İskandinav telekom operatörü TeliaSonera tarafından açılanan yıllık raporda, Türkiye'de yüzde 37.3 pay sahibi olunn Turkcell'in Türkiye'deki müşteri sayısının 4. çeyrekte 0.3 milyon azalarak 36.0 milyona indiği, Ukrayna'da ise 11.8 milyona çıktığı ifade edildi.
Şirketin Türkiye'den elde ettiği karın 4. çeyrekte 773 milyon SEK'e indiği belirtilen raporda, bunun tek seferlik işlemlerden kaynaklandığının altı çizildi.
Yıllık bazda ise Türkiye'den elde edilen karın 3.056 milyar SEK olduğu aktarıldı. Veri çeyrek dönemde yüzde 40, 2009 toplamında yüzde 23 gerileme gösteriyor.
TeliaSonera açıklamasında, şirketin Megafon ile Turkcell'deki payını da içeren anlaşmaya ilişkin şu açıklama yer aldı: "Birkaç yıldır hem Turkcell'de hem de MegaFon'da payımızı artırma niyetindeyiz. Bununla birlikte bu süreç zorlu oldu, bu varlıkların likiditesini ve varlıklardaki kontrolümüzü artırmak için farklı yşollar denedik. Kasım ayında Altimo ile sahiplik haklarımızı ortaya koyarak sorunun çözümü yönünde önemli bir adım attık. Öte yandan bu anlaşmanın reel değerin anlaşma tamamlandığı zaman duyurulacağını açık şekilde belirttik" denildi.
paylaşım için teşekkürler.
bunların da karı düştüyse .
Dünyada 4G hizmetini ilk olarak müşterilerine sunan operatör TeliaSonera. Turkcell in kalitesinde çok büyük payı var.
quote:
Orijinalden alıntı: mce07
Dünyada 4G hizmetini ilk olarak müşterilerine sunan operatör TeliaSonera. Turkcell in kalitesinde çok büyük payı var.
Turkcell ile Teliasonera şirketinin ortaklığı ne kadar süredir var bilmiyorum. Eğer bu ortaklık uzun yıllardır var ise dediğiniz doğru olabilir. Ama en fazla 2-3 yıllık bir ortaklık var ise dediğinize katılmıyorum. Çünkü Turkcell teknolojiye en çok önem veren operatör ve bu ilk çıktıgı yıllardan beridir de devam ediyor.
Sonera, Turkcell kurulduğundan beri şirket ortağıdır. 2002'de Telia ile birleşince TeliaSonera oldular. Ericsson da Turkcell'i kuran ortaklardan biri, daha sonra ortaklıktan çıkmıştır.