Şimdi Ara

Tekrar IPHONE almam diyen kullanıcılar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ülkemizin durumu malum ortada. Ekonomimiz kötüye gidiyor. Apple ürünleri zaten pahalı iken kur artışları ile daha da pahalı hale geldi. Bunun yanında APPLE'ın üst üste yaptığı ve kur değişimi ile ilgili olmayan zamlar da söz konusu bildiğiniz üzere.

Ben tam bu noktaya değinmek için bu konuyu açtım. Teknoloji haberlerini takip eden arkadaşlar fark edecektir. APPLE'ın yeni telefonları için belirlediği fiyatlar sadece Türkiye için degil , global olarak gelişmiş ülkelerde de halkın tepkisini çekmiş durumda. Tim Cook ise konu durumun normal olduğunu söylüyor ve gerçekten fiyat artışları ile ilgili olarak tatmin edici bir yanıt henüz verebilmiş değil.

Diğer taraftan Apple Türkiye'yi 1 yıllık global garanti kapsamından da çıkarmıştı bildiğiniz üzere. Kaldı ki Türkiye Apple Store olan bir ülke ve Apple Store olduğu halde global garantiden Türkiye'nin çıkarılması son derece rahatsız edici bir durum.

Diğer taraftan Apple'ın Türkiye fiyatlarına kur hareketlerinden bağımsız olarak üst üste duyarsızca artış yapması da Türkiye'yi ne kadar umursamadıklarının ve "nasıl olsa burası 3. dünya ülkesi, tüketiciler bilinçli değil, parası olanlar zaten iphone almaya devam eder , biz onlar üzerinden yürür yüksek kar marjı ile çalışmaya devam ederiz " demekten başka bir şey değil.

Dolayısıyla, APPLE gibi müşteri duyarlılığının yüksek olması gereken bir firmanın koskoca bir ülkede yaşayan insanlara böyle bir muamele yapması, bizi bilinçsiz geri kalmış ortadoğu kullanıcıları ile aynı kefeye koyar gibi fiyat politikası belirlemesi gerçekten rahatsız edici.

Üstü kapalı gibi görünen ama son derece açıkca yapıldığını düşündüğüm bu muameleden dolayı APPLE ekosisteminden uzaklaşmayı düşünüyorum.

Benim tespitlerim bu şekilde arkadaşlar. Bana katıldığınız, katılmadığınız, doğru ya da yanlış bulduğunuz , eleştirmek istediğiniz noktalar varsa paylaşmanızı rica ederim.

• Apple global 1 yıl garantiden Türkiye'yi çıkardı,1-2 hafta sonra tekrar ekledi Apple ile görüşmüştüm bu konuda.

Evet son zam biraz anlamsızdı,biriktirip öyle mi yaptı,bilmiyorum.Aslında bunların temelinde vergilerde var.Vergilerin fiyatlandırmaları çok yüksek.1000 dolarlık XS burada kur karşılığı 6200₺ oluyor,%25ötv,%18kdv,%6trt bandrolu eklenince 3000₺lik vergi çıkıyor ve 9200 oluyor.Çok yüksek bir ücret bence.XS 10bin liradan satışa çıkacak dendiği için de aslında geri kalan 800₺ çok büyük bir fiyat olmuyor.Vergiler Apple'ın 800tl lik karından daha yüksek.Elbette 6200₺ içinden de karı vardır,ama kur sonucu çevrilmiş bir fiyat olduğu için kendilerinin bir suçu yok.Kuru da değiştirme şansımız yok,neyse o çevrilip geldiği için de aslında Apple'da çok yüksek oranda kar etme söz konusu değil.Ekonomi düzelip kur düşerse ve vergileri de düşürürlerse yüksek ihtimalle fiyat konusunun hallolacağını düşünüyorum.Tabi bunlar olur mu,bilinmez.Naçizane fikrim.
  • Kur hareketlerinden duyarsızca yapıldığını kim söyledi ki sana ? Kur çarpanıyla oluşan fiyattan daha pahalı ürün evet ancak vergide çok fazla.

Ama şunu söyliyim bu fiyatları ben telefona vermem çok net i7 böyle giderse son iphone’um olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple global 1 yıl garantiden Türkiye'yi çıkardı,1-2 hafta sonra tekrar ekledi Apple ile görüşmüştüm bu konuda.

Evet son zam biraz anlamsızdı,biriktirip öyle mi yaptı,bilmiyorum.Aslında bunların temelinde vergilerde var.Vergilerin fiyatlandırmaları çok yüksek.1000 dolarlık XS burada kur karşılığı 6200₺ oluyor,%25ötv,%18kdv,%6trt bandrolu eklenince 3000₺lik vergi çıkıyor ve 9200 oluyor.Çok yüksek bir ücret bence.XS 10bin liradan satışa çıkacak dendiği için de aslında geri kalan 800₺ çok büyük bir fiyat olmuyor.Vergiler Apple'ın 800tl lik karından daha yüksek.Elbette 6200₺ içinden de karı vardır,ama kur sonucu çevrilmiş bir fiyat olduğu için kendilerinin bir suçu yok.Kuru da değiştirme şansımız yok,neyse o çevrilip geldiği için de aslında Apple'da çok yüksek oranda kar etme söz konusu değil.Ekonomi düzelip kur düşerse ve vergileri de düşürürlerse yüksek ihtimalle fiyat konusunun hallolacağını düşünüyorum.Tabi bunlar olur mu,bilinmez.Naçizane fikrim.

• Dört buçuk yıldan fazla iPhone kullandım (5s, 6, 6s; en son küçük olması itibariyle 5s'e geri döndüm). Benim gözümde Apple, iPhone 7s'i çıkaracakken bir anda 8'i çıkarmasıyla bütün değerini kaybetti (piyasaya yön veren bir konumdayken piyasanın gerisinde kalmamak için kendi çizgisinden ödün verdi). Bu ilk adım oldu ve diğer başka sebeplerle Apple kullanmayı bıraktım. 5s'imi anı olsun diye saklayacaktım, ona da alıcı çıktı, sattım. Aksesuarları bile aşırı pahalı meredin (1 metrelik şarj kablosu olmuş 150 TL).

Apple artık tam zengin işi oldu. Kendimce Apple'ı protesto ediyorum. Ürünlerini her ne kadar beğensem de artık ne Apple alırım ne de aldırırım.

Şu anda elimde 1300 TL'lik android telefon var. Android o kadar işlevselmiş ki, keşke daha önce kullansaymışım :)

Elveda Apple!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok kutudan dönüştürücüyü çıkarmalar, yok hızlı şarj özelliği olmasına rağmen adaptörü ayrıca satmalar. Apple böyle küçük esnaf çakallıklarıyla beni de kaybetti. Elimdeki iphone son apple ürünüm olacak.

• Bir daha oy vermem demek yerine bunu diyorsak bizde sorun var demektir.

Yabancı ülkelerin çoğunda insanlar çatır çatır yurtdışından telefon alıyor biz de gümrükten geçsin diye üstüne tablet,e-book reader,gift yazdırıp bedelini düşük yazsın diye satıcıya mesaj atıyoruz.

• Boykot iyi hoş ama Android kullanırken kafayı yiyorum ya. Sevemedim yani bir türlü. Derdim Apple fanatikliği de değil, iOS gibi bir sistem başka telefonda olsa 1 dakika bile düşünmem alırım ama yok işte. Asla bir telefona 5000₺'den fazla vermem ama elimdeki telefon iş görmez hale gelirse de gerekirse gidip ikinci el iPhone alacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi güzelde iphone kullanmayıp napıyım ki note 9 da 6-7 bin lira zaten gidip 1000 liraya vestelde alamam saçma sapan bir telefon. Ha nolur xs max alamamda 7 plus alırım yani oda olmada iphone 5 alırım genede huawi falan almam androide tahamül edemiyorum.

• cedric... C kullanıcısına yanıt
    Neden bu tahammülsüzlük hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone 5S pert omuştu, bir müddet arkadaşın 6S'i kullandıktan sonra, Bim den 999 liraya mayıs ayında xiaomi redmi 5 plus satın aldım. Arayüz olarak ios'a çok benzediği için pek yabancılık çekmedim. 6S den sonra batarya performansı çok iyi geldi, hız olarak da aynı, tek kamerası 6S gibi iyi değil. Gündüz çekimleri iyi sayılır.
    Hayalim iPhone X 64 gb'tı ama artık bu fiyatlarla benim için hayal oldu malesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimdeki iPhone6'yı izinsiz yavaşlattığı için bir daha Apple almam ki iPhone 8'in tasarımı beni daha çok cezbediyordu, yeni nesil iPhone'lar da o olmadığı için almazdım şahsen. Note9 ilgimi çekiyor açıkcası bakalım eğer SE veya İ8 tasarımında bir cihaz daha çıkarmazsa Apple Note serisinden devam etmeyi düşünüyorum.

Ayrıca evet Apple şu an gerçekten tam zengin işi oldu bundan 6-7 ay önce 70₺'ye aldığım kablo bu gün 249₺ (2M lightning Cable)

• Tekrar iPhone almaktan ziyade tekrar telefon almam bu devirde. iPhone 6 ile mutlu bir birlikteliğimiz var, batarya değiştire değiştire giderim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulasates -- 22 Eylül 2018; 0:33:25 >
  • Memlekette 1600 küsür TL asgari ücretle kaç kişi alabilecek merak ediyorum İphone telefonları. Miyadı dolma sınırına yaklaşmış 6s bile 3bin TL olduysa... Ayna’dan “Severek ayrılanlar” şarkısını söyleyerek veda etmek zorunda kalacak gibiyim... :s

• quote:

Orijinalden alıntı: ulasates

Tekrar iPhone almaktan ziyade tekrar telefon almam bu devirde. iPhone 6 ile mutlu bir birlikteliğimiz var, batarya değiştire değiştire giderim

katılıyorum sana,elimizdeki cihaz her işimizi görüyorsa başka ihsan istemeyiz,
    ve 'iphone almam' diye sinirleri yıpratmaya gerek yok,her yeni modeli alan tüketim manyağı olmaya da gerek yok..
    benim 4s'i 5 sene önce aldım,1 kere batarya değiştirdim,ios 6 ile hala kullanıyorum

• tekrar ekmek alabilsek iyi

ne iphone’u

https://eksisozluk.com/cocuguma-pantolon-alamiyorsam-niye-yasiyorum--5792654

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 22 Eylül 2018; 9:33:59 >
  • Halkın tepkisini çekmesi gereken şey kur farkı yüzünden firmaların yaptığı zamlar değil de bunca kur farkına sebep olanlar olmadığı sürece hiçbir sonuca ulaşamazsınız. Apple cihazları ülkesinde sattığı dolar karşılığı ile dünyaya pazarlıyor gerisi vergi ve kur farkları gelişmekte olan ülkelerdeki kur farkı firmayı neden ilgilendirsin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

quote:

Orijinalden alıntı: ulasates

Tekrar iPhone almaktan ziyade tekrar telefon almam bu devirde. iPhone 6 ile mutlu bir birlikteliğimiz var, batarya değiştire değiştire giderim

katılıyorum sana,elimizdeki cihaz her işimizi görüyorsa başka ihsan istemeyiz,
    ve 'iphone almam' diye sinirleri yıpratmaya gerek yok,her yeni modeli alan tüketim manyağı olmaya da gerek yok..
    benim 4s'i 5 sene önce aldım,1 kere batarya değiştirdim,ios 6 ile hala kullanıyorum

Alıntıları Göster
    Hocam hangi uygulamaları kullanabiliyorsunuz ios 6yla?

• quote:

Orijinalden alıntı: umisan

Boykot iyi hoş ama Android kullanırken kafayı yiyorum ya. Sevemedim yani bir türlü. Derdim Apple fanatikliği de değil, iOS gibi bir sistem başka telefonda olsa 1 dakika bile düşünmem alırım ama yok işte. Asla bir telefona 5000₺'den fazla vermem ama elimdeki telefon iş görmez hale gelirse de gerekirse gidip ikinci el iPhone alacağım.
    Aynen öyle 6 plus sattim iphone 7 plus almak için..

1 hata telefonsuz kaldım ama instagramdaki yazı puntoları bile farkı beni rahatsız etti 🤢 iphone 6 dan hızlıydı samsung j7 pro ydı galiba açılış hızları falan 6 yı sollardı ama bi türlü ısınamadım

Gittim i7+ aldım ikinci el

İos alışınca bağımlılık yapıyor resmen

• 2011 nokia x6 dan sonra iphon a geçtim 3, 3s, 4s, 5, 6s ve son olarak x, sonraki telefonum ömür yeterse Xiaomi olacak.

• işbirliği buna denir işte ; diğer lüx tüketimlerde olduğu gibi , ohh ne güzel artık ; herkes apple ürünlerine de sahip olamayacak , bütçesi olan alabilecek .haliyle de tam da devletimizin istediği gibi bundan vergiler anlamında nasibini alacak. diğer markalar gibi vestel , casper , samsung vs... pazar payından nasiplenecekler. artık herkes bunu kabullenmek ve yorganına göre ayağını uzatmak zorunda. Ne kadar ekmek O kadar köfte. kıssadan hisse "alan-satan memnun, zenginin parası , züğürtün çenesi"

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.