Almayı düşündüğüm iki araç arasında karar verme aşamasındayım. Auris 1.4 MMT veya Focus 1.6 TDCI CVT, fakat özellikle ford şanzımanı hakkında bu forumda bazı olumsuz mesajlar gördüm, hatta mevcut aracını satıp benzinli otomatik araç alanlar bile oldu…
Fakat o internetten kadar araştırma yapmama rağmen ford şanzımanı ile ilgili ağır bir problem bulamadım, yani 19bin liralık değişim gerektirecek bir problem çıkmadı...tek bulabildiğim "yazılımsal problemler çıkıyor" şeklindeki bilgiler…
Soruma gelince, bu tip ‘değiştirme’ problemi gören-duyan-yaşayan var mıdır ? cvt şanzımanların böyle bir sorunu olduğunu nerden biliyorsunuz, 19000 lirayı bir anda verme riski yüzde kaçtır? ve bu forumda böyle ağır bir problem yaşan bir üye var mıdır konuşabileceğim?? yani risk almaya değer mi? misal 10bin araçta bir kez mi olmuştur bu vaka? risk oranı ne kadardır?? genel olarak tdci cvt şanzımanların problemleri nelerdir ?
son bir sorum daha olacak, diyelim ki 2006 model bir tdci cvt almak üzereyim, garantisini nerde nasıl uzatabilirim???? Her bayi bu işi yapıyor mu ? bunun bana maliyeti ne kadar olur??
2 senede 3 adet mesaj gördüm bu sayfalarda. CVT'nin nasıl,ne zaman ve niye arıza yaptığını bilmiyorum. Üşenmezsen 268 sayfalık Focus forumunu tarayayıp o 3 mesajı yazanı bulabilirsin. En son vuralkan rumuzlu arkadaş bir sıkıntısı olmamasına rağmen CVT'li Focus'unu satıp yanlış hatırlamıyorsam Honda Civic aldı.
Ford yeni CVT'li araç getirmiyor.
Ben 2 yılda(hatta 26 ayda) CVT ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.
Garanti uzatmak için 444 FORD no'lu telefonu arayayıp bilgi alabilirsin.
Seçiminde kolaylıklar dilerim.
Evet ben CVT vitesli aracımı geçen ay sattım. Doğrusunu isterseniz hiçbir sorun yaşamadım. Çok keyifli bir araçtı. Bu vitesin özel meraklıları var. İki gün içinde satılmıştı. Ama benim esas satma amacım, olası bir arızada pahalı çözüm ve Ford'un bu vitesten vazgeçmesiydi. Üstelik daha iki yıl ek garantim vardı. Ummadığım kadar iyi bir fiyat(35.150 TL) verince alıcı, birazda planladığım zamandan önce sattım. Şimdi otomatik vites Honda Civic aldım. Kısmetse yarın alıyorum aracımı bayiiden. Renk seçimi nedeniyle biraz uzadı, beyazı az bulunan bir renk olduğundan.
Ek garanti alabilecek durumdaysan alınabilir CVT araç. Bence çok keyifli bir araçtır. Satma gerekçemi zaten yukarda yazmıştım.
Bu arada Ford dostlarına selamlarımı sunarım. Forumu halen izliyorum düzenli olarak.
BEN OLSAM .. ford un getireceği...çift kavramalı sistemi beklerim.. 6 vites olacak hemde... gayet hızlı geçişi olacak..sistem ismi: powershift.... dizel tabi :)
kimse sorun yaşamamış ama yine de genel kanı böyle bir arıza olduğu yönünde anladığım kadarıyla, zira kimse yok böyle bir şey demiyor benim de tek duraksadığım nokta fordun bu şanzıman üretiminden vazgeçmiş olması, ama yine de arıza arıyorum arıyorum bulamıyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A
BEN OLSAM .. ford un getireceği...çift kavramalı sistemi beklerim.. 6 vites olacak hemde... gayet hızlı geçişi olacak..sistem ismi: powershift.... dizel tabi :)
Ama o araç sadece 2.0 TDCI motorlarda olacak malesef. TR ye gelirmi bilinmez..
tr ye kesin geliyor...kesin..ama nezman bilemem.... 2,0 olaiblir evet