Merhaba arkadaşlar, Bir haftalığına memlekete geldim. Burada ailem kablolu bağlantı kullanıyor, bilgisayar da biraz eski ve xp işletim sistemine sahip. Tp-link marka bir wifi adaptör almıştım. Kablolu bağlantıyı connectify ile kablosuz yayarım diye düşündüm. Ancak kurduğum ağı andorid cihazlarım görmüyor. Sebebini çözemedim, ios bir telefon ve windows kullanan pcler ağı görüp bağlanıyor ancak Z2 ve Samsung Note 2014 göremiyor, diğer android cihazlar da. Başta sorunun kanallardan kaynaklanabileceğini düşündüm. android 1-11 arası kanalları algılayabiliyor benim bildiğim eğer farklı bir kanaldan sinyal yayılıyorsa göremiyor olabilir diye düşündüm ama connectify'da böyle bir kanal ayarı bulamadım. Sizce sebebi ne olabilir ya da xp'de çalışan başka bir program önerebilir misiniz?
Sebebi android cihazın ad hoc bağlantılarını görmemesi. Anladığım kadarı ile sorun bu. Ancak çözümünü bilen var mıdır?
Bağlantı frekansı ile ilgili olabilir. Modeme göre değişir ama kablosuz/genel ayaryarda olur muhtemelen. 20Mhz, 40Mhz, 20/40Mhz diye saçenekler vardır. Onu 20 Mhz veya 40/20Mhz yap. Bundan dolayı oyabilir.
cyberenerger
kullanıcısına yanıt
yok hocam sebeb androidlerin ad hoc ağları görmemesi imiş. Tüm androidlerde durum böyle. Ancak acces point şeklinde bir ağ kurabilirsem yani modem gibi yayın yapan o zaman görürmüş. O da zannediyorum xp'de mümkün değil.