Valla Bu yıl bende görüyorum..Cizim yetenegi 0 bende bakalım napıcaz
iyide çizim yeteği istemiyorki her şey cetvelle.
quote:
Orijinalden alıntı: Shady
1)İlk önce şu var Teknik Resim bir ders değil bir mühendislik dilidir. Anadilleri farklı olsada Brezilya'daki bir mühendisle Türkiye'deki bir mühendisin anlaşmasını sağlar.
2)Teknik resim'in yeri Solidworks'le,Autocad'le doldurulamaz. Bu programlar bir dili bilmeden bilgisayarda bir çeviriyi ona yaptırmak gibidir. Teknik Resim derslerinde işin temelini öğrenirsin, Autocad'de Solid'de temeli kullanırsın. Hem büyük firmaların fabrikalarında çok büyük resimhaneler bulunur ve yıllardır üretilen her bir parçanın teknik resimleri saklanır, gerektiğinde çıkartılır kullanılır (bkz: Mercedes Davutpaşa fabrikası). Teknik Resim bilmeyen o A3'lere bakıp nasıl yorum yapabilecek ki ?
3)Teknik resim çok fazla yetenek gerektirmez. Sonuçta belli araçları kullanıyorsun ve unutmamak lazımdır ki belli kuralları vardır bunun. O kurallar bilinmeden istersen resme karşı çok yetenekli ol Teknik Resim'den geçemezsin.
Ben 1.sınıfta 2 dönem boyunca Teknik resim gördüm ve 1 ders saati dışında hep resimhanede çizim yaptırdı hocamız. İlk dönem temel bilgiler verildikten sonra, 2.dönem makine mühendisliğinde okuduğum için montaj ve makine elemanlarının çizimleri gördük. Okuduğun bölüme göre içeriği ve zorluğu değişir. Örneğin Endüstri Mühendisleri ile sınav olurduk, onlar bizim sorularımızı gördükçe Endüstrici oldukları için şükrediyorlarmış kendileri söylüyordu
iyi de gıda , kimya ,malzeme mühendisleri ne diye alıyo bu dersi?.Hadi ben malzeme tasarımı felan için kullandım diyelim gıda ne alaka ya?
o teknik yazı ödevi için çektiğim işkenceyi bir ben bilirim,ona verdiğim emeyi başka hiçbişeye vermedim hayatımda
quote:
Orijinalden alıntı: the_don
Bazıları hiç elle çizmeye bulaştırmaz, temel bilgileri verdikten sonra direk Autocad e dalar, tadından yenmez.
aynen bize direk ilk dönemden autocad verdiler... yok t cetveliymiş gönyeymiş uğraşmıyorz ohgg misss
quote:
Orijinalden alıntı: SaatciSylar
iyide çizim yeteği istemiyorki her şey cetvelle.
Cetvelinden deil pergelidir cartı curtu..Gerektiginde cetveli bile kullanmak yetenek ister
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme