Şimdi Ara

Telefon ve Makina

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce hiç fotoğraf makinesi almadım, başlıktaki karşılaştırmanın sorusuysa.. eğer bir fotoğraf makinesi alırsam günümüz akıllı telefonlarının kameralarından farklı olduğunu görürmüyüm...? Yoksa ikiside karşılaştırılınca aynı, sadece aradaki fark biri sırf fotoğraflara özel mi...? Kaliteli resimler çekmek istiyorum ama fiyatsal olarakda bakınca eşit fiyatlardaki telefon ve kameralarda performans farkı var mı? Telefonun kalitesinden daha fazla olması için fiyatın telefon fiyatlarından da üstünde bir kameramı olması gerekli?

dipNot: Yazı biraz karmaşık olmuş olarabilir bunun için kusra bakmayın.

• hocam Sensör boyutlarında dağlar kadar fark var bikere. sonra Birde İSO hassasiyeti var. Mesela LG G2 Gece videosundan neredeyse odaklayamıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben telefon olarak note 2 kullanıyorum, fotoğraf makinem ise 500D var. Fakat kullanmadığım makine yok bu işte çok çevrem var. Fotoğraf makinesine 2500 tl den aşağı ayıracaksanız ve bu işe hevesiniz yoksa hiç fotoğraf işine girmeyin, xperia z2, lumia 1020 falan alın inanılmaz fotoğraflar çekiyorlar.
    Artı ve eksi yanlarına gelirsek; telefonlar genelde gece çekimlerinde doğal olarak dslr makinelere göre yetersiz kalıyor. Fakat telefon her zaman yanınızda, hafif, kullanışlı. Dslr ise lens ekioman artırdıkça neler çektiğinize zamanla inanamazsınız bile. Kısacası merak varsa dslr yoksa o kadar paraya yazık etmeyin telefon alın işe yarasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bixie

Ben telefon olarak note 2 kullanıyorum, fotoğraf makinem ise 500D var. Fakat kullanmadığım makine yok bu işte çok çevrem var. Fotoğraf makinesine 2500 tl den aşağı ayıracaksanız ve bu işe hevesiniz yoksa hiç fotoğraf işine girmeyin, xperia z2, lumia 1020 falan alın inanılmaz fotoğraflar çekiyorlar.
    Artı ve eksi yanlarına gelirsek; telefonlar genelde gece çekimlerinde doğal olarak dslr makinelere göre yetersiz kalıyor. Fakat telefon her zaman yanınızda, hafif, kullanışlı. Dslr ise lens ekioman artırdıkça neler çektiğinize zamanla inanamazsınız bile. Kısacası merak varsa dslr yoksa o kadar paraya yazık etmeyin telefon alın işe yarasın

Sen şimdi 500d ile de note2 ile de aynı fotoğrafı mı çekiyorum diyorsun? Yani 500d gereksiz, note2 yeter mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• karşılaştırmak saçma hocam.

boşuna uğraşma
  • singleton kullanıcısına yanıt
    Ben öyle bişey söylemedim. Dslr makinelere dünya para verip kenara atan bir sürü insan tanıyorum. Fotoğrafçılığı tutku ile yapacaksa dslr alsın yoksa para vermesin gitsin sağlam kameralı bir telefon alsın diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bixie

Ben öyle bişey söylemedim. Dslr makinelere dünya para verip kenara atan bir sürü insan tanıyorum. Fotoğrafçılığı tutku ile yapacaksa dslr alsın yoksa para vermesin gitsin sağlam kameralı bir telefon alsın diyorum

"Fotoğraf makinesine 2500 tl den aşağı ayıracaksanız ve bu işe hevesiniz yoksa hiç fotoğraf işine girmeyin"

Bu sizin cumleniz. O zaman 2500'den ucuz DSLR makineler gereksiz diyorsunuz gibi anladim ben. Sizce 2500'den ucuz makineler almaya degmez mi?
  • singleton kullanıcısına yanıt
    Dslr ile bir yerlere gelmek istiyorsa arkadaşımız bu miktarları harcamalı. Zaten o fiyata günümüzde 2.20 olan dolar ile bir gövde ve bir iki lens alabiliyorsunuz doğru düzgün. Alsa bile devam etmeyecekse yazık günah paraya diyorum akıllı telefon alsın daha çok işe yarar aynı paraya diyorum.
    Yani 2500 TL derken telefon çekimi ile kıyaslamıyorum tabiki fakat dslr ile bir yerlere gelebilmek için ne yazık ki az bir miktar olduğunu düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.