Şimdi Ara

Tel Taktırdım Yardım Edin!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler dün tel taktırdım.şu an dişleri baya sıkıyor.arka dişlerimde ağrıyor.çorba dışında bişey yiyemiyorum.ekmek bile yiyemedim.tedavi 1.5-2 yıl sürücek ben hep çorba mı içicem yoksa bir müddet sonra bu ağrılar filan geçer mi?birde taktıkları vidalar filan çıkar diye pek bişey yemek istemiyorum.o vidaları yutarım filan diye korkuyorum.birde yer açmak için 4 tane dişimi çektiler yediğim şeyler hep araya kaçıyor.doktor fındık fıstık kabuklu sert şeyleri,asitli şeyleri filan yasakladı.tel taktıranlar neler yiyebiliyor yardımlarınızı bekliyorum.

• [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 19:27:14 >
  • Kaya gibi ekmek yediğimi bilirim,rahat ol zaman meselesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an çorbanın içine ekmek atarak yiyebiliyorum..birde benim dişler hep ters filan doktor çok sancılı olacak düzeltmesi baya zor olucak filan dedi.şu ağrı geçsinde problem değil.bir de o yasakladığı şeyleri tedavi boyunca mı yemiycez yoksa hani ilerki aşamalarda fındık fıstık filan yiyebilirmiyiz.kola olayı güzelmiş doktor bana söylemezse bu pipet olayını hatırlatıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: damaqes

Ben Şuanda tel tedavisinin son evrelerindeyim.Damaklık dedikleri plakları takıyorum.

İlk taktırdıgımda ilk 1 hafta senin gibiydim.Ekmek bile degdiremiyordum.Sonradan dişlerdeki agrı yavas yavas gitti.Merak etme 1 haftaya o agrılar azalır.Sonra zaten hissetmessin bile.
    Aydan aya randevularda ilk gün agrı yapabilir. (telleri sıkılastırdıgı için) Tabi bu 1 güne geçer(Suanda hissedecegin derecede olmayacak) ondan sonra zaten dişler alışıyor bu duruma yani sorun olmuyor.
    Yiyecek konusunda ise asitli içecek vb tarzı ve tele zarar verebilecek fındık kabuklu sert yiyecekler yasak. Kola gibi çok asitli içecek bagımlısıysan pipetle tellere degmeyecek şekilde arada izin verilebilir demişti doktor.
    En kötü evresi bence plak damaklık evresi neden diye sorarsan yemek yemediğin sürece agzında kalıcak.O da randevudan randevuya Allah'tan değişiyor.Bazen değişmiyor tabi.(Plaklar koku yapma olasılıgı var ve gerçekten çok kötü bu tel tedavisinin en kötü bölümü diyebilirim.)

Kısaca Özet: Zamanla herşey rayına oturur merak etme sonunda teller cıkacagı günü o andaki dişlerini hayal et.

D.N: O tel agrıları bazen o kadar zevk alıyordum ki artık anlatamam değişik duygu

Başka soruların varsa burdayım

bende 2 gun once taktirdim. su anlik sadece uste var. corba haric birsey yiyemiyorum ve uyusma gibi bi aci var agzimda bunu dindirmenin bir yolu yokmu

• Ben taktıralı 1 ay oldu. Merak etme 3-4 güne geçiyor o ağrılar. Bende ayrıca birde damağa takılan bir metal var. Şuanda peltek bir şekilde konuşuyorum. Birde lastik kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JacqaL

Ben taktıralı 1 ay oldu. Merak etme 3-4 güne geçiyor o ağrılar. Bende ayrıca birde damağa takılan bir metal var. Şuanda peltek bir şekilde konuşuyorum. Birde lastik kullanıyorum.

Ben de geçtim o yollardan.Çok kötü oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 Haftadan sonra eski yaşantına dönersin merak etme Fakat şöyle bir şey var ki, bu tedavi yöntemi, tıbbın gelişmemişliğinin bariz bir örneğidir.
  • Simdiden gecmis olsun igrenilen insanlardan olacaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

1 Haftadan sonra eski yaşantına dönersin merak etme Fakat şöyle bir şey var ki, bu tedavi yöntemi, tıbbın gelişmemişliğinin bariz bir örneğidir.

Niye öyle dediniz ki?
  • Ben 2 sene taktım hiçbir sorun çıkmadı başlarda çok feci acıtıyordu sonra varlığıyla yokluğu belli olmadı hatta çıkarttıktan sonra garip hissetmeye başladım kendimi.. Kısa sürede alışırsın dert etme.. Ancak sakın kopararak bir şey yeme okulda tel takan bir çocuk lahmacun yiyordu. Nasıl koparttıysa tel ağzından dışarı çıktı ve çocuk okulda ağzı açık gezmeye başladı çok komik bir görüntüydü..
  • tel takımı ortalama kaç para civarı ? yaş sınırı yok dimi birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

quote:

1 Haftadan sonra eski yaşantına dönersin merak etme Fakat şöyle bir şey var ki, bu tedavi yöntemi, tıbbın gelişmemişliğinin bariz bir örneğidir.

Niye öyle dediniz ki?

Tedavi süresince ağzıma girmedik alet kalmadı, utanmasalar oturduğum koltuğu da sokacaklardı Ağzında 5 tane alet varken küfretmeye çalışmak nasıl bir histir bilir misin Sonucu güzel, süreci berbat bir tedavi yöntemi kısaca.

• O kadar kasma ben cikarali 1 hafta oluyor ve 6 sene taktim.6sene once 5.5 bin gibi bi para odedim.ilk ay fazla zorlama sonra kola fanta findik fistik saldirmadan yoyebilirsin.ben hep yedim birseyde olmadi.ama bazi sartlar var.mesela antep fistigini elinle acacaksin.telleri zorlamadan herseyi yiyebilirsin.ama en onemlisi fircalamaktir.dislerini iyi fircalamalisin.bn her yemekten sonra fircaladim simdi dislerim beyaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkaralı bir ay oldu , 3 sene nasıl geçti anlamadım ilk bi kaç hafta zorlanırsın sonra hiç yokmuş gibii olur zaten ,arada doktor cıkarınca bi garip olursun yanı o kadar alısıosunuz :D neysee sıkıntı yapma vee, muhteşem dişlere kavuşagın anı hayal et :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

quote:

Niye öyle dediniz ki?

Tedavi süresince ağzıma girmedik alet kalmadı, utanmasalar oturduğum koltuğu da sokacaklardı Ağzında 5 tane alet varken küfretmeye çalışmak nasıl bir histir bilir misin Sonucu güzel, süreci berbat bir tedavi yöntemi kısaca.

Evet, epey sıkıntılıymış, ama değiyor mu? Değiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.