Şimdi Ara

Telefonunuzu Yabancı Numara Arasa

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne yaparsınız ? Bugün mesaj geldi : Derya o aplana soyle birdaha beni aramasın.... Diye gidiyor. Sonra geceni bi yarısı çaldırmaya başladı. Yanlış numara diye mesaj gönderdim buna. Yine aramaya devam etti açtım bende sinirle. Alo alo dedim, cevap vermedi, nefes alışı bi fenaydı adamın azmıştı galibam :D, bende senin an**ı avr*dın**n ********* çocugu diye kapattım telefonu. Sonra adam combo yapmaya başladı herhalde Derya denen kızın bilerek erkek açtırdığını veya bilerek yanlış numara dedirttiğini düşünüyor. Siz ne yaparsınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: crossfitter

quote:

Orijinalden alıntı: madeinturkey

quote:

Orijinalden alıntı: muratkaya

quote:

Orijinalden alıntı: madeinturkey

quote:

Orijinalden alıntı: nem35is

quote:

Orijinalden alıntı: muratkaya

Selamlar
    Borsadan pek anlamıyorum, bir arkadaşımın sen anlarsın (!) diyerek sorması üzerine biraz ekonomi kanallarını takip etmeye başladım ve ben de 2-3 bin tl ile bir giriş yapmak istiyorum. Yarın şöyle bir sepet yapmayı düşünüyorum:
    MMCAS 500 TL
    DAGI 700 TL
    DAGHL 500 TL
    SERVE 300 TL.

Yorumlarınızı merak ediyorum.
    Teşekkürler.

Ekonomi kanallarında bu hisseleri mi konuşuyorlar gerçekten?

Ekonomi kanallari demeye bin sahit ister.10 kisi ciksa gunde ortalama 10 tane ayri ses demek.Hangisine inanalim?

Onu gectim biri de orta vadeli,uzun vadeli yorum yapsa.100 bin dediler gorduk.Agiz birligi ile ne konusuyorlarsa tersini yapmak lazim.2012 kotu gececek diyorlardi,sonuc ortada. :)

Bende yazdim burada 8 Temmuz'da.70-80 bandi.Daha daraltirsam 73-77 bandi.Endeks 72 bindeydi.70 binde alan oldu mu?Olmamistir.Peki 73 gectiginde alan oldu mu?Yine olmamistir.Peki 77'de satan oldu mu.Yine olmamistir.O ekonomi kanallarina inansam 66 bin bekleyecektim,1 hafta da %10-15 kari kaciracaktim.Kendi secimlerime zarar etmeyi secerim. ;)

4 tane hisse vermissiniz.2 si 2011 yilinda halka acilmis.Biri yani MMCAS son 1 hafta da 2 katina cikarmis fiyatini.3-4 katina da cikarabilir ama sermayenin 4te birini yatirmak mantikli olmaz bana gore.Diger hisseler ile ilgili yorumum yok,daha tam adlarini ve ne is yaptiklarini bile bilmiyorum.

Yatirim tavsiyesi degildir.

MMCAS daha önce hiç olmadığı yerlere çıkmış. Bir ay önce almış olanlara % 1.6 artış göstermiş. Kar için dikkat çekip alınıyor ama hep % 10 gibi artıyor ve sanki kar için birden satılıp dibe inecek gibi geliyor. Ben daha ilk adımdayım. Bol bol okuyup, bulabilirsem bir-iki kitap okuyup başlamayı düşünüyorum. Ama yıllardır borsayla içli dışlı olup tepetaklak gidenlerin yorumlarını da okuyorum. Mesela aldığı hisse düşüşe geçince 'illa ki toparlar' diye bekleyip düşüş devam edince 'zarar büyümesin' diye satan, sonra uzun süre büyük artışla alt üst olanlar çok.

Ben an itibariyle bu işin alfabesini bile bilmeyen biriyim. Komik duruma düşmeye, alay edilmesine olumsuz bakmam hatta memnun olurum, hata yaptığımı anlamama yarar bunlar. Her alan emek vermeyi, zaman ayırmayı gerektirir bunu çok iyi biliyorum ve o emeği vereceğim. Beni sarsmayacak, hobi olarak hevesim kalmasın şeklinde bir miktar ayıracağım.

Benim size onerebilecegim kitaplar Ali Persembe'nin kitaplari,Bir Borsa Spekulatorunun Anilari,Karsit yatirimci.

Yazdiginiz hisseler hakkinda en ufak bir fikrim yok.Ben size U30 VEYA U50 kagitlarina disina cikmamaniz olacaktir.Benim tercihim U30'dan yana.U30 demek endekse yon veren,Turkiye'nin en buyuk 30 kurumsal sirketi demektir.

Ben ne haberlerden anlarim ne merkez toplantilarindan ne de baska birseyden.Teknik analizden,grafikten anlarim biraz.O da bana yeter.Burada bir kac paylasim da bulunmustum grafik olarak,cok sukur guzel bir basari orani yakalamistim.Insanlar biraz da olsa grafik okumayi ogrensin diye.Ama katilim olmadi.Bekledigim geri donusler gelmedi.Grafikler de gormedigimiz seyler olabilir veya yanlis yerden bakiyor olabiliriz,hepimiz insaniz,herkes duygularina yenik dusebilir,hata yapabilir.87 binden banka hisseleri aldim,93 bin zirvesinden duserken 79 bine zor satmistim.Zarar da olabilir,kar da olabilir.Isin dogasi bu.Bir kac grafik paylasimim olmustu burada,isterseniz teknik analiz hakkinda bir kac sey ogrendikten sonra geriye donuk incelemenizi tavsiye ederim.

Ben her hafta butun hisselerin grafiklerine bakan insanlar taniyorum.Hafta da 400 hisse demek.Sabah ekran basina oturup,aksama kadar al-sat yapan insanlar.Indikatorler,formasyonlar,daha bir cok sey.Teknik analiz master'i olmuslar.Benim bildiklerim para kazanmam acisindan bana yetiyor.Ama buyuk bir cogunlugumuzun her gun ekrana bakmak gibi bir olanagi yok.Ben ne kadar fazla hisse ile ilgilensem o kadar fazla kafam karisiyor.Ben ne kadar fazla takip etmeye baslasam,o kadar cok kendimle celisiyorum.

Ben size 1 tane grafik atayim.O grafik ustunden konusiyim.

Telefonunuzu Yabancı Numara Arasa

Simdi bu grafikte gordugunuz hisse ARCLK hissesidir.Kanal calismasi var ustunde.Kanal calismasi birbirine paralel olan cizgiler demek.Yesil olarak gordugunuz cizgi de 200 gunluk ortalamadir.Kanal alt cizgisine degdi mi al.Kanal ust cizgisine degdi mi sat.Bu kadar basit.Kanal alt cizgisine degdikten sonra kanal ust cizgisine gitmesi ne kadar surmus,yuzde kac kar vermis.Hesaplayabilirsiniz.

Yesil cizgi ise 200 gunluk ortalama.3 kere degmis.Degdikten sonra ne guzel karlar elde edilmis di mi.

Sizin yazdiginiz tum hisseler benim acimdan spekulator hisseleri.Onlarin keyfine kalmis hisse fiyatini cikarmalari veya indirmeleri.Benim zaten teknik analiz bilgim sinirli.Onlarin nasil hareket edecegini cozemem.Kaldi ki anlikta hareket edemem.Ustteki grafige goz atarsiniz,guzel kar oranlari elde edilmis oldugunu goreceksiniz.

Grafigi bir kenara birakalim simdi de.Bir onceki sayfa da bir yazim oldu.Icinde bulundugumuz mini kriz 2008'teki gibi buyuk bir krize donusecek mi yoksa 2011'de yasadigimiz bir mini krizin benzeri mi?Bekledigim katilim,tartisma ortamini yine goremedim.Bu sorunun cevabini dogru olarak veren,onumuzdeki 1 sene icersinde yine guzel paralar kazanacak.

Borsa dediginiz bir algi oyunudur.Bir seye karar vereceksiniz ve kararinizdan sapmadan ona gore hareket edeceksiniz.

Benim 2018-2019'a kadar yatirim stratejim belli.Ne zaman borsada olmayacagim,ne zaman borsada olacagim.Ne zaman diger yatirim araclarina yonelecegim hepsi kafamda bir sablon olarak duruyor.Gerceklesir,gerceklesmez.Bir kismi gerceklesir,bir kismi gerceklesmez.Belli olmaz.Ama en azindan kendime ait bir stratejim var.

Hayirli sahurlar.

Yatirim tavsiyesi degildir.

ytd

Alaka ne ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMS'de gönderen numarayı gizleme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.