2023 yks sıralamam 59k. Şuan matematik bölümünden herhangi bir mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum. Aklımdakiler, Ankara Üni - Kimya mühendisliği Gazi - Kimya mühendisliği (%30İngilizce) İyte - Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Dokuz eylül - Makine mühendisliği Hepsine aşağı yukarı eşit ilgim var önümün en açık olduğu bölüm-okul kombinasyonunu seçmek istiyorum ama aşırı kararsızım. Başka önerilere de açığım. |
Temel Bilimden Mühendisliğe Geçiş

-
-
Kimya mühendisliği salla bence. Globalde önü açık olsa da Türkiye'de önu açık değil diye düşünüyorum. İyte mantıklı tercih olabilir üniversite ismi önemli. Bölüm ve ders planlarını detaylı incele
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bence kimya mühün türkiyede önü açık ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kocaelide kimya firmaları bile eskisi kadar alım yapmıyor. Sadece top üni mezunlari avantajlı eskisi gibi imkan yok İstanbulda vs daha farklı olabilir bilmiyorum.
Benim de içime sinmiyor zaten hocam net şekilde. Estü uçak gövde motor bakımı nasıl bilginiz var mı? 60kyla kapatmış tek sıkıntısı tekniker ünvanı sanırım.
Up
Bölümden memnun olmama sebebim zorluk kazanç dengesi. Zorluğuna değmediğini düşünüyorum o yüzden istatistiğe de geçmek var aklımda. Yazılıma ilgim yok finansla uğraşmayı seviyorum. mat/stat mezunu olup bankalarda veya finans sektöründe çalışan biri var mıdır yardımcı olabilecek
Mümkünse aynı üniversite bölümden mezun birilerini bul en sağlıklı veriyi onlar söyler.
İstatistik hiç düşünme sıralamaların yüksek olduğunu düşünüyorum
Hangi mat bölümündesin? Ytü istatistik fena değil geçebiliyorsan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hacettepe mattayım hocam. Ytüye puanım yetiyor ancak stata karar verirsem hacettepeye geçerim. Hem kendi okulum hem de ders saydırmam çok daha kolay.
Yoldan geçen herkes ya istatistik ya bilg müh okuyor.Kervana katılmak istiyosan yazabilirsin
Biraz da o kervanın niye oluştuğuna bakmak lazım. Şahsen endüstriye geçsem esogü ayarında bir okula geçebilicem. Ama istatistiği hacettepe ytüde okuyabiliyorum. Aşırı farklı alanlar mı değil. Çok ortak dersleri ve çalışma alanları var.
Türkiye’de yazılım alanında iş ilanları son 1 yıldır hep düşüşte.Bir de daha bunun üstüne yazılım tabanlı bölümlerin kontenjanı arttırılması sonucu devasa bi mezun sayısı oluşacak.1-2 yıla çöküşü görürüz.Rekabete dayanırım diyen gelsin.
Yazılım konusunda %100 katılıyorum size. Daha bunların iyi günler olduğunu düşünüyorum. Çok yoğun bir talep var ama arz günden güne azalıyor. Daha ai furyasının sektöre etkisini görmedik. Ha etkisi olucak mı bilmiyorum kimse bilmiyor. Benim stat düşüncem tamamen aktüerya/finans alanından yürümek. Şuan matı bırakma sebebim de o econ seçmelimiz neredeyse hiç yok hep yazılım üzerine.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X