Şimdi Ara

Teknosa'da iPhone 5 ekranı ile S3 ekranını kıyasladım (Videolu) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
3
Favori
17.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s3 kullanıcısıyım...iphone 5 elime alıp incelemedim...olabildiğince tarafsız bir yorum yapacam...

s3 ekranı çok canlı ve tatminkar renklere sahip..gören video izleyen vb. seyler yapan hayran kalıyor...s3 ün ekran parlaklığı direk güneş altında gerçektende sorun çıkarıyor..okunmuyor ekran görünmüyor..(tabi hiç görünmüyor değil)otomatik parlaklıktan çıkarıp full yapınca ışığı direk güneş altında; yalnız buraya dikkat direk güneş ışığı telefona vuruyorsa full parlaklıkta bile istenilene gelmiyor..

onun dışında o video bir kapalı ortamda çekilmiş.bu tür ortamlarda hiç sorun yok..dediğim gibi ip5 hiç alıp incelemedim ekranı çok iyi olabilir ama bişeyi atlıyorsunuz..s3 ün ekranı büyük ve çözünürlüğü yüksek..şarjda en çok yiyen bu telefonda kullananlar bilir ki, ekrandır..ekranı olabildiğince kapalı tutarsanız herşeyi açsanız dahi (mobil ve gps vb.) şarjı 1 günü çok rahat görebiliyor hatta 2 güne dayanıyor..neyse videoya gelirsek, dediğim gibi kapalı bir ortam..s3 ü şarjı tasarruf etmeniz için birçok seçenek sunmuş..otomatik parlaklık, güç tasarrufu modu (parlaklığı fulleseniz bile güç tasarrufu açıksa eger ekranı yinede kısar.bunuda göz onune almak lazım) kullanılan temalar ve dinamik canlı doygun ekran görüntüleri..eğer hepsini açar ve fullerseniz ki yine diyorum ip5 incelemedim elimde; s3 ün ekranı çok parlak ve canlı olabiliyor..yani o videodaki görüntü s3 ün çok düşük ekran kalitesini yansıtmış durumda...

kısaca s3 ün ekranı çok çok iyi ve canlı ayrıca çokca secenek var...direk güneş altında kullandım kullanalı 1 kere denk geldi bana..onun dışında her zaman bana tatminkar geldi ve bu hep tasarruf modlarındaydı.yani benim için genel anlamda kıstas ekranın verdiği o netlik ve canlılık..evet bazıları demiş teknik olarak daha iyi diye ip5 doğrudurda..ama bu benim gözümde bi farklılık yaratmıyorsa 2 sinide karşılaştırdığımzda hiçbir önemi yok o verilerin benim için..birde her kullanıcı eğer direk güneş ışığına maruz kalarak kullanıyorlarsa bişi diyemem haklılardır..yani birinin gözle çok ama çok dikkatli bakınca bi farkı varsa çok önemli değil benim için..sonuçta bizler son kullanıcıyız.evet hep en iyisini isteriz ama detaylar bizim kullanımımızı negatif veya pozitif etkilemiyorsa hiçbir önemi yoktur kullanımda...ama mesela bişi dikkatimizi çekiyor s3 güneş altında ekran performansı..evet bu konuyu konusabiliriz çünkü kullanımı etkiliyor..onun dışındaki teknik verilere lütfen çok odaklanmayalım...(yada odaklanabilirsiniz herkesin kişisel tercihi ama bunuda diğer model ve markalara karşılaştırma ile gelmeyin lütfen)

bir arkadaşta yazmış; Bataryası akşamı görsün diye kılı kırk yararak kullandığın bir telefonun ekranını doya doya kullanamadıktan sonra bukadar parlaklık olmuş, s3 e üstünlük sağlamış geçiniz bunları... işte bu yüzden teknik verilere bu kadar çok giremeye gerek yok...çünkü biz son kullanıcıya fazlasıyla bişiler katmıyor, teknik üstünlük bakımından her 2 telefon içinde...

son bir konu..hiçbir oyunda takılma olmadı..evet bazen takılmalar oldu ama hep unutuyorum o zamanda güç tasarrufu modu aktifti ve kapatıyorum ki güç tasarrufu modu aktifken dahi %90 takılma olmadı...
    birde ekranı büyük ele cebe sığmıyor diyorsunuz..bunu hiç anlamıyorm işte..elim ufaktır ve bir sorunum yok tek elle rahat kullanabiliyorum cebe sıgıyor ve hiç rahatsızlık vermiyor.hatta ekran ufak bile gelmeye başladı..ama bundan daha büyük ekran kullanamam çünkü telefon konusulmaz yani(şahsi görüşüm)sonuçta bunun bir telefon oldugunu ve yüzümüze tutup konusutuğumuzu unutmayalım...

iyi bayramlar herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 25 Ekim 2012; 15:40:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcan18

Abi bu İphone 5 menüsü ne öyle ya resmen uçuyor

Tüm iPhone'larda durum bu şekilde. Fakat 4 den sonra menüde neredeyse hiç frame düşüşü olmamaya başladı.

bi kaç sorum olucak

1. şimdi bu menü geçişleri stabil dediğimiz frame mi neyse 4 te sanki biraz takılıyo hani 4 ten sonra diyosunya 4ü içine aldın mı . avmler de bakıyorum hepsine zaten sen de 4 ten sonra demişsin yoksa 4 ile 4s stabilliği menü geçişlerinde bi fark yok mu
    2 iphone 5 te parlaklık ve renk doygunluğu 4 ve 4se göre nasıl renkler daha mı dolgun canlı daha mı parlak anlatabilmişimdir umarım

Şimdi 4 ü elime aldım. 4 kullanırken menüler her zaman akıcı demişimdir. Şimdi 4 ün menüsü bile akıcı gelmemeye başladı. Hani tek olarak kıyaslarsak ikisi de akıcı. Fakat misal, 4'ün menü geçişleri 25 frame ise iphone 5 de 30 fps. (Saniyede görüntülenen kare)

Bu arada ikisinin de parlaklığını sona alıp kıyaslama yaptım. 5 in ekranı daha sarımsı ve daha parlak. Ekran büyüdü diye mi daha hoş gelmeye başladı bilmiyorum ama...

Akicilik istiyorsan jb yuklu bir s3 al eline . 60 fps gecislere sahip .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iphone kalitesini konuşturmuş resmen
  • Amoled ekranın avantajı bambaşka bir konu bambaşka bir içerik. Amoled ekran tv çıksa(varsa da bilmiyorum) bence aşık olunacak bir cihaz olur.
    Bugün jb yüklerken özellikle dikkat ettim ekranda parlak android logosu ve dolum simgesi dışında renk yoktu. Siyah gerçek siyah olduğundan inanılmaz gözüküyordu ekran.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

quote:

quote:

quote:

Tüm iPhone'larda durum bu şekilde. Fakat 4 den sonra menüde neredeyse hiç frame düşüşü olmamaya başladı.

bi kaç sorum olucak

1. şimdi bu menü geçişleri stabil dediğimiz frame mi neyse 4 te sanki biraz takılıyo hani 4 ten sonra diyosunya 4ü içine aldın mı . avmler de bakıyorum hepsine zaten sen de 4 ten sonra demişsin yoksa 4 ile 4s stabilliği menü geçişlerinde bi fark yok mu
    2 iphone 5 te parlaklık ve renk doygunluğu 4 ve 4se göre nasıl renkler daha mı dolgun canlı daha mı parlak anlatabilmişimdir umarım

Şimdi 4 ü elime aldım. 4 kullanırken menüler her zaman akıcı demişimdir. Şimdi 4 ün menüsü bile akıcı gelmemeye başladı. Hani tek olarak kıyaslarsak ikisi de akıcı. Fakat misal, 4'ün menü geçişleri 25 frame ise iphone 5 de 30 fps. (Saniyede görüntülenen kare)

Bu arada ikisinin de parlaklığını sona alıp kıyaslama yaptım. 5 in ekranı daha sarımsı ve daha parlak. Ekran büyüdü diye mi daha hoş gelmeye başladı bilmiyorum ama...

Asıl cm10 kurun öyle s3 kullanın yok böyle bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

quote:

quote:

quote:

bi kaç sorum olucak

Asıl cm10 kurun öyle s3 kullanın yok böyle bir şey

cm10 falan uğraşılmaz. Ne radyo çalışıyor ne sd cardı görüyor. Diğer sorunlarda cabası :) ics deyken kullandım. Ne kadar güzel olsada sorunları beni bitirdi :) şu anda ne durumda bilemiyorum tabiki .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 26 Ekim 2012; 0:02:56 >

• Video da parlaklığı kısılmış SIII ün arkadaşlar neyin davasını yaşıyorsunuz allah aşkına amoled ekran Güneş altı hariç her açıdan üstün geçin bunları.4.0" pentile olsa yüksek ppi olsa ağımız açık kalırdı zevkler renkler tartışılmaz büyük seven büyük küçük seven küçük alır.

Böle elime telefon aldım 2-3 karıştırdım 3000 lik telefonumu iyi ki almışım konuları açmayın lütfen!!!
  • Sadece bu video da mi boyle ? Haftaya geliyor cihaz. S3 bulup kendi gozumle kiyaslayacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbtaskale

Video da parlaklığı kısılmış SIII ün arkadaşlar neyin davasını yaşıyorsunuz allah aşkına amoled ekran Güneş altı hariç her açıdan üstün geçin bunları.4.0" pentile olsa yüksek ppi olsa ağımız açık kalırdı zevkler renkler tartışılmaz büyük seven büyük küçük seven küçük alır.

Böle elime telefon aldım 2-3 karıştırdım 3000 lik telefonumu iyi ki almışım konuları açmayın lütfen!!!

Hadi 3000 tl telefonu iyi ki aldım yorumlarını katmayalımda,merak ediyorum bir akıllı telefonu insan neden alır ? evin içinde kapalı ortamda kullanmak için mi ? ben sokakta sms atamıyorsam rahat rahat hızından yararlanamıyorsam,arabamın camına asıp gps adam gibi göremiyorsam nette doğru düzgün gezemiyorsam ne anladım o işten ? hadi güneşli olmasın aydınlık ortamda s3 ekranı rezalet görünmüyor doğru düzgün oyunmu oynayacam video mu izleyecem sms mi atacam ne yapacam yani ? azıcık mantıklı olmak lazım,büyügünü küçügünü iphone olmasını samsung olmasını pentile yok öyle böyle olmasını hepsini geçtim,göremedikten sonra ne yapıcan o telefonu kışın falan montun içine elimi sokup kafamıda aşagı sokup telefonu öylemi kullanalım yani ? gecemi yaşayalım ekranı gece yada karanlıkta loş ortamda iyi görünüyor diye yarasamı olalım yani azıcık mantıklı olun yahu insanlar bu telefonu almadan önce forumlarda orda burda araştırıyor,milleti yanlış yönlendirmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

quote:

Video da parlaklığı kısılmış SIII ün arkadaşlar neyin davasını yaşıyorsunuz allah aşkına amoled ekran Güneş altı hariç her açıdan üstün geçin bunları.4.0" pentile olsa yüksek ppi olsa ağımız açık kalırdı zevkler renkler tartışılmaz büyük seven büyük küçük seven küçük alır.

Hadi 3000 tl telefonu iyi ki aldım yorumlarını katmayalımda,merak ediyorum bir akıllı telefonu insan neden alır ? evin içinde kapalı ortamda kullanmak için mi ? ben sokakta sms atamıyorsam rahat rahat hızından yararlanamıyorsam,arabamın camına asıp gps adam gibi göremiyorsam nette doğru düzgün gezemiyorsam ne anladım o işten ? hadi güneşli olmasın aydınlık ortamda s3 ekranı rezalet görünmüyor doğru düzgün oyunmu oynayacam video mu izleyecem sms mi atacam ne yapacam yani ? azıcık mantıklı olmak lazım,büyügünü küçügünü iphone olmasını samsung olmasını pentile yok öyle böyle olmasını hepsini geçtim,göremedikten sonra ne yapıcan o telefonu kışın falan montun içine elimi sokup kafamıda aşagı sokup telefonu öylemi kullanalım yani ? gecemi yaşayalım ekranı gece yada karanlıkta loş ortamda iyi görünüyor diye yarasamı olalım yani azıcık mantıklı olun yahu insanlar bu telefonu almadan önce forumlarda orda burda araştırıyor,milleti yanlış yönlendirmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz.

Güneşin altında gezmiyorsan sürekli sorun yok.O zaman da full parlaklık kullanacaksın olacak bitecek...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

quote:

Güneşin altında gezmiyorsan sürekli sorun yok.O zaman da full parlaklık kullanacaksın olacak bitecek...

Güneşin altında gezmeye gerek yok,gölgede bile aynı güneşin altında zaten hiçbir ekran karanlıkta yada loş ortamdaki gibi olmuyor,parlaklık zaten full hiçbirşeyi değiştirmiyor,pili daha çok yemekten başka S2 ekranı bile biraz daha iyiydi,S3 falan berbat oldu,hazır para ediyorken sattım,alacak olan varsa bu parlaklık ekran mevzusunu iyice araştırsın bir denesin,mağazada standda ekrana baktım söyleydi böyleydi diyenleride görüyoruz,bende onlara kanıp anakonudan alanlardanım allahtan çok zarar etmedim.

• Neyse tercih meselesi konuyu uzatmamak lazım.Zaten Apple 4.5"-4.8" İphone 5 çıkarsaydı ipadleri kimse almazdı.Her 2 ekranında + - leri var maalesef mükemmeli yakalamaıyorlar ki daha çok telefon satılsın işte hep aynı terane...
  • bir yorum da benden.

S3 Eksileri:
    - Mesela korku filmi seyrediyorsunuz, veya karanlık bir klip. Detayların ne kadar çok kaybolduğuna inanamayacaksınız. İnanın, şaka gibi!! Mesela arka tarafta, sahneden bir kolon var, onu remsen yutabiliyor, yokmuş gibi karanlık gösterebiliyor. Note 2'de sorun ortadan kaldırıldı!
    - Beyaz alanı, resmen gri. Beyaz diye bir renk yok.
    - Kendi renk skalasında, tüm tonlarda, yeteri kadar detay gösteremediği kanıtlanmıştır. Hatta Youtube'da seyretmiştim. renk detayladırmada zayıf!
    - S2 ekranı kesinlikle daha iyi. S3'de bence, daha iyi bir ekran yapılması gerekirdi.

S3 Artıları:
    - Renkler, çoğu kişi için harika diye değerlendiriliyor. Evet, benim de çok hoşuma gitti. Fakat yinede, gerçekle ne denli alakası kalıyor?? Şayet bu gerçek sizi rahatsız etmiyorsa, ozaman renklere bayılacaksınız!
    - keskinliği
    - Gerçek siyah (ama yinede detay yutması, büyük bie eksi, insanlar bunu anlayana kadar zaman geçecektir, fark edildiğinde aslında çok da hoş olmadığı anlaşılacaktır.
    - Kontrast güzel!

• quote:

Orijinalden alıntı: retro.

http://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/iPhone-5-video-inceleme-En-iyi-iPhone-hakkinda-merak-edilen-her-sey.htm

su videoyu izlemeden s3'un ekranini ovuyorlar hala daha.tamam okuma kulturumuz pek yok bari izleyim

Süper tespit, S3 için hiç yorum ve karşılaştırmaya gerek yok heleki hele İP5 ile saçma olur

• Galaxy s3 kullaniyorum iphone 4s hep elimin altinda babamdan dolayi ama iphone 5in bi karizmasi var ona yenik duserek iphone a gecmeli miyim sizce iphone 5 kullanicilari???

• quote:

Orijinalden alıntı: Saim_Online

Galaxy s3 kullaniyorum iphone 4s hep elimin altinda babamdan dolayi ama iphone 5in bi karizmasi var ona yenik duserek iphone a gecmeli miyim sizce iphone 5 kullanicilari???

Tabi ki geçmelisin. S4 çıkmadan S3 ü elinizden çıkartmaya bakın. S3 ü satıp İphone 5 alabilirsiniz.
  • Yalnız videodaki S3'ün güç tasarruf modu açık, o mod açıkken Tarayıcıda ekran parlaklığını düşürüyor.

Sadece bilin diye söyledim yoksa S3'ün ekran parlaklığının normalden biraz düşük olduğunu biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saim_Online

Galaxy s3 kullaniyorum iphone 4s hep elimin altinda babamdan dolayi ama iphone 5in bi karizmasi var ona yenik duserek iphone a gecmeli miyim sizce iphone 5 kullanicilari???

http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Samsung-I9300-Galaxy-S-III-vs-Apple-iPhone-5
  • 1,5 saattir sitelere bakiyorum bir tane adam akilli guvenilir takasli iphone bulamadim arastiripta rastlaya olursa link atsin sevinirim.

• ocak 2013 deyiz telefon almayı düşünüyorum almak için geç kalınmış mı ? i5 den sonraki telefon beklenmeli mi ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.