Selam arkadaşlar geçenlerde tapi ile ilgili bir proje yapmak için yardım istemiştim saolun yardımlarınız için şimdi yine yardımınıza ihtiyacım var... şimdi benim istediğim bilgisayarın bir nevi telesekreter gibi çalışması... Bilgisayar tapiyi kullanarak telefona cevap verdikten sonra mesela telefondan 1'e basınca winampı çalıştırsın 2'ye basınca kapatsın gibi.... Böyle bir program hakkında bilgisi olan var mı veya net'te bunu nasıl aramam lazım bi kaç arama yaptım ama pek alakalı şeyler bulamadım Kısaca bilgisayar telefonda hangi tuşa bastığımı anlayacak ve ona görebir işlem yapacak.... Şimdiden yardımlarınız için saolun
önceden denemedim ama biliyorsun ki her tuşun farklı bir ses tonu vardır bunlardan faydalanabilirsin (hep casus filmlerinde yaparlar ya :P) müsayit olunca bi araştırayım bişey bulursam yazarım buraya
valla ne bulabilirsen çok iyi olur vaktim daralıyor... malüm dönem sonu yaklaşıyor....
Matlabta bir program vardi, telefon tuslarinin sesini cikaran. Bilgisayarda urettiginiz bu sesleri telefona dinlettirince telefon gercekten de numarayi ariyordu.
Teorik olarak arkadasin da dedigi gibi farkli tonlar kullaniyorlar. Ornegin her satir ve sutunun kendi tonu var, boylece bir tusun yatay ve dikey olan iki tonu oluyor. Bunlar normal periodik sinyaller. Yani telefonun bilgisayara arabirimi yoksa ve sadece tonlardan neyin ne oldugunu cikartmak istiyorsan, FFT analizi yapip tonlarin frekansini olcmen gerekiyor. Gercek hayatta boyle calisiyor...
Ama tahmin ederim ki senin istediginin bir arabirimi vardir.
aslında evet ben Tapi modelini kullnıcam eğer başarabilirsem :) Aslında benim proje akıllı ev projesi gibi bişey ama cihazlar telefonla bil üzerinden kontrol edilecek
bir de arkadaşlar yeni birşey daha duydum ben bu hangi tuşa basıldığını anlama işini voice modem üzerinden tapi kütüphanesini kullanarak yapmaya çalışacağım...Modem kullanacağım için entegre devrelere sanırım ihtiyacım yokmuş....Bunu yazılım ile yapabilir mişim bunun hakkında bilgisi olan var mı pek vaktim kalmadı