Şimdi Ara

TCL Tiny Core Linux sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sorun şu tam kafamdaki gibi aradığım gibi linuxumu tam buldumuştum diyebilirim

ama bu diyor ki ya HDD üzerine yükleyiniz !
    yada LiveCD yapınız veya ek donanım üzerine ekleri (backup) yapınız diyor. !

2. Pc'de ne CD/DVD sürücü nede HDD var !
    bunun yerine 1 tane 4gb usb belleğim var

"unetbootin" ile usb üzerinde TCL Tiny Core Linux sorunsuz çalıştırıyorum
    fakat internet erişimi ile indirdiğim program ve içeriklerini
    unetbootin ile usb de gösterdiğim halde yeniden başladığında
    TCL Tiny Core Linux masa üzerine geçemiyor

sorunu TCL Tiny Core Linux un forumuna tarzanca dilinde anlatmaya çalıştım

kısacası 1 pc var ve HDD veya CD/DVD sürücüsü yok !

HDD veya CD/DVD sürücüsü almak veya kullanmakta istemiyorum.
    ( usb belleklerin yazmaya bağlı olarak sınırlı ömrü olduğununda bilincindeyim ! )

eğer bu sorun aşılabilinir ise tüm zamanların en iyi linux dağıtımlarından biri olacağı ortada ! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 21 Mayıs 2012; 10:22:29 >

• Link verdiğiniz forumda kendi usb disk oluşturucusunu kullanın diyorlar. Onu kullanarak denediniz mi hocam?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadronis

Link verdiğiniz forumda kendi usb disk oluşturucusunu kullanın diyorlar. Onu kullanarak denediniz mi hocam?

burada ne yazdığımı okumadın galiba !
    ( ve ayrıca bu sorunu oraya ben yazdım )
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

Nezaketinize hayran kaldım. Eğer tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözü doğruysa yarın sabaha kalmadan kesinlikle en az yüz kişi size yardım etmek için kendi önerilerini bu başlığın altına dizecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _memet

quote:

Nezaketinize hayran kaldım. Eğer tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözü doğruysa yarın sabaha kalmadan kesinlikle en az yüz kişi size yardım etmek için kendi önerilerini bu başlığın altına dizecektir.

geyik muhabbeti yapma arkadaş !
  • quote:

geyik muhabbeti yapma arkadaş !

Sizin gibi ulu bir zattan emir almaya mazhar oldum ya, daha ne isterim. Bakın, arkadaşınız bile oluvermişim; ben de sizi efendim, ben de sizi.
  • quote:

quote:

Link verdiğiniz forumda kendi usb disk oluşturucusunu kullanın diyorlar. Onu kullanarak denediniz mi hocam?

( ve ayrıca bu sorunu oraya ben yazdım )

İlk önce adam gibi konuşun sonrada yardım edelim değil mi? Forumda yazdığınız mesaja cevap olarak unetbootin programı ile değil kendi sağladığımız programlarla kurulum yapın demiş. Okuyun sonra gelin ahkam kesin. Forumda ki cevapları tekrar okuyun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MiUi vs Hyper Os
    4 ay önce açıldı
    Mac OS x86 Kurulum Rehberi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @ Sadronis
    Hocam kendisine verilen hiçbir cevabı okumuyor ki o forumda verilen cevapları ya da sizinkini okusun; Linux bölümünü kirletmekten başka bir şey yaptığı yok. Dört gün uzaklaştı biraz rahatlamıştı forum, geri geldi işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _memet

@ Sadronis
    Hocam kendisine verilen hiçbir cevabı okumuyor ki o forumda verilen cevapları ya da sizinkini okusun; Linux bölümünü kirletmekten başka bir şey yaptığı yok. Dört gün uzaklaştı biraz rahatlamıştı forum, geri geldi işte.

Valla anlamadım hocam ne yapmak istediğini arkadaşın. Belki düzelir arkadaş.

• Dostum sen kaç yaşındasın? Ne diyorsun? Ahanda yabancı forumda "SENİN" açtığın konuya ilk cevap: "Do not use unetbootin. Use our official installers." bu ne demek?
    "Unetbootin ile değil bizim kendi yükleyicimizi kullanın." demek. Anladın mı şimdi?!

• quote:

Dostum sen kaç yaşındasın? Ne diyorsun? Ahanda yabancı forumda "SENİN" açtığın konuya ilk cevap: "Do not use unetbootin. Use our official installers." bu ne demek?
    "Unetbootin ile değil bizim kendi yükleyicimizi kullanın." demek. Anladın mı şimdi?!

ingiliz vatandaşı değilim
    ingilizce yeterli seviyede bilsem zaten
    zaten sizlerden yardım istemezdim mantık olarak !
  • quote:

bilgisi olmadan fikir sahibi olmuşlar konuşuyor.

Farkındayız efendim, farkındayız. Ah, bir de siz farkına varsanız bunun!
  • hangisi kullanılacakmış diye link verin diye rica edeyim bare !
  • İLk mesajda açıklamışım zaten size ama sizin umrunuzda mı benim yazdıklarım? Amacınız muhalefet olmak. Onların dediği iki tane usb flash ile açın bilgisyarı birinde kurulum dosyaları olsun ikincisine install menüsünden "frugal" seçeneğini seçerek kurulum yapın diyorlar.

• hocam benim amacım gereksiz tartışmalara girmek değil

şu 10 yıl içinde 20-25 tane farklı linux dağımı inceledim
    ama hiç biri tam istediğim gibi değildi !
    taki TCL ile karışılaşana kadar
    kurulum ve eklenti (ek program) kurulumu açısından
    neredeyse firefox ve addons misali bu kadar kullanışlı bir linux kullanmadım desem yeridir.
    özellikle mevcut HDD yapısıyla oynaşmadan ( dertsiz başına bela almadan : )
    en rahat linux deneyimlerinden birini yaşadım desem yeridir.

Amiga zamanını görmüş biri olarak
    dar kapasiteli alanlarda yaratıcılığın sınır tanımadığını bilirim.
    bu açıdan HDD e gb'larca kullanılmayacak dosya ambarına çeviren linux dağılımlarını uyuzum
    ( birazda kontrol manyaklığım var
    yani ne işe yaradığını bilmediğim dosyaların sistemde durmasını istemiyorum ! : )
    kısaca herkesin bir hobisi hoş bulup hoş bulmadığı bazı şeyler var hayatta !

iyi güzel derken bu programcı arkadaşlar her şeyi iyi güzel yapmış ama
    gel gelelim program ekle kısmında eklenilen programların tek bir USB üzerinden çalıştırılmıyor.
    geldimde sinir olma yarım yamalak ingilizcemizi bırak sorunu adım adım gösteren fotoları çekiyoruz
    oraya koyuyoruz ! ingilizce bilmediğimi ingilizce konuşanlar bile anlıyor
    ama yerli vatandaşım bana gelmiş orada ne diyor görmüyor musun diye fırça atarsa
    gelde sinir olma ! google çeviri zaten yarım yamalak dalga geçer gibi çeviriyor
    diğer taraftan yurdum insanın sanki 2. ana dili ingilizce olmuş gibi laf söylemesi

hiç hoş değil ! bu konuyu biraz düşünürseniz birazda tarafsız olursanız hatanın nerede olduğu
    söylenilenin ne şekilde algılandığını anlarsınız ! neyse kimseden özür beklemiyorum
    konuyu kapatalım bitsin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 22 Mayıs 2012; 14:26:15 >

• Hocam ben size çevirdim onların yazdığını ilk mesajımda böyle yapın demişler diye zaten. Ben sizden ingilizce beklemedim ki. Kendim açıkladım size onların ne dediğini sizde bana nasıl bir dille karşılık verdiniz. Neyse önemi yok bende sizden özür beklemiyorum.

• quote:

Hocam ben size çevirdim onların yazdığını ilk mesajımda böyle yapın demişler diye zaten. Ben sizden ingilizce beklemedim ki. Kendim açıkladım size onların ne dediğini sizde bana nasıl bir dille karşılık verdiniz. Neyse önemi yok bende sizden özür beklemiyorum.

yanlış anlaşılma oldu neyse kusura bakma o zaman !

bu arada bu adamların kendi yaptığı yükleme programı da düzgün çalışmıyor ayrıca ! :(
  • Maalesef daha önce TCL kullanmadım hiç...
  • quote:

Maalesef daha önce TCL kullanmadım hiç...

"unetbootin" ile usb üzerinde TCL Tiny Core Linux sorunsuz çalıştırıyorum
    ama işte program ekledikten sonra Pc yi yeninde başlatınca dediğim durum var
    aslında belki inceleseniz sorunu çözebilirsiniz belkide basit bir şeydir. belkide
  • Sistemi baştan kuruyorsunuz program yükleyip kapattığınız zaman bu hataya mı geçiyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.