Şimdi Ara

Tekneye Ses Sistemi Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene bir yelkenli aldık, bilenler için Oceanis 48.

Şimdi tekneyi karaya çıkarttık baya detaylı bir yenileme yapıyoruz. Dış mekan konusunda bir sıkıntım yok güverteye JBL marine stereo aldım, 2 ya da 4 tane de alpine ya da Bose marine speaker alıp güverte işini halledeceğim.

Ancak içerisi için daha farklı bir planım var. Şu anda içeride tavanda 4 tane hoparlör var, yerlerini değiştirmemek şartıyla speakerları değiştireceğim. Hali hazırda bu hoparlörlere ses araç teybinden gidiyor.

Aynı zamanda LED TV + Digiturk koyacağım. Yani hem dıijital hem analog çıkışa sahip olabileceğim. Ancak dijital çıkış çok önemli değil analog - RCA bağlantıda işimi görür.

Şimdi alacağım ürünler; 4 (ya da duruma göre 5 hoparlör) + 1 Araba Subwooferı + Medya Oynatıcı ya da Reciever + Amfi

Tekne elektriği 12V, ancak zaten LED TV ve digiturk için mecbur inverter koyacağım. Yine de toplayacağım ses sisteminin 12V ile çalışmasını tercih ederim ama çok zorsa yapacak bir şey yok.

Önümde iki seçenek var sistemi ya Stereo ya da Surround kuracağım. Tabiiki Digiturk ve TV'nin media playerını kullanıp Dolby sesler alabileceğim için stereo sistem istiyorum.

Hoparlör, amfi ya da subwwofer seçiminin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. 6 kanal bir sistem işime görecektir.

Burada asıl karar vermem gereken konu Reciever. Yani Tv + Digiturk ya da başka bir kaynaktan çıkan sesleri amfiye nasıl aktaracağım? Evde olsa kolay al bir A/V reciever iş bitsin. Ama teknede o gücü sağlamaya imkan yok, artı olarak A/V recievere ihtiyacım da yok.

Araba teybiyle sonuçta surround ses aktaramam. Dediğim gibi asıl sorun kaynaktan çıkan sesi anfiye aktarmak için nasıl bir cihaz koymalıyım? Tabii bu cihazın bluetooth bağlatısı da olursa tadından yenmez.

Yorumlarınızı bekliyorum ustalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 24 Şubat 2015; 17:06:57 >

• Teknede digiturk reciverin performansını merak ediyorum 6 ay sonra korozyon v.b

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz_Serdar D kullanıcısına yanıt
    Korozyondan kastınız çanak için mi? Daha önce 6 sene 37 cmlik aynı çanağı kullandım hiç bir problem yaşamadım, o yüzden koruma içinde takılıyorlar zaten.
  • [simage][/simage]çanak değil uydu alıcı benim merak ettiğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Aşağıdaki linkden Emre veya Osman Bey'e ulaşın yardımcı olurlar

Aktepe Elektronik
  • Güzel teknedir, iyi günlerde kullanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Delerıum
    Aktepe Sound maslakla daha önce aracıma taktırdığım navigasyon konusunda problem yaşadım, bir daha kendilerinden alışveriş yapmayı düşünmüyorum.

@altanpsx
    teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 25 Şubat 2015; 14:36:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto ses sistemi kurulum
    8 ay önce açıldı
    Araba ses sistemini eve kurma
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kayınpederimde Bavaria 42Cruiser var 13 metre civarında her sene en az bir hafta denize açılırız bana da bulaştırdı sağ olsun 3 senedir sertifikalı kaptan olarak ekipteki yerimi alıyorum oldukça keyifli bir hobi.. Oto subwoofer'ı kesinlikle tavsiye etmem sırf bu iş için bose'nin veya jbl'in marine serisi ürünleri var onlardan kullanın.. Yine havuzluk bölümü için kullanacağınız komponentlerin tekne kullanımına uygun ve dayanıklı ürünler olmaları gerekiyor aksi halde un ufak olurlar zamanla. Bose küpler tekne içi için çok tavsiye edilip idereten iş görseler de koaksiyel komponentlerin kullanıldığı bir sistem daha müzikal bir deneyim sunacaktır. Güneş paneli kullanıyor musunuz bilmiyorum ama elektronik ile teknede de çok içli dışlı iseniz mutlaka tavsiye ederim. 220v'un olmadığı yerlerde ilaç gibi.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    2 adet güneş paneli taktırıyoruz kıça.

Güverteye zaten büyük ihtimal bose ya da alpine water resistance alacağım. Ama içeriye karar veremiyorum.

• hocam konuyla hiç alakası yok ancak
    tekneye bayıldım çok güzelmiş güle güle kullanın
  • Ne yaparsanız yapın iyi markaların marine versiyonlarını kullanın derim ben uzun vade de sizin için daha iyi olucaktır.

Marka olarak rockford fosgate-focal-audison gibi markaların marine ürünleri bulunuyor yanılmıyorsam.

Not:95 senesinden beri denizde çalışan biri olarak yorumladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.