Şimdi Ara

Telefon kredi vadelerinin 6 ayla sınırlanması satın alım tercihinizi etkiler mi? [Anket#21] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sıfır taksit Varken satışlar yine artış eğiliminde biz yeterki almak isteyelim bir şekilde yolunu buluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etkilemez krediyle taksitle işim olmaz param varsa alırım yoksa almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memothegreat kullanıcısına yanıt
    Enflasyonu düşürmenin iki yöntemi vardır.

    Birincisi ve en kolay yolu harcamayı azaltmak. Ancak harcama azaltmak için öncelikle toplumun alım gücünü, satınalma seçeneklerini daraltmanız ve hatta satın alamayacak şartlar sunmanız gerekiyor. Son 40 yılda hep bu yönde adımlar gördük.

    İkinci ve zor ancak sonucunda daha bolluk içinde bir toplum, satınalma gücünün artması ile toplumsal yaşamda daha fazla yer edinerek kültür harcamlarına yani kişisel gelişimine de harcama yapabilen bir toplum ortaya çıkarır ki; bu da M. Kemal Atatürk'ten sonra kimsenin istemediği gelişmiş ve koyun gibi güdülemeyen bir toplumu ortaya çıkartır. Bu yöndetmi Çin Maodan sonra uyguladı. Bu yöntem Atatürk'ün karma ( Delet + Özel Sektör) Ekonomik modelidir. Rusya da SSCB dağıldıktan ve Putin yönetime geçtikten sonra bu modele geçerek totsunu kurtardı.


    Özetle: Develet şu an özel sektör için çok maliyetli ve pahalı olan hamadde ve ön ürün gibi ara mala giden üretim süreçlerinin en önemli kısımlarında yer alacak (Teknoloji sistei olduğu için burada yarı iletken, yonga ve OLED ekran üretimini örnek verebilirim) ABD ordusunun yaptığı gibi önemli Teknoloji argeleri üniveristelere yaptırılarak mucid zekalı öğretim üyelerini şirketleştirecek paten sahibi olmaları ve sonrasında bu patentlerin özel sektörce kullanımının yolu açılmalı. Şu an böyle bir Ar ge çalışması ortaya çıkmış bir endüstriyel Spektrometrenin pazarlamasını yapıyorum.

    Dolaylı vergilendirmeden derhal çıkılıp kimlik numarası bazında harcamaya dayalı vergi sistemine geçilmeli. Yani sen para harcadığında (İşletmelerde bu böyle, adam kendine lüks araba alır ÖTV'sini ya direk düşer veya toplam tutarı demirbaştan düşer, hem lüks bir araç, telefon ve veya ev alır hem de vergiden düşer, senin ödediğin toplam vergiden azını ödemi olur) Şu an gelire dayalı verginin %60'ından fazlasını çalışanalr ödüyor, Türkiyenim TÜM İŞLETMELERİ ise vergi oranında %30'lar civarında.


    Altın, pırlanta, kürk ve belki de tatil lüks olabilir. Ama iletişim araçları, bilişim çağında artık lüks değil, olmamalı. Kur düşükken Türkiye'de tüketici elektroniği ürünleri fahiş karlarla satılıyor. Şu ABD, Avrupa fiyatları ile olayı kıyaslamayı bırakın! Adamların asgari ücreti ile satın alabildiği mal ve hizmetlerle karşılaştırma yapın! Paranın karşılığı altındır, Yer üstü ve yer altı kaynaklarıdır. Birim dönüştürme ile hesap yapmayın! Bakmayın Turgut özal ile TL'nin karşılığının döviz yapıldığına. Hala CB bile ekonomik örek verirken Döviz ile Örnek verip Kasadaki 130 milyar dolar ile övünüyor. Hocam kağıdın karşılığında gerçek değer ne onu söyle. İşte TL karşılığı -sömürge ülkesiyiz sanki- döviz ile gösteriliyor ya; hükümet artan döviz değeri karşılığında çatır çatır para bastı. Yani enflasyonu artırdı!

    Lüks tüketim kısılacaksa, önce CB kendi sarayından, lüks araçlarından başlasın. İşe yaramaz danışman sürüsünün maileyi + artık saksıdan öte olmayan MV maliyeti ne kadar bu ülkeye? Gerekli olan ve devlet kendisi kredi çekip yapsa daha ucuza mal olacak köprü ve tünellere ne kadar fahiş paralar ödeniyor... Suriyelikaçkınalar giden 30-40 milyar dolar?... Diyanet için israf edilen ( miyyar usd mi TL mi ne?

    Devlet hazinesi başta olmak üzere ekonomi yanlış yönetiliyor

    GÜTTÜRMEYİN KENDİNİZİ, YOLARLAR!

    Kutlu bayramınız Mutlu Olsun...




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.