Şimdi Ara

Tek Modem Üzerinden Birden Fazla Bilgisayara Remote Desktop Portu Yönlendirmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
9.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herhangi bir yönlendirici özelliği olan bir modem ile bu modele bağlı 2 ve ya 3 bilgisayar için uzak masaüstü bağlantısı yapmak istediğim zaman 1. yerel ip ye 3389 vericek.. ikincisi yerel ip için Remote Desktop bağlantısına nasıl farklı bir port atarım ? Radmin e seçenek mevcut ama RD de nasıl bilmiyorum.

bir de uzak masa üstü penceresine ip adresi yazdıktan sonra ( 88.x.x.:port numarası ) şeklinde mi girilirr ?şuanda tek yönlendirmede sadece ip yazıp bağlanıyorum. aynı ip wan ip sinde iki makine olduğu zaman wan ip:port no olarak mı girmek gerekicek ? bilgilendirirseni mineetar olurum : )

• HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber

Bu kayıttan rdp portunu değiştirebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_34243655/mpage_1/key_Uzakmasaustu%2Csorunu//tm.htm#34270521

Buradaki konuda anlatmıştım yardımcı olabilir.
  • bu kadar uğraşmana gerek yok teamviwer programını kullanırsan portlara veya ip adreslerine ihtiyacın olmaz.
  • by mac teşekkür ederim.

bilgisyars sana da teşekkürler fakat Team Viewer işimi görmez karşı taraftan ulaşmak istediğim makinede birinin programı açıp şifreyi söylemesi gerek. annemin yapabileceğini sanmıyorum : )ben doğrudan ip numaramdan ve port numarasından ulaştığım makinede yerel kullanıcı hesabımla girebilmeliyim.
  • teamviewerda otomatik şifre ve windows açıldığında otomatik başlat seçeneği var
    elbette yapabilirsin arkdaşım

Tek Modem Üzerinden Birden Fazla Bilgisayara Remote Desktop Portu Yönlendirmek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 14 Kasım 2009; 0:55:55 >
  • iyiymiş : )
    peki süre kısıtlaması var mı ücretsiz sürümde ?

en son ayda 5 saatti uzun zaman oldu ullanmayalı.. sitesini bi kontrol edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSsPoOL

Arkadaşlar herhangi bir yönlendirici özelliği olan bir modem ile bu modele bağlı 2 ve ya 3 bilgisayar için uzak masaüstü bağlantısı yapmak istediğim zaman 1. yerel ip ye 3389 vericek.. ikincisi yerel ip için Remote Desktop bağlantısına nasıl farklı bir port atarım ? Radmin e seçenek mevcut ama RD de nasıl bilmiyorum.

bir de uzak masa üstü penceresine ip adresi yazdıktan sonra ( 88.x.x.:port numarası ) şeklinde mi girilirr ?şuanda tek yönlendirmede sadece ip yazıp bağlanıyorum. aynı ip wan ip sinde iki makine olduğu zaman wan ip:port no olarak mı girmek gerekicek ? bilgilendirirseni mineetar olurum : )

Yukarıdaki ifadenden modeminde port yönlendirme özelliği var gibi anlaşılıyor. Bu durumda router arkasındaki lokal bilgisayarların RDP portunu değiştirmene gerek yok. Diyelim ki birden fazla bilgisayar var. Router üzerinde port yönelendirmesini şu şekilde yapabilirsin. 3389 nolu portu birinci lokal bilgisayarın 3389 nolu portuna yönlendirirsin. Router üzerindeki 3390 nolu portu ikinci lokal bilgisayarın 3389 nolu portuna yönlendirisin. Router üzerindeki 3391 nolu portu üçüncü lokal bilgisayarın 3389 nolu portuna yönlendirisin. Bu şekilde istedğin kadar yönlendirme yapabilirsin.

Dışarıdan Remote Desktop yapmak istediğinde ise RDP penceresindeki ip kısmına "Wanip:PortNo" yazarak bağlanabilirsin. Yukarıdaki örneği ele alırsak ikinci bilgisayara bağlanmak için "xxx.xxx.xxx.xxx:3390" şeklinde yazacaksın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamda aradığım konu üstüne geldi peki şimdi ben programsız yapmak istiyorum Şimdi kullandığım xp yi 3389 nolu porta yönlendirip uzak masaüstü ile bağlanabiliyorum şimdi birde server 2003 yüklü makinam var onun içinde nat'a 3391 mi yazacağım bağlanırkende xxx.xxx.xxx.xxx:3391 ve :3389 mi yazacağım?
  • 2003 makinanda regeditten rdp portunu değiştiriceksin. baglanırken yazdıgın yeni portu yazp baglanıcaksn. 88.249.xx.xx:3391 gbi
  • Herhangi bir başka program kullanmadan, sadece Windows'un içinde yer alan Remote Desktop programı ile aşağıdaki resimde özetlendiği şekilde bağlanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foyaval -- 4 Aralık 2009; 16:10:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.