Kazanma" konusunda gösterememiş. Yazılım bilgisi ile para kazanma konusunda birşeyler yazabilmek için öncelikle yazılım sektörünü iyi araştırmalı onu yapmamış, piyasada duyduğu gördüğü şeyleri yazarak sektörün gerçeklerinden uzaklaşmış.



    AI in Marketing, Sales and Service - How Marketers without a Data Science Degree can use AI, Big Data and Bots

    kitabından bir SS:

    Temel Düzey Yazılım Bilgisi İle Nasıl Para Kazanılır

    konu sahibi örneğin bunun gibi bir kaynağı hatmedip bir makale hazırlasa, çöp değil tersine degerli anlamlı birşey olurdu, ancak nerdeee...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilk kez yapıcı eleştiri yapan birisi çıktı adamsın
    çok sağolasın hocam; başlığı ve içeriği düzenleyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.