Şimdi Ara

Telefon tavsiyesi Lumia 520-720

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefon alacağım. Aklımda Lumia 520 ve ya kendimi çok zorlarsam 720 seçeneği mevcut.

Kullanım amacım androidden sıkıldım.s3 gibi bir telefonda bile kasma gibi bir durum olabiliyor.Bende stabilite ve performans açısından windows 8 tercih etmek istedim.Biraz inceledim , aynı ios gibi hiç kasma vs yok.Ayrıca çok stabil. ios tercih etmememin sebebi ise 3.5" ekrana sahip olması.

Kullanım amacım olarak facebook,twitter,whatsapp,foursquare ve donanimhaber ağırlıklı yani internet ağırlıklı kullanımım olacak. Bu sebeple Lumia 520 düşündüm.

Çok uygulama hastası bir insan değilimdir.Ama ara ara merak edip farklı oyun ve ya başka tarz uygulamalarada bakarım. Lumia 520 tavsiye eder misiniz? Ve söylediğim gibi windows 8 hem stabilite hemde hız konusunda doğru bir seçimmidir?

Lumia 520 nin bir eksiği yok benim gözümde. Tek eksiği flash bulunmaması.Çok kamera kullanan birisi değilim aslında ama yinede beni üzermi bu durum?

Şunuda unutmadan belirtmek istiyorum. Telefonu en az 2-3 sene kullanmak istiyorum.Kullanım amacımı belirttim , sizce bu işler için 520 uygunmudur?Yoksa 300 TL daha verip 720 almaya değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 24 Ağustos 2013; 13:03:44 >

• 720 almalısınız, farkını hak eden bir cihaz
  • Anladım. Peki ne gibi + ve ya + ları olur 520 ye göre? Ben biraz inceledim ama 520nin tek dezavantajı sanırım 4" oluşu ve flashı olmayışı
  • şarjlarının arasında dağlar kadar fark var buna emin olabilirsin
  • Hergün akşam eve geldiğimde şarja takarım cihazı. 1 gün boyunca gitmezmi sürekli internet kullanımında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Hergün akşam eve geldiğimde şarja takarım cihazı. 1 gün boyunca gitmezmi sürekli internet kullanımında?

720 alırsan her akşam takmana gerek kalmaz gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım arkadaşlar peki teşekkür ederim.Duruma göre o zaman zorlayıp kendimi 720 almaya çalışacağım.

Bu arada 2 sorum olacak sizlere.

1)İlk kez kullanacağım windows phone. Yukarıdada belirttiğim gibi gerçekten stabil ve akıcı-hızlı mıdır androide göre?
    2)Bir ara 820 inceleme fırsatım olmuştur.Facebook kurduğumda ingilizceydi. Türkçe yapma şansımız var mı?Birde sağda sohbet kısmı açılmıyordu.Kimlerin online ve ya offline olduğunu göremiyordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2300 TL Android Cihaz Tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kısaca bahsetmek gerekirse aralarında,

520'ye göre 720'nin artıları,

pil
    kamera diyafram açıklığı, çözünürlüğü ve gece çekimlerinde daha başarılı.
    kutudan çıkan şarj cihazı tüm telefonlarda olduğu gibi kablo şarj adaptöründen çıkabiliyor ama 520'de birleşik geliyor.
    Daha ince.
    Ekranı daha parlak, büyük ve gorilla glass 2.
    Flaş var.
    520'ye ekranda saat gosterilemesini sağlayan güncelleme gelmeyecek(amber gelecek ama bu özellik kırpılacak).

Kısaca aklıma bunlar geldi, birkaç kalem daha yazılabilir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lumia 720 fiyatını hakeden bir cihaz 520 ye göre malzeme kalitesi üst seviyede,pil performansı iyi,kamerası iyi,bilengöz uygulaması var.arkadaşıma geçen gün 720,eşinede 520 siparişi verdik cihazlar elimize ulaşınca inceleme fırsatım oldu,720 farkını hissettiriyor gerçekten.ben 820 de kullanmış biri olarak 720 yi daha çok beğeniyorum ram olayını sıkıntı etmedim oyunla işim yok çünkü.

bu arada vatan bilgisayar htc 8s e kampanya yapmış 559tl şuanki fiyatı,bence fiyatına göre alınabilir bir cihaz kamerasında flashta var,dahili hafızası 4gb,normal kullanıcı için yeterli düzeyde,malzeme kalitesi olarak 520den iyidir.ayrıca navigasyon uygulamasınıda htclere yükleyebiliyormuşuz artık.bu cihazda bir seçenek olabilir senin için,şuanki fiyatına göre 520den daha alınası bir cihaz gibi duruyor
  • 720 alabiliceksen 820 al. Rami 1GB . İlerde cok isine yarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia nın görünüşü daha güzel görünüyor.Birde htc 8s in sadece alt kapağı renkli lumianın komple arkası renkli.

8s in tek + sı flash sanırım. Lumianın ekranı ips olduğundan daha iyi.Ayrıca bluetooth 3.0 falan kullanıyor
  • quote:

Lumia nın görünüşü daha güzel görünüyor.Birde htc 8s in sadece alt kapağı renkli lumianın komple arkası renkli.

8s in tek + sı flash sanırım. Lumianın ekranı ips olduğundan daha iyi.Ayrıca bluetooth 3.0 falan kullanıyor

sen ihtiyaçlarına göre karar vereceksin hocam renk olayı senin için önemliyse 520 al tabiki ama ekran olarak ben 520 yi beğenmiyorum,htc nin benim gördüğüm kadarıyla tek dezavantajı dahili hafızasının 4gb olması,kasa kalitesi,bataryası,flashlı kamerası ile bir adım önde benim için.tercih meselesi

yoksa bende okadar parayı 720 ye vereceğime gider 820 alırdım ama kullandım 820 yi kasası ağır geldi,konuşma sesi kalitesizdi,kapağı takıp çıkarmaktan ekrana toz girmeye başlamıştı çıkardım elimden,pişman değilim 720 aldığıma.

720 ye karar verene kadar seçeneklerim çok oldu iphone 4,lg nexus4 falan gibi hatta nexus 4 siparişi verdim kargo geldi açmadan geri iade ettim androidden bıktım artık,4.3 sürümü geldi hala şu rom u mu yükleyelim bunu mu yapalım deyip duruyorlar 4 çekirdekmiş 2 gb rammiş hikaye,gelsin 512 mb lı 720 ile yarıştıralım :) gerçi yarıştırdım da,wp8 in akıcılığına ulaşamaz android.yazılıma para harcamaktansa donanıma para harcamak daha kolay geliyor heralde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt059 -- 24 Ağustos 2013; 15:07:31 >

• Haklısın hocam. Çok fazla bilgim yok telefon konusunda ama bizzat android çok kullandım.s3 de bile kasmalar note 2 de bile kasmalar gördüm.Donanımdan ziyade android işletim sistemi olarak çok stabil bir sistem değil.Donmalar , uygulama çökmeleri falan oluyor.Belki aralarında en iyisi ios olabilir hem stabilite hem performans açısından.Ama kendi adıma konuşursam bence en iyisi windows 8 sonra ios.

Valla hocam bir bakayım.Olmadı htc 8s alayım o zaman. 720 gönül ister ama şimdilik o kadar bütçem yok gibi. Birde benim yapacağım işler(facebook,whatsapp) filan 520 hayli hayli yapacağından , 720 ye ne kadar ihtiyaç duyarım bilmiyorum.Olmadı 8s alırım , sanırım 8s de 520-720 arası bir şey olmalı?Yani flash vs olduğu için dedim.Birde kasası iyiymiş sanırım
  • quote:

Haklısın hocam. Çok fazla bilgim yok telefon konusunda ama bizzat android çok kullandım.s3 de bile kasmalar note 2 de bile kasmalar gördüm.Donanımdan ziyade android işletim sistemi olarak çok stabil bir sistem değil.Donmalar , uygulama çökmeleri falan oluyor.Belki aralarında en iyisi ios olabilir hem stabilite hem performans açısından.Ama kendi adıma konuşursam bence en iyisi windows 8 sonra ios.

Valla hocam bir bakayım.Olmadı htc 8s alayım o zaman. 720 gönül ister ama şimdilik o kadar bütçem yok gibi. Birde benim yapacağım işler(facebook,whatsapp) filan 520 hayli hayli yapacağından , 720 ye ne kadar ihtiyaç duyarım bilmiyorum.Olmadı 8s alırım , sanırım 8s de 520-720 arası bir şey olmalı?Yani flash vs olduğu için dedim.Birde kasası iyiymiş sanırım

karar senin hocam ben sana seçenek sundum htc 8s in şuan kampanyası var normal fiyatı 700 kusur tl,indirim olmasaydı 520 al derdim sana aradaki farkı vermeğe değmezdi çünkü fakat 8s in şuan fiyatı 559tl olduğu için daha ağır basıyor,ayrıca axess kartın varsa internet alışverişine %5 chıp para veriyor 28 tlde ordan gelicek cihaz sana 531tl ye mal olucak daha ne olsun,tam fiyat performans cihazı

• Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. HTC 8s almaya karar verdim. Sebebi şunlar,

-Malzeme kalitesi daha iyiymiş lumia 520 ye göre
    -ekran cam kalitesi(gorilla glass) daha iyiymiş
    -Flash mevcut
    -Kamerası diyaframdan dolayı bir adım öndeymiş.Özellikle portre çekimlerinde
    -pil 1700 küsür mah olduğundan dolayı daha iyi.Aslında lumia 520 ninde yeterli olacağını sandımda , biraz araştırdı 6 saatten bahsedenler var.Eğer öyleyse günün yarısında telefonum kapanmış olacak ben dışarıdayken.
    -Birde yanlış anlamadıysam iphone gibiymiş.Yani arka kapak çıkmıyormuş , Lumia 520 de arka kapak tak çıkar yapa yapa zamanla ekrana toz kaçtığını söylüyorlar.

Gelelim 520 nin avantajlarına

-Bluetooth 3 mevcut. Ama bu çok önemli bir etken olmasa gerek.Zira 8s dede bluetooth var. biraz daha yavaş olur ama yinede iş görür.
    -Hotspot wifi özelliği varmış.Bu gerekli olurmu hiç bir fikrim yok.
    -Birde ekran ips olduğundan teorik olarak renkler daha canlı.Ama gözle görülür bir fark varmı aralarında hiç bilmiyorum

Şimdi benim gözlemlediğim kadarıyla durum bu şekilde. Ama benim şuan asıl kafama takılan konu yazılım konusu.Mesela amber ile bir çok yenilik gelecekmiş lumia serilerine.Böyle güncellemeler htc 8s e'de gelir mi?

Amber hakkında çok bilgim yok ama mesela 8s de radyo var , lumia da yok. Bu güncellemeyle lumiadada radyo olacakmış.

Demek istediğim böyle zamanla çeşitli işe yarayacak güncellemelerde gelirmi htc 8s e?Yoksa yazılım konusunda vasatmıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

quote:

Haklısın hocam. Çok fazla bilgim yok telefon konusunda ama bizzat android çok kullandım.s3 de bile kasmalar note 2 de bile kasmalar gördüm.Donanımdan ziyade android işletim sistemi olarak çok stabil bir sistem değil.Donmalar , uygulama çökmeleri falan oluyor.Belki aralarında en iyisi ios olabilir hem stabilite hem performans açısından.Ama kendi adıma konuşursam bence en iyisi windows 8 sonra ios.

karar senin hocam ben sana seçenek sundum htc 8s in şuan kampanyası var normal fiyatı 700 kusur tl,indirim olmasaydı 520 al derdim sana aradaki farkı vermeğe değmezdi çünkü fakat 8s in şuan fiyatı 559tl olduğu için daha ağır basıyor,ayrıca axess kartın varsa internet alışverişine %5 chıp para veriyor 28 tlde ordan gelicek cihaz sana 531tl ye mal olucak daha ne olsun,tam fiyat performans cihazı

Birde hocam bu 8s 1 senelik bir telefon sanırım.520 yeni bir telefon. Bir eksisi olur mu bu konuda?

• emrebo kullanıcısına yanıt
    WP8 ekosisteminde HTC alma derim. Android alırsan neyse. Ama Nokia gibi WP'yi tek eline almış bir şirket varken sadece 2 model çıkarmış ve WP ile hiç ilgilenmeyen bir şirket. Bence zorla biraz 720 al derim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

quote:

Birde hocam bu 8s 1 senelik bir telefon sanırım.520 yeni bir telefon. Bir eksisi olur mu bu konuda?

hocam cihazların ikiside wp8 platformunu kullanıyor donanımlarıda aynı olduğu için bu konuda bir sıkıntı yok,malzeme kalitesi,flash,batarya olarak htc 8s benim için bir adım önde,güncelleme konusunda nokianın lumialar üzerinde ayrı çalışmaları mevcut,htc wp8 e fazla önem vermediği için nokia kadar destek sunmuyor wp8 cihazlarına orası bir gerçek,amber güncellemesini bekliyoruz hala ama hikaye,benim sadece ekranda olacak saat ilgimi çekiyor,birde radyo gelicek. htcde zaten radyo mevcut,520 ye radyo gelicek ama ekrana saat gelmiyecekmiş.htc de ayrıca ses kalitesi de daha iyi 520 ye göre.

htc 8s kullanan nuvo diye bir arkadaş var htc 8s kullanıcıları topiğinde,ona pm atarak aklındaki bütün sorularının cevaplarını bulabilirsin,sonuçta cihazı kullanan o,benden daha fazla bilgi sahibi bu konuda,elinden geldiğince de yardımcı oluyor saolsun.

• 625 şuan alacak olsam 625 alırdım 720'den de ucuz ayrıca
  • emrebo kullanıcısına yanıt
    8s Alacaksan acele etmelisin.Vatan da fiyat hafta sonu indiriminde 559 liraya düşmüş.İlk defa görülen bir fiyat onuda belirteyim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Cep%20Telefonu/htc-htc_wp8s_blk-wp8s-cep-telefonu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=63734

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 24 Ağustos 2013; 15:51:50 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.