Şimdi Ara

TC kimlik numaranızı girip adres öğrenen kişiler bizzat bu konuya gelsin. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
8
Favori
7.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: deadmanku

quote:

Orijinalden alıntı: İrfan

quote:

Orijinalden alıntı: deadmanku

quote:

Orijinalden alıntı: İrfan

quote:

Orijinalden alıntı: Çikizen

Bende girenlerdenim ve bir şey olacağını hiç mi hiç sanmıyorum.

Ayrıca, şunu da belirtmek istiyorum; Akrabalarınız dahi listeleniyor. Eğer sadece bizim bilgilere ulaşabiliyorsa akrabalarımızın listesine nasıl ulaşıyor?

Hocam bence bu işte çok daha farklı şeyler var, çünkü sadece tc kimlik no girerek akrabamızı bulmamız doğal bir konu değil.

Edit; Ayrıca yöncü iletişime mesaj atarakta site hakkında bilgi alabiliriz sanırım? Veyahut sitenin kapatılıp siteyi açan kişinin o bilgileri bilgisayarına çekmeden erişimin kapatılmasını da isteyebiliriz.

http://www.yoncu.com/iletisim

T.C. kimlik numaran üzerinden bir algoritma ile akrabalarının T.C. kimlik numararlarına ulaşılabilir.
    Ben bir T.C. kimlik numarası ile kütüğünün son ferdinin adres bilgileri dahil, ehliyet, araç kayıt, nüfusa kayıtlı olduğu yer, cilt no, sayfa ve sıra no vb. bir çok bilgisine bakabilirim.
    (Bu konuda özel mesaj ile talep gelmezse sevinirim, gelse de cevap vermeyeceğim)
    "T.C. kimlik numarası o kadar da önemli değil", dememek lazım.

sanırım adliyede çalışıyorsun bu konuda fazla tecrübem yok ama.
    "Bir kişinin T.C. Kimlik Numarasından akrabası olan başka bir kişinin kimlik bilgilerini elde etmek mümkün değildir. "

http://www.nvi.gov.tr/Sik_Sorulan_Sorular,Sorular.html?pageindex=15
    yanlış bilgilendirmemek adına.

T.C. kimlik numaranı özelden at istersen, akrabalarının T.C. kimlik numarasını çıkartayım. Ben bunun algoritmasını forumda paylaştım diye uyarı puanı almıştım. Algoritmayı bu nedenle paylaşmayacam, ama internette araştırırsan zaten bulabilirsin.
    Şimdi bir sitedeki algoritmaya baktım, baya karışıkmış, benim kullandığım algoritma ile çok daha basit bulunabiliyor.

EKLEME:
    Uyarı aldığım mesajımı linkleri kapatarak buraya ekliyorum.
    quote:

******** ; adresine girerek 9 rakam sallarsanız TC kimlik algoritmasına uygun olarak son iki rakamı site size söyler ve doğru bir TC kimlik (başkasının olma ihtimali çok çok yüksek) numarası bulabilirsiniz.

Bu algoritma doğrudur. Bu şekilde Atatürk'ün T.C. kimliği bile bulunabilir. 100000001 Atatürk'ün T.C. kimlik numarasıdır, algoritmaya göre de 10. ve 11. rakamlar da 46'dır.

******** ; adresinde de bir T.C. kimlik numarasını girdikten sonra Yön seçip (yukarı yönü kütükte t.c. sahibinden büyük şahıslar, aşağı da küçük şahıslar) aynı kütükten kişilerin T.C. kimlik numaralarını bulabilirsinz.

Kapattığım bağlantıdaki site bana ait, php dilinde yazmıştım, aynı şekilde python'da da yazmıştım bu programı.

Yani zaten NVİ kalkıp T.C. kimlik numarasından akraba TC'sini bulabilirsiniz demez, insanları uyutuyorlar sadece, güvendesiniz diyorlar. (All is well hesabı)

iyide attığım linkte zaten belirtiliyor son iki hanenin doğrulama kodu olduğunu.kardeş buna algoritma demen bile ayıp.her hızını alamayan lamer buraya dolmuş anlaşılan.

T.C. Kimlik numarasının son iki numarası doğrulama kodudur. Bu doğrulama kodunun bulunma şekline de algoritma denir.
    Bkz.http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=algoritma

Yani doğrulama kodu olan bu son iki rakamı, matematik işlemleri ile buluyorsun.
    Aynı şekilde T.C. kimlik numarasının ilk 9 hanesine ****** rakamını ekleyip son 2 rakamını algoritma ile bulduğunda, kütükte senden bir büyük kişinin, ****** rakamını çıkarıp son 2 rakamını bulduğunda ise, kütükte senden bir küçük kişinin T.C. kimlik numarasına ulaşmış olursun.

Ben bulunabildiğini iddia ediyorum, sen neyi iddia ediyorsun? Ayrıca tartışmak istiyorsan düzgün tartış. Ben kimseye hakaret falan etmiyorum burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan -- 22 Ekim 2013; 2:09:42 >

• la olm niye sikayet ettiniz ne guzel sorgulardik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sitenin yaptığı bir sisteme sızıp vatandaşların bilgilerini çalmak, uygun arama yöntemiylede o bilgileri listelemek. T.C. Kimlik Numarası'nı vermekle üzerine şirket kurulması vs. sadece o numarayla mümkün değil. İsim-Soyisim vermekten pek farkı yok o numaranın, ıslak imzayı atarken dikkat etmek daha önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.