Şimdi Ara

Teknik direktör önerileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence en doğru tercih Erol Bulut olur. Ama şimdiden anlaşılır. Sezon sonu gelir.
    Transfer çalışmasını şimdiden başlatır Erol Bulut. İstediği oyuncuları aldırır.

    Tek düşündüren bizim yerli 28 yaş üstü egolu futbolculara söz geçirebilir mi?

    Eğer Emre Sportif Direktör olacaksa Erol Bulut ile anlaşabilir mi bilmiyorum?
  • Sizin teknik ekip sorunu kadar yönetim sorununuz da var arkadaşlar, bu ülkede başarılı olmak istiyorsanız ya teknik ekibiniz ya yönetiminiz her şeye hakim olacak...

    Ersun Yanal saygı duyduğum fakat gereğinden fazla şişirilmiş bir teknik adam, evet belli seviyenin üstünde idman teknikleri ve analizleri yapıyor, başarılı dönemlere sahip futbolda oynattı fakat Fenerbahçe camiası kendisine fazlaca anlam yükledi. Ersun Yanal'ın bir şampiyonluğu var fakat taraftarın gözünde şampiyonlar ligi almış kadar değer veriliyor. Tabi bu durum onun üstünde de ciddi bir baskı oluşturuyor.

    Ersun Yanal parantezini kapatıp devam etmek istiyorum; öncelikle Ali Koç yönetimi yetersiz, bizzat Ali Koç başkanlık yapacak kadar ciddi bir hakimiyete sahip değil, sürekli etrafındakilere danışarak iş yapıyor. Futbolu yeteri kadar bilmiyor, böyle durumlarda başkanın hakimiyeti yoksa onun boşluğunu dolduracak teknik ekip olmalı fakat öyle bir teknik ekipte yok.

    Galatasaray'dan örnek vereyim, Mustafa Cengiz'in futbol üzerinde hakimiyeti yok çünkü Fatih Terim gibi biri var, yönetimsel yada teknik olarak ne kadar açık varsa Terim kapatıyor. Cengiz'in yükünü hafifletiyor, Cengiz'de Fatih Terim'e hareket alanı sağlıyor, haliyle dengeli bir birliktelik yakaladılar.

    Beşiktaş'tan örnek vereyim, Fikret Orman döneminde beşiktaş yönetimsel ve finansal olarak bi akla sahipti fakat futbol aklı zayıftı, Şenol Güneş geldi o boşluğu doldurdu, orada da denge sağlanınca başarı yakalandı. Paralar nerede durumları oldu fakat başarının geldiği dönemi söylüyorum.

    Fenerbahçe'de Ali Koç'un yükünü hafifletecek birisi yok, etrafında danıştıkları dışında günün getirdiklerinden ibaret bir yönetim sergiliyor, o ilk geldiği zamanlardaki vizyon misyon olayları ülke gerçekleri ve kulüp bütçesiyle uyuşmadığını da gördü.

    Uzun lafın kısası öyle bir teknik adam olmalı ki, sadece futbol takımına taktik vermekten ibaret olmamalı, orada yönetime iş düşürmeyecek kadar etkin olmalı...

    Erol Bulut bu adamlardan biri midir ? Belli olmaz, şuana kadar gösterdiği performansla bence şansı hakkediyor fakat büyük takımlarda yapılanlarla anadolu takımlarında yapılanlar aynı değildir. Ayrıca teknik adam için doğru zamanlama önemli, öyle bir zamanda gelir ki adamında kariyerinin bitirirsiniz.

    Adaylar arasında Erol Bulut iş görür fakat bana kalırsa bu yönetimle sizin işinizde zor arkadaşlar, Sadettin Saran bence size daha çok şey katacak adamlardan birisi gibi geliyor. Ali Koç'u ne zaman dinlesem bende hiç bir etki yapmıyor, kağıttan okuduğu konuşmaları kastetmiyorum fakat Sadettin Saran bu konuda daha etkili bir yöneticiye benziyor.




  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Yönetim konusuna katılmıyorum. Ali Koç geldiğinden beri inanılmaz bir şekilde kulübü iyi bir yere getirmek için mesai harcıyor. Fenerbahçe nin tek sorunu teknik heyet sorunudur.

    Gs 4-5 sezon şampiyon olmazsa o zaman ne halde olduğumuzu anlarsınız. Şayet bu sene şampiyon olmadığınız takdir de sizin de ekonomik sıkıntılarınız nedeniyle kötü günleriniz başlar. Ali Koç 29 transfer yaptı, Cocu gibi bir hocayı getirdi. Taraftar istedi ersun geldi. Şayet ikinci suçlu bu durum da taraftardır. Ali Koç'un hataları elbette var ancak takımın bu şekilde kötü futbol oynaması onun suçu değil. Takımı baştan aşağıya yeniledi. Eldeki imkanlarla iyi kötü bu lig için iyi bir kadro kurdu.

    Kulüp başkanlarının futbol takımlarında etkin olması da iyi bir yönetici olduğunu göstermez. Aziz yıldırım gibi başarısızlıkları polemiklerle örtbas eden bir başkan yerine kulübün sorunlarına ağırlık veren bir başkan daha iyi bizim için.

    Şampiyon olsak veya olmasak bile Ali Koç başarılı bir başkanlık yapıyor. Görev süresi sona erdiğinde sportif başarı gelmezse zaten başkanlığı kendisi bırakacaktır.

    Bizim şampiyonluk ideali olan, genç ve hırslı bir teknik direktöre ihtiyacımız var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

    Sezon sonuna kadar bu adam gelmeli, sonrası başarı durumuna göre kalır veya gider;



    Bazı şeyler vaktinde güzeldir. Bu adamı kokain bitirdi maalesef
  • Valerian Ismael.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknik direktör önerileri


    Philippe Clement, geçen yıl Genk şampiyon yaptı, bu yıl brugge şampiyon olacak muhtemelen, daha fazla parlamadan alabiliriz
  • august landmesser kullanıcısına yanıt
    Kralı geldi 1 sezon bile dayanamadan yollandı. Cocu psv ile 3 sene şampiyon olmuştu. Belçika da elde edilen başarı Türkiye ye yansımaz. Belki iyi hocadır bilemem ama bize ligi tanıyan birisi kısa zaman da uyum sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbyram kullanıcısına yanıt
    cocunun oturmuş psv yapısı içindeki başarısı yanıltıcı oldu. orda td yok kulüp felsefesi var..Philippe Clement durumu Cocuyla aynı değil.

    Kaldı ki bundan sonra adı geçen her TD ye cocu örneğinden yola çıkarak yaklaşırsak.. Fenerbahçenin hocalarını sırayla daum aykut kocaman ersun yanal diye Tüzüğe yazdıralım, sırasıyla döne döne TD lik yapsınlar

    salzburgdan çıkan Marco Rose daha ciddi bir organizasyonun başına geçtiğinde neler yaptı bi bakmak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 11 Mart 2020; 16:23:8 >
  • august landmesser kullanıcısına yanıt
    Konu başlığında bahsettiğin 3lünün dışında isim aramamız gerektiğini yazmıştım okumadın sanırım. Benim 3 hoca önerim var ligi tanıyan derken onları kastediyorum. Erol, okan ve sumudica yı öneriyorum.

    Clement in şuan devam eden bir sözleşmesi de varmış. Rahat bir ortamı bırakıp kaosa girmeyi ister mi onu da düşünmek lazım...
  • Gustavoyu ilk 11 e aldı kaybettik yazısını okudum gerisine bakmadım bile.

    Bu zihniyetle futbol mu konuşulur...
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Okuma leş gibi bir futbol izlemek senin gibilerin hakkı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbyram kullanıcısına yanıt
    okan ligde şanslı bir sezon geçiren TD... ha okan ha rıza çalımbay
  • august landmesser kullanıcısına yanıt
    Şanslı olabilir ama avrupa da devam etmesi, ligde başarılı olmaları sadece şansla açıklanamaz bence. Oynattığı futbola bakarak bence bizde başarılı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbyram

    Şanslı olabilir ama avrupa da devam etmesi, ligde başarılı olmaları sadece şansla açıklanamaz bence. Oynattığı futbola bakarak bence bizde başarılı olabilir.
    şansla açıklanamayan kısmın sebebi çok bariz belli değil mi.. TR de herkes biliyor ki Okan Buruk abdullah avcının kurduğu takımın üstüne kondu...

    Biz aykut kocamanın kurduğu kadronun, oynattığı sistemin üstüne konarak kazandığı şampiyonluğun referansıyla Fenerbahçenin başına geçenlerin halini görmedik mi 23 maç 11 galibiyet...
  • Bu kadro ile açık ara birincilik derken?İlk önce takımın kadrosunu inceler misin? Galatasaray'lı olmam sebebiyle söyleyeceklerim ters gelir muhtemelen ama gel beraber inceleyelim.
    Kalede Altay var.Bence büyük takım kalecisi olamayacak ancak potansiyel vaat eden mevcut haliyle süper ligde çoğu takımda ilk 11 düzeyinde olmayan bir kaleci.
    Sağ bek olarak Isla'yı baz alırsak düz bir oyuncu fiziksel özellikleriyle öne çıkan ancak teknik yönü vasat oyuncu.Buna yaşa bağlı gerilemeyi de eklersek yine vasat bir sağ bek.Takım belli bir sistemle takır takır oynarsa sırıtmaz.Bizdeki Linnes'e denk bir oyuncu.
    Stoperleriniz Serdar, bizim istemememiz sebebiyle giden çok sık sakatlanan ve istikrarı olmayan bir oyuncu.Günündeyse iyi oynar ancak yine çok kaliteli bir stoper değil ki kendisini Bursaspor'dan beri defalarca izledim.
    Partneri genelde Jailson olduğundan onu baz alıyorum.Zaten bir kere devşirme bir oyuncu hadi onu da geçtim yeterli sertlik,markaj hatta hava hakimiyetine sahip değil.Geriden oyun kuracaksan bu konuda yararlanabilirsin.
    Sol bek Hasan Ali, zamanında beğenilmeyen ancak yokluk sebebiyle abarttığınız defansif açıdan ve fiziksel olarak iyi olsa da yine düz bir oyuncu.Yerine forma bulan Dirar ise yine devşirme oyuncu.
    Merkezde kimi kıstas almalı bilmiyorum ancak genel olarak değinelim.Ozan yine zamanında tefe konmuş birisi,fiziksel olarak öne çıkan ve biraz şut tehditi olan onun haricinde yaratıcı olmayan bir oyuncu.
    Gustavo, takımınızın en iyilerinden birisi ancak yine savunma ve fiziksel özellikleri ön plana çıkan bir isim.Hücum katkısı sınırlı.
    Emre,her ne kadar yetenekli oyuncu olsa da yaşa bağlı olarak bu seviyeleri geride bırakan ve sakatlık sıkıntısı yaşayan bir isim.Verdiği katkı iki elin parmaklarını geçmez.
    Tolga Ciğerci,yine istikrarsız ve sakatlık problemi olan bir isim her özellikten biraz biraz taşısa da yine düz bir oyuncu ve mücadelesiyle ön plana çıkan birisi.
    Tolgay Arslan, Beşiktaş'da iyi maçlar çıkarsa da yaşadığı sakatlık sonrası aşırı geriledi.Yine Beşiktaş'ın istemediği bir isim.Verdiği katkı neredeyse yok.
    Sağ kanat için en iyi alternatif Deniz o da über bir oyuncu değil.En etkili özelliği duran toplar ve orta becerisi bunun yanında mücadele eden bir isim ancak kalitesi tartışılır.
    Ferdi, daha çok süre alsa kendini geliştirebilirdi ve henüz kaliteli bir isim olmasa da takımınızdaki ender kreatif oyunculardan birisi ancak henüz Fenerbahçe seviyesinden değil.Dirar genelde sol bek oynadığı için sağ kanat olarak almadım.Ha Dirar sağ kanat oynarsa tüm alternatif isimlerden daha iyidir.
    Sol kanat Garry, takımınızdaki en hızlı isim ve net kanat oyuncusunu ancak ne Paok'ta izlerken ne de bizdeyken yeterli görmediğim birisi.Oyun zekası ve vizyonu vasat.Ancak verilen klasik kanat görevlerini yapabiliyor.Yine de ligdeki çoğu isimle mukayese edilemez.
    Forvet Vedat,ilk başlarda çok abartıldı.Aksine söylenenler kadar kaliteli bir isim değil.Genelde mücadelesi ile ön plana çıkan oyuncu ancak kendisinden daha iyi yararlanmak için etrafında gole yatkın isimlerin olması gerekiyor.Yine de diğer isimlerin aksine iyi bir oyuncu.
    Kruse, kaliteli bir kaç isimden birisi.Takım iyi olsa katkısının artacağını düşünüyorum.Hucumda her özelliği ortalama üstü diyebilirim.Ancak mevcut oyuncu profili ile asıl işleri yapamadığından katkısı düşük kalıyor.

    Diğer isimlere pek girmek istemiyorum çünkü bazı bölgelerinizde gereksiz bir sürü oyuncu var.Verdikleri katkı 1-3 maç arası ya vardır yada yoktur.
    Demem o ki, kadronuz maalesef yetersiz.Ersun'u da çok abarttığınızı kötü bir tecrübe ile anlamış oldunuz.Her eleştiriyi hak ediyordur belki orasını bilemem ancak kadronuza bakarsanız ciddi eksiklerinizin olduğu ve kadrodaki isimlerin çoğunun fiziksel özellikleri ön plana çıkan, mücadeleci ancak yetenek konusunda vasat isimlerden oluştuğunu görebilirsiniz.Bu yüzden Ersun Yanal,yüksek tempolu ve fiziksel oyunu tercih etmesi doğru denebilir.Ancak kadroyu daha iyi kullanması gerektiğine katılıyorum.

    Fanatik değilim, bunlar kendi düşüncelerimdir.Şu zamana kadar ana konunuza iki mesaj attım.Birincisi Digitürk play hesabımı ücretsiz bir şekilde Fenerli bir arkadaşla paylaşmak için bir diğeri ise Ali Koç seçildiğinde tebrik etmek için.Bunları belirtiyorum ki saçma sapan bir münakaşaya girmeyelim.

    Teknik direktör seçimi konusunda da realist düşünmek gerek.Gelebilecek iyi bir yabancı teknik adamı hemen harcayıp tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz diye düşünüyorum.Bu tarz teknik adamlar bütçe ister ve siz şu anda buna sahip değilsiniz.Aranan isim az maliyetle ince dokunuşlar yapabilecek, içeriden çözüm üretebilecek ve genç oyuncuları da as takıma çıkarabilecek bir isim olmalı.İsim belirtmek istemiyorum çünkü tepki göstereceğinize eminim ancak zikredilen isimlerden Emre B.- Volkan D. gibi bir denemeye giremeyecek kadar büyük bir camia Fenerbahçe,yine aynı şekilde Erol Bulut ismi geçiyor potansiyelli ancak defansif ağırlıklı bir hoca ve ilk deneyimi olacak bunun yerine Aykut Kocaman bile daha iyi tercih olur.Yine Alex ismini de okudum ve gereksiz bir macera olur.Sadece başkan kendine kalkan olarak ismini kullanabilir.Gelirse Hagi'nin bizdeki macerasından bile kötü sonuçlanabilir.Brezilya'dan oyuncu getirir klişesine bence hiç girmeyelim.Elini attığın adam iyi niyetle söylüyorum 5m euro'dan başlıyor.Daha az ücret ödersen potansiyel gereksizlere yenileri eklenir.En ideal isim Sergen Yalçın olabilirdi ancak kendisi Beşiktaş'a gitti.

    Son olarak Ali Koç'a değinmek istiyorum.Kendisinden beklentim Türk futbolu adına büyüktü ve bu konuda büyük hüsran yaşattığını ifade etmem gerek.Kendisi tam hazır olmadan başkanlığa aday olmuş.Gerek kendisinin gerekse taraftarı dinleyerek yaptığı yanlışlar pahalıya mal oldu.Kendisi sadece ekonomi ile ilgilenmeli ve Türk bir ismi transfer konusunda yetkilendirmeli ve yönetime veya yakınına "Futbolu bilen" isimleri almalı.Taraftarı dinlemeyi de acilen bırakmalı çünkü bizim insanımız futbolu değil sadece laf dalaşını seviyor.

    Ben Fenerbahçe'nin gidişatını karanlık görüyorum.Umarım bu çıkmazdan en az hasarla çıkarsınız.
    Not: Çok uzun olmuş,adettendir söyleyeyim.Bunu okuyan DH'li değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimurgFC -- 11 Mart 2020; 19:21:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • august landmesser kullanıcısına yanıt
    Daumun kurduğu sistemin zaman içerisinde özellikle aykutun gayretleriyle yozlaşması sebebiyle günümüze kadar geldi. Öncesinde denizli döneminde birşeyler yapmaya çalıştık uzun sürmedi. Daha öncesinde de parreira aykut gibi bir anlayışla şampiyon yapmıştı. Belki de aykut ondan etkilenmiş olabilir 'teknik direktör olarak'. Okan buruk zaten istesek bile gelmez muhtemelen bizim için en iyi seçenek erol bulut gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik direktör önerileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİZE FUTBOLCU AĞI GENİŞ BİR TD LAZIM, SONRA BU OYUNCUYU BEN İSTEMEMİŞTİM BAHANESİ OLMAMALI. Yani Daum gibi Daum brezilya aşığı bir adamdır mesela, gelen antrenörün de güney amerika bilgisi olması gerekir bence. Yetenekli ve ucuza uygun oyuncuyu ancak oradan buluruz. Avrupadan zor oluyor bu tip oyuncular.

    Tabi Erol Bulut'un antrenörlük dışında bize ne kazandıracak örneğin Daum gibi bize oyuncu bulabilir mi? Daum Alman olmasına rağmen Brezilya aşığı bir adamdır mesela. Ayrıca Tomas gibi bir adamı da getirmişti bize. Daha ilk maçı Gs derbisi olmasına rağmen çatır çatır top oynamıştı.

    Emre 'de takımdan gönderilmeli bize yarardan çok zararı olacak gibi geliyor bana. Eğer Td'lik niyeti varsa uzak dursun yoksa tamam.
  • Luceskunun oğlu gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.