Şimdi Ara

Tek başıma eve çıkmak tecrübeliler içeri öğrenci içerir :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevigili dh okurları şuan üniversiteye hazırlanıyorum hedefime doğru ilerliyorum hedef pdr
    şimdi gelelim asıl meseleye
    şuanda kayseride alilenle yaşıyorum üniversiteyi bulunduğum ildeki erciyes üniversitesini seçersem eğer aylık 1000 lira gibi bir gelirim olacak burs + çalışma ile neyse şuanda 3 katlı bir evde oturuyoruz ve oturduğumz evde en üstte teras kat var onun altındaki dairede şuanda ailemle yaşıyorz teras 3 odalı ve kocaman bir balkonu var barbekü felan var yazın biz kardeşimle terasta kalıyoruz şimdi ben kayseride okuyup teras kata normal bir ev gibi herşeyi alıp yerleşirsem kira gibi bir derdim olmayacak ayrıca faturada alt katla yansıyor aileme :) artı olarak şuan dersaneye gibip gelirken babamın arabasını kullanıyorm kayseride kalrsam yine üni gidiş gelişte kullanacağım sizce bu imkanlardan yararlanıp kayseride ailemin üst kayçtındaki dairede yaşayıp araba ile gidip gelwmwk mi yoksa ankara izmir vb illerde yurtta yaşamak mı ?

Bir takım eşyalar zaten mevcut 2000 lira gibi bir para ile teras katı a dan z ye oturulur hale getirmiş oluyorm sizce hangisi daha mantıklı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• APPY038 kullanıcısına yanıt
    İzmir,ankara oluyorsa istanbulda okumak tabikide.Hem hayatı öğrenirsin hem de bu yerlerdede eve arkadaşlarınla çıkabilirsin.Hatta çabuk kaynaşırsan 2. Dönem başında eve çıkarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dışarıda okumak insana çokvşey katıyor ama çok şeyde götürüyor...kazık ye ye olgunlaşıyorsun mesela..bana sorarsan tercihi kendin yap...her ikisi de avantajlı...ben olsam ailemin yanında kalırdım...ama kalmadım istanbula geldim pişman mıyım ? evet...ama ailemin yanında kalsaydım da dışarıda okumadıgım için pişman olacaktım..hangisini seçersen seç,illa pişmanlık oluyor yani
  • Banada kayseride kalmak mantıklı geliyr özellikle araba faktörü etkili kalmamda :)

• Ailen ile bir derdin yok, şehir ile ilgili bir derdin yok. Bu imkanları bırakma. İstanbul'a da gitsen sana ancak dert, sıkıntı olacak. Kiralar çok arttı, burada hayatı yaşayamayacaksın. Akarız, koparız, boğaz, Beyoğlu, o, bu, şu. Öyle değil. PDR, her yerde PDR. Sonuç olarak başka bir şehre de gitsen Türkçe dilinde eğitim göreceksin. Kendini geliştirebildiğin müddetçe diğerlerinden öndesin, bunun ilk ve tek faktörü de motivasyondur. O ilde de senin motivasyonunu düşürecek herhangi bir etken yok. 4 sene boyunca aklında yalnızca günlük güncel yaşamın ve derslerin olsun. Başka şehirler, ancak tatil için oraya gidince güzel.
  • APPY038 kullanıcısına yanıt
    Çalış Ankara İstanbul veya izmir kazan. Üniversite önemli bence senin Bölümünde. Ama sakın mutlaka şehir dışı Olmalı diye kendini şartlama. Getirisi de olur götürüsü de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Ailen ile bir derdin yok, şehir ile ilgili bir derdin yok. Bu imkanları bırakma. İstanbul'a da gitsen sana ancak dert, sıkıntı olacak. Kiralar çok arttı, burada hayatı yaşayamayacaksın. Akarız, koparız, boğaz, Beyoğlu, o, bu, şu. Öyle değil. PDR, her yerde PDR. Sonuç olarak başka bir şehre de gitsen Türkçe dilinde eğitim göreceksin. Kendini geliştirebildiğin müddetçe diğerlerinden öndesin, bunun ilk ve tek faktörü de motivasyondur. O ilde de senin motivasyonunu düşürecek herhangi bir etken yok. 4 sene boyunca aklında yalnızca günlük güncel yaşamın ve derslerin olsun. Başka şehirler, ancak tatil için oraya gidince güzel.

Hmm gerçekten güzel cevap istanbula 2 kere gezmek için gittim gerçekten mükemmel bir şehir bu yazda gitmeyi planlıyorum :) pdr sonuçta öğretmen olacaksın aslında psikolojide düşünebilirim erciyes ünide yok psikoloji pdr ise öğretmn olunca mezun olduğun okula göre maaş almıyosn sonuçta bizim odtü mezunu matçıda diğer ünilerden mezun matçılarla aynı alıyorlar sonuç olarak ben yaşam olarak değerlendirilmesi istemiştim sizin cevabını tam oldu tşk :) artık yaz dan yaza ist ankara gibi büyük illeri gezerim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul'a aşık kalabilmek için İzmir'de yaşayan bir kadın sanatçımız vardı. Türk televizyonlarında gördüğün birçok kişi, Ankara'da ikamet ediyor olsalar dahi bırakmazlar orayı ve İstanbul'a yalnızca iş için gelirler. Yani İstanbul kral, diğerleri çöp gibi bir şey yok ortada. Samsun'a da gitsen, dibinde deniz var. Oradaki insanlar bile İstanbul insanına kıyasla daha da mutlular. İzmir'deki insan, İstanbul'a gelince kendi şehrini arar. O sebeple eski püskü zırvalıklara kanmayın. En iyisi ve en doğrusu yaşadığın yerde kalmandır. İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla; senin sene sonunda, yaz aylarında kendine biçtiğin hediye ve jestin olsun.
  • Aslında bende Kayseride yaşamayı düşünüyordum ama fikir almak açısından sordum iyide oldu olursa ki öğretmen olunca zaten il il gezecem :D hatta üst katdaki dairem için gerekli plnaların listesini hazırladım herşey hazır geriye çalışmak kalıyor :)
    Tik olanlardan evde var
    Terasta 3 oda var bunlardan birini mutfak yapacağım onu ise koçtaçtan 350-400 liraya mutfak dolabı var ondan alırım :)
     Tek başıma eve çıkmak tecrübeliler içeri öğrenci içerir :)

• boşver burdakileri ailenin yanında oku vezir ol yoksa başka şehire rezil olursun istanbulun insanları gerçekten çok kötü ben keşke ailemle kalsaydım ütü derdin falan olmuyo yemek derdin çamaşır yıkma derdin bana hiç tecrübe katmadı sehir dışı sadece agresif yaptı sürekli kavga ediyorum en son başıma bisey gelecek sakın şehir dışına çıkma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saka misin kesinlikle İzmir.

Bir daha hayatin boyunca kayseriye donmek istemezsin.

• kesinlikle ailenin yanında kal yemek bulasık ütü hepsi ayrı bi sıkıntı
    istanbulda kiralar cok pahalı ankara da istanbuldan sonra büyük şehir gibi gelmiyor insana
  • İstanbul'da oku da hayattan soğu.
  • önce üniversiteyi kazan.
  • Bana sorsalar ben öğrenciliğin zevki arkadaşlarınla yaşadığın sefalettir derim hocam. Herkesin güzel günleri olur veya şöyle diyeyim ailenizin yanında şimdiye kadar gerçek anlamda yokluk çekmediniz babanız gerektiği yerde kendi boğazından kısıp size yedirdi. En azından bana öyle oldu. Orda kalmaya devam etseydim hayat toz pembe gelmeye devam edecekti eminim. Şuan ailemden çok uzakta okuyorum otobüsle tam gün yol sürüyor neredeyse. Burda cebimde 10 lira ile 10 gün gezdiğimde oldu 200 lirayı 1 gecede harcadığımda oldu. Hepsinide iyiki yapmışım. Herşey bana farklı bir bakış kazandırdı.

Parasızlık meselesine gelince ihtiyacınız olduğunu siz söylemeye çekinseniz bile cebinize cüzdanındaki tüm parayı koyan arkadaşlarınız olacak illa ki. O güzel insanlarla tanışmak için bir süre para sıkıntısı çekmeye razı olursunuz eminim. Çünkü para her zaman kazanılabilir fakat gerçek dost sizi varlıklı zamanınızda gelip bulacak birşey değildir.

• Ailen rahat 3bin uzeri yollarsa keyifli olur.
    2vin yollarsa yine iyidir
    1500 e normali bulursun
    1000 e ucu ucuna
    500 e zor
    250 dusunmuyorum sadece ulasim ve yemek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EL_NINO

kesinlikle ailenin yanında kal yemek bulasık ütü hepsi ayrı bi sıkıntı
    istanbulda kiralar cok pahalı ankara da istanbuldan sonra büyük şehir gibi gelmiyor insana

Yok hocam okumadınız herhalde ben ailemin oturduğu dairenin üst katında tek başıma oturacağım arada kardeşim gelir akşamları pc oynarz ya da ben aşşağı inerim çok sıkılırsam arkadslarm var gelir birkaç gün kalırlar bende yani ayrı olack bnm kaldığım daire :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.