Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
995
Cevap
21
Favori
129.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 2019 lise mezunuyum 3 yıllık tecil hakkımı kullandım 2022 aralıkta bitiyor. Sınava tekrardan hazırlanmak istiyorum fakat bu zaman içerisinde lisans eğitimi almadım. 1 yıl daha uzatma gibi bir şansım var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpalpapp A kullanıcısına yanıt

    Meslek veya teknik lise mezunu değilseniz(bu liselerden mezun olan 6 yıl tecil alabiliyor) ve askerlik durum belgenizde 31.12.2022'ye kadar ilişiği yoktur yazıyorsa yapacak birşey yok.

    Aralık ayında yoklamanızı falan yaptırırsınız. Hizmet tercihini de aralık 2023ten başlar geriye doğru sıralarsınız. Şansınız varsa ağustos veya Kasım 2023 celbine atar. Yoksa en yakın mayıs 2023 celbine alırlar. Mayıs celbi dediğim de 3 grup. 1. Grup mayısta 2. Grup haziranda 3. Grup temmuz başı gibi gider muhtemelen. 3. Gruba çıkarsanız oradan 2 ay daha zamanınız olabilir. Ama bunlar ihtimaller.

    Ya da para cezasına razı olur (günlüğü 9-10 TL) sınava kadar yoklama kaçağı falan kalırsınız. Üniversiteye kayıt olur, kaydı dondurup askere gidersiniz. Kayıt öncesi yoklama kaçağına düştüğünüz için ünv kaydı olsa bile tecil yapmıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar benim tecilimde 22.07.22. tarihinde bitiyor daha önce muayeneye girmedim.31/12/22 tarihine kadar yüksek lisans programına katılabilir miyim? bir de hangi durumlarda bekaya düşerim bu olay kafamı karıştırıyor.

  • hcn.sglm H kullanıcısına yanıt

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-yoklama-duyurusu-22122021

    31 aralığa kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak. Bu arada yüksek lisansa kesin kayıt olursanız tecil alırsınız. 1 ocak 2023 ve sonrasına tecilsiz veya yoklamasız girerseniz o zaman yoklama kaçağına düşüyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, ben de bir soru sormak istiyorum. Ben önlisans mezunuyum ve 04.10.1999 doğumluyum. Mezun olduğumda 2 senelik bana verilen tecil hakkımı kullandım. Daha önce yoklama başvurusu gibi şeyler de yapmadım. 23.07.2022 tarihinde bu hakkım son buldu, o gün cumartesiye geldiği için sene sonuna bir tarih atmadı, sabah 10 gibi baktım yine de tarihte değişiklik olmadı.
    O kadar olan yaptım, üniversite sınavına girdim. Aöf lisans yazardım diyordum, hayaller suya düştü. Ne öneriyorsunuz bana ? Bir umut bekleyim mi, öğlen falan değişiklik olur mu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hcn.sglm H kullanıcısına yanıt

    Hocam siz ne durumdasınız ? Şuan sizde bir değişiklik var mı ? Benim de 23.07.2022 tarihinde bitti ve halen aynı tarih gözükmekte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dertsizbasım D kullanıcısına yanıt

    Panik yapmanıza gerek yok. Er geç güncellenir. Yukarıda 2022 yılı yoklama duyurusu bıraktım. Daha önce yoklamanızı yaptırmadıysanız sizin 31.12.2022ye atacaktır.

    İster eylülde AÖF başvurup sistemden tecil isteği gönderirsiniz. İster yıl sonuna kadar yoklama yaptırıp askere gidersiniz. Ki önerim de uzatmadan askerliği aradan çıkartın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben burada yaşamaya kararlı olsam çıkartırdım ama benim durumum farklı. Tam denkliğim var ve almancam var. Almanya dan iş tekliflerim de var. Böyle durumda elin oğlu beni 6 ay beklemez, kızlar sevgilisini beklemiyor. Kaçırırım yani, planlar farklı. Hal böyle olunca ister istemez benim için önemli bir durum yoksa ben bunu buraya yazacak birisi de değilim gider gelirim 6 ay lafını yapmazdım ama işte işleri kaybederim korkusu var. Bir de şunu merak ediyorum lise mezunu olunca polisler mi bekçiler mi hatırlamıyorum bir kağıt imzalattı, ben de üniversiteyi kazanınca gidip tecil ettirdim. O kağıt bir sorun olmaz değil mi, yoklama başvuru muayene vs. Gibi şeyleri yaptırmadım zaten.

    Cevabın için teşekkür ederim hocam, her şey gönlünce olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dertsizbasım D kullanıcısına yanıt

    Çevirmede yoklama kaçağı falandınız herhalde, ondan tutanak imzaltmışlar. Bunların çetelesini askerlik şubeleri tutuyor. Oradan bilgi almanız lazım, edevlette gözükmüyor. Sorun olmaz muhtemelen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h abi çok kafam karıştı sana danışmak istiyorum benim 01/01/2023 ile ilişkisi yoktur yazıyor önceden askerlik şubesinden aldığım belgede 31/12/2023 e kadar yoklama yapmalısın yazıyor askerlik şubesini aradım ve diyor ki ocak 1den sonra tecilin bitiyor ve yoklama kaçağı olursun anlamıyorum 31/12/2023 e kadar yoklama yaptırma hakkım varsa neden yoklama kaçağı sayılıyorum hiç bilgim yok bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim

  • Yoklama kaçağı olunca hergün ceza yemiyor muyum anlayamadım

  • Apoocallyptoo A kullanıcısına yanıt

    Geçenlerde bir forumdaş (2019da lise mezunu olmuş, askerlik durum belgesinde 1.1.2023 yazıyor) özelden sormuştu. Yasada lise mezunlarına 3 yıl tecil veriliyor, 2023ü de sayarlarsa size 4 yıl olacak. Çifte standart söz konusu; belki sistemsel hatadır şubeye sorunuz dedim. Ona da 31 aralık 2023e kadar sıkıntı olmaz demişler.

    Olmadı başka yerden de teyit ediniz. Asal genel merkezi arayabilirsiniz mesela.

    Alıntı

    metni:
    İletişimMillî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel MüdürlüğüDevlet Mahallesi Merasim Sokak No:4/A, 06550 Çankaya/AnkaraTel: +90 (0) 312 410 60 00

    Her yıl aralık ayında, bir sonraki yılın yoklama duyurusu yayınlanıyor. O yıl içinde tecili bitenler yıl sonuna kadar yoklamasını yaptırmalı diye yazar.

    Edevlette askerlik durum belgenizi sorguladığınızda en yakın askerlik şubesine gidiniz diye uyarı çıkıyorsa bilin ki ya yoklama kaçağı ya bakaya düşmüşsünüz demektir. Bunun çetelesini Asal sistemde tutuyorlar. Arayıp sormak, bilgi almak lazım; yoksa testi kırıldıktan / olan olduktan sonra edevlete bakınca haberiniz oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abi anlamadığım şey şu benim mesela bu sene örnek veriyorum 15 nisanda tecili bitenlerin aralık sonuna kadar yoklama hakkı var ya onlar 15 nisandan sonra yoklama kaçağı olarak mı sayılıyor

  • yoksa aralık sonuna kadar yoklamalarını yapmazlarsa mı yoklama kaçağı oluyorlar

  • Apoocallyptoo A kullanıcısına yanıt

    Tecil biter bitmez yoklama kaçağı sayılmıyorsunuz. O yılın sonuna kadar (31.12.202x) yoklama yaptırmak için süreniz oluyor. Yukarıda 2022 yılı yoklama duyurusu linki bıraktım, oradan bakabilirsiniz. Bunun 2023 versiyonu da önümüzdeki aralık ayında çıkacaktır.

    Eğer (sizin için 1 ocak 2024 olur) 1 ocak ve sonrasına yoklama yaptırmadan veya tecilli olmadan girerseniz o zaman yoklama kaçağına düşüyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim askerlik durumu Erteleme şartları devam ettiği sürece 10/09/2022 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur. şeklinde lisans mezunu olup +2 yıl tecil hakkı yani yukarda tüm cevapları okudum yıl sonuna kadar yani yoklama yapmak için 31/12/2022 ye kadar başvuru yapılsa bi sıkıntı olmuyor tecil tarihi geçtiği gün tarih yıl sonu olarak güncelleniyor diyorsunuz anladığım kadarıyla. Yani Aralık ayında yoklama için başvuran kişi mayıs celbinde gönderilir şeklinde . Ben şimdi hemen Eylül ayında gitmek istemediğim için tezsiz yüksek lisansa başvuru yapacaktım malum yüksek lisans dönem ücreti de 3600 tl civarında sırf tecil hakkı alayım diye ama ikinci dönemde kayıt yenilezsem tecilim bozulup şubeye bildirilip yoklama yapmak zorunda kalırsın diyenler görüyorum zaten şuan hiç yüksek lisansa başvuru yapmasam en geç gideceğim tarih seneye mayıs başvuru yapsam 1.5 sene max oda kayıt yenileyip ücret ödersem o zaman pek anlamı yok gibi yüksek lisansa kayıt olmamın ne diyorsunuz 4-29 temmuz da kayıt tarihleri arası ben şimdi bide kayıt olursam yök hemen bildirir mi bunu askerlik şubesine durduk yere iş karıştırmak istemiyorum bi akıl çare arıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıl sonuna kadar 31.12.2022ye kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak. Bu arada yüksek lisansa kayıt olup tecil alabilirsiniz

    Tecil alabilmek için yüksek lisansa KESİN KAYIT olmanız lazım, 10 sene önce tecil etmeleri matbu yazışma olduğundan 1-2 ay sürüyordu ama şimdilerde kayıttan sonra 1-2 hafta içinde yapılıyor diye biliyorum. Başvuru, mülakat kısmında tecil hakkınız yok.

    Her üniversitenin lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinde farklılıklar var. Kimisi şartsız şurtsuz 1.5 sene tecil verir. Kimisi devamsızlıktan kaldınız diye kaydınızı silebilir. Enstitü öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz. Kesin kayıttan sonra tecil başvurunuzu da onlar yapacak.

    Öncelikleriniz nedir bilemiyorum ama benim önerim, askerliği aradan çıkarın olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda yeniyim herkese merhaba. Yukarıda bazı arkadaşlar gibi benim de sorgulama belgemde 01.01.2023'e kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor. 2019 lise mezunuyum, seneye üniversite sınavına girmek istiyorum. 5 Ocak 2021 tarihinde askerliğimi tecil ettirmiştim az önce belirttiğim gibi ve o tecilin yanında verilen yoklama tebligatında 31.12.2023'e kadar yoklama süremin olduğu yazıyor. İlgili cezai işlemlerin o tarihten sonra başlayacağı yazıyor. Askerlik şubesine gittiğimde ise oradaki görevli memur bunun sistemsel hata olabileceğini, bu sene aralık ayında yoklama yaptırmazsam kaçak durumuna düşeceğimi söylüyor. Yoklamanı yaptırırsın hizmet tercihi yapmazsın, böylelikle seni Mayıs'ta çağırmazlar ama kesin bir şey de söyleyemem belli olmaz dedi. Benim için sizce en doğru yol ne olur? Eğer gerçekten yeni yılda kaçak durumuna düşersem üniversiteye gitsem dahi erteleyemiyorum, yeni yıldan önce ama yoklamayı yaptırırsam da sınavdan önce askere çağırılma ihtimalim var. Gerçekten çok çıkmaz bir durumdayım.. 2022 yılı yoklama duyurusunu okudum, ertelenenlerin ertelemeleri 2022 yılında bitiyorsa yoklama yaptırmaları gerekiyor yazıyor ama benim 01.01.2023 gözüküyor yani o gruba dahil miyim değil miyim onu da anlamadım. Lütfen yardımcı olun..





  • fbry F kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/tecil-bittikten-sonra-askere-ne-zaman-giderim--151968110-4

    Yukarıda mesajımda da yazdım. Asal genel merkezdekiler en net bilgiyi verirler sanırım. Bu yazdıklarınızı da memura anlatırsınız. Nedir aslı astarı öğrenirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.