Şimdi Ara

Team fortress 2 SPY Rehber.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize merhaba öncelikle arkadaşlar . İnternette biraz araştırdım ve düzgün bir SPY rehberi Olmadığını farkettim . :) En iyisi bir tane ben hazırlayayım dedim

Öncelikle TF2 de genel olarak kısa bir giriş yapalım . Team Fortress 2 [TF2] de 9 adet class [Sınıf]ımız bulunmaktadır . Bunlar ; Scout , Soldier , Pyro , Demoman , Heavy , Engineer , Medic , Sniper ve SPY'dır . Bana kalırsa 10 vs 10 olarak varsaydığımız bir oyunda tüm classlardan minimum 1 er tane bulunmalıdır . Son kalan class ise 2. bir soldier , scout , spy , yada sniper olmalıdır . Heavy ve medic oyun başladığında ön taraftan düşman takımın savunmasını yarmalıdır ve hemen arkasından gelen soldier (Yada soldierlar) heavy e destek olmalıdır. Burada asıl önemli olan ne heavy'dir ne soldier . Soldieri hayatta tutan kişi heavy dir önden gittiği için tüm dmg'i tanklar . Ancak heavyi hayatta tutan kişide medictir. Medic Doğru pozisyon almalı ve duvar arkalarından heavye can basarak gelen hasardan korunmalıdır . UNUTMAYIN MEDİC İKEN KENDİNİZE CAN BASMIYORSUNUZ ! . Tabi soldierlarında arkasından gelen demomen arkadan bombaatarı ile destek sağlamalı ve üst taraflara yerleştirilmiş Sniper (Yada sniperlar) ön saflarda çok hasar verebilen kişileri indirmelidir. Engineer ise defansif konumda kalmalıdır . Pyro ise belli bir konuma sahip değildir . O zaten biraz çatlak :) bırakında istediğini yapsın o işini bilir .

GELELİM SPY'IN GÖREVİNE VE PÜF NOKTALARINA .
    Spy'ın silahlar REVOLVER , Görünmezlik Saati , Bıçak , Engineerin yapılarını bozmak için bir adet elektro bozucu , ve kılık değiştirme setidir . Spy da default silahlarınızı değiştirmelmisiniz ? Bana kalırsa pek gerek yok . Spya çıkan çoğu itemi ya sildim yada hiç kullanmıyorum :) bıçağınız bana kalırsa çok ideal . Ne + yönü var ne - yönü . Kendi becerileriniz dışında düşmanın açığını yakalayamassınız ancak düşmanda kendi becerileri dışında sizin açıklarınızı yakalayamaz . Yanlızca 1 adet değiştirmeniz gereken silah var oda ELÇİ adlı 1. silahınız yani tabancanızdır . Cidden aşırı güçlü bir silah. Sağlam aimi olan kişiler doğru aimcross (nişangah) seçeneğiyle karşı cephede uzak noktalardaki sniperleri tereyağından kıl çeker gibi indirebilirsiniz . Çünkü bu silah kafadan vurabiliyor ve kafadan vurduğunda cidden yüksek hasarlar veriyor . Ve değiştirmeniz gerekmeyen ancak bazı durumlarda kesinlikle değiştirmeniz gereken silahınız ise saatinizdir . Stok (oyun başında verilen) saatinizi doğru kullanabilirseniz en iyisidir . Çünkü yollardaki cephane kutularını aldığınızda görünmezlik süreniz artar . Ancak görünmezlik kutularına erişemeyeceğiniz bir oyunda "Pelerin ve hançer" adlı saati kullanabilrsiniz . Bu saat stok saatinizden daha hızlı biter ancak hareket etmediğinizde kendini yeniler .

SPYIN OYUNDAKİ KONUMU

Spy oyun başladığında anında ana cepheden çıkarak ara yollara sapmalı ve bu arayollardan düşmanın arka saflarına çıkmalıdır. Özellikle oyun başladığında base'inin yakınlarında yapılarını kurmaya çalışan yanlız engineer ları avlamak konusunda çok başarılısınız unutmayın :) Yapmanız gereken görünmez olun engineer arkasına geçip görünmezken kılık değiştirin (Yoksa görünmezlikten cıktığınız anda taret sizi indirecektir) kılık değiştirdikten sonra engineerdan biraz uzaklaşıp görünmezlikten cıkın (Yoksa engineer görünmezlikten cıkma sesinizi duyup dönüp size ateş edebilir) buraya dikkkat ! Eğer ben hızlıyım risk almak istemiyorum diyorsanız engineer i arkadan bıçaklayın ve ondan sonra hızlı bir hamleyle yarım saniye bile sürmeden tarete bozucu yerleştirin . Ama yok ben okadar hızlı değilim işimi en sağlam şekilde halletmeye çalışacağım diyorsanız önce tarete bozucu koyun sonra engineeri kesin . Ama şöyle bir problem var . Engineerin arkasındayken tarete bozucu koyma menziliniz yetmeyebilir :( Engineerin o anki konumuna bağlı bu durum . Engineeri indirdikten sonra hemen kılık değiştirip düşmanın arkasına gidiyoruz . Rakip pyro neredeyse önce onu indirmeliyiz . Bize ençok problem çıkartacak kişi odur . Ancak eğer düşmanın ön saflarındaysa sakın yeltenmeyin ona gitmeye . Eğer gidip onu öldürürseniz kabak gibi 8 kişinin karşısında kalırsınız ve ölmeniz 1 saniye bile sürmez . Arka taraflardan indirmeye başlayın , Önce sniperlar gelecektir önünüze , ardından demomen yada soldierlar ve sonra medicle heavy . Şöyle bir problem var burda gözünüzün keskin olması lazım . Heavy'i iyileştiren silahın ucuna bir göz atıyorsunuz . Baktınız ucunda bi elektriklenme gibi bir şey var . İşte bu überinin dolu olduğunu gösterir . Eğer siz gidip medicle heavynin arasında görünmezlikten cıkarsanız medic akıllıysa anında überi basacaktır .Oyüzden önce medici indirin sonra hızlı bir şekilde arkasına dönmesine fırsat bırakmadan heavyi avlayın . Baktınız iyileştirme silahının ucunda elektriklenme yok , seçim size kalmış , ben heavyi keser sonra dönüp Elçimle medicin kafaya 2 tane sıkabilrim diyebilirsiniz , yada ben risk misk almam hızlıca önce medic sonra heavy yardırırım diyebilirsiniz .

Oyunun sonuna doğru spyla yapabileceğiniz şeyler şunlar , ayak altından birazcık çekilmek :) Artık yerleşmiş olan Engineer ı ( aslında 1 adet engineer olmayacak çok ilerlediğinizi görünce bir diğer player'da engineer alacaktır .) bu engineerları öldürmeyi soldier ve demomenlere bırakın . Sizin yapabileceğiniz ise tam takım arkadaşlarınız savaş alanına taretlerin karşısına girecekken taretlere birer bozucu yerleştirmek ve engineerlara silahınızla ateş etmek . Engineerların eli ayağına dolaşacaktır ve soldier , demomenlerinize taretleri patlatmak için yeterli zamanı tanıyacaksınızdır .

Eğer birşey eklemek isteyen arkadaşlarım varsa buyursunlar ekleyebilirler tabiki benim de öğrenmem gereken birçok şey var . bu yanlızca bir başlangıç rehberi bende yanlızca bunu hazırlayabilecek konumda bir oyuncuyum :) Okuduğunuz için teşekkür ederim +'lanma gibi bir amaç gütmüyorum asla yanlızca yardım etmek istedim yardım edebildiysem ne mutlu bana :) İyi oyunlar dilerim bol kişiyi arkadan bıçaklayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.