Şimdi Ara

Telefona muhtemelen virüs bulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar muhtemel bir virusle karşı karşıyayım. Birçok sitede durup dururken adultube.su diye bir site açılıyor. Reklam olmadığına emin olduğum sitelerde dahi çıkıyor. Ziraat Bankası sitesinde ve donanımhaberde de çıkıyor. Bu sorunu nasıl çözerim?

Edit: Arkadaşlar sorun modemdeymiş. Aynı sorunla karşı karşıyaysanız modeme reset atın. Firmware güncellemesi yapın. Tarayıcı geçmişini silin. Sorun çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rawden -- 3 Şubat 2015; 23:11:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anti-virüs yok geçmiş olsun.En kısa yol sıfırlamak oluyor.Belki başka sorunu yaşamış arkadaşlarda vardır . bence en mantıklısı temizinden sıfırlamak.

• Telefonunda hangi güncelleme yuklu ?

• 8.1 Preview son sürüm var. Sıfırlayacaksam Alman Denimi mi yükleyeyim başka çözüm yolu var mı?
  • Preview ise bu varolan birşey. Şöyle açıklayayım; Denim ve Preview sürümlerinde Internet Explorer geliştirmeleri yapıldı. Fakat bu geliştirmeler sonucunda girdiğin bir site senin cihazını Windows Phone değil bir Android cihazı olarak algılıyor. Yani Lumia ile giriş yapıyorsun ama seni Samsung veya başka bir cihaz olarak varsayıyor. Bu reklamlarda bu kimlik farkından dolayı ortaya çıkıyor. Mesela twitter veya benzeri bir siteye girdiğinde en üstte mobil uygulamayı indir > Google Play aracılığıyla vb yazılar çıkar. Bu sitelerin cihazı tamamen android olarak gormesinden kaynaklı. Yapabilecek birşey de yok. Windows 10 ile duzelmesini bekleyeceksin. Şunu da belirtelim şuana kadar Windows Phone cihazlar için üretilen bir virüs yok. Zararlı veya trojan bir yazılımda yok. Kullandığımız sistem en güvenli mobil sistem ki bunu her yarışma ve etkinlikte kanıtlıyor. Yanş virüs diye panik yapma. Olağan bir durum.

• Hocam onu fark ettim de Ziraat Bankası sitesinde adult reklam çıkmasını açıklamaz ki
  • Bendede preview var fakat boyle birşey yok
  • microsofta mail atın

windows phone'a virüs bulaştırabibillen ilk kişi olabillirsiniz
  • Ne yapacağız şimdi
  • Hücresel veride çıkıyor mu reklam?

• Çok ilginç çok :D Bence NSU ile yeniden yazılım yükleyin hiç uğraşmayın :D
  • İnternet Explorer verilerini temizledim telefonu kapatıp açtım ve Internet Explorer'da henüz bu reklamı almadım. Ancak UC Browser direk verdi reklamı onu da temizledim şimdilik almıyorum ama aldığım zaman yine hortlatırım. Ben yüklü uygulamalardan birisinin buna neden olduğunu düşünmeye başladım.
  • Aynı modeme bağlı diğer mobil cihaz veya bilgisayarlardada aynı sitelerde aynı yönlendirmeler çıkıyorsa modeme virüs bulaşmıştır.

Büyük ihtimallede modem kaynaklı!

• Wi Fi kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda böyle bir sıkıntı yok. Ayrıca mobil veride de böyle bir yönlendirme olmuştu.
  • Telefona bulaşamaz Windows phoneye. En dahi kotu sitelerde bile . Çünkü sistem ve dosyalarına erişebilme yeteneği yoktur. Kapalı sistemdir. Sen durum nadir ve olağan. Panik yapma.
    Bu arada tarayıcıyı sıfırla , geçmişi sil, ana sayfanı kontrol et. Olmazsa recovery ile teli pc ile format at.

• Bide WPye virüs bulaşmaz derlerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rawden

Ne yapacağız şimdi

Soğuk su içmenizi tavsiye ederim hocam yapacak birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeF

Telefona bulaşamaz Windows phoneye. En dahi kotu sitelerde bile . Çünkü sistem ve dosyalarına erişebilme yeteneği yoktur. Kapalı sistemdir. Sen durum nadir ve olağan. Panik yapma.
    Bu arada tarayıcıyı sıfırla , geçmişi sil, ana sayfanı kontrol et. Olmazsa recovery ile teli pc ile format at.

Biran google translate sandım sizi :D
  • Nerelisin sen

• UC Browser'da sorun hala devam ederken Internet Explorer'da verileri temizledikten sonra henüz karşılaşmadım. Modemle ilgisi yok çünkü hücresel veri ile de oluyor. Çok şaşırtıcı bir durum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.