Şimdi Ara

Telefonum 4 saatte şarj oluyor, çabuk bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
8.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Yaklaşık 4 gün önce falan xperia sp aldım. Elime tüm güncellemeleri yapılmış olarak son sürüm halinde geldi. Telefonun pili bilindiği üzere 2370 mAh. Ancak yanında gelen orijinal şarj aletinin output değeri 850 mA. Telefon çalışır haldeyken 4 saatte, kapattığımda da 3 - 3,5 saat civarı sürede şarj ediyor. Şimdi bu bataryaya bu şarj aletinin verilmesi normal mi? Bildiğim kadarıyla en sağlıklısı telefonun 1,5-2 saat sürede şarj olması. Sorun sadece bende mi var? Elimde discovery şarj aleti var, bununla şarj etmem bir sorun yaratır mı? Output değeri 2A.

Ve bataryamın olması gerekenden hızlı azaldığını düşünüyorum. Şöyle diyeyim yüzde yüz olunca şarjdan alıyorum, aldıktan birkaç saniye sonra kendiliğinden 99'a iniyor. Tuş kapalıyken ve stamina açıkken 10 saat civarı bekledim uyurken ve uyandığımda şarjım yatarkenkiyle aynıydı. Hiç azalmamış. Ama ekranı açtığım anda şarj çok hızlı şekilde inmeye başlıyor. Staminam sürekli açık, ağ tercihim de yalnızca gsm. Illumination bar'ı kapatıyorum, wifi'ı açıyorum, whatsapp'e giriyorum ve arkadan müzik açıyorum, şarjım 1-2 saat içinde %30-40 düşüyor. Mesajlaşma aralarında tuş kilidim sürekli kapalı, sadece 2-3 dakikada bir mesajları kontrol edip cevap yazıyorum. Biraz fazla hızlı inmiyor mu? Eski L5'imle bile arkadan müzik çalarken clash of clans oynardım, çıkar whatsapp'e girerdim, forumda dolaşırdım falan anca o kadar inerdi. Bu kadar güçlü bir batarya için normal değil bence ama bu hız. Kamerayı açtığımda 1 dakikalık kullanımda %2-3 azaldığı oluyor sadece 2-3 fotoğrafla. Acaba yazılımsal bir şey mi yoksa başka sebebi mi var? Ya da telefon yeni olduğu için olabilir mi?

• Kardeşim bende bu sorundan muzdaribim bir uplayalim belki bilen çıkar bende de aynı tel aynı sorun var bazı yerlerde birkaç kez sarj tamamen bitince koy şarja ve dolduktan sonra 1-2 saat daha dursun denmiş deneyeceğim bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Easter.

Kardeşim bende bu sorundan muzdaribim bir uplayalim belki bilen çıkar bende de aynı tel aynı sorun var bazı yerlerde birkaç kez sarj tamamen bitince koy şarja ve dolduktan sonra 1-2 saat daha dursun denmiş deneyeceğim bakalım

Denedim bunu zaten, ama nafile. Bazen öyle zamanlar oluyor ki, yarım saat asphalt 8 oynadığımda %10-15 anca gidiyor, bazen de öyle zamanlar oluyor ki yarım saat whatsapp le %15 ten fazla gittiği oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan733

quote:

Kardeşim bende bu sorundan muzdaribim bir uplayalim belki bilen çıkar bende de aynı tel aynı sorun var bazı yerlerde birkaç kez sarj tamamen bitince koy şarja ve dolduktan sonra 1-2 saat daha dursun denmiş deneyeceğim bakalım

Denedim bunu zaten, ama nafile. Bazen öyle zamanlar oluyor ki, yarım saat asphalt 8 oynadığımda %10-15 anca gidiyor, bazen de öyle zamanlar oluyor ki yarım saat whatsapp le %15 ten fazla gittiği oluyor.

Hocam bende bu gece yatmadan önce denedim şimdi aldım telefonu açtım direk 98 e düştü buraya girdim 97 oldu eve gelince bilgisaayardan onarmayagi deneyeceğim umarım olur

• quote:

quote:

quote:

Hocam bende bu gece yatmadan önce denedim şimdi aldım telefonu açtım direk 98 e düştü buraya girdim 97 oldu eve gelince bilgisaayardan onarmayagi deneyeceğim umarım olur

Sonuç aldınız mı? Bugün evde değildim sabah erkenden çıktım evden şarjım 100'dü. Yaklaşık 1 saat elime almadım sonra ekranı açtım hala 100 dü sonra mesajlara girdim pat 99 oldu. Bir mesaj yazdım çıktım. 2dk sonra telefonu tekrar elime aldım bir mesaj daha yazdım 98 oldu. Bu şekilde 2 mesajda bir şarj inmeye falan başladı. %89'a gelince heroes of loot'a girdim. Uzunca oynadım şarjım %85 falan olmuştu. Peşinden asphalt 8'e girdim. 2 yarış yaptım şarj 83 olmuş. Yani garip olan, oyun oynarken telefonun boştaki halinden daha yavaş şarj iniyor.

• Hocam sürekli bosaltiyorum kapalı vaziyette hiç dokunmadan şarj ediyorum biraz gelişme var

• Hocam bu arada Chrome acayip çok yiyor opera yükledim şuan daha iyi ama mini sürüm değil diğeri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam bu arada Chrome acayip çok yiyor opera yükledim şuan daha iyi ama mini sürüm değil diğeri

Ben de genelde kapalı şarj edip dokunmuyorum. Bizim şarj aleti 0.8Ah çıkışlı olduğu için bir de 2Ah çıkışlı discovery şarj aletini deneyeyim dedim dün. Gece taktım 2 saate falan şarj olmuştu. Aldım şarjdan telefonu açtım, 30-40 dk internette gezdim %100 dü hala. Ooo demek ki sorun şarj aletinde diyordum ki, telefonu 5 dk bıraktım kahve yapmaya gittim. Geldiğimde %95 olmuştu. Ama yine dediğim gibi telefon elimde sürekli kullanırsam şarj gitmiyor pek. Kapatıp açınca da lıkır lıkır içiyor nedense. Az önce ac pirates açtım. 10 dk falan oynadım %4 şarj gitti. Ama mesela whatsapp'e girmiş olsam 10 dakikada rahat %3-4 şarjım gidecekti.
  • Siz sony nin orjinal şarj aletini mi kullaniyirdunuz hocam

• Ve ben zaten internete genelde istisnalar hariç 3-4 dk bakıp çıkarım o yüzden çok dert olmuyor benim için. Ve chrome'un son gelen güncellemesiyle bence çok daha iyi oldu chrome. Görünüşü değişti, hızlandı, ram kullanımında az da olsa düşüş oldu. Baidu tarayıcı var. Hafif ve hızlı. Eski telefonumda çok iyi iş görüyordu. Buna da kuracağım. Ayrıca bu böyle giderse 1-2 ay içinde romlamayı düşünüyorum. Kitkat için bootloader kilidini kırmak gerekiyor sanırım. Eski telefonumda bootloader yüzünden telefon 2 kere bootloop olmuştu. Bootloader'dan korkuyorum. O yüzden aklımda eXitenZ Ultra var. Garanti bir şey demiyorsa (Delta root için bir şey demiyordu ama rom u bilmiyorum) romlayacağım.

Ve evet orijinal şarj aleti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukan733 -- 14 Eylül 2014; 10:32:46 >

• Cihazın pilini kullanan şeylere bakın. Android Os %30 un üzerindeyse format atmayı deneyin.
  • Fazla okumadim ama sanki bataryanin kalibrasyon sorunu var gibi. İstersen bi arastir. Zenfonelerde de boyle bir problem oldugunu duymustum.

• quote:

Ve ben zaten internete genelde istisnalar hariç 3-4 dk bakıp çıkarım o yüzden çok dert olmuyor benim için. Ve chrome'un son gelen güncellemesiyle bence çok daha iyi oldu chrome. Görünüşü değişti, hızlandı, ram kullanımında az da olsa düşüş oldu. Baidu tarayıcı var. Hafif ve hızlı. Eski telefonumda çok iyi iş görüyordu. Buna da kuracağım. Ayrıca bu böyle giderse 1-2 ay içinde romlamayı düşünüyorum. Kitkat için bootloader kilidini kırmak gerekiyor sanırım. Eski telefonumda bootloader yüzünden telefon 2 kere bootloop olmuştu. Bootloader'dan korkuyorum. O yüzden aklımda eXitenZ Ultra var. Garanti bir şey demiyorsa (Delta root için bir şey demiyordu ama rom u bilmiyorum) romlayacağım.

Ve evet orijinal şarj aleti

Hocam güç yönetimi pil kullanımından chrome bakarsan cidden fazla suan bende opera yüklü oldukça kullanışlı ve pil kullanımı %5 civarı oluyir genelde. Ama cidden oyun oynarken nedense daha az pil gidiyor. İnternetten telefonun incelemelerini yorumlarını okuyorum herkes şarj çok güzel yazmış nasıl oluyorsa sadece bazı telefonlarda var sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dragonborn Comes -- 14 Eylül 2014; 11:00:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

Cihazın pilini kullanan şeylere bakın. Android Os %30 un üzerindeyse format atmayı deneyin.

Orijinal şarj aletiyle şarja takmıştım. 15 dk önce falan şarjdan aldım %100 dü. Wifi açıktı stamina açıktı şebeke modu gsm di falan... Bıraktım telefonu. Sonra bir whatsapp'e girip arkadaşa (xperia z si var, 4.4.2 yle beraber aşırı bir batarya problemi yaşamaya başlamıştı, şarjı hemen hemen benimle aynı gidiyordu, 4.4.4 yükleyince bataryası düzelmişti, normalde olması gerekenden çok daha fazla gitmeye başlamıştı) mesaj attım. Bataryasından memnun olup olmadığını ve ne gibi değişikliklerin olduğunu sordum. Mesajı yazar yazmaz 99'a indi şarjım. Sonra telefonu bıraktım buraya geldim. Şimdi android is'in kullanımına baktığımda %38 olmuş. Normalde telefon elimdeyken android is %10 larda olur, ekran %30-40'larda olur ve kullandığım oyun-program neyse o da yüksek bir yüzde alırdı. Ama şimdi baktığımda %38 olmuş android is, acayip geldi. İlk defa en başta gördüm onu.

• Telefonu aldım elime, bir kez daha bakayım kullanımlara dedim. Hemen 98 e indi. Android is %30, ekran %19, android sistemi %13, medya sunucusu %10, telefon beklemesi %9, wifi %5, google play hizmetleri %5, Snapdragon BG %3, Facebook %3 kullanmış. (Yazarken android is %27 ye düştü)
  • Ayrıca mobil veri edge'deyken açılmıyor, sadece hsdpa'da açılıyor. Sebebini bilen var mı?
  • Aynen hocam bende de öyle sabaha kadar sarj oluyor açıyorum daha pini girmeden %98 é düşüyor bu gidişle servise vereceğim batarya mi değişir ne olursa artık

• Hocam telwfona Battery Doctor kurmayı denediniz mi? Kurarsanız en azından telefonunuzda bir sıkıntı olup olmadığını tespit eder ve optimizasyonunu yapar.

• quote:

Aynen hocam bende de öyle sabaha kadar sarj oluyor açıyorum daha pini girmeden %98 é düşüyor bu gidişle servise vereceğim batarya mi değişir ne olursa artık

Bugün olanları anlatayım; sabah köye gittim yolda müzik dinledim epeyce. Kuzenimle oturuyorduk bolca müzik falan dinledik (2-3 saat kadar), eski çektiğimiz videoları izledik, eski resimlere baktık (1 saatten fazla) bolca resim çekindik vs vs. Tabi ara ara canımız sıkıldı oyun falan oynadık o kendi telefonundan ben kendi telefonumdan. Yaklaşık yarım saat heroes of loot oynadım. Dayz Central SA'daki rehberleri inceledim, PG for Dota 2'de dolaştım, mesajlaştım falan filan. İnternetim bunların hepsinde kapalıydı. Eve dönüş yolunda da epeyce müzik dinledim, ardından geldiğimde şarjım %68 olmuştu. Yani dediğim gibi telefon açıkken şarj kullanımı normal. Sürekli kullanımda gayet iyi idare ediyor. Ama ekran kapanıp tekrar açılınca bataryaya abanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.