Şimdi Ara

Ted yazılım nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet nasıldır bu üniversite ve neden yazılımda bu kadar az üni var?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Yaşar ve Çankaya'yı çok bilmiyorum ama TEDÜ Yazılım ilk 30 bin içinde olup dışarıdan gelecekseniz daha da mantıklı olabilir çünkü tam burs durumunda ek olarak kendi yurtlarında yemek dahil bedava konaklama veriyorlar. Dışarıdan gelecek biri için barınma artık çok daha öncelikli olabileceği için bunu en baştan belirtmek istedim.


    (2023 Güncellemesi 3'ü okuyun) Hocalar ilgili insanlar. Yazılım mühendisliği bölüm başkanı da ayrıca bölümü geliştirmek için uğraşıyor. Öğrencilerin isteklerine yanıt vermeye çalışan biri. Hocalar (bölümden 4 hocayla bölüm dışından 3 hocayla) maillerinize genelde dönüyorlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ayrıca yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği aynı hocaları ortak paylaşıyorlar. Okul normalde TÜBİTAK projelerine de önem veriyor ama okulda her hoca araştırmalara aynı şekilde önem vermiyor bunun farkında olun. Ayrıca okul daha yüksek lisans programını bile 10 yıl sonra açabildi. Akademik araştırma sıralamaları için kötü olsa da isteyen bunu son sene dışında ilgili hocalarla proje geliştirmeye çalışarak bunu değerlendirebilir. Bu yıl bu konuda yaşadığım en büyük sıkıntı muhtemelen kalkülüs 2 hocalarında oldu. Yeni aldıkları hocaların ders anlatımı iyi değildi. Kalkülüs 1'de şansınız tutarsa Bilkent'te de çalışan özverili bir hocamız var. Fizikte okulun asıl hocası Bilkent kökenli, bize giren saat ücretli hocamızsa ODTÜ Fizik'ten geliyordu. İyi biri olsa da anlatımı sıkıcı gelebilir. Dersime giren 2 bilgisayar mühendisliği hocası içinse diyebileceklerim: İngilizceleri yeterince iyidi, slaytların üstüne birkaç şey ekleyebiliyorlardı, kodlardan örnekler gösterdikleri de oluyordu. Ama beklentilerinizi çok yüksekte tutmayın.


    (2023 Güncellemesi 2'yi okuyun) Öğrenci kitlesi çoğunlukla ufuk açan insanlardan oluşmasa da felaket kötü de değiller. Ki Yazılım dışındaki bölümler Mühendislik Programları adı altında aldığından 1. Sınıfta Java'dan cayanlar diğer mühendisliklere kaydığından en azından Bilgisayar Mühendisliğinde birazcık daha ilgili tipler kalıyor. Tabi topluluk etkinlikleri konusunda mühendislik toplulukları herkesi tatmin etmeyebilir. IEEE fazla aktif olamıyor. Okulda ACM oluşumu yok. IAESTE fazla iş yapmıyor. Google DSC parlayıp söndü. ALECTED iyi başladı, elektronik ve mekanik ilgini çekerse bulaşılabilir ama şimdi işler bi tık kötü. Onun haricinde proje çıkartan ekipler genelde kendi arkadaş çevreleriyle projeler çıkartıyor ve bunlar okulda proje takımı kültürü oluşmasına pek katkıda bulunamıyor. Yine de çoğunluk ilgisiz gözükse bile belli konularda ilgili insan bir şekilde bulabiliyorsun. Ama sayıları çok değiller elbette.


    Okulun konumu çok iyi. Ankaray Kolej durağının dibinde. Kızılay Meydanı'na yürüyerek 10 dk'da ulaşabilirsin. Öğle aralarında Kızılay civarında pek çok yerde yeme imkanın var. Ayrıca bu başka etkinliklere katılmayı da kolaylaştırıyor. Diğer üniversite kulüplerinin etkinliklerine mi katılacağın yoksa sinemaya mı gideceğin artık sana kalmış bir durum. Ama aynı zamanda okul küçük de. Normalde 1930'lardan kalma TED Ankara Koleji binalarında olacaksınız. Bazı binaları direkt tarihi mimari eser olarak koruma altında. Ama üniversiteye dönüştürülürken tüm binaları modernize edildi. Ve bence dar alanını kullanmakta fena iş çıkarmıyor. Yine de ODTÜ'deki Hacettepe'deki genişliği hatta Çankaya'daki kadar bile bir kampüs bulamayacağınız kesin. Ama Ankara'nın en eski bölgelerinden birinde şehir üniversitesi olacağız diyince sonuç bu. Üniversitenin yakın gelecekte Çankaya Belediyesi otoparkını veya onkoloji hastanesini hatta Kurtuluş Parkını yutamayacağı da kesin. Kampüs konusunda pek beklentide olmayıp şehrin kalbinde olmakta teselli bulmaya bakın diyebilirim sadece.


    (2023 Güncellemesi 1'i okuyun) Son olarak üniversite ile ilgili pek bahsedilmeyen ama girenin bilmesi gereken şöyle bir olay var. Normalde ilk 2 yılınızda 5 tane common core dersi almanız gerekiyor. Art, Literature, Humanities, Social Sciences ve Natural Sciences olmak üzere. Yani kendinizi bir dönem Psikoloji, bir dönem Görsel Sanatlar, bir dönem Antik Tarih dersi alırken bulabilirsiniz. Bence kötü bir fikir değil, bu sayede diğer fakültelerin hocalarını da tanımış oluyorsunuz ama bu konsept herkese göre olmayabilir, vakit kaybı olarak görebilirsiniz. Bir diğer bilmeniz gereken ve genelde bahsedilmeyen şey de Fizik 2'nin (PHYS106) burada Natural Sciences common core'u olması ve Fizik 1'in (PHYS105) bizde diğer üniversitelerdeki Fizik 1 ve Fizik 2'deki birkaç başlığın karışımı olması. Yani ilk dönem Dinamik ve Elektriğin başını görürken 2. dönem (seçerseniz) Dinamiğin kalanını, manyetizmayı ve termodinamiğin temel yasalarını görüyorsunuz. Fiziği gereksiz buluyorsanız bu sizin için bir artı olabilir ama yatay geçiş planınız varsa fizik derslerini okutma konusunda bunu da göz önünde bulundurun derim. Onun haricinde normalde 3. ve 4. sınıfta yan dalın ufaltılmışı bir ek dal yapma zorunluluğu da vardı ama bu yıldan itibaren artık bu kaldırılıyor. Bu nedenle ona değinmeyeceğim. Common Core derslerinin listesinin PDF linkini aşağıya koydum.


    Edit 1: Yazılım Mühendisliği'nin Erasmus'ta hiçbir anlaşması yok. Anlaşma yapılmaya çalışılsa da size yetişmeyebileceğini hesaba katın ve Mühendislik Programlarının sıralaması daha yakın olup Bilgisayar'da 5 Erasmus anlaşması olduğu için (Bu konuda hevesiniz varsa bizde rekor Endüstri Mühendisliğinde 15 civarı olacaktı) oraya yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.


    Edit 2: (2023 Güncellemesi 4'ü de okuyun) Yazılım Mühendisliği'nde 3. Sınıftan itibaren 4 farklı track sunma hayalleri var ama bu trackler yavaş yavaş açılacak. Ayrıca liberal eğitim sağolsun devlet okullarından bile fazla öğrenci Bilgisayar+Yazılım Mühendisliğinde (bu sayede İnşaat Mühendisliğinde kişi başına 1 hoca düşüyor ya da Makine Mühendisliğinde kişi başına 1 laboratuvar düşüyor :D) olduğundan okul yeni hoca da arıyor. Eğer bölüm sitesine girdiğinizde tracklerden ilginizi çeken varsa açılıp açılmayacağı hakkında direkt bölüm başkanına sormanızı tavsiye ederim. Tabi 2-3 yıl içinde işler aksine çok daha oturmuş da olabilir ben güncel durumu söylüyorum.


    2023 Güncellemesi 1: Ortak çekirdek diye bir şey artık yok. Yeni gelenler sadece TEDU ve LIBE dersleri alıyor ve bu konuda ders seçim şansınız artık yok. Üstelik artık ek dal olayı da kalktı. Yan dal konusunda fakülte ayrımı yok ama ek dal ve ortak çekirdek diye bir şeyin olmadığını bilerek tercih yapmanız yararınıza olur.


    2023 Güncellemesi 2: Siber Güvenlik Topluluğu da kuruldu. IEEE aynı devam ediyor. Google DSC bu yıl yeni yönetimi sayesinde biraz daha aktifti yine game jam düzenleyebildiler. Benim içinde bulunduğum ALECTED'se bu yıl ilk defa Fransa'da Shell Eco-Marathon'a katılabildi. Sonuç pek iyi olmadı tabi ama yine de bu yıl Ankara'dan katılabilen tek üniversite olmak da bir şeydir. Seneye çip tasarlama yarışmasına katılabilmek için de planlar var ama plana göre tercih yapılmaz elbette. Yapay Zeka Topluluğu da galiba seneye kurulacak.


    2023 Güncellemesi 3: Bunu yazdıktan sonra Yazılım Mühendisliği bölümünden de 2 hoca gitti. Yeni gelen 1 hoca fena değil ama şu an olan alımlar genelde yazılım mühendisliğine daha fazla odaklanıyor. Bu okulda okuyup bilgisayar donanımı üzerine çalışma beklentisindeyseniz bu konuda iyi bir yer değil bunu söyleyebilirim. Ve Yazılım Mühendisliği sitesinde gözüken Orkunt Sabuncu 2021'den beridir bu okulun kadrosunda değil. Haydar Çukurtepe de 2022'den beridir kadroda yok. Hele yüksek lisans için bu yazıyı okuyorsanız yüksek lisans sitesinde gözüken hocaların yarısı okulda yok. Bu konuda Bilgisayar Mühendisliğinin sitesi daha güncel. Yazılım Mühendisliği sitesine yeni hocalar eklense de eskileri silmeyi unutuyorlar. Bilginiz olsun. Okuldaki numunelik iyi profesörün çalışma alanları da bilgisayar grafikleri ve bilgisayarda görü üzerine. Bilgisayar grafikleri üzerine çalışmayı düşünüyorsanız faydanıza olabilir. Yapay zeka derslerini veren hocalar bir şeyler biliyor ama bilgileri çok da güncel sayılmaz. O açıdan çalışmak istediğiniz alana göre Bilgisayar veya Yazılım bölümlerini seçmeniz ya da bu okulu seçip seçmeyeceğinize ona göre karar vermeniz yararınıza olur.


    2023 Güncellemesi 4: Yazılım Mühendisliğinde 4 farklı track'ten 2'si açıldı diye biliyorum. Onun için saat ücretli hoca getirme ve yeni kadrolu hoca alma süreci devam ediyor. Siber Güvenlik kısmında şimdilik çok sorun yok gibi. Yapay Zeka ve Veri Bilimi kısmı da başladı diye biliyorum. 2 dersi açmışlardı diğer 2'sini de gelecek seneye bir şekilde yetiştirebileceklerini tahmin ediyorum. Yazılım Örüntüleri gibi şeyler için yeni hoca alındı ama o yeni hoca tüm derslere yetişebilecek mi emin değilim. Bu konulara biraz daha uzak 2. bir hocanın da yardımına ihtiyaçları olabilir. Bilgisayar Görüsü konusunda elde iyi bir hoca var ama o da araştırma yapabilmek için ders yükünü arttırmamaya çalışıyor. Bu durumda bunu nasıl çözebilecekler zaman gösterecek.


    ortak_cekirdek_2_1.pdf (tedu.edu.tr)


    Bir sorunuz olursa bana özelden yazabilirsiniz. (edit: Özelden yazdıklarınıza DH Forum bu yıl dönmeme izin vermiyor. Buraya da pek uğrayamadığım için eğer bana ulaşmak isterseniz alpherustr07@hotmail.com'a e-posta gönderirseniz 1-2 gün içinde dönmeye çalışırım) Foruma girmeyi unutmazsam cevaplamaya çalışırım. Umarım faydalı olmuştur.


    Tercih sürecinde şimdiden hepinize kolaylıklar.

    Yapay Zekanın Yanıtı

    TED Yazılım Mühendisliği: Kapsamlı Bir Kılavuz

    TED Yazılım Mühendisliği, TED Üniversitesi'nin saygın Mühendislik Fakültesi tarafından sunulan prestijli bir lisans programıdır. Yazılım mühendisliğinde sağlam bir temele sahip, son derece yetkin ve sektörde rekabetçi mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

    Programın Öne Çıkan Özellikleri

    TED Yazılım Mühendisliği programı, şunları içeren kapsamlı bir müfredat sunmaktadır:

    • Yazılım geliştirme süreçleri ve metodolojileri
    • Veri yapıları ve algoritmalar
    • Yazılım tasarımı ve mimarisi
    • Veritabanı yönetimi
    • Bulut bilişim
    • Yapay zeka ve makine öğrenimi

    Program, öğrencilerin karmaşık yazılım sistemleri tasarlamalarına, geliştirmelerine ve bakımını yapmalarına olanak tanıyan son teknoloji laboratuvarlarla desteklenmektedir.

    TED Yazılım Mühendisliği Mezunlarının Kariyer Olanakları

    TED Yazılım Mühendisliği mezunları, yazılım geliştirme, veri analizi, bulut bilişim ve yapay zeka gibi çeşitli alanlarda yüksek talep görmektedir. TED'in sağlam akademik itibarı, mezunların sektörün önde gelen kuruluşlarında prestijli pozisyonlara yerleşmelerine yardımcı olmaktadır.

    TED Yazılım Mühendisliği Hakkında Yorumlar

    TED Yazılım Mühendisliği programı, öğrenciler, mezunlar ve sektör uzmanları tarafından sürekli olarak övülmektedir. TED'in seçkin öğretim kadrosu, öğrencilere kişiselleştirilmiş rehberlik ve destek sağlamasıyla bilinmektedir. Mezunlar, programın sektörde başarılı kariyerler için onlara sağlam bir temel sunduğunu vurgulamaktadır.

    TED Üniversitesi'nin Repütasyonu

    Ankara'da yer alan TED Üniversitesi, Türkiye'nin en prestijli özel üniversitelerinden biridir. Mühendislik, işletme ve sosyal bilimler alanlarındaki yüksek öğretim kalitesiyle tanınır. TED'in uluslararası alanda tanınan akademik programları, öğrencilere küresel bir perspektif ve rekabet avantajı kazandırmaktadır.

    TED Yazılım Mühendisliği programı, yazılım mühendisliği alanında kariyer yapmayı hedefleyen öğrenciler için mükemmel bir seçimdir. Programın sağlam müfredatı, son teknoloji laboratuvarları ve saygın öğretim kadrosu, öğrencilere başarılı ve ödüllendirici bir kariyer için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktadır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ted üniversitesi ne lan lise mi bu

  • Ted var yaşar var yazılım da üni yok cidden olsa nile diğerleri çok yüksek 38k falan çankaya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lovecraftianism kullanıcısına yanıt
    Ted yaşar çankaya yazılım da bunlar olabilir gibi duruyor sizce hangisi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim okulun karşısı ve kizilayda bulunan bir okul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lovecraftianism kullanıcısına yanıt
    Sıralama olarak çankaya en geride ama

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam bu tür bölümler zaten aman aman okul fark eden bölümler değil, yine size kalmış bi alan bu. ben yerinizde olsam burs imkanına ve sosyal imkanlara önem verirdim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • titeuf kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında tanıdık olan bir yazılım müh. Babamın arkadaşı var ordan iş imkanı olursa diye düşünüyorum burda 1.5 2k alsam yeter mis gibi olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yazılım işini ortalama yapan birine bile kazandırıyor hocam. işte iyi olursanız baya kazanırsınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaşar ve Çankaya'yı çok bilmiyorum ama TEDÜ Yazılım ilk 30 bin içinde olup dışarıdan gelecekseniz daha da mantıklı olabilir çünkü tam burs durumunda ek olarak kendi yurtlarında yemek dahil bedava konaklama veriyorlar. Dışarıdan gelecek biri için barınma artık çok daha öncelikli olabileceği için bunu en baştan belirtmek istedim.


    (2023 Güncellemesi 3'ü okuyun) Hocalar ilgili insanlar. Yazılım mühendisliği bölüm başkanı da ayrıca bölümü geliştirmek için uğraşıyor. Öğrencilerin isteklerine yanıt vermeye çalışan biri. Hocalar (bölümden 4 hocayla bölüm dışından 3 hocayla) maillerinize genelde dönüyorlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ayrıca yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği aynı hocaları ortak paylaşıyorlar. Okul normalde TÜBİTAK projelerine de önem veriyor ama okulda her hoca araştırmalara aynı şekilde önem vermiyor bunun farkında olun. Ayrıca okul daha yüksek lisans programını bile 10 yıl sonra açabildi. Akademik araştırma sıralamaları için kötü olsa da isteyen bunu son sene dışında ilgili hocalarla proje geliştirmeye çalışarak bunu değerlendirebilir. Bu yıl bu konuda yaşadığım en büyük sıkıntı muhtemelen kalkülüs 2 hocalarında oldu. Yeni aldıkları hocaların ders anlatımı iyi değildi. Kalkülüs 1'de şansınız tutarsa Bilkent'te de çalışan özverili bir hocamız var. Fizikte okulun asıl hocası Bilkent kökenli, bize giren saat ücretli hocamızsa ODTÜ Fizik'ten geliyordu. İyi biri olsa da anlatımı sıkıcı gelebilir. Dersime giren 2 bilgisayar mühendisliği hocası içinse diyebileceklerim: İngilizceleri yeterince iyidi, slaytların üstüne birkaç şey ekleyebiliyorlardı, kodlardan örnekler gösterdikleri de oluyordu. Ama beklentilerinizi çok yüksekte tutmayın.


    (2023 Güncellemesi 2'yi okuyun) Öğrenci kitlesi çoğunlukla ufuk açan insanlardan oluşmasa da felaket kötü de değiller. Ki Yazılım dışındaki bölümler Mühendislik Programları adı altında aldığından 1. Sınıfta Java'dan cayanlar diğer mühendisliklere kaydığından en azından Bilgisayar Mühendisliğinde birazcık daha ilgili tipler kalıyor. Tabi topluluk etkinlikleri konusunda mühendislik toplulukları herkesi tatmin etmeyebilir. IEEE fazla aktif olamıyor. Okulda ACM oluşumu yok. IAESTE fazla iş yapmıyor. Google DSC parlayıp söndü. ALECTED iyi başladı, elektronik ve mekanik ilgini çekerse bulaşılabilir ama şimdi işler bi tık kötü. Onun haricinde proje çıkartan ekipler genelde kendi arkadaş çevreleriyle projeler çıkartıyor ve bunlar okulda proje takımı kültürü oluşmasına pek katkıda bulunamıyor. Yine de çoğunluk ilgisiz gözükse bile belli konularda ilgili insan bir şekilde bulabiliyorsun. Ama sayıları çok değiller elbette.


    Okulun konumu çok iyi. Ankaray Kolej durağının dibinde. Kızılay Meydanı'na yürüyerek 10 dk'da ulaşabilirsin. Öğle aralarında Kızılay civarında pek çok yerde yeme imkanın var. Ayrıca bu başka etkinliklere katılmayı da kolaylaştırıyor. Diğer üniversite kulüplerinin etkinliklerine mi katılacağın yoksa sinemaya mı gideceğin artık sana kalmış bir durum. Ama aynı zamanda okul küçük de. Normalde 1930'lardan kalma TED Ankara Koleji binalarında olacaksınız. Bazı binaları direkt tarihi mimari eser olarak koruma altında. Ama üniversiteye dönüştürülürken tüm binaları modernize edildi. Ve bence dar alanını kullanmakta fena iş çıkarmıyor. Yine de ODTÜ'deki Hacettepe'deki genişliği hatta Çankaya'daki kadar bile bir kampüs bulamayacağınız kesin. Ama Ankara'nın en eski bölgelerinden birinde şehir üniversitesi olacağız diyince sonuç bu. Üniversitenin yakın gelecekte Çankaya Belediyesi otoparkını veya onkoloji hastanesini hatta Kurtuluş Parkını yutamayacağı da kesin. Kampüs konusunda pek beklentide olmayıp şehrin kalbinde olmakta teselli bulmaya bakın diyebilirim sadece.


    (2023 Güncellemesi 1'i okuyun) Son olarak üniversite ile ilgili pek bahsedilmeyen ama girenin bilmesi gereken şöyle bir olay var. Normalde ilk 2 yılınızda 5 tane common core dersi almanız gerekiyor. Art, Literature, Humanities, Social Sciences ve Natural Sciences olmak üzere. Yani kendinizi bir dönem Psikoloji, bir dönem Görsel Sanatlar, bir dönem Antik Tarih dersi alırken bulabilirsiniz. Bence kötü bir fikir değil, bu sayede diğer fakültelerin hocalarını da tanımış oluyorsunuz ama bu konsept herkese göre olmayabilir, vakit kaybı olarak görebilirsiniz. Bir diğer bilmeniz gereken ve genelde bahsedilmeyen şey de Fizik 2'nin (PHYS106) burada Natural Sciences common core'u olması ve Fizik 1'in (PHYS105) bizde diğer üniversitelerdeki Fizik 1 ve Fizik 2'deki birkaç başlığın karışımı olması. Yani ilk dönem Dinamik ve Elektriğin başını görürken 2. dönem (seçerseniz) Dinamiğin kalanını, manyetizmayı ve termodinamiğin temel yasalarını görüyorsunuz. Fiziği gereksiz buluyorsanız bu sizin için bir artı olabilir ama yatay geçiş planınız varsa fizik derslerini okutma konusunda bunu da göz önünde bulundurun derim. Onun haricinde normalde 3. ve 4. sınıfta yan dalın ufaltılmışı bir ek dal yapma zorunluluğu da vardı ama bu yıldan itibaren artık bu kaldırılıyor. Bu nedenle ona değinmeyeceğim. Common Core derslerinin listesinin PDF linkini aşağıya koydum.


    Edit 1: Yazılım Mühendisliği'nin Erasmus'ta hiçbir anlaşması yok. Anlaşma yapılmaya çalışılsa da size yetişmeyebileceğini hesaba katın ve Mühendislik Programlarının sıralaması daha yakın olup Bilgisayar'da 5 Erasmus anlaşması olduğu için (Bu konuda hevesiniz varsa bizde rekor Endüstri Mühendisliğinde 15 civarı olacaktı) oraya yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.


    Edit 2: (2023 Güncellemesi 4'ü de okuyun) Yazılım Mühendisliği'nde 3. Sınıftan itibaren 4 farklı track sunma hayalleri var ama bu trackler yavaş yavaş açılacak. Ayrıca liberal eğitim sağolsun devlet okullarından bile fazla öğrenci Bilgisayar+Yazılım Mühendisliğinde (bu sayede İnşaat Mühendisliğinde kişi başına 1 hoca düşüyor ya da Makine Mühendisliğinde kişi başına 1 laboratuvar düşüyor :D) olduğundan okul yeni hoca da arıyor. Eğer bölüm sitesine girdiğinizde tracklerden ilginizi çeken varsa açılıp açılmayacağı hakkında direkt bölüm başkanına sormanızı tavsiye ederim. Tabi 2-3 yıl içinde işler aksine çok daha oturmuş da olabilir ben güncel durumu söylüyorum.


    2023 Güncellemesi 1: Ortak çekirdek diye bir şey artık yok. Yeni gelenler sadece TEDU ve LIBE dersleri alıyor ve bu konuda ders seçim şansınız artık yok. Üstelik artık ek dal olayı da kalktı. Yan dal konusunda fakülte ayrımı yok ama ek dal ve ortak çekirdek diye bir şeyin olmadığını bilerek tercih yapmanız yararınıza olur.


    2023 Güncellemesi 2: Siber Güvenlik Topluluğu da kuruldu. IEEE aynı devam ediyor. Google DSC bu yıl yeni yönetimi sayesinde biraz daha aktifti yine game jam düzenleyebildiler. Benim içinde bulunduğum ALECTED'se bu yıl ilk defa Fransa'da Shell Eco-Marathon'a katılabildi. Sonuç pek iyi olmadı tabi ama yine de bu yıl Ankara'dan katılabilen tek üniversite olmak da bir şeydir. Seneye çip tasarlama yarışmasına katılabilmek için de planlar var ama plana göre tercih yapılmaz elbette. Yapay Zeka Topluluğu da galiba seneye kurulacak.


    2023 Güncellemesi 3: Bunu yazdıktan sonra Yazılım Mühendisliği bölümünden de 2 hoca gitti. Yeni gelen 1 hoca fena değil ama şu an olan alımlar genelde yazılım mühendisliğine daha fazla odaklanıyor. Bu okulda okuyup bilgisayar donanımı üzerine çalışma beklentisindeyseniz bu konuda iyi bir yer değil bunu söyleyebilirim. Ve Yazılım Mühendisliği sitesinde gözüken Orkunt Sabuncu 2021'den beridir bu okulun kadrosunda değil. Haydar Çukurtepe de 2022'den beridir kadroda yok. Hele yüksek lisans için bu yazıyı okuyorsanız yüksek lisans sitesinde gözüken hocaların yarısı okulda yok. Bu konuda Bilgisayar Mühendisliğinin sitesi daha güncel. Yazılım Mühendisliği sitesine yeni hocalar eklense de eskileri silmeyi unutuyorlar. Bilginiz olsun. Okuldaki numunelik iyi profesörün çalışma alanları da bilgisayar grafikleri ve bilgisayarda görü üzerine. Bilgisayar grafikleri üzerine çalışmayı düşünüyorsanız faydanıza olabilir. Yapay zeka derslerini veren hocalar bir şeyler biliyor ama bilgileri çok da güncel sayılmaz. O açıdan çalışmak istediğiniz alana göre Bilgisayar veya Yazılım bölümlerini seçmeniz ya da bu okulu seçip seçmeyeceğinize ona göre karar vermeniz yararınıza olur.


    2023 Güncellemesi 4: Yazılım Mühendisliğinde 4 farklı track'ten 2'si açıldı diye biliyorum. Onun için saat ücretli hoca getirme ve yeni kadrolu hoca alma süreci devam ediyor. Siber Güvenlik kısmında şimdilik çok sorun yok gibi. Yapay Zeka ve Veri Bilimi kısmı da başladı diye biliyorum. 2 dersi açmışlardı diğer 2'sini de gelecek seneye bir şekilde yetiştirebileceklerini tahmin ediyorum. Yazılım Örüntüleri gibi şeyler için yeni hoca alındı ama o yeni hoca tüm derslere yetişebilecek mi emin değilim. Bu konulara biraz daha uzak 2. bir hocanın da yardımına ihtiyaçları olabilir. Bilgisayar Görüsü konusunda elde iyi bir hoca var ama o da araştırma yapabilmek için ders yükünü arttırmamaya çalışıyor. Bu durumda bunu nasıl çözebilecekler zaman gösterecek.


    ortak_cekirdek_2_1.pdf (tedu.edu.tr)


    Bir sorunuz olursa bana özelden yazabilirsiniz. (edit: Özelden yazdıklarınıza DH Forum bu yıl dönmeme izin vermiyor. Buraya da pek uğrayamadığım için eğer bana ulaşmak isterseniz alpherustr07@hotmail.com'a e-posta gönderirseniz 1-2 gün içinde dönmeye çalışırım) Foruma girmeyi unutmazsam cevaplamaya çalışırım. Umarım faydalı olmuştur.


    Tercih sürecinde şimdiden hepinize kolaylıklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphe7 -- 7 Ağustos 2023; 15:41:20 >




  • :ankaya üniversitesinde dağdan kampüse kurt ya da ayı indiği oluyor mu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.