Şimdi Ara

Team Xtreem S3 120GB AS SSD Benchmark - ATTO ve CrystalDiskMark Değerleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
14.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

peki arkadaşlar bu bilgisayara bunu almalı mıyım?

bilgisayar HP Pavilion DV6-3010et (sata 2)

almak istediğim SSD ise ; Team 120GB Xtreem S3 Sata3 SSD

eğer olursa alacağım. almamın bir diğer sebebi de ileride laptobu değiştirirsem (problem çıkmadığı takdirde) SATA 3 SSD'yi tam kapasite olarak o zamanda kullanırım diye düşünüyorum.

Notebooklara SSD taktığın zaman PC ye göre çok daha fazla hızlanıyor.

Çünkü notebook kompakt bir yapıda olduğu için ısınma olayı da var. Normalde pek çok notebook fazla ısınır.

SSD taktığın zaman, cihazın soğutucuları Diskte ısınma olmadığından dolayı işlemci ve ekran kartını çok daha verimli soğutabiliyorlar.

Üstelik şarj da çok daha fazla gitmeye başlıyor. Kesinlikle al...

Güzel açıklamalar.

Bu olumlu sonuçlar laptobun içindeki harddiski çıkarıp ssd takması sonucu mu elde edilir yoksa ayrıyetten ssd takılmasıyla böyle olumlu sonuçlarla karşılaşılabilir mi?

• C yi ssd yaparsan elde edilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

C yi ssd yaparsan elde edilir

Genel olarak doğru ama PC için daha doğru. Notebook için pek doğru değil.

Evet. Notebook ta C yi SSD yaparsan çok hızlanır. Ama bununla birlikte aynı anda o bilgisayara takılı bir de normal RPM li bir sürücü olursa avantajını biraz kaybeder.

Notebookların zayıf yönlerinin ısı olduğundan zaten bahsetmiştim. Notebookların üzerindeki soğutma sadece CPU ve ekran kartını değil harddiski de soğutuyor.
    Daha doğrusu soğutmuyor. Pek çok modelde harddisk çok ısındığı için notebookun geneline de etki ediyor. SSD takınca , SSD nin avantajları hariç , ısıdan da kurtuluyorsun.
    Çünkü o ısınan disk gidiyor, ısınmayanı geliyor. O zaman CPU Soğutucusu işini rahat rahat yapıyor. SSD de daha az güç tükettiği için şarj ömrü de uzuyor.

Ama sen SSD ile normal disk te takarsan o zaman hem ısı , hem de daha uzun şarj olayından mahrum kalacaksın demektir...

• quote:

quote:

C yi ssd yaparsan elde edilir

Genel olarak doğru ama PC için daha doğru. Notebook için pek doğru değil.

Evet. Notebook ta C yi SSD yaparsan çok hızlanır. Ama bununla birlikte aynı anda o bilgisayara takılı bir de normal RPM li bir sürücü olursa avantajını biraz kaybeder.

Notebookların zayıf yönlerinin ısı olduğundan zaten bahsetmiştim. Notebookların üzerindeki soğutma sadece CPU ve ekran kartını değil harddiski de soğutuyor.
    Daha doğrusu soğutmuyor. Pek çok modelde harddisk çok ısındığı için notebookun geneline de etki ediyor. SSD takınca , SSD nin avantajları hariç , ısıdan da kurtuluyorsun.
    Çünkü o ısınan disk gidiyor, ısınmayanı geliyor. O zaman CPU Soğutucusu işini rahat rahat yapıyor. SSD de daha az güç tükettiği için şarj ömrü de uzuyor.

Ama sen SSD ile normal disk te takarsan o zaman hem ısı , hem de daha uzun şarj olayından mahrum kalacaksın demektir...

haklısınız ama şu yönden dedim sistem c de olunca yük ssd de diğeri hdd depo olunca ısınma olmuyor örnek bendeki notebook c hdd 35 d hdd 30 derece ama tabi her 2 side ssd olsa daha iyi

• Ya tabi bir de cihazdan cihaza soğutma değiştiği için. Herkeste fark edecektir. Ama C de SSD olunca notebook uçar...
  • hemde ne uçar ben 1 aydır dv 7 kullanıyorum ona düşünüyorum ama orjinal win 7 yi bozmayayım diye erteliyorum birde Qinc web var ayrı tuşla açılan onuda bozmak istemedim artı ssd lerin yüksek kapasiteleri henüz pahalı o yüzden beklemedeyim. dv7 hdd haliyle bile baya iyi hızı hele ssd takınca dediğiniz gibi uçar heralde
  • DV7 hangisi ki ? Link versene bakayım. Ya da ben yatarım. Sen link ver. Sonra bakarım.
  • quote:

DV7 hangisi ki ? Link versene bakayım. Ya da ben yatarım. Sen link ver. Sonra bakarım.

imzamın en altındaki dv7 kullananlar kulübe tıklayın hem incelemiş olursunuz ilk sayfada size iyi uykular ozaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Haziran 2012; 5:53:44 >
  • Evet güzelmiş. Yalnız biraz ağırmış. Suyundan da koymuşlar diye olsa gerek.
  • aynen ağır biraz suyu fazla koymuşlar
  • Merhaba arkadaşlar. Nette search yaparken tesadüfen gördüm tartışmanızı ben de çorbada tuzum olsun diye foruma üye oldum. Çünkü beni de çok uğraştırmıştı bu Team S3 SSD. Tam 2 hafta Firmware Update aradım ama hiçbir yerde bulamamıştım. Sonunda TeamGroup sitesinde sağ alt köşede gözden kaçırdığım bir download bölümü olduğunu gördüm. Sinirden çatlayacaktım resmen. Siz de aynı şeyi yaşamayın diye Team Xtreem S3 SSD lerin Firmware Update programı linkini gönderiyorum. ZIP formatında download ediyorsunuz daha sonra .exe dosyasını çalıştırıyorsunuz. Otomatik olarak buluyor diski ve büyük ihtimalle diskinizin FWi update edilmemiştir. Diski seçip Update butonuna tıklayınca ZIP klasöründeki flashlama dosyasını gösteriyor onu seçiyorsunuz ve anında update ediyor. Daha sonra diskin üzerinde yeşil bir OK işareti görünüyor. Ardından sisteminizi Restart yapın mutlaka kendisi otomatik yapmayabilir. Restart yapınca farkı görüyorsunuz. Ben de bu test programlarına çok takıldım ama çok da fazla kafa yormayın şu an benim makina uçuyor FW Update'den sonra. Config Lenovo HM65 Chipset i5 2410M 8GB Ram Windows 7 Ultimate.

Team FW Update Software Download Sayfası Linki:http://www.teamgroup.com.tw/service/download/data/en/27/0/GuBV9d.html

• SSD disk alıp SATA hızında kullanıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: phadeon

Merhaba arkadaşlar. Nette search yaparken tesadüfen gördüm tartışmanızı ben de çorbada tuzum olsun diye foruma üye oldum. Çünkü beni de çok uğraştırmıştı bu Team S3 SSD. Tam 2 hafta Firmware Update aradım ama hiçbir yerde bulamamıştım. Sonunda TeamGroup sitesinde sağ alt köşede gözden kaçırdığım bir download bölümü olduğunu gördüm. Sinirden çatlayacaktım resmen. Siz de aynı şeyi yaşamayın diye Team Xtreem S3 SSD lerin Firmware Update programı linkini gönderiyorum. ZIP formatında download ediyorsunuz daha sonra .exe dosyasını çalıştırıyorsunuz. Otomatik olarak buluyor diski ve büyük ihtimalle diskinizin FWi update edilmemiştir. Diski seçip Update butonuna tıklayınca ZIP klasöründeki flashlama dosyasını gösteriyor onu seçiyorsunuz ve anında update ediyor. Daha sonra diskin üzerinde yeşil bir OK işareti görünüyor. Ardından sisteminizi Restart yapın mutlaka kendisi otomatik yapmayabilir. Restart yapınca farkı görüyorsunuz. Ben de bu test programlarına çok takıldım ama çok da fazla kafa yormayın şu an benim makina uçuyor FW Update'den sonra. Config Lenovo HM65 Chipset i5 2410M 8GB Ram Windows 7 Ultimate.

Team FW Update Software Download Sayfası Linki:http://www.teamgroup.com.tw/service/download/data/en/27/0/GuBV9d.html

teşekkürler ama ben onu daha önce yaptım olmadı seçilen dosya uyumsuz diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1756

SSD disk alıp SATA hızında kullanıyorsun

ne alaka şimdi???
  • quote:

hangi SSD'ye ve hangi dosyayı indiriyorsunuz da uyumsuz diyor ben daha dün indirip denedim ama fw güncel olduğu için hız konusunda (SATA 2) bir fark etmedi. bize de yeni fw çıkana kadar beklemek kalıyor. TEAM XTREEM S3 120 GB
  • Arkadaşlar yukarıda linki verilen yerden daha önceden program ve firmware yi indirmiştim nasıl yaptığımı anlatayım gerçi ingilizcesi olanlar rar klasöründe gelen pdf dosyasından da anlayabilir neyse linkten önceden rarı indirdim ve dosyaları içinden çıkarttım. Sonrasında en alttaki exe uzantılı dosyayı çalıştırdım , program otomatik ssd yi görüyor zaten görmez ise altta rescan yazan yerden taratabiliriz. Çıkan ssd ismi yanındaki kutucuğu işaretleyip alttaki update firmware yazan yere tıklıyoruz. DİKKAT ilk yaptığımda yanında X işareti belirdi bu firmware gerçekleşmedi anlamına geliyor. Bunun nedeni sistemin o diskte kurulu olmasıymış başka bi disk sitesinden öğrendim. Başka bir bilgisayara bağlayıp ssd yi programlardan aynı tulu izleyerek tekrar firmware yapmayı denedim ve işlem tamamdır yanında bu sefer yeşil okey işareti çıktı. Sonuçta bende değişen bişiy olmadı çünkü fw güncelmiş boşa uğraştık ama öğrenmiş olduk. dikkatli okuyan arkadaşların işine yarar diye düşünüp paylaşmak istedim. tekrarlıyorum sistem ssd üzerine kuruluysa firmware olmuyor başka bi diske sistemi kurun yada daha kolayı ssd yi başka pc de fw yapın. isteyen olursa alıntılar yaptım resimleri paylaşabilirim. Neyse uzun ettim saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

quote:

hangi SSD'ye ve hangi dosyayı indiriyorsunuz da uyumsuz diyor ben daha dün indirip denedim ama fw güncel olduğu için hız konusunda (SATA 2) bir fark etmedi. bize de yeni fw çıkana kadar beklemek kalıyor. TEAM XTREEM S3 120 GB

TEAM XTREEM S3 120 GB bunu indirdim olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: erginy15

Arkadaşlar yukarıda linki verilen yerden daha önceden program ve firmware yi indirmiştim nasıl yaptığımı anlatayım gerçi ingilizcesi olanlar rar klasöründe gelen pdf dosyasından da anlayabilir neyse linkten önceden rarı indirdim ve dosyaları içinden çıkarttım. Sonrasında en alttaki exe uzantılı dosyayı çalıştırdım , program otomatik ssd yi görüyor zaten görmez ise altta rescan yazan yerden taratabiliriz. Çıkan ssd ismi yanındaki kutucuğu işaretleyip alttaki update firmware yazan yere tıklıyoruz. DİKKAT ilk yaptığımda yanında X işareti belirdi bu firmware gerçekleşmedi anlamına geliyor. Bunun nedeni sistemin o diskte kurulu olmasıymış başka bi disk sitesinden öğrendim. Başka bir bilgisayara bağlayıp ssd yi programlardan aynı tulu izleyerek tekrar firmware yapmayı denedim ve işlem tamamdır yanında bu sefer yeşil okey işareti çıktı. Sonuçta bende değişen bişiy olmadı çünkü fw güncelmiş boşa uğraştık ama öğrenmiş olduk. dikkatli okuyan arkadaşların işine yarar diye düşünüp paylaşmak istedim. tekrarlıyorum sistem ssd üzerine kuruluysa firmware olmuyor başka bi diske sistemi kurun yada daha kolayı ssd yi başka pc de fw yapın. isteyen olursa alıntılar yaptım resimleri paylaşabilirim. Neyse uzun ettim saygılar...

iyide kardeş sistem ssd ye kuruluyken olmuyorsa ne anlamı kaldı ssd güncellemenin

• quote:

quote:

Arkadaşlar yukarıda linki verilen yerden daha önceden program ve firmware yi indirmiştim nasıl yaptığımı anlatayım gerçi ingilizcesi olanlar rar klasöründe gelen pdf dosyasından da anlayabilir neyse linkten önceden rarı indirdim ve dosyaları içinden çıkarttım. Sonrasında en alttaki exe uzantılı dosyayı çalıştırdım , program otomatik ssd yi görüyor zaten görmez ise altta rescan yazan yerden taratabiliriz. Çıkan ssd ismi yanındaki kutucuğu işaretleyip alttaki update firmware yazan yere tıklıyoruz. DİKKAT ilk yaptığımda yanında X işareti belirdi bu firmware gerçekleşmedi anlamına geliyor. Bunun nedeni sistemin o diskte kurulu olmasıymış başka bi disk sitesinden öğrendim. Başka bir bilgisayara bağlayıp ssd yi programlardan aynı tulu izleyerek tekrar firmware yapmayı denedim ve işlem tamamdır yanında bu sefer yeşil okey işareti çıktı. Sonuçta bende değişen bişiy olmadı çünkü fw güncelmiş boşa uğraştık ama öğrenmiş olduk. dikkatli okuyan arkadaşların işine yarar diye düşünüp paylaşmak istedim. tekrarlıyorum sistem ssd üzerine kuruluysa firmware olmuyor başka bi diske sistemi kurun yada daha kolayı ssd yi başka pc de fw yapın. isteyen olursa alıntılar yaptım resimleri paylaşabilirim. Neyse uzun ettim saygılar...

iyide kardeş sistem ssd ye kuruluyken olmuyorsa ne anlamı kaldı ssd güncellemenin

Windows SSD de kurulu olacak.

SSD yi çıkartıp başka bilgisayara takıp güncelleyeceksin.

İşletim sistemi çalışırken, çalıştığı diskin flashını nasıl silsin yahu.

O yüzden başka PC ye takıp yapıyorsun. Sonra işin bitince tekrar takıp aç o kadar...

• quote:

quote:

quote:

Windows SSD de kurulu olacak.

SSD yi çıkartıp başka bilgisayara takıp güncelleyeceksin.

İşletim sistemi çalışırken, çalıştığı diskin flashını nasıl silsin yahu.

O yüzden başka PC ye takıp yapıyorsun. Sonra işin bitince tekrar takıp aç o kadar...

hımm ilginçmiş tamam anladımda başka pcye takınca yine ssd de windows kurulu olduğu için aynı hasap olmuyormu? yani yine ssd den açılmayacakmı? vallaha benim kafam karıştı
    EDİT: sanırım diğer pc de de sistem kuruluyken ssd deki sistemden başlatmayıp bu iş oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Temmuz 2012; 5:11:02 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.