Şimdi Ara

tektaş pırlanta fırsatı , foruma özel !!! (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.385
Cevap
375
Favori
552.273
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. el bilezik konusunda size tamamen katılıyorum, hatta bazı kuyumcuların olayı abartıp bana üzerinde çizik olan bileziği satmaya çalıştığına bile şahit oldum 3 ay önce, kimisi der bana göre altın altındır ama benim için öyle değil.
    Ayrıca pırlanta konusunda yaptığınız açıklamalar beni tatmin etti. Şubat ayında yanınıza geleceğim inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracudaaa -- 7 Aralık 2014; 10:38:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Bilezik konusu piyasada ikinci el cok satilan bir kalem bu serzenisi ben hergün onlarca kez duyuyorum , bilezik standart fiyati olan ve her kuyumcuda ayni fiyat olmasi gereken bir kalem ama cogu yer ikinci el satiyor ve musteriye yem olarak kullaniyor musteriye bozdurma fiyatina veriyor . Ben yeni yaptiriyorum ve atolye fiyatina versem bile yüksek kaliyor bizim hurda dedigimiz mala gore . Ikinci el satilmis ama kullanilmamis bir bilezigi anlamaniz mumkun degildir . Fiyat bilezik gibi bir kalemde baska türlü uygun olmaz . Soyle ki biz urunumuzde bir sikinti olsa atolyemizi biliriz ama musteriden alinan ikinci el bilezikte dusuk ayar veya sahte urun olabilir oluyorda ben 1 2 lira icin bu riski goze almam o yuzden de vitrinime 22 ayar bilezik koymuyorum bile . Boyle piyasasi olan bir kalem icin de sicak firsat sayilacak bir fiyat iddia etmiyorum . Alyans olsun pirlanta olsun tuketicilerin yuzlerce yada binlerce liralarinin bosa gitmemesi icin iyi niyetle yardimci olmaya calisiyorum. Alyanstan ve pirlantadan cebinize kalana yuzlerce liranin yaninda 10 tl lik plastik tepsinin bu kadar kiymetli olmamasi lazimdi diye dusunuyorum nacizane.. ben işimde veya bu konuda ucuz olsun nasil olursa olsun mantigiyla hareket etmiyorum . Tuketicinin belli bir kalite ve sikinti yasamamasi uzerine hareket ediyorum yaptigim iste yoksa ucuz olsun nasi olursa olsun seklinde calisan bir cok isletme var ve satilan butun kalemlerde aldatma var . Biz bunu biliyoruz ama tuketici fark edemiyor . Kucuk oyunlarla aldatan ve aldanan olmayalim butun derdimiz bu :) .

Neyse çok sorun değil.bilezik ihtiyaclarimi ulustan karsiliyorum artik.gumuş tepsinin maliyetini bilmem ancak diger kuyumcular boyle hizmet verirken sizin vermemeniz beni uzmustu.gene dedigim gibi sorun degil sonucta bir alisverimiz oldu ve tektas konusunda alisveris yaptigim donemde sizden uygun fiyat bulamamis sizi tercih etmis ve memnun kalmistim.hayirli satislar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taflan61

Merhaba. 2000 tl civarı bütçem var. Linkteki gibi 5 taş modeli düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?
    ZEN Pırlanta
    5 Taş Yüzükler / PIRLANTA YÜZÜK / ZEN Pırlanta
    http://www.zenpirlanta.com/pirlanta-yuzukler/5tas-yuzukler/urun/3996

bu modelin tırnaklarda da ufak taşlar var bu parçalı durum toplam caratı büyük gösterip fiyatı düşüren bir unsur , fakat bu fiyat oyunundan ziyade kullanışlı olmaz tavsiye etmem hem tırnakların sağlamlığından çalar hemde uç kısımlarda çabuk aşınma olduğu için çabuk dökülür . ben size aynı özelliklerde parçalı olmayan 0.56 carat h vs bir bes tas için 1450 tl fiyat verebilirim hangi modeli de beğenirseniz beğenin yaparız aynısını :)

Merhaba. GIA sertifikası olmayan küçük boy taşlarla toplam ağırlığı 0.56 carat olacak şekilde mi yapılıyor yüzük?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba. 2000 tl civarı bütçem var. Linkteki gibi 5 taş modeli düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?
    ZEN Pırlanta

bu modelin tırnaklarda da ufak taşlar var bu parçalı durum toplam caratı büyük gösterip fiyatı düşüren bir unsur , fakat bu fiyat oyunundan ziyade kullanışlı olmaz tavsiye etmem hem tırnakların sağlamlığından çalar hemde uç kısımlarda çabuk aşınma olduğu için çabuk dökülür . ben size aynı özelliklerde parçalı olmayan 0.56 carat h vs bir bes tas için 1450 tl fiyat verebilirim hangi modeli de beğenirseniz beğenin yaparız aynısını :)

Merhaba. GIA sertifikası olmayan küçük boy taşlarla toplam ağırlığı 0.56 carat olacak şekilde mi yapılıyor yüzük?

0.30 karat alti tas icin gia sertifika vermiyor zaten 5 tasta her tas 0.11 karat olacagi icin zaten sertifikasizdir

• quote:

quote:

quote:

ZEN Pırlanta

evet aynen öyle GİA olması için toplamda 1.50 carat ve üzeri olması lazım . bu ürünlerde taşın sınıflamasını biz belirliyoruz yine müsteri lehine çalışmak için tüm özenimizi itinamızı kullanıyoruz , sertifikası da kredi kartı tipinde olan firma sertifikalarından veriliyoruz bu sertifikasyon zaten standart uygulama dır , önemli olan taşların özenle seçilmesi bizde, bu konuda bize olan güvenin boşa çıkmaması için gereken çabayı gösteriyoruz :)

• Evet normalde farkedilmez fakat benim titizliğim satıcının dikkatsizliği birde ezilmiş gibi yüzeysel bir çizikle birleşince öyle oldu o gün. Benim asıl şaşırdığım nokta kuyumcuyu bile kandırabilecek kalitede sahte altının piyasada var olması, nasıl anlaşılır sahte altın bizim anlamamız mümkünmüdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracudaaa -- 8 Aralık 2014; 14:58:25 >
  • tekrar merhaba sizden daha önce 0,42 tek taş pırlanta almıştım. şimdi merak ettiğim bu tek taş ile birlikte aynı anda yada ayrı ayrı takmak üzere 5 taş yaptırmak istesem 5 taştaki taşların boyutu ne büyüklükte olmalıdır? (yüzük 8,5 numara)şu andaki fiyatı nedir. ikinci bir sorum ise dudağa takmak için pırlanta piercing yapabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: migale

tekrar merhaba sizden daha önce 0,42 tek taş pırlanta almıştım. şimdi merak ettiğim bu tek taş ile birlikte aynı anda yada ayrı ayrı takmak üzere 5 taş yaptırmak istesem 5 taştaki taşların boyutu ne büyüklükte olmalıdır? (yüzük 8,5 numara)şu andaki fiyatı nedir. ikinci bir sorum ise dudağa takmak için pırlanta piercing yapabilirmisiniz?

Minimum 42 lik bir tasin yanina 0.70 75 civari bir bestas gider . Max 1.50 carata kadar cikilabilir . Piercing yapamiyoruz maalesef:)

• Ferhat Bey'den dün alışverişimi yaptım. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bu altın pırlanta gibi alışverişlerde güven çok önemli. Kendisi kesinlikle bu güveni müşterisine veriyor. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.
  • Cevap için teşekkürler. Modele karar verip geri dönüş yapıcam size.
  • Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullansınlar. Taşı aldığım günden beri gerek ben gerek eşim Ferhat'ın yanına gittik sağolsun her zaman da ilgilendi . Bir yüzük büyültme ya da küçültme için bugün git yarın gel diyorsa o kurumsal firma benim gözümde kurumsal değildir. Kurumsal olarak sunulan hizmete bakarım ben Ferhat dan fazla ve farklı hizmet sunmuyorsa ki sunabileceğini düşünmüyorum marka benim için bişey ifade etmez.
  • Cuma günü dar bir zamanda telefonda seçip sipariş ettiğim taş cumartesi günü elimde idi. Pazartesi akşamı da vazifesini yerine getirdi
    Seçim, Hazırlama ve gönderim sırasında sabırla isteklerimi dinleyen Ferhat bey'e buradan da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sayesinde vakit harcamadan en verimli biçimde halletik bu işi.

edt:isim yanlışlığı (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali -- 26 Aralık 2014; 2:36:26 >
  • Selam Arkadaşlar 250 TL ile 500 TL arası Tek Taş bakıyorum.Evlilik teklifi icin dusunuyorum.Tek Taş alırken nelere dikkat etmeyelim ? Onerebilceğiniz Yerler var mı ? Özellikle Kocaeli'nde nerden alabilirim ? Ayrıca Tek Taş İnternetten alınır mı ? Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilgrimage

Selam Arkadaşlar 250 TL ile 500 TL arası Tek Taş bakıyorum.Evlilik teklifi icin dusunuyorum.Tek Taş alırken nelere dikkat etmeyelim ? Onerebilceğiniz Yerler var mı ? Özellikle Kocaeli'nde nerden alabilirim ? Ayrıca Tek Taş İnternetten alınır mı ? Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

pırlanta olacak sa yaklaşık 3 mm lik taşı olan 15 lık bir taş için 650 tl civarı odemeniz lazım . 500 e de çıkar ama taş 2 mm anca gelir . bunun dışında 250 300 tl civarına herhangi bir kuyumcudan çakma taşlı altın tektaş alabilirisniz :)
  • Uzun takip süreci sonunda bende istanbulda oturmama rağmen Ferhat bey'den alışveriş yapanlar kervanına katıldım :) Yaklaşık 2 haftadır süregelen tektaş araştırmalarım sonucunda tanıdık kuyumcular, marka pırlanta firmalarının mağazaları , atasay'ın indirim çadırı, kapalı çarşıdaki mağazalar derken hic bilgim yokken pırlanta konusunda araştırma yapa yapa son durak olarak Ferhat Bey'i buldum. Hiç üşenmeden 2008 'den bu yana yazdığı tüm konuları okudum ve birçok kuyumcunun belirtmediği püf noktalarını öğrendim ve en sonunda bugün modele karar verip siparişimi geçtim. Her ne kadar planladığım tutarın üzerine çıkmış olsamda yapmış olduğum tercihten ötürü içim huzurlu modeli ve taşı seçme sürecinde ilgi, alaka ve özellikle sabrından dolayı Ferhat Bey'e buradan teşekkür etmek isterim. Çünkü 2 hafta sürecinde birçok mağaza gezdim özellikle kapalıçarşıda belkide 20 mağaza gezdim ancak kimsede bu derece ilgi ve alaka görmedim. Umarım daha uzun süre kendisiyle sonraki süreçlerdeki alışverişim devam eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Bu H, G ve VS falan kalitesini mi belirliyor?

O değerler hikaye, kadınların tek baktığı şey taşın büyüklüğü. Düşük değerlerde bütçenin müsait olduğu kadar büyük bir taş seçin. Kadınlar için gösteriş yapmak önemli. Aralarında konuşurken hiçbiri birbirine V'sini S'sini sormuyor.Evlenen pek çok arkadaşımda ve nişanlımda gördüğüm gerçek bu.
  • O da doğru hocam ben alirken en iyisi olsun diye aldım ama kim bilecek E renk vs2 falan diye bi sürü detay işte
  • Ferhat Bey'den geçen Mayıs yüzüğü aldık,
    sözü kestik ,
    düğünü yaptık. Tekrar teşekkür ediyorum.

yukarda piyasadan pahalı satıyor diyen arkadaş pırlanta hakkında bilgi sahibi değil; bunun rengi var, kesim kalitesi var, kesim şekli var, var da var... tektaş almaya karar verdikten sonra baya öğrendim, fiyatı doğrudan etkileyen birçok unsur var. Parası çok olan ZEN pırlantaya gidip fazladan para verebilir tabi

Bu arada Ferhat bey kardeşim için de hayırlı bir işimiz var, tektaş işini bana bırak dedim, en kısa zamanda yanınıza uğramayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ned_Starkk -- 24 Aralık 2014; 18:45:35 >
  • Merhabalar,

0.70 karat princess kesim pırlanta tek taş almak istiyorum. Renk olarak E yada F olabilir, berraklık olayını pek anlayamadım :)
    ortalama bir fiyat verebilecek olan var mıdır? ne kadar tutar ne eder..
  • mehmet_grgh M kullanıcısına yanıt
    0,70 H VS2 VG G 1668 usd
    0,60 D VVS2 EX VG 1584 usd
    0,51 E SI2 G G 904 usd

bunlar var hepsi de gia sertıfikalı prenses kesim :)
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.