|
Bildirim
|
Apple global 1 yıl garantiden Türkiye'yi çıkardı,1-2 hafta sonra tekrar ekledi Apple ile görüşmüştüm bu konuda.
Evet son zam biraz anlamsızdı,biriktirip öyle mi yaptı,bilmiyorum.Aslında bunların temelinde vergilerde var.Vergilerin fiyatlandırmaları çok yüksek.1000 dolarlık XS burada kur karşılığı 6200₺ oluyor,%25ötv,%18kdv,%6trt bandrolu eklenince 3000₺lik vergi çıkıyor ve 9200 oluyor.Çok yüksek bir ücret bence.XS 10bin liradan satışa çıkacak dendiği için de aslında geri kalan 800₺ çok büyük bir fiyat olmuyor.Vergiler Apple'ın 800tl lik karından daha yüksek.Elbette 6200₺ içinden de karı vardır,ama kur sonucu çevrilmiş bir fiyat olduğu için kendilerinin bir suçu yok.Kuru da değiştirme şansımız yok,neyse o çevrilip geldiği için de aslında Apple'da çok yüksek oranda kar etme söz konusu değil.Ekonomi düzelip kur düşerse ve vergileri de düşürürlerse yüksek ihtimalle fiyat konusunun hallolacağını düşünüyorum.Tabi bunlar olur mu,bilinmez.Naçizane fikrim. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulasates -- 22 Eylül 2018; 0:33:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 22 Eylül 2018; 9:33:59 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|