Şimdi Ara

Teknosa Playstation 4 mağdurları... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
4.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: beynini.delerim

Serbest piyasa ekonomisi beyler. Beğenmezseniz almazsınız. Adamlar kafanıza silah dayamıyorlar illaki alın diye. Konsolun yanına oyun koymuşlar.... bumudur mağduriyetiniz ? Saçmalamayın ya.....

Konsolun yanına oyun filan koymamışlar, yani bundle olarak satılan ps4 oyun konsolundan söz etmiyorum. Konsolu almaya gittiğiniz zaman zorla oyun yada aksesuar alacaksanız diyorlar. Almazsanız konsolu da alamazsınız.

Televizyon aldığınız zaman yanında duvar askı aparatı almazsanız televizyonu alamazsınız diyeni gördünüz mü? Ya da çamaşır makinesi aldınız yanında 1 kg. deterjan almak zorundasınız yoksa çamaşır makinesini satmıyoruz diyeni?

Adamlar kafamıza silahı dayarken konsolun yanında aksesuar alacaksın diyerek dayıyor, konsolu alın diye dayamıyor.

Bahsettiğim olay tamamen bu şekilde benim başıma geldi. Buyurun aşağıda konuyla ilgili şikayetim yer almaktadır.

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2170247/teknosa-zorla-urun-satti/wabjn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 18 Aralık 2013; 12:51:13 >

• quote:

Serbest piyasa ekonomisi beyler. Beğenmezseniz almazsınız. Adamlar kafanıza silah dayamıyorlar illaki alın diye. Konsolun yanına oyun koymuşlar.... bumudur mağduriyetiniz ? Saçmalamayın ya.....

Serbest piyasa ekonomisi ne demek bilmiyorsun. Adam istediği fiyattan satar rekabet hukuku kuralları çerçevesinde.

Bakkallar kalkıp fasülye almayana ekmek yok, ikisini de almalısınız dese bunu serbest piyasa ekonomisine bağlayamazsınız. Zaten gerekli şikayetler yapıldığında adamlar mağduriyeti gidermeye çalışmış zira biliyorlar dalavereyi. O müdür de uzun süre müdür olarak kalmaz orada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4 ile ekmeği aynı kefeye koyan olmuş. Bir bakkal fasülye almadan ekmek alamazsın derse sende gider ekmeği başka bakkaldan alırsın. Enayi gibi gider ekmeğin yanında fasülye alırsan bu senin kerizliğin olur. Ekmek zorunlu ihtiyaçtır. Ps4 ise parası ve vakti bol olan insanlar içi yapılmış hiper lüx bir alettir. Aleti alacak olanlar zaten birsürü parayı sokağa atmaya hazır kişiler o yüzden 1 oyun almaları sorun olmaz. 200 tl ye oyun almak zoruna gidiyorsa ALMAZSIN olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beynini.delerim -- 18 Aralık 2013; 13:06:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Zincir mağazalar ve franchising ile işletilen mağazalar hem daha farklı bir tüketici kanuna tabi hemde şirketin merkezinden habersiz kafasına göre bir şey yapamaz ve fiyat uygulayamaz. En önemlisi, bütün mağazalarında bu fiyattan satılacağını ima eden Türkiye genelinde broşür bastırıp insanları ayağına kadar getirtip, sıra bekletip, kasada ödemeye gelince, bu zincirin bazı mağazaları kafasına göre, yanında 200TL lik bu ürünü de almazsanız vermeyiz diyorsa burada çok ciddi kanun ihlali ve müşteriyi aldatmaca var. ABD sınırları içinde bile bu ticaret ayıbına ve tüketici kanunlarını ihlale girer. Çünkü burada bir zincir mağazadan, basılmış bir broşürden ve merkezin bu politikasını umursamayarak kafasına göre ürün satan mağaza müdürlerinden, mağaza yetkililerinden bahsediyoruz. Bunun adı serbest piyasa ekonomisi değil.

Aynı şeyi senin başına geldiği düşün, bir eczaneye gidiyorsun, antibiyotik alman lazım, eczacı güzelce paketleyip kasaya geldiğinizde size diyor ki yanında öksürük şurubu veya ağrı kesici almazsan vermem diyor. Üstelik bu, gecenin bir yarısı arayıp bulduğun nöbetçi eczane ve zincir mağazada olmadığı için tamamen serbest piyasa ekonomisine bağlı, istediğini yapar.

Eğer sen eczacı haklı diyorsan, eyvallah

Yada Türkiye' nin her yerinde fiyatının aynı olduğu bilinen sigarıyı almaya gidiyorsun, satıcı sana yanında bira almazsan vermem diyor.

Yada, kız arkadaşınla zincir bir pizzacıya gidiyorsun, yiyeceğin pizzanın Türkiye genelinde ki tüm mağazalarında fiyatı aynı ya, bunu bilerek gitmişsin, masaya oturmuşsun, siparişi vereceksin, garson yüzünüze karşı orta boy pizza almazsanız büyük boy pizza veremeyiz diyor ama bu bir standartta olan zincir mağazaların sadece o şubesinde oluyor. Yanında başka parada yok ne yapacaksın?

Dediğim gibi, zincir mağazalar ve franchising ile işletilen mağazalar hem daha farklı bir tüketici kanuna tabi hemde şirketin merkezinden habersiz kafasına göre bir şey yapamaz ve fiyat uygulayamaz. Birde Türkiye genelinde fiyat broşürü bastıran bir zincir mağazanın şubeleri kafasına göre fiyat politikası ve bunu alma zorundasınız gibi şeyler asla uygulayamaz.

ABD de dahi uygulayamaz.

• ps4 alan kişilere zorla oyun sattıyorlarsa , aldığınız oyunu ( fifa 14, killzone ) ambalajını açmadan 7 gün içinde iade edip paranızı geri alabilirsiniz. bu kimsenin aklına gelmiyor mu ? ben teknosadan alsaydım iade ederdim , yasal hakkım sonuçta , neden kimsenin aklına gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riwalp

ps4 alan kişilere zorla oyun sattıyorlarsa , aldığınız oyunu ( fifa 14, killzone ) ambalajını açmadan 7 gün içinde iade edip paranızı geri alabilirsiniz. bu kimsenin aklına gelmiyor mu ? ben teknosadan alsaydım iade ederdim , yasal hakkım sonuçta , neden kimsenin aklına gelmiyor

Hocam yukarda yazmistim tekrar yazayim. Verecekleri kz o an dukkanda yoktu bende gelemem eve kargolayin dedim.3 gun sonra bi umut gidip kendim alirken baska oyun almaya calisirim deyip kargoyu iptal edip teknosaya gittim. Bana kesinlikle bu oyundan baska alamayacagim soylendi. Fatura tek bir fatura iconde ps4 kit seklindeydi. Yani 1400 ps4+ oyun seklinde degil. Sikayet ettik ancak ole donus yaptilar bugun.

• Yurt dışında böyle sahtekarlık yapmaya çalışsalar.Millet hemen firmayı protesto ederler.Bizimkiler ise anca eyvallah çeker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Franklin Clinton

Yurt dışında böyle sahtekarlık yapmaya çalışsalar.Millet hemen firmayı protesto ederler.Bizimkiler ise anca eyvallah çeker.

+ sonsuz

• Teknosa mağdurlarının yanında Sony Türkiye mağdurları da eklenmeli çünkü bu kadar az stok getirip denetlemesini yapamayacaksa neden elektronik marketlere dağıtıyorlar?
    Mustafa Yiğit Twitter'da kendisine "Sony mağazaları evvelsi gün satmış faturayı 13 Aralık'ta kesmiş" veya "2-3 stok gelmiş onları da müdür ve çalışan kendilerine veya tanıdıklara
    ayırmış" diyenlere, ancak Sony'e bildirin veya birkaç kişiyi neyseki mutlu edebildik diye cevap veriyor.
    Birkaç ilde Sony stantları açıp gece satışı yapabilirlerdi, bütün stantlara da Sony Türkiye'den bir adam gönderselerdi denetleme için. Teknosa dünün tekeli, çakalı. Eline böyle
    bir fırsat geçti mi kullanıyor işte.
    Kaldı ki Sony Türkiye'nin tüm yaz ne fiyat belirleyeceğini bekledik ama 6 ayda ancak belirlendi fiyat. 6 ayda fiyat belirleyebilmekten yoksun bir idari yönetim, elbetteki bu işi de
    eline yüzüne bulaştırır. Türkiye'yi denetleyen Japonya veya Avrupa Sony yönetimi PS4'ün Türkiye'de kimlere satıldığını sormuyor, onlar ellerindeki istatistiğe bakıyor. Sony
    Türkiye diyorki çıktığı gibi tüm stoklarımız tükendi. Avrupa Sony, o güzel, iyi, falan filan diye düşünüyor. Hal böyle olunca... Çorap söküğü gibi gider...

• Konuyla igili gelişme var mı?
    Geri dönüş alan vs?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.