Şimdi Ara

///**Telefonda Altyazılı Film İzleme**\\\

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Nokia 5610 kullanıyorum video encoder larla 320*240 formatında dönüştürdüm videoların telefondaki görüntüsüne hayran kaldım ve artık rahatlıkla tel. dan film izlenebileceğine inandım. Sizden ricam yabancı filmleri izlemek için bilgisayardan altyazıyı filmin üzerine yapıştırabileceğim program var mı? Daha sonra o haliyle 320*240 a çevirsem sizce altyazılı film izlenir mi?
    Ekran 2.2'' yardımcı olursanız birçok kişinin işine çok yarar, forumda aradım ama bulamadım....Şimdiden teşekkürler...

**** Bu arada tel symbian değil buna görede değerlendirirseniz sevinirim( Tel dan film izlerken altyazı eklenebileceğini zannetmiyorum, onun için önce bilgisayardan eklemem sonra boyut düşürmem lazım)

• ALTYAZILI FILMLER

Orjinalden alıntı: Network KILLER

Elinizde AVI formatında filminiz ve bunun için uygun kare sayısında, senkron bir altyazı (*.sub formatında) olduğunu varsayarak anlatıma başlıyorum. Öncelikle gerekli yazılımlar için adres vereyim:

http://www.4shared.com/dir/2172277/8a562b9e/PC_Program.html

Edit 1: Allok Converter'ın son sürümünü ekledim yukarıdaki adrese. Yazılımda biraz farklılıklar olabilir. Temel olarak çok şey değişmemiş.
    Edit 2: *.srt altyazıları kullanacaksanız herşeyden önce SRT to SUB ile bu formatı *.sub formatına dönüştürmeniz lazım. Dönüşüm sırasında "fps" değerini düzgün girmeyi unutmayınız. (SRT to SUB yine yukarıdaki linkte mevcuttur)

SUB to SSA Kullanımı

Programı arşivden çıkarın ve çalıştırın. Karşılama ekranı şu şekilde olacak:

Buradan numaralı adımları izleyeceğiz.

Adım 1: Program dönüştürülecek altyazı dosyasını seçmenizi isteyecektir. Buraya bastıktan sonra açılan pencereden altyazı dosyasını seçin. Hemen ardından açılan pencereden fps oranını seçmeniz istenir. Eğer altyazı, dönüştürülecek filminizle aynı isimdeyse bu işlem otomatik olarak yapılır. Aksi halde "select" butonu ile ilgili filmi kendiniz seçip otomatik olarak fps değerini video dosyasından çektirebilirsiniz.

Adım 2: Bu adımda program çıkış dosyasını nereye kaydedeceğini soracak. Konumu ve ismi belirleyin. (Dosyanın uzantısı *.ssa olacak)

Bu adımdan sonra isterseniz altyazı dosyasının yazı tipi ve büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. Bunun için ana pencere üzerinde "Style" altında bulunan "Select Font" ayarını kullanabilirsiniz.

Adım 3: Herşey tamam. "Convert to SSA"ya basıyoruz ve modlanmış altyazı dosyamız hazırlanmış oluyor. Şimdi bu dosyayı video'ya gömeceğiz.

Allok Converter Kullanımı

Programı çalıştırın. Karşınıza şöyle bir ekran gelecek.

Sol üstten "Add" butonuna basıyor ve dönüştüreceğimiz filmi seçiyoruz.

Seçtiğimiz film listeye eklenecek. Ardından "Video output format" (çıkış video formatı)'nı seçeceğiz. Burada mpeg4 video codec ve aac ses codec kodlamalı 3GP formatını seçtik. Farklı formatı da seçebilirsiniz. Ama değişik formatlar için ufak dosyalar üzerinde deneme yaparak en uygun bit rate oranını bulmanız gerekecektir.

Tüm bunlardan sonra video ve ses ayarlarını yapacağız. Telefonun ekranı 320x240 olduğu için video boyutu olarak bunu seçin. Video codec olarak mpeg4 seçili olacak zaten. Video quality olarak 384kbps kullandım kalite fena olmadı ama yeriniz varsa 512 seçin derim. Frame rate (meşhur fps'miz) 15 olacak. Ses için Audio quality'den 48kbps seçmiştim çok da iyi olmadı 64kbps sanırım iş görür. Channels kısmını 2 hoparlörümüz olduğuna göre 2 (stereo) olarak seçebiliriz. Tek hoparlörü olanlar 1 (mono)'yu seçebilir. Unutmayın ki her ekstra özellik oluşacak yeni dosya boyutunu arttıracaktır.

Bu noktaya kadar başarıyla geldikten sonra video dosyamızı seçip üzerine sağ tıklıyoruz. Açılan menüden "Subtitle" seçeneğini seçiyoruz. Yine açılan seçenekten de sub to ssa ile oluşturduğumuz altyazı dosyasını yol olarak gösteriyoruz.

Hepsi bu kadar. Herşey hazır. Ana pencereden "output folder" seçeneğinden oluşturulacak video dosyanızın konumunu seçin ve üstteki "Convert" butonuna basın. Tüm bu işlemlerden sonra dosyanız oluşturulacaktır.

Faydalı olması dileğiyle. Kolay gelsin...

Anlatımları *.doc formatında almak için >>> Tıklayınız

• ben de konuyla uzaktan alakalı birşey sorayım bari, sub, srt, txt uzantılı altyazıyı telefonda direk oynatan yazılım var mı? core player ve divx player artık ciddi ciddi 700 mblık filmleri oynatabiliyorlar, ben de hiç çevirmekle uğraşmadan direk telefona atıp izliyorum. keşke altyazı imkanı da olsa.
  • Sağol cc_man... işime çok yarıyacak...
  • altyazılar okunmaz diye düşünüyorumm çok ufak olur filmide kaplar yanılıyomuyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indie

ben de konuyla uzaktan alakalı birşey sorayım bari, sub, srt, txt uzantılı altyazıyı telefonda direk oynatan yazılım var mı? core player ve divx player artık ciddi ciddi 700 mblık filmleri oynatabiliyorlar, ben de hiç çevirmekle uğraşmadan direk telefona atıp izliyorum. keşke altyazı imkanı da olsa.

Ben s60 simbian destekli nokia 7610 da "smart movie" ile altyazılı film izledim(Bu yazıyı yazdığımdan 2 yıl önce o şekilde film izlerdim. Yeterli televizyon ve ya araç olmadığından). Oldukça kullanışlı ir program. Alt yazılar da okunaklı. Altyazı dosyası olarak srt dosyaları destekliyor. Yanız Kendi çeviricisi ile filmi uygun avi videoya çevirmek gerekiyor. Java telefonların pek işine yarayacağını zannetmem ama simbian telefon kullananlar denesin derim.

Bu arada cevap için oldukça geç olmuş olsa da başkalarının işine yarayabileceğinden cevapladım konuyu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Andorid TV'Den Film İzleme
    2 yıl önce açıldı
    Mac de altyazılı film izlemek?
    11 yıl önce açıldı
    ps4 3d film izleme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.